Προς το περιεχόμενο

amd8120 και msi7950 OC

g8anos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερίζω την παρέα, 

έχω έναν amd 8120 και μια msi7950 oc και πειραματίζομαι με υπερχρόνιση...

Τα tools που χρησιμοποιώ amd overdrive και msi afterburner.

Προς το παρόν έχω καταφέρει να πάω την cpu στο turbo mode @4.2 Ghz (<50C) 

και την GPU core@1025 memory@1325 (<60C)

Απο εκεί και πάνω έχω περίεργη συμπεριφορά. Χαλάει το aero skin, σβήνει το pc, πηγαίνει η GPU στα 501 mhz και λεει "the graphic driver stopped working", δεν μπουτάρει για 2-3 φορές. Επίσης το OC της CPU δεν το δέχεται με την ρυθμιση apply overclocking at start-up.

Γενικά να τονίσω οτι δεν έχω θέμα με τις θερμοκρασίες, ούτε με artifacts...

Τι μπρει να φταίει? Έχω ακούσει αλλους να πηγαίνουν πολυ παραπάνω... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ασε το overdrive, οχι οτι δεν ειναι o.k. αλλα για τον επεξεργαστη θα παμε απο το bios.

πες μας την μητρικη σου και με τι δροσιζεις τον επεξεργαστη.

για την καρτα θα σου πει κανενας αλλος γιατι ο "υποφαινομενος" εχει πληρη αγνοια. (σχεδον)

Δοκίμασα και απο το bios αλλα δεν μπορουσα να το κανω να τρεξει σταθερα ... Ειχα πολλα θεματα στο μπουταρισμα, μαυρες οθονες κτλ, γιαυτό έβαλα το overdrive.

Mobo: Asrock 970 extreme 3 http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme3/

Cpu Cooler: scythe katana 4

Γενικά οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, ακόμα και σε stress test ειναι πολύ κάτω των 50C 

Έχω και επιπλέον εναν 14άρι απο το πλαϊ και εναν 12αρι στο πισω μέρος του κουτιου να βγάζει.

Η 7950 εκτιμώ οτι θέλει παραπάνω ρεύμα,γι αυτό και τα θεματάκια που σου δημιουργεί.

Σε γενικές γραμμές,μπορείς να πάς τον πυρήνα@1150mhz με 1,25vcore (και με το αντίστοιχο penalty στις θερμοκρασίες).

Η μνήμη είναι λαχείο,ίσως περισσότερο απο τον πυρήνα.Πχ,εγώ δέν μπορώ με τίποτα να περάσω τα 1400mhz.Εχεις και απο εκεί κέρδη,άλλα όχι ιδιαίτερα πράγματα σε σχέση με τον πυρήνα.

• Like 1

Το aero skin χαλαει λογω overdrive και oc στον cpu. Καλυτερα οσο πειραματιζεσαι να γινει η δουλεια απο bios. Καλο θα ηταν επισης να μην κανεις και τα 2 ταυτοχρονα, ωστε να ξερεις τι σου κανει τη ζημια καθε φορα.

• Like 1

Η 7950 εκτιμώ οτι θέλει παραπάνω ρεύμα,γι αυτό και τα θεματάκια που σου δημιουργεί.

Σε γενικές γραμμές,μπορείς να πάς τον πυρήνα@1150mhz με 1,25vcore (και με το αντίστοιχο penalty στις θερμοκρασίες).

Η μνήμη είναι λαχείο,ίσως περισσότερο απο τον πυρήνα.Πχ,εγώ δέν μπορώ με τίποτα να περάσω τα 1400mhz.Εχεις και απο εκεί κέρδη,άλλα όχι ιδιαίτερα πράγματα σε σχέση με τον πυρήνα.

Παραπάνω ρεύμα απο το τροφοδοτικό? έχω ένα xilence 580 psu ... νόμιζα οτι θα έφτανε? 

απο οτι καταλαβα το μεγαλυτερο κερδος το εχεις απο το core και οχι απο το memory clock

Παραπάνω ρεύμα απο το τροφοδοτικό? έχω ένα xilence 580 psu ... νόμιζα οτι θα έφτανε? 

απο οτι καταλαβα το μεγαλυτερο κερδος το εχεις απο το core και οχι απο το memory clock

Απο το Afterburner (πρώτο slider,Core voltage mV)

Overclocking-gui.gif

Τώρα για το τροφοδοτικό...φαντάζομαι οτι δέν είναι και για πολλά πολλά,οπότε με φειδώ το o/c.

Και το τροφοδοτικό δεν είναι για πολλά πολλά για τέρατα κατανάλωσης όπως ο 8120 και η 7950.. Και oc δεν πρέπει να κάνουμε μέσω software.. Και ... Και ... Και...

• Like 2

για πες μας ρε παληκαρε, τι κινησεις εκανες απο το bios και εφαγες πορτα, να βαλουμε ενα χερακι.

ειχα και εγω παλαιοτερα εναν 8120. τον ειχα ανεβασει μεχρι τα 4,7 σταθεροτατα αλλα με μητρικη 990fx.

Δεν πειράζω τίποτα άλλο όσον αφορά την cpu.. Δοκίμασα πολλές ρυθμίσεις μέσω bios και πάντα κατέληγα σε προβλήματα boot. Κάτι φταίει στο σύστημα, ίσως το τροφοδοτικό, ισως το mobo, γιατί οι θερμοκρασίες ειναι ακομα κ με full load sto BF3 πολύ χαμηλές και παρόλαυτα τεζάρει... προς το παρον, απλα κανω re-apply σε κάθε ξεκινημα το profle στο amd overdrive, το turbo mode στα 4.2 (νομίζω οτι κανει boost μονο τα 4 cores την φορά?! Δεν ειμαι σιγουρος)

Οσον αφορά την gpu, θα δοκιμάσω να παιξω λιγο με τα ρευματα, δεν μπορει το 1025 core να ειναι το limit.. Σε full load στο BF3 πιάνει το πολυ 60 C 

φίλε με αυτό το τροφοδοτικό και τη μητρική δεν πας μακριά.. τώρα γνώμη μου είναι καλύτερα γύρνα την vga σε stock γιατί πραγματικά δεν θα κερδίσεις τίποτα, και με αυτό το σύστημα γενικά στη cpu το πολύ 500mz+.. τα vrm της μητρικής κανονικά δεν κάνουν ούτε για 125w cpu

φίλε με αυτό το τροφοδοτικό και τη μητρική δεν πας μακριά.. τώρα γνώμη μου είναι καλύτερα γύρνα την vga σε stock γιατί πραγματικά δεν θα κερδίσεις τίποτα, και με αυτό το σύστημα γενικά στη cpu το πολύ 500mz+.. τα vrm της μητρικής κανονικά δεν κάνουν ούτε για 125w cpu

Ξέρω πως δεν ηταν κ οι καλυτερες επιλογες, αλλα μην εισαι υπερβολικός.

CPU απο 3.1 στα 4.2 (turbo mode), και η GPU απο 880 στα 1025 ήταν αισθητές οι διαφορές! και τρέχει stable

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...