kifinas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Υπάρχει αναβολή μέχρι της αρχές του Απριλίου, αν θυμάμαι καλά.
N3k21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Αν ειναι αλλο το ΙΜΕΙ που βλεπω (και που ειναι τυπωμενο στο πισω μερος της συσκευης και στο κουτι), απο αυτο που πραγματικα εκπεμπεται (και που μπορει να μπλοκαριστει), πως θα το ξερω εγω, ωστε να το δηλωσω; Περίμενε! Ο νόμιμος κάτοχος μιας συσκευής, που την αγόρασε δηλαδή κανονικότατα από έμπιστο μαγαζί, βλέπει το ΙΜΕΙ σε πολλά διαφορετικά σημεία, μπορεί λοιπόν να το διασταυρώσει. Για να είναι 100% σίγουρος -αν θέλει-, κάνει το ψάξιμο ακόμα και πριν φύγει από το κατάστημα. Για παράδειγμα στο δικό μου HTC 8s (αγορασμένο από OTEShop), βλέπω το ΙΜΕΙ σε αυτοκόλλητο εντός της συσκευής, σε 4 διαφορετικά αυτοκόλλητα (τα οποία φέρουν και barcode) που είχε μέσα η συσκευασία αλλά και μέσω του λειτουργικού. Νομίζω μάλιστα πως το ΙΜΕΙ αναγράφεται και στην απόδειξη αγοράς, η οποία λειτουργεί και ως εγγύηση. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά δε μπορώ να δεχτώ πως ένα έμπιστο κατάστημα και ένας σοβαρός κατασκευαστής θα εξαπατούσαν τον πελάτη τους τόσο χύμα, πουλώντας δηλαδή ένα τηλέφωνο με πειραγμένο ΙΜΕΙ και συνοδευόμενο από τόσα διαφορετικά πλαστά αναγνωριστικά έντυπα. Με την ίδια λογική θα μπορούσε και μια -κατά τ' άλλα έμπιστη- αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, να ρίχνει στην αγορά κλεμμένα αμάξια με πειραγμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα. Από εκεί και πέρα αν κάποιος προμηθεύτηκε κινητό από λιγότερο έμπιστες πηγές, τι να πω; Δυστυχώς πήρε ένα ρίσκο. Στην τελική πάντως ούτε η λύση του ΙΜΕΙ blacklisting είναι πανάκεια. Είναι όμως ΜΙΑ λύση, κάτι καλύτερο απ' το τίποτα. Αν το κινητό σου κλαπεί, δηλώνεις το ΙΜΕΙ που αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς και απλά ελπίζεις. Επισης, σε αρκετα android smartphones, σε αναβαθμιση rom, μου εχουν χαθει τα ΙΜΕΙ (αυτα που υποτιθεται δεν ειναι πραγματικα), αλλα χωρις να βαλω αλλα, οι καρτες ενω διαβαζονται και βρισκουν σε ποιο δικτυο ανηκουν, ειναι εντελως νεκρες, μεχρι να μπουν παλι τα ΙΜΕΙ. Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να σχολιάσω τα παραπάνω σε βάθος. Αναρωτιέμαι όμως, αν βάλεις μούφα ΙΜΕΙ αντί του πραγματικού, οι συγκεκριμένες SIM θα εγγραφούν επιτυχώς στο δίκτυο; Αν δεν κάνω λάθος πάντως, μια SIM περιέχει έτσι κι αλλιώς πληροφορίες για το δίκτυο στο οποίο ανήκει. Το ότι δηλαδή βρίσκουν σε ποιο δίκτυο ανήκουν, δε σημαίνει πως όντως το δίκτυο τις αναγνωρίζει ως legit. Για παράδειγμα, μια Vodafone CU SIM που είχα για καβάτζα ως φαντάρος, ναι μεν αναγνώριζε το δίκτυο και έβλεπε σήμα, δε μπορούσε όμως να λειτουργήσει μέχρι η Voda να διασταυρώσει τα στοιχεία ταυτότητάς μου και να την ενεργοποιήσει. Και φυσικά είναι και θέμα συσκευής. Σε Windows Phone 8 π.χ., δεν υπάρχει κάποιος εμφανής τρόπος για να πειράξεις το ΙΜΕΙ. Ούτε κάποιο 3rd party εργαλείο απ' όσο γνωρίζω.
makfil Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μήπως ο δημοσιοβλάκας (iefimerida) τα εκανε μανταρα στο μυαλό του και σε συνδυασμό με σάλτσα έβγαλε «ειδησάρα» ; Αν ναι, δηλώνω οτι επεσα θύμα της βλακείας του και πίστεψα τα γραφόμενα του. Επειδή θυμόμουν ότι διάβασα χθες την είδηση στο fimotro και σε κάποιο άλλο που δεν το θυμόμουν, googlάρισα τον τίτλο και βγήκε απίστευτος αριθμός blogs κλπ
pournaras Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Περίμενε! Ο νόμιμος κάτοχος μιας συσκευής, που την αγόρασε δηλαδή κανονικότατα από έμπιστο μαγαζί, βλέπει το ΙΜΕΙ σε πολλά διαφορετικά σημεία, μπορεί λοιπόν να το διασταυρώσει. Για να είναι 100% σίγουρος -αν θέλει-, κάνει το ψάξιμο ακόμα και πριν φύγει από το κατάστημα. Για παράδειγμα στο δικό μου HTC 8s (αγορασμένο από OTEShop), βλέπω το ΙΜΕΙ σε αυτοκόλλητο εντός της συσκευής, σε 4 διαφορετικά αυτοκόλλητα (τα οποία φέρουν και barcode) που είχε μέσα η συσκευασία αλλά και μέσω του λειτουργικού. Νομίζω μάλιστα πως το ΙΜΕΙ αναγράφεται και στην απόδειξη αγοράς, η οποία λειτουργεί και ως εγγύηση. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά δε μπορώ να δεχτώ πως ένα έμπιστο κατάστημα και ένας σοβαρός κατασκευαστής θα εξαπατούσαν τον πελάτη τους τόσο χύμα, πουλώντας δηλαδή ένα τηλέφωνο με πειραγμένο ΙΜΕΙ και συνοδευόμενο από τόσα διαφορετικά πλαστά αναγνωριστικά έντυπα. Με την ίδια λογική θα μπορούσε και μια -κατά τ' άλλα έμπιστη- αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, να ρίχνει στην αγορά κλεμμένα αμάξια με πειραγμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα. Από εκεί και πέρα αν κάποιος προμηθεύτηκε κινητό από λιγότερο έμπιστες πηγές, τι να πω; Δυστυχώς πήρε ένα ρίσκο. Στην τελική πάντως ούτε η λύση του ΙΜΕΙ blacklisting είναι πανάκεια. Είναι όμως ΜΙΑ λύση, κάτι καλύτερο απ' το τίποτα. Αν το κινητό σου κλαπεί, δηλώνεις το ΙΜΕΙ που αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς και απλά ελπίζεις. Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να σχολιάσω τα παραπάνω σε βάθος. Αναρωτιέμαι όμως, αν βάλεις μούφα ΙΜΕΙ αντί του πραγματικού, οι συγκεκριμένες SIM θα εγγραφούν επιτυχώς στο δίκτυο; Αν δεν κάνω λάθος πάντως, μια SIM περιέχει έτσι κι αλλιώς πληροφορίες για το δίκτυο στο οποίο ανήκει. Το ότι δηλαδή βρίσκουν σε ποιο δίκτυο ανήκουν, δε σημαίνει πως όντως το δίκτυο τις αναγνωρίζει ως legit. Για παράδειγμα, μια Vodafone CU SIM που είχα για καβάτζα ως φαντάρος, ναι μεν αναγνώριζε το δίκτυο και έβλεπε σήμα, δε μπορούσε όμως να λειτουργήσει μέχρι η Voda να διασταυρώσει τα στοιχεία ταυτότητάς μου και να την ενεργοποιήσει. Και φυσικά είναι και θέμα συσκευής. Σε Windows Phone 8 π.χ., δεν υπάρχει κάποιος εμφανής τρόπος για να πειράξεις το ΙΜΕΙ. Ούτε κάποιο 3rd party εργαλείο απ' όσο γνωρίζω. Κοιτα να δεις τωρα φαση. Μεχρι προτινως καποια κινεζικα που επαιρνα, ειχαν 2 ΙΜΕΙ (θεωρητικα λογω 2 καρτων ) Παιρνω το Jiayu G4 και, και στο κουτι, και στο τηλεφωνο, αναγραφει μονο 1 ΙΜΕΙ... Κανω αναβαθμιση (χωρις να εχω αναλυσει το θεμα των ΙΜΕΙ και οτι υπαρχει μονο 1), και οι καρτες παυουν να λειτουργουν. Κοιταω το κουτι, βλεπω 1 ΙΜΕΙ, ψιλοχανομαι, λεω μαλακιες Κινεζοι αλλα αντι αλλων εβαλαν. Βαζω το ΙΜΕΙ του κουτιου στην πρωτη καρτα, και στη δευτερη, βαζω ενα απο ενα παλιο νοκια που εχω. Οι καρτες λειτουργουν αψογα. Αγοραζω δευτερο ιδιο τηλεφωνο (απλα με μεγαλυτερη μνημη), και ψιλλιασμενος, παταω *#06# βλπεω το κουφο, και οι δυο καρτες εχουν το ιδιο ΙΜΕΙ... Μπαινω με το προγραμματακι που εγραψα πιο πανω, και αλλαζω και τα 2 με το παλιο του νοκια που λεγαμε, τα σβηνω, παπαλα οι καρτες, βαζω και στις 2 καρτες το ιδιο. Το τηλεφωνο δουλεψε μια χαρα. Εξηγησε μου τωρα, πως γινεται οταν τα σβηνω να κλειδωνουν οι καρτες ενω οταν βαζω και στις 2 το ιδιο εστω και απο αλλο τηλεφωνο να λειτουργει... (για μουφα ΙΜΕΙ, νουμερα τυχαια στη σειρα, δεν το συζητω, προφανως και δε λειτουργει, υπαρχει καποιος αλγοριθμος που τα παραγει, κατι σαν το ΑΦΜ ενα πραγμα).
MavroManitari Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Τρώγεστε τόσες σελίδες για τα ΙΜΕΙ και πέφτετε στην παγίδα...Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το αν σπάνε τα ΙΜΕΙ Jiayu και τσιν τσαν τσον... Το κλεφτρόνι δεν θα μπει καν στην διαδικασία να σαβουρώσει φθηνοdroidάκια και κινεζιές. Θα ορμήσει κατευθείαν για iPhones και μάλιστα από 4 και πάνω (τα 3GS πλέων ακόμη και τα κλεφτρόνια τα φτήνουν). Καλώς η κακώς πέρα απο specs λειτουργίες και μπλα μπλα την μεγαλύτερη απήχηση τουλάχιστον στην Ελλάδα τα έχουν τα i-φόνια...αυτά θα κλέψουν γιατί αυτά θέλουν περισσότεροι...
