toketog Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Χαίρεται, σε μια απομακρυσμένη περιοχή έχει τοποθετηθεί ένα vigor 2710 και μέσω 3G της Cosmote έχω πρόσβαση στο καταγραφικό που υπάρχει εκεί. Εδώ και 6-7 μήνες το Dyndns ενημερωνόταν κανονικά, έχει όμως εδώ και κανένα μήνα που δεν ενημερώνετε αυτόματα το Dyndns και πρέπει να γίνει restart στο router για να λειτουργήσει. Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ;
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 εγω θα εβλεπα για firmware update για το vigor β.μετα απο restart το ενημερωνει σιγουρα? γ.επισης θα δοκιμαζα Hard reset κα ξανα σεταρισμα ή θα δοκιμαζα και με αλλη υπηρεσια.ειναι πολυ παραξενο τοσο καιρο να το ενημερωνει και οχι τωρα.εκτος αν πειραξε καποιος κατι στις ρυθμισεις που παλι μου φαινεται δυσκολο. επισης εφοσον το 3g στην πραξη δεν αποσυνδεεται ποτε απο το ιντερνετ πως σου αλλαζει η ip? επισης αν και αυτο ειναι λιγο off topic Λυση θα μπορουσες να σεταρεις το dyndns και μεσα στο καταγραφικο αν δεν βρεις ακρη για να δεις αν ετσι θα το ενημερωνει..
toketog Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι μετα το restart το ενημερώνει. Μια πιθανή εκδοχη του προβλήματος ειναι οτι το router βρισκεται μεσα σε ενα σιδερενιο, καλα στεγασμενο ερμαριο. Με κλειστη την πορτα το σημα ειναι στο 25% με πολλες διακυμάνσεις...Οταν κανεις restart του router ανοιγεις το πορτακι οποτε εχει και καλυτερο σημα...Δεν ξερω....Ισως λογω ελειψης σημματος αποσυνδεετε και στην πρωτη προσπαθεια του επανσυνδεσης και ενημερωσης του dyndns αποτυγχανει, μετα ναι μεν να συνδεετε αλλα να μην δινει 2η ευκαιρια στο dyndns..Οταν λειτουργουσε κανονικα η ip αλλαζε καθε 3-4 μερες....
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι μετα το restart το ενημερώνει. Μια πιθανή εκδοχη του προβλήματος ειναι οτι το router βρισκεται μεσα σε ενα σιδερενιο, καλα στεγασμενο ερμαριο. Με κλειστη την πορτα το σημα ειναι στο 25% με πολλες διακυμάνσεις...Οταν κανεις restart του router ανοιγεις το πορτακι οποτε εχει και καλυτερο σημα...Δεν ξερω....Ισως λογω ελειψης σημματος αποσυνδεετε και στην πρωτη προσπαθεια του επανσυνδεσης και ενημερωσης του dyndns αποτυγχανει, μετα ναι μεν να συνδεετε αλλα να μην δινει 2η ευκαιρια στο dyndns..Οταν λειτουργουσε κανονικα η ip αλλαζε καθε 3-4 μερες.... αν και ειναι παραξενο να φταιει το σημα αφου συνδεεται αλλα παραξενο ειναι οτι επαιζε τοσο καιρο.αυτο πρεπει να το δεις στην πραξη αν ειναι θεμα σηματος.καλο θα ηταν παντως με καποιο τροπο να ηταν στο stickaki σε καποιο καλυτερο σημειο εστω με καμια επεκταση για να δεεις αν θα στο κανει.αλλιως βαλτο και στο καταγραφικο το dyndns.
toketog Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 με ανοιχτο το πορτακι το σημα ειναι καλυτερο, για αυτο πηρα ενα πλαστικο ip55 κουτακι και με μια προεκταση usb θα το βαλω εκει μεσα...τι λες;
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 με ανοιχτο το πορτακι το σημα ειναι καλυτερο, για αυτο πηρα ενα πλαστικο ip55 κουτακι και με μια προεκταση usb θα το βαλω εκει μεσα...τι λες; αν το ρουτερ δεν σηκωνει τρελο temp ναι δεν θα εχεις κανενα απολυτως θεμα.εχω βαλει πχ μεσα σε στεγανο κουτακι Poe injector,switch γιατι απλα δεν γινοταν αλλιως και δεν ειχα θεμα.απλα λιγο προσοχη να κλεισει καλα το κουτακι.τα καλωδια βγαινουν απο την κατω πλευρα.αν εχει φλατζες το περνας απο εκει.αν δεν εχει γιατι πχ ηθελες κατι απλο και φτηνο τοτε ανοιγεις εσυ τρυπα.η τρυπα στο κατω μερος οποτε να μην μπορει να μπει νερο.την τρυπα μπορεις να την μονωσεις και με λιγο σιλικονη.καποιοι αλλοι αφηνουν την τρυπα ανοιχτη απο κατω με σκοπο να μπαινει αερας.εξαρτατε το που θα μπει.αν πχ μπει σε ταρατσα ναι δεν εχεις θεμα.αν μπει σε χωραφι μια τρυπα ανοιχτη μπορει να σημαινει επιδρομη μεσα στο κουτι απο μυρμηγκια μεχρι δεν ξερω τι.το εχω δει για αυτο το λεω.και μετα υπαρχουν και απειρα κουτακια.απο απλα ηλεκτρολογικα κουτακια των 10 ευρω μεχρι σιδερενια με φανακια με κλειδαρια κτλ που κανουν 150+.με λιγο προσοχη ολα κανουν την δουλεια τους.σιγουρα καποια ειναι καλυτερα αλλα εξαρτατε και τα οικονομικα του καθενος και τι θα βαλει μεσα.ενα switchπχ δεν εχει θεματα Temp ενω αντιθετα ενα ρουτερ μπορει να βρασει σε πολυ μικρο κουτι οποτε να χρειαζετα καποια τρυπα απο κατω για αερα και για τα καλωδια.
toketog Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 βασικα πηρα ενα σχετικα μικρο με διστασεις 100x100x50 μαρκας gewiss, με φλατζες....μεσα θα βαλω μονο το στικακι με μια προεκταση usb, οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα...
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 βασικα πηρα ενα σχετικα μικρο με διστασεις 100x100x50 μαρκας gewiss, με φλατζες....μεσα θα βαλω μονο το στικακι με μια προεκταση usb, οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα... δεν θα εχεις θεμα.ακομα και τα απλα στεγανα ηλεκτρολογικα εχω δει να παιζουν χρονια.απλα παντα προσοχη στο σημειο που βγαινουν/μπαινουν τα καλωδια. να ειναι απο κατω και στεγανοποιημενο.τιποτε αλλο.και αφου ειναι μονο το stick τοτε σιγουρα δεν εχεις κανενα θεμα ουτε απο Temp ουτε κατι αλλο.αρκει να μην το κλεψει κανεις
somade Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Επειδή και εγώ σχεδιάζω να κάνω το ίδιο με ένα στικακι με κάρτα cosmote μπορείς να μου πείς σε ποιά πορτα έχεις βάλει το καταγραφικό ή αν γνωρίζεις ποιές πορτες είναι ανοιχτες σε whatsup καρτοκινητο ? Ευχαριστώ
toketog Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 φιλε somade, για να μπορεσεις να κανεις portforward σε 3g, θα πρεπει να εχει συνδεση και οχι καρτοκινητο...αυτο ισχυει για οποιονδηποτε παροχο κινητης....
ParhsG Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 πως ενημερώνετε τη συνδρομη 3g ; Δηλαδη αν ειναι καρτα τη βγαζετε καθε μηνα και το βαζετε σε κινητο;
toketog Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 πως ενημερώνετε τη συνδρομη 3g ; Δηλαδη αν ειναι καρτα τη βγαζετε καθε μηνα και το βαζετε σε κινητο; Όπως προείπα, δεν μπορεις να κανεις portforward σε καρτοκινητο...Αυτο γινεται με με συμβολαιο, οπου ερχετε ο λογαριασμος καθε μηνα στο σπιτι σου, και τον εξοφλεις με οποινδηποτε τροπο...
poulinos Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 πως ενημερώνετε τη συνδρομη 3g ; Δηλαδη αν ειναι καρτα τη βγαζετε καθε μηνα και το βαζετε σε κινητο; εννοεις να βαλεις χρηματα η να βαλεις καποιο πακετο?χρηματα μπαινουν και απο αλλο κινητο.πακετο μονο απο το ιντερνετ αμα το ενεργοποιουσες.ασχετο με το Port forward βεβαια φιλε somade, για να μπορεσεις να κανεις portforward σε 3g, θα πρεπει να εχει συνδεση και οχι καρτοκινητο...αυτο ισχυει για οποιονδηποτε παροχο κινητης.... Επειδή και εγώ σχεδιάζω να κάνω το ίδιο με ένα στικακι με κάρτα cosmote μπορείς να μου πείς σε ποιά πορτα έχεις βάλει το καταγραφικό ή αν γνωρίζεις ποιές πορτες είναι ανοιχτες σε whatsup καρτοκινητο ? Ευχαριστώ καταρχην για να παιξει το port forward δεν ειναι μονο θεμα αν ειναι καρτα η συνδεση.ακομα και συνδεση να ειναι πρεπει να πεις στον παροχο πχ vodafone οτι θες πραγματικη Ip διοτι θες να κανεις Port forward για καμερες.αλλιως βγαινεις διαμεσω Proxy και δεν μπορεις.δεν ξερω αν εχει διαφορα στην χρεωση αλλα την εχει πατησει πολυς κοσμος και μετα ελεγε γιατι δεν παιζει το Port forward. νομιζω η vodafone την ονομαζε την υπηρεσια vpn.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα