alkis1975 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Paidia paroysiasthke kai se mena paromoio pronlhma kai jythhke poly apla akoloythvntas kapoies symboyles apo thn idia thn creative Sygkekrimena: Allaksa to ACPI congiguration poy apodidei IRQ stis diafores syskeyes kai sthn PCI karta hxoy apo ACPI uniprocessor (poy apodidh virtual IRC sthn karta hxoy (IRQ panw apo 15)) se Advance Configuration Power Interface PC kai ola diorthwthhkan!!!!! Genika pisteyw oti tetoiy eidoys problhmata prokyptoyn apo to IRQ ths kartas kai me poies alles syskeyes to moirazetai. Pisteyw oti to arthro ths creative einai poly katatopistiko kai einai geniko kai perilambanei kai alla stoixeia : http://dmzweb3.europe.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=28,E=0000000000011060543,K=7117,Sxi=5,Kb=Creative,case=13635,Question255=obj(2824):obj(2828)
drebel Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2003 Εγω το απενεργοποιησα τελειως και ησυχασα μια για παντα.Εβαλα απο το βιος την καρτα στο IRQ 5 και τελος τα προβληματα (οδηγιες ABIT)
Panahs Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2003 Παιδιά πείτε μου τι ακριβώς πρέπει να κάνω και θα το κάνω! Πρέπει να σας προειδοποιήσω πάντως ότι δεν είμαι έμπειρος σε τέτοια θέματα, καθώς επίσης από ότι είδα στα BIOS μου και αφού μελέτησα το το κείμενο στο οποίο παραπέμπει ο Άλκης1975, λίγες από αυτές τις ρυθμίσεις βρήκα (ή δεν τις είδα, who knows). Drebel, δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα από αυτά που λες πάνω. Ξαναεγκατέστησα την κάρτα μου και αυτήν τη στιγμή φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί, καθώς έχει το χαρακτηριστικό να εμφανίζεται σιγά- σιγά μέχρι να γίνει στο τέλος απελπιστηκά δυνατό, σε σημείο που νομίζεις ότι έχουν καεί τα ηχεία. Αυτό που θα επιθυμούσα από εσάς, είναι να γίνετε λίγο πιο σαφείς και κατανοητοί στο θέμα των ρυθμίσεων BIOS και πιστεύω ότι θα βρούμε σύντομα τη λύση... (ελπίζω)!
Panahs Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2003 Η παραμόρφωση εξαφανίζεται μόλις κάνω Restore Defaults. Ύστερα επανέρχεται σιγά- σιγά μέχρι που γίνεται πολύ δυνατό. Αυτή η διόρθωση με το restore είναι που με προβληματίζει. Γνωρίζει κανείς τίποτα?
drebel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2003 1. βαλε το τελευταιο 4in1 της VIA 2. απο georgebreese.com βρες το Via latency patch .Δοκιμασε τη νεοτερη βερσιον 3. απανεργοποιησε το ACPI των windows.Σε μενα (win2000) γινεται απο το συστημα- > διαχειρηση συσκευων - > Υπολογιστης .Εκει πρεπει να βγαλεις αυτο που εχει (καταργηση ) και να βαλεις "ΤΥΠΙΚΟ PC".Tοτε ,μπαινεις στο bios με delete στο boot και βαζεις manually IRQ=5 στο slot που τοποθετησες την καρτα σου.Σημειωτεον οτι καθε μητρικη εχει τη βελτιστη θεση τοποθετησης μια ς Soundblaster (LOL) ,γι αυτο κοιτα και κανα site της μητρικης σου. Επιπλεον , στο PCI transaction delay βαλε enable . 4. εχει ειπωθει οτι ορισμενες Soundblaster εχουν προβλημα τασης προς τα ηχεια .Αν προκειται για κατι τετοιο και τελικα δε λυθει το προβλημα παραταυτα , μπορεις να δοκιμασεις φιλτρο ηχειων , το "ground loop" , που κοβει τετοια παρασιτα (μαζι με λιγο ηχο , για τους τελειομανεις) Δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω.Κοιταξε και ολες τις συνδεσεις που εχεις κανει στα ηχεια σου μηπως ειναι κατι αναποδα η καπου εχεις βραχυκυκλωμα Ουφ!Αυτα
Panahs Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2003 Για το ACPI έκανα αυτό που λέει το site της Creative. Έβαλα και το IRQ στο 5 όπως μου είπες. 1000 ευχαριστώ φίλε Drebel. Όμως ως αρχάριος χρήστης, έχω κάποιες απορίες: Καταρχάς PCI transaction delay στα ΒΙΟS μου δεν υπάρχει ή δεν το βλέπω. Τι είναι αυτό, που βρίσκεται και τι κάνει? Τι είναι το VIA???? Αν έχει σχέση με την μητρική, να ξανασημειώσω ότι η δικιά μου είναι η MSI 648 Max (SiS 648 Chipset Based). Έχει τέτοιο πράγμα? Αφού της έκανα ένα restore defaults σήμερα της κάρτας, μέχρι στιγμής φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Ίδωμεν.
drebel Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2003 Τοτε δεν εχεις αναγκη απο τιποτα της VIA.Απλα το συγκεκριμενο chipset που λεμε (οχι το δικο σου) εχει εμφανισει τα περισσοτερα προβληματα. Δες αν ειναι η καρτα σου οντως στο 5 απο πληροφοριες συστηματος των Windows . ...just in case
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.