Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος που θα είναι σπουδαστής σε ΙΕΚ(την νέα χρονιά) μπορεί μετά την λήξη της σύμβασης του(τουριστική σεζόν) να πάρει επίδομα ανεργίας? Δεν είναι αυτονόητο πως η ιδιότητα του ανέργου προηγείται εφόσον έχουν υπάρξει ένσημα στο παρελθόν, έχει ολοκληρωθεί η στρατιωτική θητεία και φυσικά οι σπουδές?

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρας σας,

Έχω ρωτήσει σε άλλα δύο φόρουμ και δεν έχω πάρει απάντηση.Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει παρακαλώ.Είμαι φοιτητής και εργαζόμενος παράλληλα τα τελευταία εφτά χρόνια.Ήμουν στο ταμείο ανεργίας για κάποιο διάστημα έχοντας ένσημα κανονικά και το έντυπο απόλυσης.Η ερώτηση μου είναι η εξής.Μπορεί ο ΟΑΕΔ αν μάθει ότι είμαι φοιτητής να μου ζητήσει αναδρομικά όλα τα επιδόματα(ανεργίας) που έχω λάβει? Σημειώνω ότι θα πραγματοποιήσω την πρακτική μου άσκηση μέσω ΟΑΕΔ και επίσης παίρνω φοιτητικές άδειες από την εργασία μου για αυτό θα ήθελα και την βοήθεια σας μην έχω κάποιο θέμα. Να σημειώσω τέλος ότι ο ΟΑΕΔ μου ζήτησε πίσω ένα επίδομα ένα μήνα μετά αφού είχε καταβληθεί.Οπότε καταλαβαίνετε ότι έχω λίγο άγχος με αυτή την διαδικασία.

Ευχαριστώ.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα! Αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει αν είναι δυνατόν! Είμαι φοιτήτρια και τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω σεζόν σε ένα ξενοδοχείο. Πέρυσι έπεσα πρώτη φορά ταμείο και φέτος πέφτω δεύτερη με την λήξη του ταμείο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνω την πρακτική μου άσκηση. Η ερώτηση είναι η εξής θα έχω πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ; Μπορεί να μου ζητήσουν πίσω τα χρήματα του ταμείου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimitra207 είπε

Καλησπέρα και από μένα! Αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει αν είναι δυνατόν! Είμαι φοιτήτρια και τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύω σεζόν σε ένα ξενοδοχείο. Πέρυσι έπεσα πρώτη φορά ταμείο και φέτος πέφτω δεύτερη με την λήξη του ταμείο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνω την πρακτική μου άσκηση. Η ερώτηση είναι η εξής θα έχω πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ; Μπορεί να μου ζητήσουν πίσω τα χρήματα του ταμείου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Είναι λίγο περίπλοκο. Βάσει νόμου δε δικαιούσαι ανεργία αν είσαι φοιτητής ΑΛΛΑ στα ψιλά γράμματα λέει οτι εξαιρείσαι αν έχεις ως προτεραιότητα την εργασία. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αν είχες ήδη ένσημα πριν ξεκινήσεις σπουδές, αν όχι είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπαλλήλου πως θα το χειριστεί. Αν στη σχολή σου δεν είναι υποχρεωτική η πρακτική μην κάνεις καθόλου, αν είναι περίμενε να λήξει η ανεργία λίγο καιρό και μετά κάνε αίτηση για πρακτική. Αν σου αναφέρουν κάτι δήλωσε ότι έχεις δώσει προτεραιότητα στην εργασία και ψάξε τι δικαιολογητικά μπορεί να χρειαστεις. Αν πέσεις σε στραβόξυλο δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι πολιτικοί που ψηφίζουν τους νόμους θεωρούν δεδομένο ότι όλοι οι φοιτητες έχουν λεφτόδεντρο στο μπαλκόνι και δεν έχουν ανάγκη εργασία...

Δημοσ.

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Είχα φυσικά και ένσημα πριν ξεκινήσει η σχολή μου, σε άλλη καλοκαιρινή επιχείρηση βέβαια αλλά είχα. Επίσης δεν είμαι προστατευόμενο μέλος κάνω φορολογική δήλωση μόνη μου. Στον ΟΑΕΔ δεν μου είπαν ποτέ ούτε με έβαλαν να υπογράψω αν είμαι φοιτήτρια ή όχι. Εκτός αυτού φίλη μου η οποία φέτος πήγε στον ΟΑΕΔ για να κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας είπε κανονικά πως είναι φοιτήτρια και δεν της είπαν απολύτως τίποτα. Δυστυχώς η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική εύχομαι να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα και μου ζητήσουν χρήματα πίσω. Ευχαριστώ και πάλι! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitra207 είπε

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Είχα φυσικά και ένσημα πριν ξεκινήσει η σχολή μου, σε άλλη καλοκαιρινή επιχείρηση βέβαια αλλά είχα. Επίσης δεν είμαι προστατευόμενο μέλος κάνω φορολογική δήλωση μόνη μου. Στον ΟΑΕΔ δεν μου είπαν ποτέ ούτε με έβαλαν να υπογράψω αν είμαι φοιτήτρια ή όχι. Εκτός αυτού φίλη μου η οποία φέτος πήγε στον ΟΑΕΔ για να κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας είπε κανονικά πως είναι φοιτήτρια και δεν της είπαν απολύτως τίποτα. Δυστυχώς η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική εύχομαι να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα και μου ζητήσουν χρήματα πίσω. Ευχαριστώ και πάλι! 

Τότε μάλλον δε θα έχεις θέμα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά σπουδάζω από το 2019 σε αει αλλά ένσημα έχω από το 2017 , σε 1 μήνα λήγει η σύμβαση μου εφόσον δεν την ανανεώσω δικαιούμαι επιδομα ανεργίας? Τον αριθμό ένσημων τον πιάνω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Martins0505 είπε

Παιδιά σπουδάζω από το 2019 σε αει αλλά ένσημα έχω από το 2017 , σε 1 μήνα λήγει η σύμβαση μου εφόσον δεν την ανανεώσω δικαιούμαι επιδομα ανεργίας? Τον αριθμό ένσημων τον πιάνω.

Εγω, θα σου πω πρωσική εμπειρία, δούλεψα 9 μήνες, και μπήκα ταμείο ανεργίας 6 μήνες. 400 ευρώ ήταν. Υπάρχει και ενα επίδομα μετα την λήξη που δεν ξερω το ποσό αν σου πω την αληθεια, το περιμενω τώρα που μιλάμε.

Ταυτόχρονα σπουδάζω και ακόμα είμαι στον ΟΑΕΔ, κανενα πρόβλημα, φυσικά και το ξέρουν απο τον ΟΑΕΔ οτι σπουδάζω. Με την εφαρμογή που εχουν, όλα γίνονται εύκολα πλέον! 

Όμως να ξέρεις πως στην δικη μου περίπτωση μείωσαν το πρωσικό και ο εργοδότης δεν μου ανανέωσε την σύμβαση δεν έφυγα απο μονος, νομίζω πως εχει σημασια αυτο, απλα να το ξερεις.

Σου προτείνω να στείλεις ενα εμαιλ στον ΟΑΕΔ της περιοχής, τα απαντάνε 100% τα εμαιλ την ιδια ημέρα, τηλεφωνικός λίγο δύσκολα.. 
https://www.oaed.gr/epikoinonia/mail

Μακάρι να μπεις!

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά αν έχεις περάσει σε μια σχολή πριν από πολλά χρόνια και δουλεύεις για όλα αυτά τα χρόνια   μπορείς να βγεις ταμείο ανεργίας?

Επεξ/σία από Chr47

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...