runner69 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Τρώγεστε τόσες σελίδες για τα ΙΜΕΙ και πέφτετε στην παγίδα...Κανένας δεν ενδιαφέρεται για το αν σπάνε τα ΙΜΕΙ Jiayu και τσιν τσαν τσον... Το κλεφτρόνι δεν θα μπει καν στην διαδικασία να σαβουρώσει φθηνοdroidάκια και κινεζιές. Θα ορμήσει κατευθείαν για iPhones και μάλιστα από 4 και πάνω (τα 3GS πλέων ακόμη και τα κλεφτρόνια τα φτήνουν). Καλώς η κακώς πέρα απο specs λειτουργίες και μπλα μπλα την μεγαλύτερη απήχηση τουλάχιστον στην Ελλάδα τα έχουν τα i-φόνια...αυτά θα κλέψουν γιατί αυτά θέλουν περισσότεροι... Γιατι βρε φιλε θα ρωτησει προηγουμενως ο κλεφτης τι κινητο εχεις; Εχουν κλεψει σε φιλο μου μεχρι και κλασικο κινητο των 30-40€. Μην τα λες αυτα τα πραγματα. 1
N3k21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Κοιτα να δεις τωρα φαση. Μεχρι προτινως καποια κινεζικα που επαιρνα, ειχαν 2 ΙΜΕΙ (θεωρητικα λογω 2 καρτων ) Παιρνω το Jiayu G4 και, και στο κουτι, και στο τηλεφωνο, αναγραφει μονο 1 ΙΜΕΙ... Κανω αναβαθμιση (χωρις να εχω αναλυσει το θεμα των ΙΜΕΙ και οτι υπαρχει μονο 1), και οι καρτες παυουν να λειτουργουν. Κοιταω το κουτι, βλεπω 1 ΙΜΕΙ, ψιλοχανομαι, λεω μαλακιες Κινεζοι αλλα αντι αλλων εβαλαν. Βαζω το ΙΜΕΙ του κουτιου στην πρωτη καρτα, και στη δευτερη, βαζω ενα απο ενα παλιο νοκια που εχω. Οι καρτες λειτουργουν αψογα. Αγοραζω δευτερο ιδιο τηλεφωνο (απλα με μεγαλυτερη μνημη), και ψιλλιασμενος, παταω *#06# βλπεω το κουφο, και οι δυο καρτες εχουν το ιδιο ΙΜΕΙ... Μπαινω με το προγραμματακι που εγραψα πιο πανω, και αλλαζω και τα 2 με το παλιο του νοκια που λεγαμε, τα σβηνω, παπαλα οι καρτες, βαζω και στις 2 καρτες το ιδιο. Το τηλεφωνο δουλεψε μια χαρα. Εξηγησε μου τωρα, πως γινεται οταν τα σβηνω να κλειδωνουν οι καρτες ενω οταν βαζω και στις 2 το ιδιο εστω και απο αλλο τηλεφωνο να λειτουργει... (για μουφα ΙΜΕΙ, νουμερα τυχαια στη σειρα, δεν το συζητω, προφανως και δε λειτουργει, υπαρχει καποιος αλγοριθμος που τα παραγει, κατι σαν το ΑΦΜ ενα πραγμα). Ακριβώς τι παίζει δε γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που ψιλιάζομαι, είναι ότι το ΙΜΕΙ δε "δένεται" απαραίτητα με συγκεκριμένη SIM (άλλωστε την ίδια SIM μπορείς να τη βάλεις σε πολλά κινητά), ούτε ότι το δίκτυο είναι σε θέση να αναγνωρίσει μια συσκευή βάσει του ΙΜΕΙ που αυτή εκπέμπει. Το δίκτυο δηλαδή βλέπει απλά ένα αριθμό με legit format (γι' αυτό οι τυχαίοι αριθμοί δε λειτουργούν όπως λες) και επιτρέπει την εγγραφή της SIM. Δεν είναι όμως σε θέση να "καταλάβει" αν ο ΙΜΕΙ ανήκει σε Nokia Lumia 620 ή σε SE w810i ξέρω 'γω. Το ΙΜΕΙ λειτουργεί λοιπόν ως ΑΔΤ: Αν δεν υπάρχει το πρωτότυπο δελτίο ή έστω η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται σ' αυτό από κάποια βάση δεδομένων, παραμένει ένας απλός αριθμός. Κοίταξα από περιέργεια το δικό μου δίκαρτο ΝΟΚΙΑ Χ1-01 και έχει όντως δύο ΙΜΕΙ. Όμως οι SIM (μια της Voda και μια της Cosmote) λειτουργούν κανονικά ακόμα και αν τις κάνω τράμπα