washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Σε γενικές, RAID είναι τρόπος μέσω σχετικής τεχνολογίας (ικανή μητρική ή έστω σχετική add-on controller card πάνω σε PCI θύρα) να βάλεις σε ένα είδος συστοιχίας 2 (ή και περισσότερους) δίσκους και η διαχείρισή τους μέσω σχετικού προγράμματος, ούτως ώστε να τους κάνεις να φαίνονται στο "Ο Υπολογιστής Μου" ως ένας, με σκοπό ή να έχεις "1αν-σε-2 δίσκο" (συστοιχία RAID-0), ούτως ώστε ο,τιδήποτε είναι να γραφτεί, να γράφεται το μισό στον έναν δίσκο και ταυτόχρονα το άλλο μισό στον 2ο. Με αποτέλεσμα ο χρόνος εγγραφών να μειώνεται κατά ένα σημαντικό ποσοστό. Το οπτικό αποτέλεσμα που θα έχεις θα είναι να έχεις "έναν δίσκο αρκετά πιο γρήγορο από τους συνηθισμένους". Ή να έχεις "1αν-σε-2 δίσκο" (RAID-1), ούτως ώστε ο,τιδήποτε γράφεται στον έναν, να γράφεται ταυτόχρονα και στον άλλον, οπότε λετσι έχεις το απόλυτο αυτόματο backup : όταν θα χαλάσει ο ένας μια "ωραία" μέρα, δεν θα έχεις χάσει τίποτα, καθώς θα βρίσκονται όλα στον 2ο. Το προφανές εδώ είναι ότι πληρώνεις 2 για να έχεις έναν "ωφέλιμο" (και χάνεις και σε ταχύτητα του συστήματος καθώς δουλεύει διπλοβάρδια για ένα πράγμα) και είναι χρήσιμο μόνο για περιπτώσεις που δεν θέλεις να χάσεις με καμμιά χριστοπαναγία αρχεία (και ν' αρχίσεις τις χριστοπαναγίες μετά). Λειτουργικά που δε μας κόφτει κι αν χαθούν, είναι καλή φάση να τρέχουν σε RAID-0 - το δε ιδανικό θα ήταν την ίδια στιγμή για τους δίσκους-"αποθήκες" να υπάρχουν συστοιχίες RAID-1. Yφίστανται και άλλες συστοιχίες RAID που μπορούν να στηθούν (και συνήθως εξαρτάται από το πόσο "καλός" -και ακριβός- είναι ο σχετικός controller, είτε είναι της μητρικής είτε μιας κάρτας που λέγαμε), όπως λ.χ. το RAID-5 όπου συνδυάζει μια κατάσταση RAID-0 με RAID-1, δηλαδή ταχύτητα ΚΑΙ backup λειτουργία. Εννοείται ότι απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός δίσκων για να επιτελεστεί και σαφώς αρκετά δυνατό μηχάνημα για να μη σέρνονται οι λοιπές τους λειτουργίες (συνήθως σε εταιρικούς server τα συναντάς αυτά τα κόλπα). Το JBOD είναι αρτικόλεξο εκ του "Just a Βunch Of Disks" και είναι η λειτουργία (μέσω σχετικού προγράμματος διαχείρισης RAID συστοιχιών) που επιλέγεις αν θες ο controller να διαχειριστεί τους δίσκους απλά ως ατομικότητες και όχι ως μέρη συστοιχίας. Είναι για την περίπτωση που θες να χρησιμοποιείς το πρόγραμμα για RAID και να διαχειρίζεσαι τους δίσκους χωρίς να υπάρχει η προαναφερθείσα "συγχώνευση" χωρητικοτήτων δίσκων. Για περισσότερα, http://en.wikipedia.org/wiki/RAID. 1
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ...ναι, αποκλειστικά. Οπότε μην ασχολείσαι.
arc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ...ναι, αποκλειστικά. Οπότε μην ασχολείσαι. Μην παρασύρεσαι ... http://www.insomnia.gr/topic/508509-server/
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ...τώρα με το λες; Πού ήσουν στις 13 February 2014 - 04:10 PM, α ;
arc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ...τώρα με το λες; Πού ήσουν στις 13 February 2014 - 04:10 PM, α ; Λυπάμαι
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Άσταφτα που λυπάσαι. Με έχετε πάρει χαμπάρι που κάθομαι και απαντάω σεντόνια στον κάθε σπαμερά και κάθεστε με ποπκόρν και διασκεδάζετε. Σας ξέρω εγώ.
Federacion Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δεν πειράζει φίλε. Εγώ έμαθα από το πόστ σου. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
arc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Άσταφτα που λυπάσαι. Με έχετε πάρει χαμπάρι που κάθομαι και απαντάω σεντόνια στον κάθε σπαμερά και κάθεστε με ποπκόρν και διασκεδάζετε. Σας ξέρω εγώ. Με τσάκωσες. Για τιμωρία (μου) θα σου χαρίσω το μισο κουβά ποπ κορν και μια εξάδα μπύρες.
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δεν πειράζει φίλε. Εγώ έμαθα από το πόστ σου. ...μη μου το χαλάς...Άσε να την πέσω (...και καλά...) λίγο στον Αρκ, να ξεχαρμανιάσω κι εγώ... (...και πιο σοβαρά : όταν είδα το ποστ του Χιτμαν, είπα στην αρχή απλώς να ποστάρω Γουικο-λινκ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι καιρό έχω να δω να ρωτάνε για RAID και είπα να γράψω, υπολογίζοντας ακριβώς ότι όλο και κάποιος άλλος που δεν ξέρει και θα ενδιαφερθεί θα το διαβάσει και θα πιάσει τόπο ο κόπος...) (...θενκς για το "υποστηρικτικό ποστ" βέβαια - άσε που ένιωσα όπως τότε που δεν μου παίρνανε καραμέλες και βρέθηκε ένας καλός κύριος που........αλλά ξεφεύγω τώρα. Γκουχ.) 1
arc Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ...μη μου το χαλάς...Άσε να την πέσω (...και καλά...) λίγο στον Αρκ, να ξεχαρμανιάσω κι εγώ... define «πέσω». Γουστάρω πολύ την Έλεν Πέιτζ αλλά δεν ασπάζομαι τις ιδέες της (if you know what I mean ... )
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Όχι ρε, δε θα ντηφάιν. Με την αμφιβολία θα σ' αφήκω, για να πηγαίνεις τοίχο-τοίχο από 'δω και πέρα. Μουχαχάχ. 1
efthymiou Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Έχω πρόβλημα με τον σκληρό μου δίσκο Ενώ ακούγετε ότι δουλεύει δεν μπορώ να τον ανοίξω για να προσθέσω η να αφαιρέσω αρχεία . Πιο είναι το πρόβλημα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα