Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ηθελα να μου πει καποιος τι παιζει με το επιδομα ανεργιας για καποιον φοιτητη που δουλευει ημιαπασχοληση κατα την διαρκεια των σπουδων του.

αναλυτικα ειμαι στο 7ο ετος στην σχολη μου,η οποια εχει οριο τα 8 ετη και μετα διαγραφεσαι. το πασο μου δεν ισχυει πλεον. δουλευα τα τελευταια δυο χρονια ημιαπασχοληση και εχω συμπληρωσει τα ενσημα που χρειαζεται για να μπεις στο ταμειο για πρωτη φορα. για το 2012 και το 2013 θελει απο 100 τουλαχιστον για το καθε ετος.

γινεται να παω να φτιαξω τα χαρτια μου τωρα στον οαεδ και να παρω το επιδομα αν και δεν εχω αποφοιτησει?

Δημοσ.

Εγω δουλευα πολυ πριν μπω στην σχολή και κατα την διαρκεια που ειχα γινει φοιτητης σταματησα απο την δουλεια, πηγα εκανα τα χαρτια μου δεν δηλωσα πουθενα οτι ειμαι φοιτητης, ουτε με ρωτησανε βεβαια και παιρνω κανονικα ταμειο. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι νομιμο αυτο.

Δημοσ.

Κατά 0%.

απο την στιγμη που δεν εχεις πλεον τα φοιτητικα προνομια(πασο) κτλπ και εχεις δουλεψει και δικαιουσαι το επιδομα γιατι να μην ειναι νομιμο?

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σιγουρος, υπάρχει μία περιπτωση του αν δουλευες πριν γίνεις φοιτητης και απολύθηκες αφού είχες γίνει, να δικαιούσαι ταμείο.. Ειναι χαζό το ότι δεν δικαιούσαι να παίρνεις ταμείο, ως άνεργος φοιτητης. Πηγα στρατο, μενω μονος μου, δουλευω ποσα χρονια, πρεπει να γυρίσω στην μανα μου και να με πληρώνει για να ζω στα 26 μου, επειδη μου ηρθε να σπουδασω;

• Like 2
Δημοσ.

Φοιτητής και επιδομα ανεργίας. α ρε Ελλαδαρα!!!

Γιατί; Και στο εξωτερικό γίνεται. Αλλά τους ζητάς την άδεια πρώτα και πρέπει να δεχτούν, αλλιώς αν συνεχίσεις θα σε διαγράψουν. Για επαγγέλματα που έχουν έλλειψη, αν τηρείς κάποιες προυποθέσεις (να μην έχεις πτυχίο πανεπιστημίου, να είσαι ταμείο δυο χρόνια τουλάχιστον και κανά δυο άλλα ψιλά) γίνεται δεκτή η αίτηση και επιδοτείσαι για όλη την διάρκεια των σπουδών.

Δημοσ.

Φοιτητής και επιδομα ανεργίας. α ρε Ελλαδαρα!!!

Εντάξει ρε Μεγάλε. Φοιτητής είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι εκατομμυριούχος. Γιατί να του το στερούν αφού δούλευε και πλήρωνε κανονικά εισφορές; Αλλά το ξέχασα. Το κράτος στο δώσε έχει θέμα. Όχι στο πάρε. Είναι τα κόλπα για να μειώνουν την ανεργία. Και μη πιάσουμε τη κουβέντα τι είναι νόμιμα τι παράνομο και ποιους ευνοεί αυτό το κράτος. Και για να τελειώνουμε γι αυτό το κράτος δικαίου είναι παράνομο αυτό.

• Like 7
Δημοσ.

Εντάξει ρε Μεγάλε. Φοιτητής είναι ο άνθρωπος. Δεν είναι εκατομμυριούχος. Γιατί να του το στερούν αφού δούλευε και πλήρωνε κανονικά εισφορές; Αλλά το ξέχασα. Το κράτος στο δώσε έχει θέμα. Όχι στο πάρε. Είναι τα κόλπα για να μειώνουν την ανεργία. Και μη πιάσουμε τη κουβέντα τι είναι νόμιμα τι παράνομο και ποιους ευνοεί αυτό το κράτος. Και για να τελειώνουμε γι αυτό το κράτος δικαίου είναι παράνομο αυτό.

Γιατί κανονικά ο άνεργος για να είναι γραμμένος στους καταλόγους του ΟΑΕΔ πρέπει να ψάχνει καθημερινά για δουλειά. Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο με τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων και διαβάσματα δεν σου δίνει την δυνατότητα να ψάχνεις ταυτόχρονα για δουλειά. Δεν γίνεται να είσαι και άνεργος και σπουδαστής ταυτόχρονα.

Τώρα βέβαια με το ετήσιο μόνο ταμείο της πείνας της Ελλάδας, και τους ανύπαρκτους ελέγχους του ΟΑΕΔ, τα πάντα γίνονται.

Δημοσ.

Γιατί κανονικά ο άνεργος για να είναι γραμμένος στους καταλόγους του ΟΑΕΔ πρέπει να ψάχνει καθημερινά για δουλειά. Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο με τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων και διαβάσματα δεν σου δίνει την δυνατότητα να ψάχνεις ταυτόχρονα για δουλειά. Δεν γίνεται να είσαι και άνεργος και σπουδαστής ταυτόχρονα.

Τώρα βέβαια με το ετήσιο μόνο ταμείο της πείνας της Ελλάδας, και τους ανύπαρκτους ελέγχους του ΟΑΕΔ, τα πάντα γίνονται.

Εγώ προσωπικά ψάχνω για δουλειά, άλλωστε το ταμείο ήταν για 8 μήνες (360/μήνα) και δούλευα όσο ήμουν φοιτητής, αλλά με απολύσανε. Και μόλις βρω δουλειά, πάλι θα δουλεύω όσο θα είμαι φοιτητής. Και για να πάρεις ταμείο, πρέπει να έχεις πληρώσει ασφάλεια, την οποία πλήρωσα κανονικά (ένσημα). Δηλαδή πιστεύεις πως επειδή δουλεύω, απαγορεύεται να σπουδάσω; Εκτός αν δεχτώ να χάσω τα δικαιώματά μου ως εργαζόμενος; 

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά ψάχνω για δουλειά, άλλωστε το ταμείο ήταν για 8 μήνες (360/μήνα) και δούλευα όσο ήμουν φοιτητής, αλλά με απολύσανε. Και μόλις βρω δουλειά, πάλι θα δουλεύω όσο θα είμαι φοιτητής. Και για να πάρεις ταμείο, πρέπει να έχεις πληρώσει ασφάλεια, την οποία πλήρωσα κανονικά (ένσημα). Δηλαδή πιστεύεις πως επειδή δουλεύω, απαγορεύεται να σπουδάσω; Εκτός αν δεχτώ να χάσω τα δικαιώματά μου ως εργαζόμενος;

Δεν χάνεις κανένα δικαίωμα, σύμφωνα με τον νόμο, γιατί δεν έχεις δικαίωμα σε ταμείο ανεργίας. Αυτά που λες ότι πληρώνεις με τις εισφορές σου, αν στο μέλλον βγεις σε ταμείο πληρωμένα θα εχεις. Δεν σου απαγορεύουν να δουλεύεις, το επίδομα δεν σου επιτρέπουν να πάρεις. Αν είσαι φοιτητής και ταυτόχρονα δουλεύεις και απολυθείς, και ψάχνεις για δουλειά, θεωρείσαι άνεργος. Αλλά ταυτόχρονα ο νόμος σε ορίζει στους νεοεισερχόμενους. Οπότε για να γραφτείς στα αρχεία του ΟΑΕΔ και να πάρεις κάρτα ανεργίας πρέπει να έχουν περάσει τρεις μήνες, νομίζω, από το τέλος των σπουδών σου. Χωρίς κάρτα ανεργίας, δεν μπορείς να πάρεις ταμείο ανεργίας. Και σαν φοιτητής απλά δεν δικαιούσαι κάρτα ανεργίας σύμφωνα με τον νόμο.

Απλά μην τους πεις τίποτα όταν σε ρωτήσουν αν είσαι φοιτητής. Τώρα αν είσαι γκαντέμης και τύχει, μια στο άπειρο, να οργανωθούν και δουν ότι επιδοτήθηκες με ταμείο ανεργίας ταυτόχρονα με την φοιτητική σου ιδιότητα, το πολύ πολύ να σου ζητήσουν τα χρήματα πίσω.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ στο ότι είναι παράνομο, αυτό είναι κάτι στάνταρ. Διαφωνώ με τον νόμο. Πιστεύω πως είναι λάθος. Δηλαδή ένας είναι στην ίδια δουλειά από τα 17. Στα 25 του μπήκε σε μια σχολή και μετά από ενάμιση χρόνο δουλειάς-σχολής τον απολύσανε. Τι πρέπει να κάνει, μέχρι να βρει καινούρια δουλειά;

Δημοσ.

Μου αρέσει που βγάλατε απ'την κοιλιά σας ότι δεν προβλέπεται και ότι είναι παράνομο και μετά του τη λέτε κι από πάνω!!!

Δικαιούσαι μια χαρά ταμείο ως φοιτητής, εφόσον δούλευες.
Αυτό που δεν δικαιούσαι, είναι να γραφτείς στα μητρώα ανέργων ως φοιτητής χωρίς να έχεις δουλέψει κατά διάρκεια των σπουδών. Όταν όμως αποδεδειγμένα δούλευες, τότε η φοιτητική ιδιότητα παύει να είναι εμπόδιο.

Από το site του οαεδ:
"Είμαι φοιτητής, αναζητώ παράλληλα εργασία αλλά δεν μου έχουν επιτρέψει να εγγραφώ στον ΟΑΕΔ και να έχω δελτίο ανεργίας. Ποιο είναι το Νομικό Πλαίσιο που κατοχυρώνει την άρνηση παροχής αυτού του δικαιώματος;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2) και το ν.1545/1985 (άρθρο 2,παρ.1εδαφ) ως «άνεργοι» θεωρούνται τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών τα οποία α) δεν είχαν εργασία β) ήταν διαθέσιμα στην αγορά εργασίας και γ) αναζητούσαν ενεργά απασχόληση. Επίσης στον Κανονισμό ορίζεται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θεωρούνται ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας αλλά δεν αποτελούν μεθόδους αναζήτησης εργασίας και ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε σπουδές δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνο εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας».Από τις ανωτέρω διατάξεις του Κανονισμού που αποτελούν ένα δεσμευτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τον ν.1545/1985 που αναφέρει ότι «μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα (νεοεισερχόμενων ανέργων) μέσα σε 3 μήνες από τη λήψη του τίτλου σπουδών τους» προκύπτει ότι α) η «εκπαίδευση» και η «κατάρτιση» αντιμετωπίζονται από τον κοινοτικό νομοθέτη ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας και όχι ως μέθοδος αναζήτησης εργασίας επομένως οι φοιτητές δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι εκτός και εάν απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια βρεθούν εκτός εργασίας οπότε θεωρούνται «διαθέσιμοι για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας και β) ο εσωτερικός νομοθέτης τους θεωρεί εμμέσως ως μη άνεργους εφόσον τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας τρεις μήνες μετά τη λήψη του πτυχίου τους.
"

Καλημέρα

Δημοσ.

Μου αρέσει που βγάλατε απ'την κοιλιά σας ότι δεν προβλέπεται και ότι είναι παράνομο και μετά του τη λέτε κι από πάνω!!!

Δικαιούσαι μια χαρά ταμείο ως φοιτητής, εφόσον δούλευες.

Αυτό που δεν δικαιούσαι, είναι να γραφτείς στα μητρώα ανέργων ως φοιτητής χωρίς να έχεις δουλέψει κατά διάρκεια των σπουδών. Όταν όμως αποδεδειγμένα δούλευες, τότε η φοιτητική ιδιότητα παύει να είναι εμπόδιο.

Από το site του οαεδ:

"Είμαι φοιτητής, αναζητώ παράλληλα εργασία αλλά δεν μου έχουν επιτρέψει να εγγραφώ στον ΟΑΕΔ και να έχω δελτίο ανεργίας. Ποιο είναι το Νομικό Πλαίσιο που κατοχυρώνει την άρνηση παροχής αυτού του δικαιώματος;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2) και το ν.1545/1985 (άρθρο 2,παρ.1εδαφ) ως «άνεργοι» θεωρούνται τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών τα οποία α) δεν είχαν εργασία β) ήταν διαθέσιμα στην αγορά εργασίας και γ) αναζητούσαν ενεργά απασχόληση. Επίσης στον Κανονισμό ορίζεται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θεωρούνται ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας αλλά δεν αποτελούν μεθόδους αναζήτησης εργασίας και ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε σπουδές δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνο εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας».Από τις ανωτέρω διατάξεις του Κανονισμού που αποτελούν ένα δεσμευτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τον ν.1545/1985 που αναφέρει ότι «μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα (νεοεισερχόμενων ανέργων) μέσα σε 3 μήνες από τη λήψη του τίτλου σπουδών τους» προκύπτει ότι α) η «εκπαίδευση» και η «κατάρτιση» αντιμετωπίζονται από τον κοινοτικό νομοθέτη ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας και όχι ως μέθοδος αναζήτησης εργασίας επομένως οι φοιτητές δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι εκτός και εάν απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια βρεθούν εκτός εργασίας οπότε θεωρούνται «διαθέσιμοι για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας και β) ο εσωτερικός νομοθέτης τους θεωρεί εμμέσως ως μη άνεργους εφόσον τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας τρεις μήνες μετά τη λήψη του πτυχίου τους."

Καλημέρα

Το 1 μας το έκανες bold. Το 2 το διάβασες, ή το προσπέρασες;

Δηλαδή από την μια τους θεωρεί ως άνεργους, αλλά έρχεται καπάκι το 2 που τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους ΜΕΤΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥΣ.

Με λίγα λόγια, δεν μπορούν να βγάλουν κάρτα ανεργίας αν δεν έχουν πάρει το πτυχίο τους και δεν έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε. Και χωρίς κάρτα ανεργίας, ταμείο γιόκο.

Το 1 αναφέρεται στον κανονισμό του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο, το 2 αναφέρεται μέσα στον ελληνικό νόμο.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις κάρτα ανεργίας από τη στιγμή που απολύθηκες ενώ ήσουν φοιτητής. Και επειδή δεν το ξέρουν οι υπάλληλοι, πας με όλα σου τα ένσημα κτλ στον προϊστάμενο/διευθυντή (δεν ξέρω πώς λέγεται ο κυριούλης που είναι πάνω από τους άλλους) και του δείχνεις ό,τι έχεις. 
Μου το είχε πει ένας τέτοιος κυριούλης, αλλά δεν το έκανα γιατί δεν δούλευα ταυτόχρονα με σπουδές, αλλά 2 μήνες πριν. 

Για τα επιδόματα δεν γνωρίζω γιατί δεν έτυχε να απολυθώ ποτέ, αλλά λογικά δικαιούσαι από τη στιγμή που σε απολύσανε ενώ σπούδαζες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...