στις θέσεις SIM1 και SIM2. Άρα παίζει να ισχύει ο παραπάνω συλλογισμός μου (που επιβεβαιώνει φυσικά και τα γραφόμενά σου), ότι δηλαδή η SIM δε "δένει" σε κάποιο συγκεκριμένο IMEI. Φαντάζομαι πως και στη δική σου περίπτωση κάτι παρόμοιο έγινε. Το δίκτυο θέλει πρακτικά να δει δύο "ταυτότητες", τη SIM και το IMEI. Δεν "ενδιαφέρεται" όμως για το πως αυτές οι "ταυτότητες" συνδυάζονται. Σκέψου όμως τώρα το εξής: άμα σου κλέψουν το πορτοφόλι και δηλώσεις στην Αστυνομία απώλεια δελτίου ταυτότητας, αυτό μπαίνει σε μαύρη λίστα και αν κάποιος προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει (ή έστω να χρησιμοποιήσει τον ΑΔΤ), υπάρχει περίπτωση να τον μπαγλαρώσουν και αν είσαι τυχερός, να βρεις ακόμα και το πορτοφόλι σου. Με σχεδόν παρόμοιο τρόπο, αν κυκλοφορούν δύο άτομα με το ίδιο δελτίο ταυτότητας, ή δηλώνουν τον ίδιο ΑΔΤ, πάλι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ο απατεώνας. Αντίστοιχα και μια IMEI spoofing τεχνική μπορεί να "ξεσκεπαστεί" αν οι αρχές μπορούν να τσεκάρουν μια παγκόσμια/πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων. Τέτοιες βάσεις ήδη υπάρχουν. Από εκεί και πέρα το ότι μετά από φλασάρισμα ROM χάθηκε ο ΙΜΕΙ της συσκευής σου, περισσότερο σε bug/κατασκευαστική παράλειψη μου φέρνει. Πιθανόν το συγκεκριμένο κινητό να μην είχε hardcoded τον ΙΜΕΙ. Ωστόσο υπάρχουν και εταιρείες, π.χ. η ΝΟΚΙΑ, που απ' όσο λέγεται, κάνουν όντως hardcode τους IMEI. EDIT: Επειδή το έχασα λόγω σεντονιού, ξέχασα να σχολιάσω κάτι βασικό: Το δεύτερο G4 που έβαλες τον ΙΜΕΙ του ΝΟΚΙΑ, λειτουργεί παράλληλα με το πρώτο; Μήπως δηλαδή παίζει να μη μπορείς να έχεις δύο ίδιους ενεργούς ΙΜΕΙ στο ίδιο δίκτυο; Μπαινω με το προγραμματακι που εγραψα πιο πανω, και αλλαζω και τα 2 με το παλιο του νοκια που λεγαμε, τα σβηνω, παπαλα οι καρτες, βαζω και στις 2 καρτες το ιδιο. Το τηλεφωνο δουλεψε μια χαρα. Στο παραπάνω σ' έχασα! Δούλεψαν δηλαδή και οι δύο κάρτες με το μαμάτο ΙΜΕΙ αλλά όχι με του ΝΟΚΙΑ; Γιατι βρε φιλε θα ρωτησει προηγουμενως ο κλεφτης τι κινητο εχεις; Εχουν κλεψει σε φιλο μου μεχρι και κλασικο κινητο των 30-40€. Μην τα λες αυτα τα πραγματα. Σωστός. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τίθεται και θέμα ασφάλειας δεδομένων. Ένα smartphone μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς SIM, επιτρέποντας την πρόσβαση στα δεδομένα που διατηρεί. Ακόμα και σε ένα τηλέφωνο των 50 ευρώ λοιπόν μπορεί να έχεις αποθηκεύσει στοιχεία εισόδου σε "ευαίσθητες" υπηρεσίες (π.χ. e-mail accounts), δε δουλεύουν όλοι smartphones για να μιλάνε με γκομενάκια στο fb.
georgepppo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 δεν νομίζω τα κλεφτρόνια να ξέρουν να αλλάξουν imei,και τέσπα μόνο και μόνο να βγει η φήμη περι κλειδώματος συσκευής,θα αποτρέψει αρκετούς απο το να πάρουν μεταχειρισμένο κινητό χωρίς απόδειξη(που πιθανόν να είναι κλεμένο),με αποτέλεσμα τα κλεφτρόνια να χάσουν μεγάλο μέρος του πελατολόγιου τους....
Dimitris737 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είναι τόσο για τους κλέφτες αλλά για τους κλεπταποδόχους το θέμα. Αν γνωρίζεις ότι το τηλέφωνο θα πάψει να λειτουργεί, αν δηλωθεί κλεμένο, θα πάρεις το ρίσκο να κάνεις την αγορά; Αν δεν υπάρχει ζήτηση δεν υπάρχει και προσφορά. Θα έπαιρνες κλεμένο iphone 5s με touch id, παρόλο που ξέρεις ότι οι πληροφορίες του αποτυπώματος είναι αδύνατον να αποσταλούν για έλεγχο;
pantote Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μπορεί η συσκευή να τρώει πόρτα από τα δίκτυα κινητής, αλλά σαν ταμπλετάκι-mp3-παιχνιδάκι μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του;;; Θα προτιμούσα τον εντοπισμό του κινητού μέσω ενεργοποίησης Anti Theft Mobile GPS.
Henry3GR Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Το ότι κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν αγγλικά δεν τους κάνει και παρίες της κοινωνίας ούτε και πρεζόνια. Άντε γιατί έχουμε αρχίσει να χαζεύουμε.
loypis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Το δυκτιο φυσικα και βλεπει το imei και μπορει να το κλειδωσει Τωρα για τις κλοπες..μην παμε στην φαση να μας ζητανε λυτρα αν εχουμε μεσα διαφορα ευαισθητα στοιχεια..
biglinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπον καταρχήν το imei των κινητών ΑΛΛΑΖΕΙ...!!!Αλλα οχι ως προς την έννοια που ψάχνεται...μερικοί,το imei φανταστείτε οτι ειναι κατι μοναδικό όπως το σασι των αυτοκινήτων,στηριζομενοι σε κατι τέτοιο θα μπορούσαμε να πούμε οτι δεν αλλάζει με τίποτα,ομως εδώ ξεχνάτε οτι το imei του κινητου δεν ελέγχεται όπως ο αστυνομικός πχ θα ελέγξει τον τυπωμένο αριθμό στο σασι(για αυτο και ο συσχετισμός πιο πάνω),αλλα μέσω signals...κοινώς σε ηλεκτρονική μορφή... Θα σας δώσω ενα παράδειγμα τι εννοώ... Άμα παρει κάποιος ενα κινέζικο το οποιο αποτελεί είτε κλωνο(πιο συχνά εκεί)κάποιας γνωστής μάρκας,είτε ακόμα και κλωνο υποδιεστερων συσκευών...πχ Lenovo(ναι κι σε αυτα βγαίνουν κλώνοι)κι ελεγξει το imei της συσκευης σε έναν imei finder 7 στις 10 περιπτώσεις θα του εμφανίζει αλλο κινητο!!!Ναι μου εχει τύχει κι εμένα σε κλωνο htc να βγάζει Ericsson arc...!!! Δεν ειναι τυχαίο απλα περνάνε Radom imei...το ίδιο κάνουν και στα rebrushed... Στην ουσία δεν αλλάζουν τίποτα...αλλάζουν μονο το signal...που φτάνει σε δίκτυο κινητής... Υ.Γ.βεβαια αυτο αμφιβάλλω αν κάτσει να το κανει κάποιο απλό κλεφτρονι...
21century Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ΤΟ ιμει αποτελει την μοναδικη ταυτότητα κάθε κινητού, η επιλογή αυτή ήταν αναμενόμενη αλλά καθυστέρησε στην Ελλάδα της καθυστέρησης...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα