Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Εαν στο κλεψουν,η το χασεις,κλαφτα χαραλαμπε!!!!!Τι να το κανεις μετα! Το να σταματησουν να κλεβουν κινητα δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο.Μοναστηρακι να πας και να ζητησεις κλεμενο,θα σου βγαλουν 10 iphone απο τις τσεπες τους!!

Στο μοναστηράκι τα περισσότερα δεν είναι iphone αλλά ...iFone! :P

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο θα ισχύσει μονο για τα ελληνικά δίκτυα, επειδή δεν έχουμε γείτονες ελβετούς και σουηδούς όλα τα κλεμμένα κινητά θα καταλήγουν πλέον στις γειτονικές χώρες (Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία-Τουρκία)

Δημοσ.

Τρομερό είναι το μέτρο και εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό, κουτσουρεύοντας την κλοπή των κινητών...οπότε μην ακούω εξυπνάδες του τύπου "ε άμα μου το έκλεψαν τι να το..."

1. Αμα σου έχουν κλέψει το κινητό και παραμείνει μποκαρισμένο υπάρχει η μικρή πιθανότητα να το ξαναπάρεις αφού ΜΟΝΟ εσύ μπορείς να το ξεμπλοκάρεις.

2. Ψυχολογική ευχαρίστηση οτί κάποιο άλλο μ...πανο που έκλεψε το κινητό σου δεν το χαίρεται.

3. Ο μόνος που θα μείνει χαμένος εκτός από τον κλέφτη είναι "ο καημενούλης ανυποψίαστος αγοραστής"...

ας μη κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας καταλαβαίνεις πότε είναι κλεμμένο το κινητό...την παροιμία με τα μεταξωτά εσώρουχα την ξέρετε. Ας ψωνίζει ο καθένας νόμιμα ότι του επιτρέπει το πορτοφόλι του.

Εάν θέλει η αφεντιά  σου smartphone των 500ευρώ να το πάρει με 100 καλά να πάθεις, γιατί με την αγορά σου ενισχύεις το κλευτρόνι να κλέψει κάποιον άλλον αύριο και ίσως και εσένα στο μέλλον (Karma is a b*ch).

• Like 9
Δημοσ.

αυτο θα ισχύσει μονο για τα ελληνικά δίκτυα, επειδή δεν έχουμε γείτονες ελβετούς και σουηδούς όλα τα κλεμμένα κινητά θα καταλήγουν πλέον στις γειτονικές χώρες (Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία-Τουρκία)

Κάνεις λάθος, τα IMEI κλειδωμένα κινητά κλειδώνουν  σε όλες τις χώρες (το ΙΜΕΙ blocking σύστημα είναι παγκόσμιο δεν περιορίζεται από χώρα-πάροχο). Και στην Ουγκάντα να πας το κινητό πάλι κλειδωμένο θα στο δείχνει η Kazabooboo-fone...

Δημοσ.

Εγω παλι ψαχνω για την αξιοπιστια της ειδησης και βλεπω οτι η πρωτη δημοσιευση εγινε χτες στις 09:22 σε ενα blog χωρις να αναφερεται η πηγη. Οχι οτι ειναι παραλογο να ισχυει αλλα δεν το βλεπω καπου επισημα παρα μονο απο blogs χωρις πηγες.

http://flamiskonstantinos.blogspot.gr/2014/02/smartphones.html
Δημοσ.

Εγω αλλιως το καταλαβαίνω.

Ουτε οι εταιρειες θα κρατανε τα imei των εισαγομενων συσκευων ουτε τιποτα.

Οποιος χασει το κινητο του,παει με την αποδειξη στο.τμήμα και μπλοκάρεται το imei απο την comote τη wind κλπ.

Οχι απο τη samsung πχ.

Αν νομίζετε οτι αυτοί που ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ψυριζουν κινητά ,ειναι τιποτα ειδικοί γελιέστε.

Αυτος ο νομος υπαρχει σε αλλες χωρες πολλα χρόνια τωρα ,και σταδιακά θα πλήξει πολυ τους κλασσικούς κλεφτές ,όπως και τα πακιστανομαγαζα αν ποτε τηρηθεί ο νόμος και φανε κανα πεσιμο για κλεπταποδοχή.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω κι εγώ την εντύπωση πως το ΙΜΕΙ δεν είναι δυνατόν ν' αλλάξει.

Αυτό που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα σε κάποιες συσκευές και λειτουργικά (π.χ. Android), είναι το να εμφανίζεται από το λειτουργικό ΙΜΕΙ διαφορετικό από το πραγματικό της συσκευής. Στην πράξη όμως η συσκευή θα συνεχίσει να εκπέμπει το πραγματικό, hard coded IMEI της.

Υπάρχουν βέβαια και αναφορές σε ΙΜΕΙ spoofing τεχνικές, ωστόσο υποθέτω πως ακόμα κι έτσι, οι επίδοξοι κλέφτες θα βρουν σημαντικά εμπόδια, ειδικά αν δημιουργηθεί μια παγκόσμια ή έστω πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων ΙΜΕΙ.

Δημοσ.

Ο TS έχει προσθέσει πηγή και εγώ διάβασα την είδηση χθες σε αρκετά blogs.

Ο TS εβαλε την πηγη του αλλα η πηγη του δεν εχει πηγη. :P Και μαλιστα η δημοσιευση της πηγης του εγινε μεταγενεστερα απο το blog που ανεφερα.

Υπάρχει στο νέο κανονισμό αδειών των παρόχων ο οποίος όμως δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/telec/apofaseis_eett/kanonistikes_apofaseis_eett/AP676-041.pdf

Περσινό νέο ειναι.

Για να μην το διαβαζουμε ολοκληρο, μηπως εχεις βρει σε ποιο αρθρο αναφερεται;

Δημοσ.

Ο TS έχει προσθέσει πηγή και εγώ διάβασα την είδηση χθες σε αρκετά blogs.

κοιταξα τα φεκ και ουσιαστικά το 31 Μαρτιου ειναι χρονικη αναβολή περσινης αποφασης που επρεπε να εφαρμοστεί μέχρι Νοεμβριο του 2013. Απο εκεί και περα δεν βρήκα καμια επισημη ανακοινωση

Μήπως ο δημοσιοβλάκας (iefimerida) τα εκανε μανταρα στο μυαλό του και σε συνδυασμό με σάλτσα έβγαλε «ειδησάρα» ; Αν ναι, δηλώνω οτι επεσα θύμα της βλακείας του και πίστεψα τα γραφόμενα του.

Για να μην το διαβαζουμε ολοκληρο, μηπως εχεις βρει σε ποιο αρθρο αναφερεται;

Είναι στο τελος της αποφασης 701-064 της σελίδας 3

Δημοσ.

Ακόμα κι αν ο κλέφτης μπορεί να αλλάξει το IMEI, οι διάφοροι δήθεν "αθώοι" αγοραστές που αγοράζουν κλεμμένα (συγγνώμη, "χαμένα") κινητά δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν και πότε θα δηλωθεί ως κλεμμένη η συσκευή που πήραν κοψοχρονιά, ούτε αν προέβηκε στη διαδικασία πριν τους το σπρώξει. Οπότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά κλεμμένων κινητών.

Δε νομίζω να λέει κανείς ότι λύνεται το πρόβλημα των κλοπών μια για πάντα. Αλλά σίγουρα -αν εφαρμοστεί- θα έχουμε λιγότερες κλοπές και αγοραπωλησίες κλεμμένων ως αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Είναι στο τελος της αποφασης 701-064 της σελίδας 3

Τι στο καλο γκαβος ειμαι; :cry: Επειδη δεν το βρισκω για πες σελιδα ΦΕΚ και σελιδα pdf. Ουτε αυτο το 701-064 μου βρισκει το search.

