Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Θα ήθελα την συμβουλή σας σε ένα θέμα.

Αρχικά το καλοκαίρι αγόρασα αυτό το βιβλίο: Link.png Site: Η γλώσσα C σε βάθος

Το διάβασα ως την μέση περίπου και μετά το άφησα ( δεν θυμάμε το λόγο). Γενικός το βιβλό με έβαλε μέσα στο προγραμαμτισμό όσο διάβασα και κατάλαβα πολλά πράγματα (θεωριτικά).

Λώγο του σχολείου τώρα δεν το διαβάζω και βασικά θέλω να το ξεκινήσω από την αρχή  γιατί έχω ξεχάσει μερικά πράγματα.

Προς το παρόν μαθαίνω html5 από το codecademy και μόλις τελιεώσω θέλω να μάθω javascript από το codecademy. Είναι εύκολο site και όσο χρόνο χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μπορώ να τον επενδύω εκεί (ενώ με το βιβλίο χρειάζομαι έξτρα χρόνο).

Τώρα η ερώτηση μου είναι πρώτου μάθω javascript να μάθω C μιας και πολύ λένε ότι η γλώσσα προγραμαμτισμού javascript βασίζεται στην C ή να μάθω κατευθείαν javascript.

Επίσης εσέις τι θα κάνατε στην θέση μου.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σημείωση: Ενδιαφέρομαι περισσότερο για game development και λιγότερο για sites, αλλά δεν θα έιχα πρόβλημα να κάνω και τα δύο.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Άμα ενδιαφέρεσαι για game development μπορείς να μάθεις κάποια απ' τις πολλές game engines (Unity, Unreal Engine, Source Engine και δεν ξέρω γω ποια άλλη). Για πιο απλά πράγματα, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποια πιο απλή engine, όπως το RPG Creator (δε νομίζω να μπορούμε να πούμε τέτοια προγράμματα game engines, αλλά whatever). Υπάρχει και το Flash για παιχνίδια στον browser. Αυτά τα ολίγα για game development. Τώρα, όσον αφορά τον προγραμματισμό, η JS δεν έχει καμία σχέση με τη C. Δε μπορώ να σου πω με ποια απ' τις 2 ν' ασχοληθείς άμα δεν πεις τι σ' ενδιαφέρει (το game development ξέχασέ το και με τις 2).

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτον σε ευχαριστώ πάρα πολυ για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου. Πρώτον με ενδιαφέρα βασικά το game development. Html5 μαθάινω για καμιά απλή εφαρμογή σε αντρόιντ μάρκετ. Δεύτερον δηλαδή να μην ασχοληθώ ούτε με C ούτε με Js; Τρίτον οι περισσότερες engines που ανέφερες χρειάζονται γνώση της C++ , σωστά; Ευχαριστώ και πάλι.

• Moderators
Δημοσ.

1) Android θέλει Java, όχι HTML. H HTML είναι μια "γλώσσα" για να σχεδιάζεις ιστοσελίδες.

2) Δεν ξέρω. Τι θες να κάνεις με τις γνώσεις που θ' αποκτήσεις;

3) Δεν έχω ασχοληθεί με καμία game engine, οπότε δεν ξέρω με ποια γλώσσα δουλεύουν. Η C++ που λες μου ακούγεται λογικό.

Δημοσ.

Ε βασικά game development θέλω. Αν ξέρω C++ φαντάζομαι θα μπορώ να φτιάχνω και προγράμματα. Απλός βλέπω πολλούς να φιτάχνουν παιχνίδια με html5 και java και για αυτό φανταζόμουν για απλά flash games θα ήταν εύκολες και απλές γλώσσες αλλά από ότι βλέπω καλύτερα να μάθω C++. Επίσης μου προτείνεις να μάθω C πρώτα και C++ μετά ή την C++ κατευθείαν;

Δημοσ.

Το unity συγκεκριμένα χρειάζεται C#.

