leonidas_fs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Σίγουρα υπάρχουν μειονεκτήματα σε αυτό το σχέδιο, αλλα κάτι είναι και αυτό! Εϊναι μια αρχή! 2
Unabomber Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέσα σε μία πρόταση έχεις κάνει 3 διαφορετικές υποθέσεις: 1) ότι θέλει να το ξεφορτωθεί γρήγορα (γιατί αν του μείνει μια μέρα στα χέρια τι έγινε?), 2) ότι η διαδικασία αλλαγής imei είναι "όχι γρήγορη", 3) ότι δεν τη γνωρίζει -- οι οποίες δε βλέπω να στηρίζονται κάπου. Μια διαφορετική υπόθεση που θα μπορούσε να γίνει είναι η εξής: εφόσον είναι τεχνικά δυνατόν και αποφέρει κέρδος, θα το κάνουν. Κατσε πες στον ¨χρηστη ναρκωτικων¨ -τυχαιο παραδειγμα- που εχει βαλει στοχο ενα iphone να το παρει ( για να παρει την δοση του) να κατσει να αλλαξει imei και ολη την διαδικασια.... Δεν εχω καποιο θεμα με αυτα τα ατομα απλα συνηθως κατι τετοιοι αρπαζουν κινητα. 4
frabalas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Κατσε πες στον ¨χρηστη ναρκωτικων¨ -τυχαιο παραδειγμα- που εχει βαλει στοχο ενα iphone να το παρει ( για να παρει την δοση του) να κατσει να αλλαξει imei και ολη την διαδικασια.... Δεν εχω καποιο θεμα με αυτα τα ατομα απλα συνηθως κατι τετοιοι αρπαζουν κινητα. Εκεί που τα σκοτώνει ο πρέζακας ξέρουν όμως,Ομόνοια +πέριξ,τίγκα στα πακιστανομάγαζα. 6
alex1_kgr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Λογικά με αλλαγή imei θα μπορεί να δουλεύει.Τα κινέζικα φυσικά και έχουν imei. Καλή σαν κίνηση.
Unabomber Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Εκεί που τα σκοτώνει ο πρέζακας ξέρουν όμως,Ομόνοια +πέριξ,τίγκα στα πακιστανομάγαζα. Σωστο και αυτο.
angmar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Το γράφει στο κουτί, στην απόδειξη και επάνω στο κινητό. 1
sonyxp Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μπαααα δεν με ενδιαφέρει η είδηση... αυτό θα το σπάσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Επίσης έξυπνα κινητά μόνο για τηλέφωνο δεν παίρνουμε ...
arc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Μην κρυβόμαστε, η εφαρμογή του μέτρου (edit: OTAN εφαρμοστει - το 31/3 δεν ειναι επιβεβαιωμένο) σίγουρα θα βελτιώσει τα πραγματα. Σίγουρα δεν θα εξαφανίσει το φαινόμενο της κλοπής αλλά είμαι βέβαιος οτι θα το βελτιώσει. Μερικές παρατηρήσεις: Οι κλοπές δεν γίνονται μόνο από πρεζάκια Η διαδικασία αλλαγής imei δεν ειναι αστεία και εχει πολλές πιθανότητες να επιφέρει bricking. Οι επαγγελματίες πρέπει να εχουν τεράστια συλλογή από εργαλεία και οδηγούς, πράγμα σπάνιο για τους περισσότερους. Με πέρασμα άλλης rom δεν αλλάζει το imei. Να το πω διαφορετικά: Οι κλειδαριές ασφαλείας σίγουρα δεν θα αποτρέψουν τον επαγγελματία μπουκαδόρο, αλλά σίγουρα θα αποτρέψει τον «ερασιτέχνη της αρπαχτής» και θα τον αναγκάσουν να στραφεί σε πιο εύκολες λύσεις. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2014 από arc 12
OMGA Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό σημαίνει πως πλέον οι εταιρείες θα πρέπει να τηρούν λίστες, με τον αριθμό IMEI των συσκευών. Το ζητούμενο είναι μόνο αυτό εδώ και συμφωνώ με αυτό… Φυσικά, δεν τους καίγεται καρφί για τα κλεμμένα κινητά και ούτε αποσκοπούν σε κάτι τέτοιο.
arc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Το ζητούμενο είναι μόνο αυτό εδώ και συμφωνώ με αυτό… Φυσικά, δεν τους καίγεται καρφί για τα κλεμμένα κινητά και ούτε αποσκοπούν σε κάτι τέτοιο. Αυτό ήδη το ξέρουν, όπως επίσης ξέρουν και ποια νουμερα (sim cards) εχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα κινητα. 1
OMGA Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό ήδη το ξέρουν, όπως επίσης ξέρουν και ποια νουμερα (sim cards) εχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα κινητα. Και τι έφαγες ξέρουν.Το θέμα είναι τι κάνουν δια νόμου.
sam sam Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Χμ... σε 2 λεπτά άλλαξα το IMEI του κινητού μου ή σε 3 ; (το άλλαξα μόνο και μόνο για να το αλλάξω...)σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ...εγώ πάντως τον άλλαξα αμέσως. (και για να μην παρεξηγηθώ την πρώτη φορά χρειάστηκα αρκετές ώρες διαβάσματος... την δεύτερη 2 με 3 λεπτά...)
mdr21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 χωρίς να είμαι γνωστης θυμάμαι ότι το IMEI είναι πάνω σε chip και δεν αλλάζει, τουλάχιστον αυτό που βλέπει η κεραία. Όπως και να χέρι είναι ΑΛΛΟ ΕΝΑ αποτρεπτικό μετρο. Οι κλέφτες είτε πρεζακια, είτε όχι απέχουν πολύ από τον μέσο χρήστη του ινσομνια. Δείτε μόνο ποσά θέματα ανοίγουν κάθε βδομάδα στο ινσομνια από αθώες περιστερές που δήθεν κάποιος τους πούλησε μεταχειρισμένο και ψάχνουν οδηγίες πως θα το ξεκλειδώσουν ή πως θα απενεργοποιήσουν το find my iPhone. Και μιλάμε για software κλείδωμα. Ούτε αγγλικά δεν γνωρίζουν να googlαρουν. Πόσο μάλλον για το IMEI όπου θέλει ολόκληρη διαδικασία ΑΝ αλλάζει. Στόχος είναι να χτυπηθεί η αξιοπιστία των κλεμμένων κινητών και όχι να βρουν απόρθητη λύση. 2
zarzonis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Επειδή δεν έχω γνώσεις στο πώς αλλάζει το IMEI, είναι σε όλα τα κινητά η ίδια διαδικασία; πχ σε iPhone δεν νομίζω να γίνεται. Αν γινόταν, όλα όσα ήταν κλειδωμένα σε κάποιον πάροχο, θα άλλαζαν IMEI και θα δούλευαν. Δεν θα έμπλεκαν ούτε με κάρτες τύπου GEVEY ούτε factory unlock που πολλές φορές κοστίζει αρκετά. Παλιότερα για ένα nokia που είχα, υπήρχε ένα πρόγραμμα το οποίο αν δεν κάνω λάθος ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε η NOKIA στα service και έκανε παπάδες. Νομίζω είχε επιλογή και για αλλαγή IMEI. Δεν πρέπει να είναι για όλα έτσι όμως. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα