Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάντως εποχές 2006, θυμάμαι ότι από την στιγμή που είχες τουλάχιστον 80 ένσημα μέσα σε έναν χρόνο, εάν το έψαχνες βέβαια, σου βγάζανε κανονικά κάρτα ανεργίας. Εάν δεν το έψαχνες, σου πετάγανε μία ατάκα τύπου, είσαι φοιτητής άρα δεν δικαιούσαι.

Το 1 μας το έκανες bold. Το 2 το διάβασες, ή το προσπέρασες;
Δηλαδή από την μια τους θεωρεί ως άνεργους, αλλά έρχεται καπάκι το 2 που τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Με λίγα λόγια, δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας αν δεν έχουν πάρει το πτυχίο τους και δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε. Και χωρίς κάρτα ανεργίας, ταμείο γιόκο.

Το 1 αναφέρεται στον κανονισμό του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο, το 2 αναφέρεται μέσα στον ελληνικό νόμο.

Βασικά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο δεν έχω ξαναδουλέψει στην ζωή μου, μόλις πήρα το πτυχίο και τρέχω με το καλημέρα να γραφτώ στον ΟΑΕΔ και στο έχω καμιά 100αρια ένσημα ενώ είμαι φοιτητής και θέλω να γραφτώ ΟΑΕΔ. Το (2) που λες μαλλον αναφερεται στην πρωτη περίπτωση.

Δημοσ.

Το 1 μας το έκανες bold. Το 2 το διάβασες, ή το προσπέρασες;

Δηλαδή από την μια τους θεωρεί ως άνεργους, αλλά έρχεται καπάκι το 2 που τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Με λίγα λόγια, δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας αν δεν έχουν πάρει το πτυχίο τους και δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε. Και χωρίς κάρτα ανεργίας, ταμείο γιόκο.

Το 1 αναφέρεται στον κανονισμό του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο, το 2 αναφέρεται μέσα στον ελληνικό νόμο.

gigi δεν είναι ανάγκη να έχεις άποψη για πράγματα που δε γνωρίζεις ή δεν κατανοείς, ή γνωρίζεις επιφανειακά, μην επιμένεις!

Ισχύει αυτό που λέω.

Ο φοιτητής εφόσον έχει εργαστεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του, θεωρείται άνεργος με τη διακοπή, για οποιοδήποτε λόγο, της εργασίας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει όλα όσα πηγάζουν από αυτό το γεγονός, διότι αποδεικνύει ότι πράγματι αναζητά εργασία (διότι έχει ξαναδουλέψει ως φοιτητής)

Αν κάποιος φοιτητής δεν έχει δουλέψει κατά τη διάρκεια των σπουδών του, τότε δε μπορεί να θεωρηθεί άνεργος επειδή έτσι απλά ψάχνει για εργασία.

Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

Δημοσ.

Γιατί κανονικά ο άνεργος για να είναι γραμμένος στους καταλόγους του ΟΑΕΔ πρέπει να ψάχνει καθημερινά για δουλειά. Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο με τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων και διαβάσματα δεν σου δίνει την δυνατότητα να ψάχνεις ταυτόχρονα για δουλειά. Δεν γίνεται να είσαι και άνεργος και σπουδαστής ταυτόχρονα.

Τώρα βέβαια με το ετήσιο μόνο ταμείο της πείνας της Ελλάδας, και τους ανύπαρκτους ελέγχους του ΟΑΕΔ, τα πάντα γίνονται.

Εγώ δε ξέρω φοιτητή να σπουδάζει και να μην δουλεύει. Τώρα πάμε αλλού σε άλλη κουβέντα

Δημοσ.
Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο με τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων και διαβάσματα δεν σου δίνει την δυνατότητα να ψάχνεις ταυτόχρονα για δουλειά

Οι περισσότεροι που δεν είχαμε βοήθεια από γονείς, έτσι σπουδάσαμε. Και βρίσκαμε χρόνο και για διάβασμα και για παρέες κτλ κτλ...Οκ κοιμόμασταν λιγότερο. Χιλιάδες φοιτητές λειτουργουν έτσι ακόμα και σήμερα κάνοντας κατα βαση δουλειές του ποδαριού διότι δεν υπάρχουν ούτε τα σερβιτοριλίκια πλέον.

