the paidi Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Γεια! Υπαρχει καποιο καλωδιο ή οτιδηποτε προκειμενου να ακουγεται ο ηχος απ το PC στην τηλεοραση? Το pc δεν εχει θυρα HMDI.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Οχι Η τηλεοράσεις έχουν μόνο audio out
TheELF Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Γεια! Υπαρχει καποιο καλωδιο ή οτιδηποτε προκειμενου να ακουγεται ο ηχος απ το PC στην τηλεοραση? Το pc δεν εχει θυρα HMDI. Άρα με hdmi μάλλον δεν θα μπορεί να γίνει.... Τώρα αν μας πεις τι βύσματα έχει το pc και τι βύσματα η tv και πως έχεις συνδέσει την εικόνα,κάτι θα γίνει. Αν το συνδέεις με s-vga στην TV τότε εκεί δίπλα έχει απλά βύσματα άσπρο κόκκινο για τον ήχο και με ένα απλό καλώδιο 3,5jack to a/v θα κάνεις την δουλειά σου.
Jannis64 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Γεια! Υπαρχει καποιο καλωδιο ή οτιδηποτε προκειμενου να ακουγεται ο ηχος απ το PC στην τηλεοραση? Το pc δεν εχει θυρα HMDI. Αν η τηλεόρασή σου έχει υποδοχή VGA (μεταφέρεται μόνο εικόνα), τότε έχει σίγουρα και βυσματάκι για την μεταφορά ήχου, που λογικά θα πρέπει να είναι κοντά στη θύρα VGA και θα είναι είτε jack 3.5mm(καρφάκι) είτε RCA. Αν η τηλεόρασή σου είναι παλιά CRT, που δε διαθέτει θύρα VGA, τότε καλύτερα άστο, γιατί οι αντάπτορες που κυκλοφορούν (VGA σε Scart) δεν κάνουν σωστή δουλειά, ή τουλάχιστον δε έκαναν στη δική μου περίπτωση.
the paidi Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Λοιπον εχω συνδεσει θυρα DVI (στο pc) με θυρα HDMI (στην TV) με χρηση καλωδιου HDMI(οπου στην μια ακρη του HDMI εχω βαλει ανταπτορα DVI για να συνδεθει). Ετσι λοιπον εχω εικονα. Δηλαδη αν το pc μου εχει θυρα VGA μπορω να εχω και ηχο στην TV? Επισης η οθονη του pc εχει θυρα HDMI αλλα δεν γινεται τιποτα οταν την συνδεω με την τηλεοραση μεσω HDMI. Σε τι χρησιμευει?
Jannis64 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Όχι, ούτε η VGA ούτε η DVI μεταφέρουν ήχο αλλά μονο εικόνα. Ήχο και εικόνα μεταφέρει μόνο η θύρα HDMI. Τώρα έτσι όπως, πολύ σωστά, τα σύνδεσες, δηλ. DVI σε HDMI, για να πάρεις και ήχο πρέπει να συνδέσεις το PC (πράσινη υποδοχή στην κάρτα ήχου) με την τηλεόραση με ένα τέτοιο καλώδιο ήχου (κατά 95% ανάλογη υποδοχή θα έχει και η τηλεόρασή σου από πίσω για την μεταφορά ήχου σ'αυτήν, όταν δεν συνδέεται με το PC μέσω καλωδίου HDMI σε HDMI )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα