Panahs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Λοιπόν, πετάω και το σύστημά μου στην αρχή για να μην έχουμε παρεξηγήσεις: P4 2400 Mhz, 768 Mb ram (μία Kingstone 512, και μία απλή 256) Motherboard MSI 648 Max, σκληρός WD, Windows XP PRO και φυσικά η ... κάρτα ήχου. Α, πρόσφατα πήρα και τα Altec Lansing 251, αν αυτό βοηθάει. Παρότι όπως γνωρίζετε, η μητρική μου διαθέτει ενσωματωμένο τσιπάκι για ήχο, λόγω του αδερφού μου που ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, χρειαστήκαμε μια κάρτα που να έχει έξοδο midi, έτσι ώστε να συνδέεται με synthesizer και να δουλεύει. Έτσι λοιπόν προβήκαμε στην απλή αλλά αξιοπρεπή λύση της Soundblaster Live! 5.1. Στην αρχή όλα φαίνονταν εντάξει και η συσκευή λειτουργούσε κανονικά. Σιγά σιγά όμως άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κάτι περίεργα παράσιτα/ χαλάσματα/ παραμόρφωση (μου είναι δύσκολο να το προσεγγίσω) τόσο σε μουσική όσο σε παιχνίδια και τελικά παντού. Τελικά όταν τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα (αφού κατέβασα και τους τελευταίους drivers της κάρτας που είχαν δημοσιευτεί στην αρχική σελίδα του insomnia) και στον ήχο της εκκίνησης των Windows ακουγόταν αντί για μουσική ένας απαίσιος δυνατός θόρυβος λες και είχαν καεί τα ηχεία μου, αποφάσισα να απεγκαταστήσω αυτό το "λάθος της τεχνολογίας" και να γυρίσω στην παλιά Avance 97 που είναι ενσωματωμένη στην μητρική και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Έπειτα όμως από μερικές μέρες και αφού σκέφτηκα την αξιοπιστία που παρουσιάζει μία εταιρία όπως η Creative στο χώρο των υπολογιστών και του ήχου θέλησα να της δώσω άλλη μία ευκαιρία. Της αλλάζω PCI θύρα (έτσι για το γαμώτο), την επανεγκαθιστώ και κάνω επανεκκίνηση. Το ίδιο πρόβλημα. Έπειτα κάνω ένα restore defaults μέσα από το CD, πατάω και ένα repair, κάνει κάτι πράγματα μόνο του το πρόγραμμα, μετά από κάνα 10 λεπτό τελειώνει και κάνω επανεκκίνηση. Το πρόβλημα είχε εξαφανιστεί! Στην αρχή χάρηκα πολύ και είπα δεν είχε τίποτα η κάρτα. Με τον καιρό όμως το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε και αυτή τη στιγμή που γράφω αυτό το κείμενο είναι έντονο. Παρουσιάζεται κυρίως όταν ενεργοποιώ ήχο 5.1 και είναι πολύ έντονο στα πίσω ηχεία (σαν να έχουν καεί). Όταν βάζω μόνο κωδικοποίηση (μέσω του mixer της κάρτας πάντα) για 2 ηχεία το πρόβλημα δεν φεύγει, απλά ελαττώνεται σε επίπεδα που μοιάζει με τσίμπημα δίσκου. Υπάρχει δηλαδή πάντα πλέον απλά, τις περισσότερες φορές είναι σε περιορισμένη μορφή. Φανταστείτε όμως όταν βάζω για παράδειγμα ένα παιχνίδι που υποστηρίζει 5.1 ήχο... ΚΟΛΑΣΗ! Σήμερα όμως μου το εμφάνισε και σε απλή αναπαραγωγή video. Πιστεύω ότι όπως πάει χειροτερεύει και εγώ οι μόνες ρυθμίσεις που κάνω είναι μια απλή αυξομείωση στα πρίμα. Γνωρίζει κάποιος που μπορεί να ευθύνεται αυτό το αδικαιολόγητο πρόβλημα, τη στιγμή που η παλιά ενσωματωμένη κάρτα λειτουργεί κανονικά? Είναι τα παράσιτα αυτά αποτέλεσμα αποκλειστικά ασυμβατότητας software, ή μήπως υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα? Και που μπορεί να οφείλεται ένα τέτοιο πρόβλημα, τη στιγμή που ο υπολογιστής είναι αρκετά καινούριος? Επίσης έχω τα directX 9 εγκατεστημένα. Θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια.
balabush Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Θα σου πρότεινα να βάλεις τους drivers αυτούς που έχει στο official site της creative για την κάρτα σου, διότι αυτούς που είχε πρίν λίγο καιρό στην αρχική σελίδα του insomnia, ήταν για την audigy. Λογικά είναι κόλλημα με τους drivers, άρα δοκίμασε αυτό και βλέπουμε. Άμα συνεχίσει να κάνει το ίδιο, δοκίμασε ένα άλλο ζευγάρι ηχείων, για να εξακριβώσεις ότι δεν φταίνε τα ηχεία. Άμα και τα ηχεία είναι εντάξει ... , ρίξε και ένα format για να είσαι μέσα :wink:
FELIX Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 kleise to mic bost kai katevase to mic volume katw apo to miso... exw thn idia karta kai to kanei mono otan exeis enable to mic boost
OXTROS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Έπειτα όμως από μερικές μέρες και αφού σκέφτηκα την αξιοπιστία που παρουσιάζει μία εταιρία όπως η Creative στο χώρο των υπολογιστών και του ήχου θέλησα να της δώσω άλλη μία ευκαιρία. AKSIOPISTIA!!! AXAXAXAXAXAXAXAX.....
