guardianx71 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Καταλαβαίνω τι λες , εσυ όμως δεν θέλεις να καταλάβεις ότι στο 90% των περιπτώσεων ο καταναλωτής δεν βγαίνει χαμένος , καθώς όντως παίρνει κάτι που κάνει αυτό που έκανε το προηγούμενο το ίδιο καλά ή και καλύτερα. Ναι το αποδέχομαι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν γίνεται αυτό , αλλά δεν μπορούμε βάσει αυτού να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και είπα ήδη ότι ναι ο κατασκευαστής βγαίνει πιο κερδισμένος και συμφωνούμε. Και ναι είναι λάθος η αντιμετώπιση που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής. Για σένα από την στιγμή που το σημείο προστριβής είναι το compute power της 580, ποιο θα ήταν το σωστότερο? Να του επισκευάσουν την 580 ή να του δώσουν τα 500 ευρώ (και στην ουσία για 2 χρόνια να έχει χρησιμοποιήσει τζάμπα κάτι χωρίς να του κοστίσει δεκάρα)? Γιατί από εκεί άρχισε το θέμα. Επίσης από την στιγμή που εσύ ο ίδιος λες ότι είναι εντελώς λάθος αυτό που έγραψες , αλλά επιμένεις να αναφέρεσαι σε αυτό ως απόδειξη , δεν χρειάζεται να σε αποδείξω λάθος περισσότερο , από την στιγμή που δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις δίκαιο. Και εγώ μπορώ να πω κάτι που να είναι 99% λάθος αλλά επειδή το 1% είναι σωστό να θεωρώ ότι έχω δίκιο ΥΓ: Να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να οξύνω τα πνεύματα και να συγχυστούμε και οι δύο . Αυτή την στιγμή κάνω απλά μία καλοπροαίρετη συζήτηση . Αν κρίνεις διαφορετικά , πες το και σταματάω αμέσως
tmjuju Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 sobi με ενδιαφερει το compute power της 580 και οχι το gaming της! Το αν θα μου κοψουν πιστωτικο παλι δεν με ενδιαφερει αλλα το αν θα μου δωσουν μια με το ιδιο performance σε compute power! Μεχρι και 680/770 περναει αν δεν απατωμαι! Ας παρω την ιδια δεν θα εχω κανενα προβλημα! Χμμμ αν όντως θες DP flops, τότε λογικά αντί για 760 θα μπορούσες να κοιτάξεις για 7950 Καταλαβαίνω το σπάσιμο σου πάντως, Καλή συνέχεια! 1
Ashmadia Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Καταλαβαίνω τι λες , εσυ όμως δεν θέλεις να καταλάβεις ότι στο 90% των περιπτώσεων ο καταναλωτής δεν βγαίνει χαμένος , καθώς όντως παίρνει κάτι που κάνει αυτό που έκανε το προηγούμενο το ίδιο καλά ή και καλύτερα. Ναι το αποδέχομαι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν γίνεται αυτό , αλλά δεν μπορούμε βάσει αυτού να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και είπα ήδη ότι ναι ο κατασκευαστής βγαίνει πιο κερδισμένος και συμφωνούμε. Και ναι είναι λάθος η αντιμετώπιση που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής. Για σένα από την στιγμή που το σημείο προστριβής είναι το compute power της 580, ποιο θα ήταν το σωστότερο? Να του επισκευάσουν την 580 ή να του δώσουν τα 500 ευρώ (και στην ουσία για 2 χρόνια να έχει χρησιμοποιήσει τζάμπα κάτι χωρίς να του κοστίσει δεκάρα)? Γιατί από εκεί άρχισε το θέμα. Επίσης από την στιγμή που εσύ ο ίδιος λες ότι είναι εντελώς λάθος αυτό που έγραψες , αλλά επιμένεις να αναφέρεσαι σε αυτό ως απόδειξη , δεν χρειάζεται να σε αποδείξω λάθος περισσότερο , από την στιγμή που δεν μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις δίκαιο. Και εγώ μπορώ να πω κάτι που να είναι 99% λάθος αλλά επειδή το 1% είναι σωστό να θεωρώ ότι έχω δίκιο ΥΓ: Να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να οξύνω τα πνεύματα και να συγχυστούμε και οι δύο . Αυτή την στιγμή κάνω απλά μία καλοπροαίρετη συζήτηση . Αν κρίνεις διαφορετικά , πες το και σταματάω αμέσως Εγω ο ιδιος ειπα καπου οτι ειναι κατι απο αυτα που εγραψα λαθος..? Τι με ρωτας βρε για μενα ποιο ειναι το σωστοτερο? Παιζει καπου ρολο η δικια μου/σου/μας αποψη? Εμεις θα ρυθμισουμε τη νομοθεσια? Γραφεις οτι πρεπει να σκυψουμε το κεφαλι, να πουμε ευχαριστω που μας δινουν μια καρτα ιδιων δυνατοτητων (και δεν μιλαω μονο για τον φιλο, που θελει το compute, γενικα μιλαω) και σε αυτο αντιτιθεμαι και προσπαθω να σας δειξω οτι δεν παει ετσι (γιατι και κανα δυο αλλοι εδω θα ελεγαν ευχαριστω). Η αξια των τεχνολογικων προιοντων πεφτει πολυ γρηγορα (συμφωνουμε ολοι). Σε περιπτωση ελαττωματικου προιοντος, το ενα ακρο ειναι να κερδοφορησει η αλυσιδα δινοντας το φθηνοτερης αξιας, ιδιων δυνατοτητων προιον, και το αλλο να κερδοφορησει ο καταναλωτης, παιρνοντας ειτε μοντελο δυνατοτερο που κοστιζει οσο πληρωσε ή τα χρηματα του στο χερι (ναι, ολοκληρο το ποσο). Δεν θελω να επιβαλλω το 2ο, αλλα επιβαλλεται αυτοματα το 1ο και καταλαβαινεις την αδικη κερδοφορια και συμφωνεις! Μαλιστα λες οτι ο καταναλωτης δεν βγαινει χαμενος επειδη παιρνει ιδιων δυνατοτητων προιον κατα 90% των περιπτωσεων. Αν με ρωτας την αποψη μου λοιπον, το δικαιο βρισκεται ακριβως στην μεση, δηλαδη οτι την διαφορα τιμης απο το αρχικο ως το προιον αντικαταστασης (ιδιων δυνατοτητων) θα πρεπει να την μοιραστει καταναλωτης και κατασκευαστης. Δεν το θεωρω δικαιο, αυτος που εχει την αποκλειστικη ευθυνη για το λαθος να εκμεταλευεται και το γεγονος οτι τα τεχνολογικα προιοντα υποτιμωνται γρηγορα και βασει αυτου να την βγαλει λαδι. Οπως θα την πληρωνε ο χρηστης αν του πεφτε η καρτα και γινοταν χιλια κομματια, ετσι πρεπει να την πληρωσει και ο κατασκευαστης γιατι το προιον του οφειλει να λειτουργει για ολοκληρο το διαστημα της εγγυησης και να μην παθει τιποτα. Απο κει και περα, ασε τα πνευματα και τα φαντασματα ησυχα, ετσι? Συγχιζομαι
skywalker84 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Πηρα την oktabit και μου μιλησαν με ενα υφος οτι εμεις δεν συζηταμε με εσας αλλα εσεις με το e-gate και μετα αυτο μας μεταφερει το τη ειπατε! Με τα πολλα πολλα μιλησα με το e-gate με τον υπευθυνο αρκετα καλο παιδι φανηκε και προθυμος να βοηθησει! του ανεφερα το προβλημα για τη διαφορα του compute power που εχουν οι καρτες και μου ειπε οτι μπορουν να μου κανουν πιστωτικο την αξια της gtx760! Δεν ξερει για τη ποσο μιλαμε λεει γιατι πρεπει να δει χαρτια και τα σχετικα και θα με παρει τηλεφωνο! Αλλιως του ειπα αν δεν γινεται μπορουμε να το παμε πισω στην Gigabyte και μου λεει οτι αν επιθυμητε γινεται απλα απαιτητέ χρονος αρκετα μεγαλος 2 βδομαδες με μηνα για να δουμε τι θα γινει! Του ειπα οτι το πιστωτικο θα ηθελα να μαθω τιμη και απο κει κ περα θα του απαντησω! Δεν ξερω αν πρεπει να πιεσω για ολο το πιστωτικο η ενα μερος του με την εννοια οτι και αυτοι εχουν δικιο αλλα και εγω! Δηλαδη για να παω σε αλλη καρτα το μονο που εχω σαν επιλογη απο Nvidia ειναι 780/780 ti/Titan και δυστυχως με ενα πιστωτικο στα 250 ειναι λιγο αλλα και παλι ειναι μια μεση λυση απο τη μια μερια απο την αλλη μου τι δινει να τα ξανασκαω παλι γιατι δεν σκοπευα αυτο το χρονο να αδειασω!
guardianx71 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Στείλε την κάρτα καλύτερα για επισκευή να ησυχάσεις , εφόσον οι υπόλοιπες αξίζουν τα διπλάσια. Γιατί μετά το πιστωτικό , αν δεν θες να πάρεις από εκεί , θα αρχίσουν τα αλλά τράβαλα για τα λεφτά. Για τα χρήματα δύσκολο να σου πουν πάνω από 200(~220-250 λιανική μείον το κέρδος τους και ίσως μείον το φπα) εκτός και αν θέλει να σε "ικανοποιήσει".
Zaknafein Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Πηρα την oktabit και μου μιλησαν με ενα υφος οτι εμεις δεν συζηταμε με εσας αλλα εσεις με το e-gate και μετα αυτο μας μεταφερει το τη ειπατε! Με τα πολλα πολλα μιλησα με το e-gate με τον υπευθυνο αρκετα καλο παιδι φανηκε και προθυμος να βοηθησει! Μα δεν έχει δουλειά η Oktabit με εσένα. Όπως είπα την ευθύνη έχει ο πωλητής (εντός 2 ετών από την ημ. αγοράς). Το πιστωτικό στην αξία της 760 είναι σκέτη κοροϊδία κατά την άποψή μου. 2
skywalker84 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Αρα λοιπον λετε να παω για ολο το πιστωτικο της καρτας η απλα για το παραπανω απο την 760?
Ailuros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Αρα λοιπον λετε να παω για ολο το πιστωτικο της καρτας η απλα για το παραπανω απο την 760? To δεύτερο. ΄Οτι παραπάνω ξεκολλήσει καλό θα είναι. 1
skywalker84 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μετα απο παρα μα παρα πολυ καιρο δεν εχω ακομα παραλαβει καρτα και δεν παιρνω και καμια απαντηση απο το e-gate! Ο υπεθυνος που μου ανεθεσαν να μιλησουμε λεει πως η καρτα εχει αποσταλει στη Gigabyte εδω στην Ελλαδα και ακομα περιμενουν απαντηση για το τι θα γινει!!! Μου λενε οτι η δεχομαι ενα πιστωτικο στα 250 η την GTX760 και αυτο τελος απο κει κ περα αλλιως περιμενω απο Gigabyte ισως μια καλυτερη απαντηση! Του ανεφερα περι νομοθεσιας και τιποτα ακαθεκτος εκει το χαλβα του,μου λεει και ολας να του υποοδειξω ολα τα site που εχουν το νομο που λεω!!!
stelios_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 κοιτα , ολα αυτα γινονται γιατι τα λευτα ειναι πολλα. δυστηχως η μονη εταιρια που εχω εμπειρια καλης συνενοησης ηταν η logitech που ειχα προβλημα με 2 z5500 τα οποια χαλασαν και τα δυο περιπου ιδια εβδομαδα. μου ειπε να τα παω στο πλαισιο που ειχαν αγοραστει . και τα δυο ειχαν παθει ζημια στα controller . ε το πλαισιο με περνει και μου λεει χαρηστηκα σας αλαζουμε και τα δυο controller και οτι εγω ευθηνομαι για την ζημια. δεν απαντησα καν , το εκλιεσα στα μουτρα και πηρα την logitech, ε σας πληροφορω οτι πηρε ο ιδιος ο ανθρωπος που μιλησα και απαιτησε να αλαχτουν και τα δυο μηχανηματα με καινουργια ( γιατι ηταν πολιτικη της εταιριας ) να αλαζει το μηχανημα. αν και με διαβεβαιωσε πως αν δεν αλαχτουν θα μου στειλει η εταιρια 2 νεα στο σπιτι μου *περνοντας τα χαλασμενα * μετα απο λιγο με πηρε το πλαισιο και μεενημερωσε για την αντικατασταση. και μαλιστα με καινουργια αποδιξη των 440 ευρω το καθε ενα , ενω εγω τα ειχα παρει 295 το καθε ενα περιπου 1 χρονο πριν... στο θεμα σου τωρα. θα σε βολευε μηπως ενα πιστωτικο στα 250 περιπου ευρω ( ισως μπορεις να ζητησεις και 300 ) και να πουλησεις και την υπαρχουσα καρτα γραφικων ? με περιπου 450 ευρω περνεις κορυφαια πιστευω καρτα.
skywalker84 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 κορυφαια καρτα με αντιστοιχο compute power της 580 δεν νομιζω να παιρνω! Ανταγκαστικα με αναγκαζουν να αγορασω κατα μια εννοια και πρεπει να παω για 780/780ti/TITAN! Απλα σκεφτομαι οντως να καταφυγω στην Gigabyte την ιδια την μαμα εταιρια γιατι με τους κυριους εδω δεν βγαινει καμια μα καμια ακρη!
Thanos1972 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 ναι μεν εχεις δικιο αλλα εαν καιγεσε τοσο πολυ για το compute power,παρε το πιστωτικο που σου δινουν η την καρτα που σου δινουν και..... εχω δει κατα καιρους να πουλιουντε 580 μεταχειρισμενες με σχετικα καλες τιμες πλεον.η ανταλλαζεις τηνκαρτα που σου δινουν η παιρνεις το πιστωτικο και το πουλας και παιρνεις με τετοια μεταχειρισμενη.θα μου πεις ρισκο η μεταχειρισμενη.οκ αλλα...και η δικη σου μεταχειρισμενη δεν ηταν? καταλαβαινεις πως το λεω.οταν μου καηκε η 6950 που ειχε ξεκλειδωσει σε 6970,μου εδιναν 7850 η πιστωτικο στην τιμη της.με συμφαιρε πιο πολυ το πιστωτικο που εκανε η 7850 που ηταν στα 182 euros και πηρα τον επεξεργαστη της υπογραφης.κατι τετοιο μπορεις να κανεις και εσυ για να βρεις λυση σε ενα προβλημα που δεν ξερω εαν το κυνηγησεις κατα ποσο πιο ωφελημενος θα βγεις.
cliobaccarra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Τι να κυνηγυσει ρε παιδια με δικηγορους κτλπ, συζηταμε για 250 ευρω χασουρα max σε περιπτωση full επιστροφης πραγμα το οποιο κανενα καταστημα δεν προκειται να δεχτει. Εχετε ιδεα ποσο κοστιζει - χρεωνει ενας δηκηγορος σημερα; Μην βαζεται ιδεες στον ts. Για μενα περιμενε απαντηση απο gigabyte και πιεσε λιγο για κανα 300 πιστωτικο.
Zaknafein Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2014 Μετα απο παρα μα παρα πολυ καιρο δεν εχω ακομα παραλαβει καρτα και δεν παιρνω και καμια απαντηση απο το e-gate! Ο υπεθυνος που μου ανεθεσαν να μιλησουμε λεει πως η καρτα εχει αποσταλει στη Gigabyte εδω στην Ελλαδα και ακομα περιμενουν απαντηση για το τι θα γινει!!! Μου λενε οτι η δεχομαι ενα πιστωτικο στα 250 η την GTX760 και αυτο τελος απο κει κ περα αλλιως περιμενω απο Gigabyte ισως μια καλυτερη απαντηση! Του ανεφερα περι νομοθεσιας και τιποτα ακαθεκτος εκει το χαλβα του,μου λεει και ολας να του υποοδειξω ολα τα site που εχουν το νομο που λεω!!! Sorry το τελευταίο μου είχε ξεφύγει. http://ec.europa.eu/consumers/ecc/consumer_topics/buying_goods_services_en.htm Εκεί θα βρεις τα σχετικά, όπου έχει και σε bold ότι υπάρχει ευθύνη του πωλητή για την 2ετή εγγύηση. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:1999:171:0012:0016:EL:PDF Εδώ το νομικό κείμενο της Κοινοτικής Οδηγίας, η οποία φυσικά έχει ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία (είναι του '99 η οδηγία). Σε παροχή εγγύησης υποχρεούνται τόσο ο πωλητής όσο και ο κατασκευαστής (ά. 5 ν. 2251/1994). Δεν ορίζεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ισχύος της εγγύησης, παρά μόνο ότι η διάρκειά της πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τον ΑΚ (άρθρα 540, 554 & 555) όπως ισχύει οι καταναλωτές έχουν τα δικαιώματά τους έναντι του πωλητή από τη σύμβαση της πώλησης, σύμφωνα με τα οποία σε περίπτωση πώλησης πράγματος με πραγματικό ελάττωμα, δικαιούνται να ζητήσουν διόρθωση, αντικατάσταση ή μείωση του τιμήματος ακόμα και να υπαναχωρήσουν από τη σύμβαση. Τα δικαιώματά τους αυτά μπορούν να τα ασκήσουν εντός 2 ετών από την ημερομηνία της αγοράς. Η ανωτέρω παράθεση είναι από το FAQ της ΓΓΚ περί εγγυήσεων (bold από μένα). Επίσης μπορείς να προβείς σε καταγγελία στην Γ.Γ. του Καταναλωτή (http://www.efpolis.gr/ και τηλεφωνικά στο 1520) χωρίς εμπλοκή δικηγόρου αν συνεχίσουν να κάνουν τους κινέζους ή αν καθυστερήσουν υπερβολικά να σου αντικαταστήσουν/επισκευάσουν την ελαττωματική κάρτα ή ακόμα και να σου απαντήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα