Προς το περιεχόμενο

ιός idp.program.d1b0a5c0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...δεν ξέρω αν ανοίγω το θέμα στο σωστό σημείο του site! Έχω ένα πρόβλημα εδώ και μερικές εβδομάδες..όποτε ανοίγω το laptop μου πετάει το AVG ένα μήνυμα που λέει ότι υπάρχει κάποιος ιός idp.program.d1b0a5c0 trojan..Τον σβήνει κανονικά απ ότι λέει αλλά όταν τον ξανανοίγω ξαναβγαίνει..σε ξένα site μόνο βρήκα ότι πρέπει να πας μέσω του safe mode with networking και να σβήσεις κάποια στοιχεία στο registry αλλά δε μπορώ να βγάλω άκρη..ανησυχώ πιο πολύ γιατί αρχίζει και κλέινει μόνος του ο υπολογιστής και αυτό δεν είναι καλό σημάδι..πιστεύω να μπορεί να βοηθήσει κάποιος..ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

κατέβασε το malware bytes, μπες σε safe mode (χωρίς networking) κάνεις πλήρη έλεγχο και με τα δύο..

τι εννοείς και με τα δύο?

Δημοσ.

τι εννοείς και με τα δύο?

Πρώτα με το avg και μετά με το malwarebytes αλλά και με αυτά που λέει ο spank. όλα σε safe mode πάντα

Εκτος απο malwarebytes κανε scan με superantispyware και adwcleaner http://general-changelog-team.fr/en/downloads/finish/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner

Τα δύο τελευταία τι λένε spank; Βέβαια δεν τα'χω ανάγκη γιατί με τριπλέτα avast, malwarebytes και shadow defender δεν περνάει ούτε κουνούπι και μαζί με το ccleaner είμαι αρκετά καλυμμένος. Αλλά θέλω να τα έχω στο νου μου πληροφοριακά. Λοιπόν;

Δημοσ.

Το adwcleaner ειναι πολυ καλο το χρησιμοποιώ τωρα τελευταία

Μάλιστα. Προστίθεται και αυτό στη λίστα, όσο πιο πολλά προγράμματα ξέρουμε τόσο το καλύτερο

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορείς να βρεις πληροφορίες για αυτόν τον ιό, καθώς το avg δεν το βρήκε μέσω κάποιας ψηφιακής υπογραφής, αλλά μέσω του identity protection, που είναι κατ' ουσίαν ένας behaviour blocker. Συνήθως το avg ξηλώνει ότι σχετίζεται με τον εντοπισμό, αλλά όπως φαίνεται εδώ δεν τα καταφέρνει. Δεν βρίσκει την ρίζα του κακού.

Το malwarebytes μπορεί να κάνει δουλειά, το adwcleaner παρόλο που δεν είανι σχεδιασμένο να βρίσκει τέτοιους τύπου μολύνσεις, απο τη φύση του σχεδιασμού του μπορεί να βρει κάτι, αλλά γενικά ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις πιο δυνατά εργαλεία όπως το kaspersky virus removal tool και το emsisoft emergency kit. Παίρνουν λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά είναι σίγουρα πιο δυνατά απο τα παραπάνω, τα οποία είναι χρήσιμα για τα υπολείμματα.

• Like 1
Δημοσ.

λοιπόν έψαξα σε safe mode με malware, avg, adwcleaner και superantispyware, έκανα επαννεκίνηση τον υπολογιστή και τώρα δε μου βγάζει το μήνυμα..πιστεύω πως τον ξεφορτώθηκα..ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Από το λιγο ψάξιμο που έκανα το συγκεκριμένο ειναι bitcoin minner. Προφανώς κάτι που εγκατέστησες ή έτρεξες (crack μου μυρίζει) ήταν μολυσμένο.

Πρέπει να δοκιμάσεις και με κάποιο αλλο antivirus ή να δοκιμάσεις να το ξηλώσεις χειροκίνητα.

Για το πρώτο, αντί να εγκαθιστάς αλλα antivirus μπορείς να δοκιμάσεις τα live cd κάποιων εταιρειών (π.χ. Avira, kaspersky, drweb, κλπ).

Για το δευτερο πρέπει να δεις τι φορτώνει στην εκκίνηση και αν βρεις κατι ύποπτο να το ξηλώσεις. Δυστυχώς αυτό απαιτεί advanced γνώσεις γιατί αν ξηλώνεις πράγματα που δεν ξέρεις μπορει να κάνεις αλλου ζημιες.

Αν τώρα δεν βγάλεις άκρη, τότε αντί για το πρώτο, κάνε μια πλήρη εγκατάσταση του kaspersky (ακόμα και trial) και βάλε το να ψάξει και να καθαρίσει

Edit: Μήπως στο ενδιάμεσο χρησιμοποιήσες κάποιο μολυσμένο στικάκι ή εξωτερικό δίσκο;

Δημοσ.

Για bitcoin miner μπορείς να αφαιρέσεις τα υπολείμματα του ιού, πολύ εύκολα με το emsisoft emergency kit. Είναι portable δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Επίσης για να μην υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί o ιος που υπάρχει σε κάποιο φλασακι στον υπολογιστή, πρέπει να απενεργοποιήσεις το autorun απο τα windows.

http://support.microsoft.com/kb/967715/el

• Like 1
Δημοσ.

τον εξωτερικό μου δίσκο τον συνδέω που και που..αλλά χθες δεν σύνδεσα τίποτα..άρα δοκιμάζω kaspersky και emsisoft emergency? για να εγκαταστήσω kaspersky πρέπει να διαγράψω προσωρινά το avg?

Δημοσ.

τον εξωτερικό μου δίσκο τον συνδέω που και που..αλλά χθες δεν σύνδεσα τίποτα..άρα δοκιμάζω kaspersky και emsisoft emergency? για να εγκαταστήσω kaspersky πρέπει να διαγράψω προσωρινά το avg?

Ναι αλλιώς υπάρχει περίπτωση να παρέμβει το avg στη λειτουργία του kaspersky και να μη λειτουργεί σωστά έκτοτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...