sariil Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Θέλω να αναβαθμίσω το rMacbook Pro του 2013, από 8gb ram σε 16gb. Κάπου διάβασα ότι οι ram είναι κολλημένες στη μητρική... Στη σελίδα της apple δεν έβγαλα άκρη. Αν έχει κάποιος καμιά εμπειρία στο θέμα, πριν πάω στα "εξειδικευμένα" service, (που για να το δουν, θέλουν 50 ευρώ και για να κάνουν κάτι, δεν τους φτάνει ένας μήνας)...
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δεν αναβαθμίζεται, ειναι κολλημένη στη πλακέτα της μητρικής. Όσα GB αγόρασες...αγόρασες.
sariil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί όμως η apple αναφέρει στο http://support.apple.com/kb/SP690 ότι είναι "8GB of 1600MHz DDR3L onboard memory Configurable to 16GB."?
silmarien Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Γιατί όμως η apple αναφέρει στο http://support.apple.com/kb/SP690 ότι είναι "8GB of 1600MHz DDR3L onboard memory Configurable to 16GB."? Γιατί πρίν το αγοράσεις είναι configurable.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Διότι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις όπως ακριβώς λέει configure (και όχι upgrade) πριν την αγορά στα 16GB! Το βασικό μοντέλο έχει 4GB από εκεί και πέρα η Apple σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις configure με 8GB ή 16GB (το ίδιο ισχύει και για τους επεξεργαστές και για τους SSD). Αν μεν υπάρχει απόθεμα το παίρνεις και φεύγεις, διαφορετικά γίνεται η παραγγελία και στο εργοστάσιο κατασκευάζεται με βάση το configuration που διάλεξες. Τα μοντέλα αυτά που δεν έχουν το base configuration χαρακτηρίζονται ως BTO (Build to order). Αυτά... 1
ramarg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Θέλω να αναβαθμίσω το rMacbook Pro του 2013, από 8gb ram σε 16gb. Κάπου διάβασα ότι οι ram είναι κολλημένες στη μητρική... Στη σελίδα της apple δεν έβγαλα άκρη. Αν έχει κάποιος καμιά εμπειρία στο θέμα, πριν πάω στα "εξειδικευμένα" service, (που για να το δουν, θέλουν 50 ευρώ και για να κάνουν κάτι, δεν τους φτάνει ένας μήνας)... Δυστυχώς δεν αλλάζει..Αυτό ειναι το αρνητικό ! Ευτυχώς για σένα διάλεξες τα 8GB ! Aυτό ειναι το καλό της υπόθεσης...Με τη συμπιεση μνημης στα mavericks δεν θα εχεις θεμα...Σε τι έχεις πρόβλημα όμως και θες να την αναβαθμίσεις? Για ψυχολογικούς λόγους? Θες να ακούς οτι εχεις 16 ή βλέπεις οτι δεν σου φτάνει ?
sariil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δυστυχώς δεν αλλάζει..Αυτό ειναι το αρνητικό ! Ευτυχώς για σένα διάλεξες τα 8GB ! Aυτό ειναι το καλό της υπόθεσης...Με τη συμπιεση μνημης στα mavericks δεν θα εχεις θεμα...Σε τι έχεις πρόβλημα όμως και θες να την αναβαθμίσεις? Για ψυχολογικούς λόγους? Θες να ακούς οτι εχεις 16 ή βλέπεις οτι δεν σου φτάνει ? Το parallels καταπίνει τα GB σαν κουφέτα. Δυστυχώς είναι πρακτικός ο λόγος, δεν θα έδινα ένα σκασμό λεφτά στην apple για ψυχολογικούς λόγους. Πιο φθηνός είναι ο ψυχίατρος .
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δεν γνωρίζω το parallels, το VMware που χρησιμοποιώ εγώ για Linux VM, του έχω ορίσει να του δίνει δυναμικά μέχρι 4GB (από τα 8GB που έχει το Air μου) και είναι μια χαρά. Δες τα settings στο parallels να δεις μέχρι πόση μνήμη δεσμεύει για το VM σου.
ramarg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Το parallels καταπίνει τα GB σαν κουφέτα. Δυστυχώς είναι πρακτικός ο λόγος, δεν θα έδινα ένα σκασμό λεφτά στην apple για ψυχολογικούς λόγους. Πιο φθηνός είναι ο ψυχίατρος . χαχα οκ αν ειναι για παραλελς παω πασο..αλλα και παλι..τι τα θες τα windows στο mac ? κατι κανεις και να τα καταπινει σαν κουφετα...σιγουρα η δουλεια που του κανεις στα windows δεν γινεται σε mac ? επισης ψαξε αυτο που σου λεει ο φιλος dr fuzzy... ρυθμισε ποση μνημη δινεις...
sariil Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δεν γνωρίζω το parallels, το VMware που χρησιμοποιώ εγώ για Linux VM, του έχω ορίσει να του δίνει δυναμικά μέχρι 4GB (από τα 8GB που έχει το Air μου) και είναι μια χαρά. Δες τα settings στο parallels να δεις μέχρι πόση μνήμη δεσμεύει για το VM σου. Και στο parallels μπορώ να ορίσω 4gb. Με ανοικτό το VM, το itunes συν ένα browser, έχω διαθέσιμη μνήμη 100mb. Πρέπει μάλλον να το χωνέψω.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 100MB!!! Με Linux VM στο VMware, Safari και Pages κάτω από 2GB δεν έχω πάει! Δεν ξέρω τι διαχείριση κάνει το Parallels πάντως 100MB δεν δικαιολογούνται για αυτά που αναφέρεις! Κατέβασε το FreeMemory app από το Apple Store και δοκίμασε να κάνεις free, ενώ τα έχεις ανοιχτά. Δες το και διαφορετικά (για να το χωνέψεις) αν είχες πάρει το Air το μέγιστο που θα μπορούσες να το κάνεις configure είναι 8GB.
basilis5 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δυστυχώς δεν αλλάζει..Αυτό ειναι το αρνητικό ! Ευτυχώς για σένα διάλεξες τα 8GB ! Aυτό ειναι το καλό της υπόθεσης...Με τη συμπιεση μνημης στα mavericks δεν θα εχεις θεμα...Σε τι έχεις πρόβλημα όμως και θες να την αναβαθμίσεις? Για ψυχολογικούς λόγους? Θες να ακούς οτι εχεις 16 ή βλέπεις οτι δεν σου φτάνει ? εμενα με mavericks μου αφηνει το λειτουργικο λιγοτερα gb απο οτι οταν ειχα ML. Προς το παρον εισαι οκ με τα 8, αλλα πριν κανεις αναβαθμιση λειτουργικου στο μελλον να δεις πως και τι. εχεις και γρηγορο ssd και γενικα θα φυσαει για 2-3 χρονια το μηχανημα σου.
silmarien Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Το ότι αφήνει Free 100 MB δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιείται όλη η υπόλοιπη μνήμη. Απλά υπάρχει ένα ποσό ανενεργής μνήμης το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο για κάποιες διαδικασίες που κρίνει το λειτουργικό ότι μπορεί να χρειαστούν. Αν υπάρξει απαίτηση για περισσότερη μνήμη θα απελευθερωθεί από την ανενεργή. Εγώ με 6GB δεν έχω κανένα θέμα απολύτως.
basilis5 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Το ότι αφήνει Free 100 MB δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιείται όλη η υπόλοιπη μνήμη. Απλά υπάρχει ένα ποσό ανενεργής μνήμης το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο για κάποιες διαδικασίες που κρίνει το λειτουργικό ότι μπορεί να χρειαστούν. Αν υπάρξει απαίτηση για περισσότερη μνήμη θα απελευθερωθεί από την ανενεργή. Εγώ με 6GB δεν έχω κανένα θέμα απολύτως. δεν ηξερα πως λειτουργρι ετσι. ουτε εγω εχω θεμα, εννοουσα απολυτα νουμερα. σε χρηση δεν βλεπω καμια καθυστερηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα