Προς το περιεχόμενο

OS X update comdined 10.8.5 Ερώτηση

JoEone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Εχω τα mountain lion και στο app store εχει το παραπάνω update[και μερικά άλλα..]

Ηθελα να ρωτήσω,αν κάνω το  update θα πρέπει να ξαναεγκαταστησω τα προγράμματα  που εχω [σαν να πήγαινα στα mavericks ενα πράγμα] `η οχι??

Οχι πώς δεν εχω backup [μεσω time machine] απλά δεν ξέρω ακόμα πώς και πόσο χρόνο θα χρειαζόμουν να το κάνω αυτο...

Ειναι σημαντικό update?

[Δυο βδομάδες μόνο δουλεύω σε mac,μη φωνάζετε.. :P  :P ]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update it! Όταν σε ένα update αλλαζει το 3ο ψηφίο είναι απλό" update πχ από 10.8.1 σε 10.8.2. Όταν αλλάζει το δεύτερο ψηφίο πχ από 10.8.5 σε 10.9.0 είναι "μεγάλο" update. Για τους απλούς χρήστες τα μικρά είναι άφοβα αλλά για τους επαγγελματόες όλα μετράνε οπότε και θέλουν προσοχή. Πχ για ένα επαγγελματία γραφίστα ακόμα και το απλό update μπορεί να φέρει θέματα όπως ασυμβατότητες με προγράμμα κλπ...

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2

Chris M

αν και με προβλημάτισες λίγο,ειμαι φωτογράφος και πολλά απο τα διάφορα "μικρά" προγράμματα που εχω καλα-καλα τωρα κάναν update for Mavericks..[καλλιο αργά παρά ποτέ..]Οστόσο έκανα το update και ολα μια χαρά!!
Σαν να μην άλλαξε τπτ,αυτο που έλπιζα δλδ... ;)

Ευχαριστώ σας @Dr.Fuzzi  ,  @Chris M   

Οταν σηγουρευτω πως τα  προγράμματα της X-RITE,EIZO,WACOM,LaCie κλπ  ειναι συμβατά με Mavericks θα τα περάσω!!
[μεχρι τότε πρέπει να μάθω πώς κανουν backup απο time machine... :P ]

Back Up με Time Machine είναι πάντα μια σημαντική επένδυση για τον επαγγελματία αλλά και τον απλό χρήστη. Έχω δει ανθρώπους να κλαίνε επειδή χάσανε ολοκληρωτικά τις φωτογραφίες από την βάφτιση του πρώτου τους παιδιού και δεν είχαν backup...

• Like 1

Παίδες σόρρυ,δικο μου λάθος...αυτο που εννοουσα ειναι πως ακομα δεν ξερω πώς κάνω  recovery με/το  backup.

Εχω το time machine να κανει backup τον main OS X drive[και αλλους δισκους που κανω backup με ccc αλλους...δίσκους.. :) ]

Αυτο που δεν ξερω ακόμα ειναι πως ας πουμε αν πάω στα mavericks να μην ξαναπεράσω τα πάντα απο την αρχη αλλα να τα κάνω recovery απο το time machine.[γίνεται αυτο σωστά??]

ozelot αυτο το αρθο[και video στο Youtube] ειχα διαβάσει,πολύ χρήσιμο ευχαριστώ!

OK υπάρχουν τρεις τρόποι, πολύ πολύ περιληπτικά:

1. Είσαι στο λειτουργικό μέσα πας στο time machine και διαλέγεις back in time το restore point που θες.

2. Είσαι στο λειτουργικό μέσα πας στο migration assistant και επιλέγεις να κάνεις restore

3. Ξεκινάς τον υπολογιστή σε recovery mode, πας στα disk utilities, επιλέγεις migration assistant και κάνεις restore από το time machine backup.

Δες εδώ: http://support.apple.com/kb/ht1427 εδώ http://apple.stackexchange.com/questions/490/how-do-i-use-time-machine-to-restore-my-entire-computer-rather-than-a-file και εδώ http://www.cultofmac.com/46726/how-to-backup-and-restore-your-mac-using-time-machine-macrx/

• Like 1

Αυτο που δεν ξερω ακόμα ειναι πως ας πουμε αν πάω στα mavericks να μην ξαναπεράσω τα πάντα απο την αρχη αλλα να τα κάνω recovery απο το time machine.[γίνεται αυτο σωστά??]

ozelot αυτο το αρθο[και video στο Youtube] ειχα διαβάσει,πολύ χρήσιμο ευχαριστώ!

Δεν χρειάζεται nα περάσεις ξανά κάτι από την αρχή. Κατεβάζεις τον installer του Mavericks, τον ανοίγεις και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη. Είναι μια απλούστατη διαδικασία, το Mavericks περνιέται πάνω από την εγκατάσταση του ML ενώ αφήνει άθικτες τις προσωπικές σου ρυθμίσεις στο OS X καθώς και τα αρχεία σου στις συνοδευτικές εφαρμογές του. Παρακάμπτει, αγνοεί δε τελείως τις εφαρμογές τρίτων developers καθώς και τα συνδεδεμένα με αυτές αρχεία σου.

Πρακτικά λοιπόν το μηχάνημα σου τρέχει πλέον την τελευταία έκδοση του OS X με όλα τα πλεονεκτήματα της, ενώ δεν διαγράφηκε ή μεταβλήθηκε κάτι όσο αφορά στα προσωπικά σου data.

Πάντως εκείνο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνεις πριν  τρέξεις το update είναι να προετοιμάσεις το σύστημα σου για υποδοχή του, για διασφάλιση ότι όλα θα πάνε καλά.

Recovery από το Time Machine δεν χρειάζεται να κάνεις σ' αυτή την περίπτωση. Ενημερωτικά, αυτό θα χρειασθεί μετά από φορμάρισμα του δίσκου για αποκατάσταση σοβαρής του βλάβης ή σε αλλαγή δίσκου. Για καλύτερη ενημέρωση, ρίξε μια ματιά στο άρθρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...