Η html5 είναι περισσότερο για web apps (αλλά νομίζω υπάρχουν εργαλεία που με html+javascript φτιάχνουν apps για όλες τις πλατφόρμες κινητών).

Εγώ θα έλεγα κατ αρχήν αν είσαι μαθητήή λυκείου να ασχοληθείς σοβαρά με όλα τα μαθήματα κυρίως μαθηματικά/φυσική/χημεία κλπ. Στον ελεύθερο σου χρόνο να συνεχίζεις να κανείς τα tutorials στο codeacademy. Εφ όσον τελειώσεις την JavaScript σκέψου να φτιάξεις μια εφαρμογή και άρχισε να δουλεύεις πάνω σ αυτήν. (αν η εφαρμογή είναι για κινητά δες το phonegap)

Μετά την JavaScript μάθε jquery

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είμαι μαθητής λυκείοy. Στα θετικά καλά τα πάω, στα θεωριτικά ακριβώς το αντίθετο. Για σοβαρό game development θα χρεαιστώ C++ ή μπορώ και με javascript.

• Moderators
Δημοσ.

Κατ' αρχάς ξέχνα το σοβαρό game development. Καταλαβαίνω πώς ακούγεται αυτό, γιατί κι εγώ μια ζωή παιχνίδια έφτιαχνα (πρώτα στο χαρτί, μετά με την τρισμέγιστη VB6 και τώρα με C++/OpenGL) αλλά πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Το game development είναι ένας από τους πιο μεγάλους κλάδους και απαιτεί τεράστιες γνώσεις σε πολλά επίπεδα. Καλύτερα θα ήταν στην αρχή να φτιάξεις πολύ απλά πράγματα (μια τρίλιζα, για παράδειγμα). Υπάρχουν άπειρα tutorials για απλά παιχνιδάκια σε javascript, flash ή ό,τι άλλο θέλεις. Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις πρώτα με C και μετά να πας στη C++ αν είναι να επιλέξεις κάποια απ' αυτές τις 2, αλλά για παιχνιδάκια δες κάτι σε JS/HTML5.

• Like 1
Δημοσ.

Game μπορεις να φτιαξεις με οποιαδήποτε γλωσσά αναλόγως την Engine. 

Με javascript μπορεις να φτιαξεις παιχνίδι σε unity3D ή web based game με χρήση του WebGL. 

Καλο ειναι ομως να μαθεις C++ με OpenGL kai DirectX  γιατι αυτη η βασικότερη στο Game Development.

Γι' αρχή ομως μην ξεκινας απο game develpemt χωρις να ξερεις τα βασικα.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως ανεφερε και ο Kercyn νωριτερα ξεχνα το game development.

Ειναι σαν να λες τι πρεπει να διαβασω για να γινω αστροναυτης. Ε αυτο απλα Δεν γινεται. Πρεπει να γινεις πιλοτος, η να εχεις κανει PHD σε μια επιστημη , η να εισαι γιατρος η whatever  και να εισαι πολυ καλος στο αντικειμενο σου αλλα ΔΕΝ ξεκινας να γινεις αστροναυτης, κανεις κατι που σου αρεσει εξαρχης και μετα μεταπηδας. 

Αμα θελεις να ασχοληθεις με τον προγραμματισμο ασχολεισου με τον προγραμματισμο. Το game developing ειναι ενα κομματι του προγραμματισμου το οποιο θα μπορεις να αγγιξεις οταν θα εχεις μια μεγαλη εμπειρια στον προγραμματισμο. Αμα εχεις ασχοληθει λιγο με τον προγραμματισμο και δεν σου αρεσει η σου φενεται βαρετος  ουτε και το gaming developing θα σου αρεσει. Μην νομιζεις οτι το game developing ειναι παρομοια εμπειρια με το να παιζεις wow, πιο κοντα σε νοοτροπια με το να  λυνεις προβληματα μαθηματικων η φυσικης ειναι ....

Επισης htm5 javascript και c++ ειναι πραγματικα τοσο διαφορετικα πραγματα μεταξυ τους που δεν παιζει να τα συνδιασεις.

Επικεντρωσου ειτε σε web developing, javascript , php ,html  ειτε σε κατι απο c# , c++ java etc. 

Σε web developing σε γενικες γραμμες δεν θα χρειαστεις c++ και για τις αλλες γλωσσες ισως χρειαστεις βασικες γνωσεις php html javascript τις οποιες ομως θα μπορεσεις να μαθεις On the spot...

Και οταν λεω ασχολεισου δεν εννοω διαβασε ενα βιβλιο html, και μια ασκηση στο codecademy μετα τα ιδια javascript και μετα τα ιδια c. Ασχολεισου με ενα απο αυτα τα αντικειμενα σε βαθος πριν προχωρησεις .

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι πρέπει να ξεκινάνε από C.

Με την C αναγκαστικά:

• θα καταλάβεις περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας των υπολογιστών και τις δομές δεδομένων
  • θα σπάσεις τόσο πολύ το κεφάλι σου στο debugging που θα είσαι πολύ λιγότερο επιρρεπής σε syntax, αλλά και (το πιο σημαντικό) logical errors
  • αποκτήσεις την απαραίτητη αντίληψη ότι "το κομπιούτερ κάνει αυτό που του λες" και θα κλαις από χαρά όταν σου δώσουν μια γλώσσα πιο ανώτερου επιπέδου να γράψεις
Σχετικά με το game development, δεν θα σου πω ότι είναι της ηλικίας και θα περάσει, θα σου πω απλά ότι είναι λίγο μεγαλύτερος κλάδος απ'ό,τι μπορεί να έχεις στο μυαλό σου. Με ένα διαφορετικό παράδειγμα: πες ότι θέλεις να ασχοληθείς με το "OS development", τι θα αναπτύσσεις; kernel modules? network architecture? GUI? drivers? Security? filesystems? Με ποια γλώσσα; Σε δέκα χρόνια που θα ασχολείσαι με το καλό επαγγελματικά με το αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιείται μια άλλη γλώσσα (πιο πιθανό όχι, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Μάθε και την πιο άχρηστη γλώσσα στον κόσμο αν σου κάθεται πιο καλά, αρκεί να σε κάνει καλύτερο προγραμματιστή.

Φιλικά,

Παναγιώτης

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωπω σας ευχαριστώ για όλα τα σχόλια. Με βοηθάτε πάρα πολύ. Επίσης όταν έλεγα σοβαρό game development δεν έλεγα ότι με αυτό θέλω να ασχοληθώ τώρα. Το πιο advance πράγμα που σκέφτομαι είναι το πολύ μια εφαρμογή σαν το flappy bird ( που είναι και επίκαιρο). Και αυτό αν έχω χρόνο.

Βασικά προγραμαμτισμό θέλω να μάθω. Μου αρεσει πολύ όσο έχω ασχοληθεί και δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθώ και στο μέλλον.

Επεξ/σία από billpao
Δημοσ.

Πωπω σας ευχαριστώ για όλα τα σχόλια. Με βοηθάτε πάρα πολύ. Επίσης όταν έλεγα σοβαρό game development δεν έλεγα ότι με αυτό θέλω να ασχοληθώ τώρα. Το πιο advance πράγμα που σκέφτομαι είναι το πολύ μια εφαρμογή σαν το flappy bird ( που είναι και επίκαιρο). Και αυτό αν έχω χρόνο.

Βασικά προγραμαμτισμό θέλω να μάθω. Μου αρεσι πολύ όσο έχω ασχοληθεί και δεν έχω πρόβλημα να ασχοληθώ και στο μέλλον.

https://www.scirra.com/tutorials/857/flappy-birds-clone-in-10-minutes :D :D :D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...