Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδια συγγνωμη αν ακουγομαι καπως με το θεμα αλλα να σας πω και κατι δεν με ενδιαφερει το sli τοσο!

Η 760 δεν αγγιζει τη μια 580 το sli ειναι απλα κερασακι!

Δεν με νοιαζει και 50 ευρω να εχει η καρτα τωρα αυτο ομως που με ενδιαφερει ειναι οτι εγω εδωσα καποια λεφτα για κατι συγκεκριμενο αναμμενο αυτο που θα μου δωσουν να κανει αυτο που εκανε η προηγουμενη μου καρτα η καλυτερα οπως λενε!

Απο κει κ περα δεν λεω να λαβουν υποψην τους το δικο μου sli αυτοι αλλα να λαβουν υποψην τους τη δουλεια που θελω να κανει η καρτα μου!

Δηλαδη οποιος παιρνει καρτες τις παιρνει για ενα μονο σκοπο και βαση αυτου του σκοπου κανουν και αντικατασταση?που στη προκειμενη ειναι το gaming!

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι πράγματι πολύ σχετικό και αόριστο. Τις περισσότερες φορές , αφορά την γενική χρήση και όχι την συγκεκριμένη. Για το ίδια ή ανώτερη , αν ένα χαρακτηριστικό είναι πιο κάτω , αλλά τα άλλα σε σύνολο υπερισχύουν , θεωρήτε ισάξια. Συνήθως όταν κάτι φτάνει στο end of life , οι κατασκευαστές αποφασίζουν με το τι θα αντικαθίσταται ή αν θα επισκευάζεται

Δημοσ.

Διαβάζω το ατελείωτο post, τρώω τα νύχια μου, ανασηκώνομαι, τρέμω ναι να¨το κατεβαίνει με το κεφάλι...........και μου πετάς ένα ΅το μπι κοντίνιουντ΅....την τύχη μου μέσα...... :D

Ενταξει απλα ελιωσα!

Μακαρι να μου αλλαξουν και να με βολευει αλλα δυσκολο το βρισκω!

Με Πλαισιο παντως με μια gtx580 palit πριν καποιο διαστημα κανα χρονο νομιζω ειχα μια τιμη στα 492 αν θυμαμαι καλα και η καρτα εβγαλε artifacts!Το πλαισιο την ειδε και μου λενε να μου κοψουν πιστωτικο στα 300 ευρω και καλα!Μετα απο πολυ πιεση και σαματα και αφοτου πηγα με ενα φιλο δικηγορο που μου ειπε οτι ισως φοβηθουν μαζι του την πηγανε παλι στην Palit και μετα απο ενα μηνα μου ηρθε καινουργια στο κουτι της!

H Gigabyte της εχω στειλει και μου ειπε να μιλησω πρωτα απο κει που την αγορασα και αν δω οτι δεν βγαινει ακρη μετα να απευθυνθω σε αυτους για να μου πουν αν γινεται επιδιορθωση πραγμα που το βρισκω δυσκολο!

Δημοσ.

μετα να απευθυνθω σε αυτους για να μου πουν αν γινεται επιδιορθωση πραγμα που το βρισκω δυσκολο!

ίσως αντί να είναι και η πιο πιθανή λύση/κατάληξη του θέματος , ήτε από εσένα ή μέσω oktabit.

Κανονικά θα έπρεπε να στο προτείνουν με την μία , αλλά δεν το κάνουν για 2 λόγους.

1)λόγω του χρόνου που μπορεί να χρειαστεί και

2) (και σημαντικότερο) ότι τις εταιρίες τις συμφέρει να πάρουν πιστωτικό από τον κατασκευαστή και να πάρουν ότι , όποτε θέλουν από τον κατασκευαστή

Δημοσ.

Βρε παιδια συγγνωμη αν ακουγομαι καπως με το θεμα αλλα να σας πω και κατι δεν με ενδιαφερει το sli τοσο!

Η 760 δεν αγγιζει τη μια 580 το sli ειναι απλα κερασακι!

εχεις 100% αδικο σε αυτο και καλα εγω δες τα review http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_760/

σταθερα πισω η 580 ..

σε ολα τα παιχνιδια ..

τωρα αν το θεμα σου ειναι γιατι δεν σου κοβουν πιστωτικο περι ορεξεως γιατι μαλλον το πιστωτικο ειναι αυτο που ζητας ...απο την μια λογικο απο την αλλη ομως δεν γινεται να λεγονται ασαφιες.

Δημοσ.

sobi με ενδιαφερει το compute power της 580 και οχι το gaming της!

Το αν θα μου κοψουν πιστωτικο παλι δεν με ενδιαφερει αλλα το αν θα μου δωσουν μια με το ιδιο performance σε compute power!

Μεχρι και 680/770 περναει αν δεν απατωμαι!

Ας παρω την ιδια δεν θα εχω κανενα προβλημα!

Δημοσ.

Κάποιοι έχετε μπερδέψει λίγο τα αυγά και τα πασχάλια μου φαίνεται.

Η νομοθεσία περί εγγυήσεων επιδέχεται μεν κάποιων σχετικών ερμηνειών, αλλά ο πυρήνας της βασίζεται στην υπόθεση ότι ο καταναλωτής, όταν αγοράζει ένα διαρκές καταναλωτικό αγαθό, περιμένει αυτό να έχει και μια εύλογη διάρκεια ζωής και να μην εμφανίσει λειτουργικά ή άλλα προβλήματα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι κατασκευαστές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, παρέχοντας εξτρά υπηρεσίες / εξασφαλίσεις, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγγύησης κτλ.

Τώρα, αν οι κατασκευαστές GPU / καρτών γραφικών βγάζουν EOL προϊόντα τα οποία έχουν σημαντικό υπόλοιπο εγγύησης και αδυνατούν να αντικαταστήσουν/επισκευάσουν τα ελλατωματικά από αυτά, αυτό δεν αφορά τον αγοραστή των εν λόγω προϊόντων, αλλά είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ εμπόρων, προμηθευτών και κατασκευαστών.

Αυτό που ισχυρίζεστε περί απαξίωσης κτλ, στέκει από οικονομικής πλευράς μεν, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζεται με παραίτηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή από την κάλυψη της εγγύησης, ειδικά όταν μιλάμε για τα πρώτα 2 έτη, που βάσει νόμου, την ευθύνη την έχει ο έμπορος για να καλύψει τον πελάτη του και όχι οι λοιποί της αλυσίδας.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι έχετε μπερδέψει λίγο τα αυγά και τα πασχάλια μου φαίνεται.

Η νομοθεσία περί εγγυήσεων επιδέχεται μεν κάποιων σχετικών ερμηνειών, αλλά ο πυρήνας της βασίζεται στην υπόθεση ότι ο καταναλωτής, όταν αγοράζει ένα διαρκές καταναλωτικό αγαθό, περιμένει αυτό να έχει και μια εύλογη διάρκεια ζωής και να μην εμφανίσει λειτουργικά ή άλλα προβλήματα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι κατασκευαστές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, παρέχοντας εξτρά υπηρεσίες / εξασφαλίσεις, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγγύησης κτλ.

Τώρα, αν οι κατασκευαστές GPU / καρτών γραφικών βγάζουν EOL προϊόντα τα οποία έχουν σημαντικό υπόλοιπο εγγύησης και αδυνατούν να αντικαταστήσουν/επισκευάσουν τα ελλατωματικά από αυτά, αυτό δεν αφορά τον αγοραστή των εν λόγω προϊόντων, αλλά είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ εμπόρων, προμηθευτών και κατασκευαστών.

Αυτό που ισχυρίζεστε περί απαξίωσης κτλ, στέκει από οικονομικής πλευράς μεν, αλλά δεν μπορεί να εφαρμόζεται με παραίτηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή από την κάλυψη της εγγύησης, ειδικά όταν μιλάμε για τα πρώτα 2 έτη, που βάσει νόμου, την ευθύνη την έχει ο έμπορος για να καλύψει τον πελάτη του και όχι οι λοιποί της αλυσίδας.

Μάλλον κάπως εσύ έχεις μπερδευτεί λίγο , καθώς δεν είπαμε ποτέ τίποτε το διαφορετικό. Το πρόβλημα της υπόθεσης βρίσκεται στο ότι ναι μεν έγινε προσφορά αντικατάστασης με κάποια ισάξια και καλύτερη σε σχεδόν όλα τα στοιχεία ,  αλλά δεν καλύπτει τον ts  σε κάποιο συγκεκριμένο.

Άρα θεωρητικά καλύπτουν τον πελάτη τους. Εφόσον όμως αρνήτε αυτή την αντικατάσταση η λογική κίνηση είναι να πρέπει να σταλεί για επιδιόρθωση η χαλασμένη. Αλλά λύση κοινώς αποδεκτή του πρόσφεραν άρα αυτό το "δεν μπορεί να εφαρμόζεται με παραίτηση των δικαιωμάτων του καταναλωτή" που γράφεις δεν ισχύει

Δημοσ.

Zak ο εμπορος του φιλου skywalker του ειπε οτι αντικαθιστουν με 760. Τους ειπε οτι δεν το δεχεται και τον εστειλαν στην oktabit. Απλα μερικοι οντως δεν καταλαβαινουν ποσο σοβαρο ειναι να παρουσιαζει ελαττωμα ενα προιον εντος εγγυησης.

Και συν τοις αλλοις, εχω υπολογισει για να βλεπουν ολοι πως με την προοδο της τεχνολογιας κερδοφορει ολοκληρη η αλυσιδα, σε βαρος του καταναλωτη. Και βλεπεις καποιους που θα ελεγαν και ευχαριστω για μια τετοια αντικατασταση, εξω απο τον χορο παντα, προσπαθωντας με την λογικη της υποτιμησης να δικαιολογησουν τοσο το λαθος του κατασκευαστη/προμηθευτη για το ελαττωματικο προιον οσο και την απολυτη χασουρα του καταναλωτη, ο οποιος δεν εχει κανει κατι λαθος, σε αντιθεση με το κερδος των υπολοιπων.

Δημοσ.

Και συν τοις αλλοις, εχω υπολογισει για να βλεπουν ολοι πως με την προοδο της τεχνολογιας κερδοφορει ολοκληρη η αλυσιδα

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν έχεις υπολογίσει τίποτα. Έχεις φτιάξει μία θεωρητική αλυσίδα με θεωρητικά ποσά που δεν στηρίζονται πουθενά παρά την στήλη του καταναλωτή , γιατί μόνο για αυτό ξέρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την υπόθεση της αντικατάστασης , ναι βγαίνει κερδισμένος ο κατασκευαστής , αλλά όχι ο προμηθευτής ( τουλάχιστον σε καμία περίπτωση όσο λες). Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πριν τον κατασκευαστή υπάρχουν και άλλα βήματα , των κατασκευαστών των επιμέρους κομματιών πχ στην περίπτωσή μας , επεξεργαστής μνήμη ηλεκτρονικά. Τα μόνα που φτιάχνει ο κατασκευαστής πχ gigabyte είναι το pcb και σε μερικές περιπτώσεις (ελάχιστες) το σύστημα ψύξης

Δημοσ.

Zak ο εμπορος του φιλου skywalker του ειπε οτι αντικαθιστουν με 760. Τους ειπε οτι δεν το δεχεται και τον εστειλαν στην oktabit. Απλα μερικοι οντως δεν καταλαβαινουν ποσο σοβαρο ειναι να παρουσιαζει ελαττωμα ενα προιον εντος εγγυησης.

Ναι, το κατάλαβα αυτό. Ο νομοθέτης όμως, για τα πρώτα 2 έτη, δεν αναφέρει πουθενά ότι ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Γι'αυτό αναφέρθηκα σε παραίτηση δικαιωμάτων, αφού στην ουσία καλείται να παραιτηθεί της κάλυψης της εγγύησης από τον έμπορο που του προσφέρει η νομοθεσία και να διαπραγματευτεί με την αντιπροσωπία/προμηθευτή/κατασκευαστή.

Επίσης, πως είναι ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών μια 760 σε σχέση με την 580 για AutoCAD; Δηλαδή αν τα στάξω για μια Τατιάνα (που λέει κι ο ψυχάκιας) για CAD και χαλάσει σε 1-1,5 χρόνο(που θα είναι EOL πια), θα μου την αντικαταστήσουν με μια "καλύτερη" 880 πχ που θα έχει κουτσουρεμένο compute και θα πρέπει να τους πω κι ευχαριστώ;

• Like 2
Δημοσ.

Ναι, το κατάλαβα αυτό. Ο νομοθέτης όμως, για τα πρώτα 2 έτη, δεν αναφέρει πουθενά ότι ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Γι'αυτό αναφέρθηκα σε παραίτηση δικαιωμάτων, αφού στην ουσία καλείται να παραιτηθεί της κάλυψης της εγγύησης από τον έμπορο που του προσφέρει η νομοθεσία και να διαπραγματευτεί με την αντιπροσωπία/προμηθευτή/κατασκευαστή.

Για αυτό συμφωνώ απόλυτα. Θα έπρεπε κατευθείαν να του το δώσουν ως επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει νόμος που να αναφέρει κάτι τέτοιο για τα 2 πρώτα έτη btw.

Δημοσ.

Λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν έχεις υπολογίσει τίποτα. Έχεις φτιάξει μία θεωρητική αλυσίδα με θεωρητικά ποσά που δεν στηρίζονται πουθενά παρά την στήλη του καταναλωτή , γιατί μόνο για αυτό ξέρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την υπόθεση της αντικατάστασης , ναι βγαίνει κερδισμένος ο κατασκευαστής , αλλά όχι ο προμηθευτής ( τουλάχιστον σε καμία περίπτωση όσο λες). Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πριν τον κατασκευαστή υπάρχουν και άλλα βήματα , των κατασκευαστών των επιμέρους κομματιών πχ στην περίπτωσή μας , επεξεργαστής μνήμη ηλεκτρονικά. Τα μόνα που φτιάχνει ο κατασκευαστής πχ gigabyte είναι το pcb και σε μερικές περιπτώσεις (ελάχιστες) το σύστημα ψύξης

Τι με νοιαζει εμενα ποιος κερδιζει το γραψα ηδη, οτι δεν ξερω πως τα μοιραζονται και τι κανουν. Αμφιβαλλω αν και ο προμηθευτης βγαζει το κερδος του απ την πρωτη αγορα για να το επιστρεψει. Αρα για τι συζηταμε ακομα?

Πως δεν εχω υπολογισει τιποτα? Βγανει καποιος κερδισμενος εκτος απο τον καταναλωτη? Ε, τελειωσε για μενα η υποθεση. Οσα και να ειναι τα βηματα το κερδος εκει ειναι, και ας κοπει στα 1000 σιγα που με νοιαζει εμενα αν θα βγαλουν 250 ευρω η 10 λεπτα.

Η ουσια ειναι οτι ολοκληρη η διαφορα μενει στον κατασκευαστη/πωλητες και ειναι μεγαλυτερη απο την χασουρα της ευθυνης του ελαττωματικου προιοντος, αν προχωρησει τοσο η τεχνολογια ωστε να υποτιμηθει αρκετα το αρχικο προιον. Καταλαβαινεις τωρα τι εννοω? Γιατι να βαρυνει ΜΟΝΟ τον καταναλωτη η προοδος της τεχνολογιας ενω στην ουσια αλλος φερει την ευθυνη? Δες επισης ποσο ακριβη ειναι η ευθυνη στην περιπτωση προβληματος στην πρωτη κιολας μερα μετα την αγορα. 

Στην τελικη εσυ παρε την 760 και τρεχα, δεν προκειται να σε σταματησω, αλλα να μου λες οτι κανω λαθος χωρις να μπορεις να μου το αποδειξεις ειναι λιγακι ματαιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...