Και στο εξωτερικό γνωρίζω άτομα που πήραν πτυχίο εργαζόμενοι. Με πολλά ξενύχτια και στερήσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Μην μπερδεύετε καταστάσεις εξωτερικού, εκεί ισχύουν διαφορετικά πράγματα και υπάρχουν ειδικά προγράμματα για φοιτητές και εργασία. Όπως και όταν είσαι ήδη άνεργος, για να συνεχιστεί το επίδομα πρέπει να συμφωνήσει το ταμείο με τις σπουδές που θέλεις να κάνεις, αλλιώς αν το μάθουν ότι σπουδάζεις στο κρυφό υπάρχει περίπτωση όχι μόνο να σου το κόψουν, αλλά και να απαιτήσουν λεφτά πίσω για όσο διάστημα σπούδαζες και ταυτόχρονα έπαιρνες το επίδομα ανεργίας.

Στην Ελλάδα ο νόμος λέει ότι απλά δεν γίνεται. Υπάρχει όμως από την άλλη ένα παραθυράκι, ο κανονισμός του ΟΑΕΔ που βασίζεται σε κοινοτική οδηγία (ευρωπαική ένωση δηλαδή) που σου δίνει το δικαίωμα. Με λίγα λόγια, αν πέσεις στον ανάποδο ΟΑΕΔ ή σε υπάλληλο/προιστάμενο με περίοδο, την έβαψες. Οπότε, αν είσαι μαλάκας και τα θέλει ο κώλος σου τα μπλεξίματα, κοινώς μαζόχας, τράβα πες τους ότι είσαι φοιτητής. Ή απλά μπορείς να το αποκρύψεις και άσ'τους να χτενίζονται. Τόσο ανοργάνωτοι που είναι, το πολύ πολύ να το πάρουν χαμπάρι όταν τα εγγόνια σου θα ετοιμάζονται να γίνουν παππούδες.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως ξέρετε πόσα ένσημα χρειάζονται για να λαβεις κάρτα ανεργίας, ενώ είσαι φοιτητής;

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Είχα κάνει αίτηση για ταμείο ανεργίας στις 03/01/2019 και σήμερα 04/03/2019 πήγα να μάθω την απόφαση μέσα στα χρονικά περιθώρια που μου δωθηκαν. 

Με ρώτησαν αν είμαι φοιτήτρια, είμαι φοιτήτρια Φιλολογίας, και τους απάντησα θετικά. Μάλιστα, το γράφει και στα χαρτιά του ΟΑΕΔ. 

Παρ'όλα αυτά η αίτηση μου έγινε δεκτή και θα περνώ ταμείο για ένα χρόνο. Διακόσια ογδόντα πέντε βέβαια ευρώ και όχι τριακόσια εξήντα αλλά αυτό έχει να κάνει με τα δεδομένα της εργασίας του καθενός. 

Τα παραπάνω τα αναφέρω για όσους λένε ότι οι φοιτητές δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχεις παψει να δικαιουσαι πασο και παροχες δεν βλεπω γιατι να μην δικαιουσαι ταμειο.

προσωπικα ουτε καν θα το ανεφερα. το πως οριζει ο καθενας την ιδιοτητα του ειναι δικαιωμα του.

επειδη καποιος σπουδαζει σε μια σχολη δεν σημαινει σωνει και καλα πως ειναι η βασικη του ιδιοτητα.

εκανες και καλο necro 5 χρονια μετα:P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Είχα κάνει αίτηση για ταμείο ανεργίας στις 03/01/2019 και σήμερα 04/03/2019 πήγα να μάθω την απόφαση μέσα στα χρονικά περιθώρια που μου δωθηκαν. 

Με ρώτησαν αν είμαι φοιτήτρια, είμαι φοιτήτρια Φιλολογίας, και τους απάντησα θετικά. Μάλιστα, το γράφει και στα χαρτιά του ΟΑΕΔ. 

Παρ'όλα αυτά η αίτηση μου έγινε δεκτή και θα περνώ ταμείο για ένα χρόνο. Διακόσια ογδόντα πέντε βέβαια ευρώ και όχι τριακόσια εξήντα αλλά αυτό έχει να κάνει με τα δεδομένα της εργασίας του καθενός. 

Τα παραπάνω τα αναφέρω για όσους λένε ότι οι φοιτητές δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/3/2019 στις 7:36 ΜΜ, rofl είπε

αν εχεις παψει να δικαιουσαι πασο και παροχες δεν βλεπω γιατι να μην δικαιουσαι ταμειο.

προσωπικα ουτε καν θα το ανεφερα. το πως οριζει ο καθενας την ιδιοτητα του ειναι δικαιωμα του.

επειδη καποιος σπουδαζει σε μια σχολη δεν σημαινει σωνει και καλα πως ειναι η βασικη του ιδιοτητα.

εκανες και καλο necro 5 χρονια μετα:P

Καλησπέρα! :)

Όχι είμαι και ήμουν ενεργή φοιτήτρια με πάσο και παροχές κανονικά αλλά δεν έπαιξε κάποιο ρόλο. Επίσης, με ρώτησαν αν είμαι φοιτήτρια δε το είπα μόνη μου 😜

Χάχα, πίστευα πως επιβάλλεται να γράψω ακόμα και 5 χρόνια μετά την περίπτωση μου γιατί με αυτά που διάβαζα παραπάνω είχα απογοητευτεί απίστευτα και μην το πάθουν και άλλοι αυτό 😜 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το οτι ''το ειπε ενας υπαλληλος'' ειναι η μεγαλυτερη παγιδα ***στην ελληνικη γραφειοκρατια.Αν το θεμα παει δικαστικα δεν στεκει καν σαν επιχειρημα.Βαλτον να κανει μια υπευθυνη δηλωση με τα στοιχεια του και την ειδικοτητα του οτι ισχυει αυτο και οτι το υπογραφει να δουμε τι θα''πει''.

Απο το σαιτ του οαεδ

Οδηγίες Εγγραφής στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ

Στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 15-74 ετών το οποίο α) δεν έχει εργασία β) δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, γ) είναι διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και δ) αναζητά ενεργά απασχόληση.

Επειδη ξερω και απο προσωπικη εμπειρια οτι σιγουρα δεν ειναι ουτε απολυτα νομιμο αλλα ουτε και απολυτα παρανομο(γνωστο μου που τον πιασαν να ειναι γραμμενος και σαν φοιτητης και σαν οαεδ του πηραν την καρτα ανεργιας-δεν ειχε αλλες επιπτωσεις),απλα προσεχετε.Δεν ξερω τι ειδους παραθυρακι η ατελεια στο συστημα ειναι αυτη απλα το μονο σιγουρο που ξερω ειναι οτι αν θες να εισαι απολυτα νομιμος δεν το κανεις.

***Μπροστα μου σε αιτηση κεα υπαλληλος διαβεβαιωνε τον πολιτη οτι το επιδομα του οαεδ που παιρνει δεν μετραει στο κεα και οτι το δικαιουται,μπροστα ημουν παλι μετα απο μηνες οταν του εβγαλε 1.5 χιλιαρικο αχρεωστητως καταβληθεντα.Απλα μην βασιζεστε στον λογο τους.

Επεξ/σία από fastnq2
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

το οτι ''το ειπε ενας υπαλληλος'' ειναι η μεγαλυτερη παγιδα ***στην ελληνικη γραφειοκρατια.Αν το θεμα παει δικαστικα δεν στεκει καν σαν επιχειρημα.Βαλτον να κανει μια υπευθυνη δηλωση με τα στοιχεια του και την ειδικοτητα του οτι ισχυει αυτο και οτι το υπογραφει να δουμε τι θα''πει''.

Απο το σαιτ του οαεδ

Οδηγίες Εγγραφής στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ

Στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 15-74 ετών το οποίο α) δεν έχει εργασία β) δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, γ) είναι διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και δ) αναζητά ενεργά απασχόληση.

Επειδη ξερω και απο προσωπικη εμπειρια οτι σιγουρα δεν ειναι ουτε απολυτα νομιμο αλλα ουτε και απολυτα παρανομο(γνωστο μου που τον πιασαν να ειναι γραμμενος και σαν φοιτητης και σαν οαεδ του πηραν την καρτα ανεργιας-δεν ειχε αλλες επιπτωσεις),απλα προσεχετε.Δεν ξερω τι ειδους παραθυρακι η ατελεια στο συστημα ειναι αυτη απλα το μονο σιγουρο που ξερω ειναι οτι αν θες να εισαι απολυτα νομιμος δεν το κανεις.

***Μπροστα μου σε αιτηση κεα υπαλληλος διαβεβαιωνε τον πολιτη οτι το επιδομα του οαεδ που παιρνει δεν μετραει στο κεα και οτι το δικαιουται,μπροστα ημουν παλι μετα απο μηνες οταν του εβγαλε 1.5 χιλιαρικο αχρεωστητως καταβληθεντα.Απλα μην βασιζεστε στον λογο τους.

Συμφωνώ μαζί σου στο να μην βασίζεται κάνεις σε ότι ακούει προφορικά. Αλλά όταν υπάρχει εγγράφως από τον ΟΑΕΔ- από τους ίδιους πχ ότι είμαι φοιτήτρια και όλα τα στοιχεία μου και στο τέλος ότι έγινε δεκτή η αίτηση μου, δε μπορεί κανείς να μου ζητήσει τον λόγο ή τα καταβληθέντα πίσω. Εγώ έκανα την αίτηση και θα μπορούσε να την κάνει και κάποιος που δεν πληροί ούτε 1 κριτήριο, δική τους δουλειά είναι σε ποιους θα την κάνουν δεκτή. 

Οσον αφορά το αν θέλεις να είσαι νόμιμος δεν το κανεις καν, χωρίς παρεξήγηση αλλά με τέτοια ανεργία και με σχολές που πρέπει να είσαι focus εκεί κάθε ημέρα γιατί αλλιώς δεν την βγάζεις, δεν σε παίρνει και πολύ, και μια τέτοια λύση θεωρείται αρκετά καλή για τα προς το ζην σου ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, epitropi είπε

Συμφωνώ μαζί σου στο να μην βασίζεται κάνεις σε ότι ακούει προφορικά. Αλλά όταν υπάρχει εγγράφως από τον ΟΑΕΔ- από τους ίδιους πχ ότι είμαι φοιτήτρια και όλα τα στοιχεία μου και στο τέλος ότι έγινε δεκτή η αίτηση μου, δε μπορεί κανείς να μου ζητήσει τον λόγο ή τα καταβληθέντα πίσω. Εγώ έκανα την αίτηση και θα μπορούσε να την κάνει και κάποιος που δεν πληροί ούτε 1 κριτήριο, δική τους δουλειά είναι σε ποιους θα την κάνουν δεκτή. 

Οσον αφορά το αν θέλεις να είσαι νόμιμος δεν το κανεις καν, χωρίς παρεξήγηση αλλά με τέτοια ανεργία και με σχολές που πρέπει να είσαι focus εκεί κάθε ημέρα γιατί αλλιώς δεν την βγάζεις, δεν σε παίρνει και πολύ, και μια τέτοια λύση θεωρείται αρκετά καλή για τα προς το ζην σου ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ. 

Αναφερεται στο εγγραφο της εγγραφης σου η ιδιοτητα ''φοιτητρια''?Αν οχι,again,ειναι σαν να μην εγινε η κουβεντα μεταξυ σας.Γενικοτερα παντως μην βασιζεστε σε υπαλληλους,οι περισσοτεροι ειναι περαστικοι(συμβασιουχοι-8μηνοι κλπ) και δεν τους ενδιαφερει καν ο πολιτης.Συμφωνω στο δευτερο.

Επεξ/σία από fastnq2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Αναφερεται στο εγγραφο της εγγραφης σου η ιδιοτητα ''φοιτητρια''?Αν οχι,again,ειναι σαν να μην εγινε η κουβεντα μεταξυ σας.Γενικοτερα παντως μην βασιζεστε σε υπαλληλους,οι περισσοτεροι ειναι περαστικοι(συμβασιουχοι-8μηνοι κλπ) και δεν τους ενδιαφερει καν ο πολιτης.Συμφωνω στο δευτερο.

Αναφέρεται σαν τίτλος εκπαίδευσης ας πούμε ότι ανήκω στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο χαρτί τις απόφασης. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα τα οποία εμείς μπορεί να τα θεωρούμε ασήμαντα ενώ αυτοί σημαντικά (όπως πχ ότι δούλευα και πριν μπω στη σχολή και είχα ήδη ένσημα από εκεί). 

Συμφωνώ πολύ μαζί σου, ο υπάλληλος ενδιαφέρεται απλά να πληρωθεί στο τέλος του μήνα, δεν τον νοιάζει για σένα. Έχεις πολύ δίκιο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...