Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω την εξής απορία, προσπαθούσα να στήσω 1-2 μηχανηματάκια και παρατήρησα το εξής περίεργο, κάποιες παλιές κάρτες γραφικών PCI Express που δοκίμασα δεν έδειχναν να λειτουργούν.

Δοκίμασα πχ κάτι radeon X300, Geforce 5700, και μια πιο καινούρια geforce 6200. Δεν έδειξαν να λειτουργούν, ενώ σίγουρα στο (μακρινό) παρελθόν λειτουργούσαν. Φαινομενικά δεν φαίνονται να έχουν πάθει κάτι, οι πυκνωτές δείχνουν μια χαρά και είμαι σίγουρος ότι είχαν δουλέψει το πολύ 4 χρόνια πριν.

Υπάρχει περίπτωση να έχουν χαλάσει από μόνες τους αφημένες στο ράφι;

Υπάρχει μήπως κάποιου είδους ασυμβατότητα με πρώτης γενιάς pci express κάρτες γραφικών και καινούριες μητρικές με pci 16x? Δεν είναι ότι μηλάμε για κάποια περίεργη μητρική, τις δοκίμασα με μια ASUS P5KPL-VM 775 και με μια M2N-SLI Deluxe.

Δημοσ.

Φυσιολογικά πρέπει να παίζουν κανονικα με παλιότερες pci express και νεότερες κτλπ δεν υπάρχει θέμα συμβατότητα απο οσο ξέρω δηλαδη.

Αφου τις δοκίμασες ολες και με διαφορετικές μητρικές και παλι δεν παίζουν μαλλον εχουν καποιο πρόβλημα

Δημοσ.

δεν υπαρχει ασυμβατοτητα στη θυρα PCI-E χ16, προς τα πισω.  δλδ, μπορεις να βαλεις οποια γενια καρτας θελεις, σε οποια γενια θυρας εχεις..!!!  

ειναι το ιδιο backward compatible, οπως και τα SATA, και τα USB..!! 

αλλα ειναι περιεργο, απο τις 3 να μην παιζει εστω και μια σε καποια μητρικη?  μηπως παιζει κατι αλλο? εχεις κανει τις συνδεσμολογιες σωστα? 

Δημοσ.

Παλιοτερα αρκετες μητρικες, εκτος απο λιστα δοκιμασμενων/υποστηριζομενων μνημων,
ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειχαν επισης και λιστα δοκιμασμενων/υποστηριζομενων vga*
:shifty:
To ιδιο ειχαν μαλιστα & καποιες υλοποιησεις-πολυσουγιαδες (agp+pci_ex), της Asrock!
οι οποιες ηταν & μεταγενεστερη χρονικα κατασταση, εβγαιναν σχεδον μεχρι προσφατα
:ph34r:

*Πιθανον ειχε να κανει, με τη μεταβαση απο agp σε pcιexpress, που στην αρχη γινοταν
 "καπως" -> οι pci express εκδοσεις ηταν εν πολλοις βασικα οι agp, οπως πχ στη 5700...

Δημοσ.

Ενω τελος παντων μπορει να δικαιολογηθει σαν συμπεριφορα στις αμεσα συνδεδεμενες
& προερχομενες απο agps, οπως ειναι η FX5700 -ισως κι η Χ300*-, και στις 3 & σε ολες
τις μητρικες μετα πηγαινει κι αλλου π.χ. συνθηκες & κατασταση αποθηκευσης τους κ.λπ...
:shifty:

*Νvidia FX5700 agp = FX5700 pciexpress, ενω Ati Χ300 = καποια απο τις Ati 92XX.. :ph34r:

Δημοσ.

Τέλος πάντων, αφού τις παίδεψα λίγο (βάλε - βγάλε από το ένα σλοτ στο άλλο, με καλώδιο οθόνης και μετά χωρίς καλώδιο, κτλ,κτλ) λειτουργήσαν όλες στην M2N-SLI deluxe εκτός της X300...

Ξέρει κανείς με πια λογική μια κάρτα θα σταματήσει να λειτουργεί για να επανέρθει ξαφνικά αψυχολόγητα μόνη της μετά από παίδεμα; Έχω αρκετή εμπειρία για να ξέρω ότι συμβαίνει, απλά δεν έχω κατανοήσει ακριβώς το γιατί. :P

Δημοσ.

Αν εξαιρεσουμε και παραγοντες οπως: υγρασια, στατικο ηλεκτρισμο, κλπ,
νομιζω εξηγησα παραπανω το γιατι, οσες προερχονται απο agp (μπορει)
να εχουν διαφορα θεματα, αλλωστε 8-10 χρονια πριν, παιζανε ενιοτε στα
ορια με καποιες υπερβασεις διαφορες υλοποιησεις προς -> pciexpress :-(
Δεν ειναι ιδιαιτερα συχνο, το αντιθετο.. Παντως το εχω δει να προκυπτει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...