Panahs Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Balabush: Θα δοκιμάσω αυτό που λες με τους drivers από το επίσημο site, αλλά όχι format! Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο για αυτό το λόγο. Επίσης τα ηχεία δεν πρέπει να φταίνε σε τίποτα, αφού με την παλιά που είναι και αυτή 5.1 λειτουργούν μια χαρά. FELIX: Το έκανα αυτό που λες, αλλά δεν έγινε τίποτα και ούτος ή άλλως δεν πρέπει να έπαιζε ρόλο, αφού το έχω εδώ και καιρό mute. OXTROS: Ωραίος λοκώς στη photo.
Dvs Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Allaxe tous drivers, pexe me tis ritmiseis. An sinexizei dokimase tin s'ena deutero PC kai allaxe tin (afou einai kainourgia...) Kai pano pou elega na paro mia idia
Marcos_Aurilius Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Να πάρεις. Μια χαρά καρτούλα είναι Ασχετα από μεμονωμένες περιπτώσεις που τυχαίνουν σε όλα τα προϊόντα...
OXTROS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Oi kartes einai mia xara !!! TO SOFTWARE pou bgazei h Creative einai gia ta MPAZA ektos apo oti exoun TO XEIROTERO uninstall (afinoun xiliades katalipa se registry kai diafora files ston HD) kai h symbatotita se updates einai apo tis xeiroteres !!! Na simio8ei oti kai egw 5-6 xronia eixa & exw panta creative giati den yparxei kapoia antagonistiki.. exoun arxhsei kai allazoun omws ta pragmata me tis kales Mo.bo. pou mas ensomatonoun kai kales audio kartes.. Auta.. 8)
qspock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2003 Panahs: Το προβλημα σου (η παρομοιο) εχει αναφερθει επανειλημμενα σε διαφορα ξενα forums. Εχει να κανει με ρυθμισεις του bios οπως το PCI Delayed transaction. Μπες σε αυτο το forum http://www.3dss-forums.com/cgi-bin/wwwthreads/postlist.pl?Cat=&Board=Forum22 και κανε ενα post η search.
Panahs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2003 Φίλε qspock, αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω (έτσι φαίνεται) μπορείς να εξηγήσεις περισσότερο? Τώρα καταλαβαίνεις ότι το να κάνω ένα search στο φόρουμ με θέμα την soundblaster 5.1 live! είναι λίγο μάταιο... Το πρόβλημα πλέον το έχω διαπιστώσει ότι είναι θέμα DRIVER, αφού τους απεγκατέστησα και η κάρτα δούλευε κανονικά χωρίς αυτούς! Δεν είχε όμως σωστό 5.1, οπότε ξαναέβαλα την ενσωματωμένη. Θερμά συγχαρητήρια στο ευρωπαϊκό site της creative, όπου δεν κατάφερα να κατεβάσω κανένα driver. Το ακριβές μοντέλο της κάρτας μου είναι Soundblaster 5.1 live! Digital (bulk) Model Number sb0220 Τώρα τι να πω? Αποφύγετέ το, γιατί δεν έχει σωστή υποστήριξη software? Θα είμαι υπερβολικός?
qspock Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 Δεν ξερω περισσοτερα γιαυτο και σου εδωσα το link που αναφαιρεται σε προβληματα της live και της audigy. Καπου σε αυτο το forum πηρε το ματι μου προβλημα παρομοιο με το δικο σου. Κανε search βαζοντας "PCI Delayed transaction" η δημιουργησε ενα καινουργιο topic λεγοντας το προβλημα σου. Υπαρχουν αρκετα ατομα που ξερουν και θα σε βοηθησουν εκει.
-spooker- Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 oi creative eixane problhma me chipsets ths via.
drebel Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2003 Κανε απεγκατασταση απο safe mode και ξαναπερνα drivers
lthanasis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2003 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με SiundBlaster live 5.1 και μητρική με VIA. Ένα προγραμματάκι "vlatency" νομίζω μου έχει βελτιώσει την κατάσταση και πλέον δεν ακούω αυτόν τον "χαλασμένο" ήχο. Αυτό όμως νομίζω ότι είναι για το συγκεκριμένο πρόβλημα των VIA μονο.
drebel Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2003 Via latency patch λεγεται απο georgebreese.Θελει και καποιες εξτρα ρυθμισεις στο bios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.