Edit: Αυτο που βρηκα ειναι αυτο: (σελ 26 του pdf)

Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τηρούν

λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων

(International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων

συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του IMEI ενός κινη−

τού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχε−

τική έγγραφη αίτηση των χρηστών, οι οποίοι δήλωσαν

νομίμως την κλοπή της συσκευής τους. Κάθε πάροχος

ενημερώνει ανά μήνα τους υπόλοιπους παρόχους σχε−

τικά με τα IMEI κλεμμένων συσκευών των χρηστών του.

Οι πάροχοι απαγορεύουν την πραγματοποίηση κλήσεων

από συσκευή με IMEI που ανήκει στην εν λόγω λίστες.

------------------------

Αλλα δεν βλεπω καμια ανακοινωση για το ποτε θα ξεκινησει να ισχυει.

Δημοσ.

το IMEI ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ στο 99,99999% των κινητων της αγορας (δεν βαζω 100% επειδη δεν εχω πιασει ολα τα κινητα στα χερια μου!).

στα συγχρονα smartphone ειναι αδυνατον να αλλαξει.

στα παλιά κινητα (java και smartphone) χρειαζοσουνα ειδικες συσκευες (JAF Box, UFS, Phoenix και πολλες αλλες) που κοστιζουν μια μικρη περιουσια ακομα και σημερα και χωρις αυτες δεν μπορεις να κανεις καμια αλλαγη στο κινητο (ουτε καν αναβαθμιση). αν εισαι τυχερος και διαθετεις καποια απο αυτες, ισως ειναι συμβατη με μια απο τις συγχρονες συσκευες (για παραδειγμα η Phoenix αν και παλιά, υποστηριζει μεχρι και το Nokia N900)

πολλα tutorials λενε οτι και καλα αν τα ακολουθησεις θα αλλαξει το IMEI σου αλλα ειναι ολα ψευτικα.

η αλλαγη του ΙΜΕΙ δεν θελει γνωσεις, θελει συσκευες και το κατάλληλο software (μαζί).

MobileUncleTools -> Engineer Mode -> Engineer Mode (MTK) -> Connectivity -> CDS Information -> Radio Information -> (αν ειναι δικαρτο υπαρχει Phone 1 - Phone 2) -> Γραφεις AT+EGMR=1,7,"το ΙΜΕΙ" και Send Command (για τη δευτερη καρτα το 1,7 γινεται 1,10 )

Έχω κι εγώ την εντύπωση πως το ΙΜΕΙ δεν είναι δυνατόν ν' αλλάξει.

Αυτό που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα σε κάποιες συσκευές και λειτουργικά (π.χ. Android), είναι το να εμφανίζεται από το λειτουργικό ΙΜΕΙ διαφορετικό από το πραγματικό της συσκευής. Στην πράξη όμως η συσκευή θα συνεχίσει να εκπέμπει το πραγματικό, hard coded IMEI της.

Υπάρχουν βέβαια και αναφορές σε ΙΜΕΙ spoofing τεχνικές, ωστόσο υποθέτω πως ακόμα κι έτσι, οι επίδοξοι κλέφτες θα βρουν σημαντικά εμπόδια, ειδικά αν δημιουργηθεί μια παγκόσμια ή έστω πανευρωπαϊκή βάση δεδομένων ΙΜΕΙ.

Αν ειναι αλλο το ΙΜΕΙ που βλεπω (και που ειναι τυπωμενο στο πισω μερος της συσκευης και στο κουτι), απο αυτο που πραγματικα εκπεμπεται (και που μπορει να μπλοκαριστει), πως θα το ξερω εγω, ωστε να το δηλωσω;

Επισης, σε αρκετα android smartphones, σε αναβαθμιση rom, μου εχουν χαθει τα ΙΜΕΙ (αυτα που υποτιθεται δεν ειναι πραγματικα), αλλα χωρις να βαλω αλλα, οι καρτες ενω διαβαζονται και βρισκουν σε ποιο δικτυο ανηκουν, ειναι εντελως νεκρες, μεχρι να μπουν παλι τα ΙΜΕΙ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...