Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Πριν από λίγες μέρες από το 2ο μου μηχάνημα χάλασε η μια κάρτα που είχα σε sli μια gtx580 gigabyte soc!

Εν ολιγεις μου είπαν από e-gate που την αγόρασα ότι η oktabit σαν αντιπροσωπεια μου την αντικαθιστά με μια gtx760 gigabyte 2gb!

Αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι!Δεν μου φαίνεται ότι "φτάνει" την gtx580!

Κάνω λάθος?

Μπορώ να πω ότι δεν θέλω την κάρτα αυτή και να πάρω πιστωτικό?

Δηλαδή ok έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την αγορά της 580 στα 500 ευρώ και κάτι άλλα και πάλι η 760 αξίζει από e-gate 285 ευρώ η πιο ακριβή!

Απλά επειδή και δουλειά δεν μου κάνει γιατί αχρηστεύετε το sli σκεφτόμουν αν μπορώ να πάρω πιστωτικό να πάω σε καμιά gtx780/gtx780 ti/r9 290/r9 290x!

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα με το που μου το είπαν τους είπα ότι δεν τη δέχομαι σαν κάρτα!Και μου είπαν να μιλήσω με Oktabit αν έχω παράπονα για το θέμα αυτό!

Δημοσ.

580=760 οποτε σωστη η προταση για rma που λεει πως 

γινεται αντικατασταση οταν το προιον δεν ειναι πλεον διαθεσιμο 

με καποιο ιδιων η καλητερων επιδοσεων απο εκει κ περα μπορεις

να αρνηθεις την προταση και να ζητησεις πιστωτικο με το ποσο που

ειχες καταβαλει και βλεπεις τι θα σου πουν

Δημοσ.

η 780 ειναι ελαχιστα καλυτερη της 580

http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php

Kαι η 780 κιόλας.....Μάλλον την 760 εννοείς σε πραγματικά παιχνίδια με μέση διαφορά γύρω στα 13% σε 1080p 4xAA/16xAF http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2013/nvidia-geforce-gtx-760-im-test/4/

Μα με το που μου το είπαν τους είπα ότι δεν τη δέχομαι σαν κάρτα!Και μου είπαν να μιλήσω με Oktabit αν έχω παράπονα για το θέμα αυτό!

Δυστυχώς δεν είμαι ενήμερος με το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να σου παρέχουν κάρτα γραφικών στην τιμή που αγόρασες την αρχική κάρτα. 500 ευρώ έδωσες για την 580 τότε; Μια κάρτα γραφικών στα 500 ευρώ σημερινής αξίας θα έπρεπε να σου προτείνουν. Εάν έχεις κάποιον γνωστό δικηγόρο θα ήταν καλό να τον συμβουλευτείς και γιατί όχι αν θέλει να πάρει ο ίδιος την Oktabit ή οποιαδήποτε άλλη τρίτη εταιρεία τηλέφωνο να διερευνήσει για το θέμα.

Τι στο διάτανο αυτοκίνητο είναι και έχει και συντελεστή παλαιότητας;

Δημοσ.

Kαι η 780 κιόλας.....Μάλλον την 760 εννοείς σε πραγματικά παιχνίδια με μέση διαφορά γύρω στα 13% σε 1080p 4xAA/16xAF 

ναι

εννοουσα 760

Δημοσ.

Καλώς θα πάρω και θα τους πω!

Αν παρόλα αυτά αρνηθούν μπορώ να καταφύγω σε δικηγόρο η υπάρχει ο κάποιος φορέας που μπορώ να καλέσω για τον καταναλωτή?

Ήξερα από πλαίσιο από προηγούμενη εμπειρία οτι λειτουργούν με συντελεστή παλαιότητος αλλά από oktabit δεν περίμενα κάτι τέτοιο!

Δημοσ.

Καλώς θα πάρω και θα τους πω!

Αν παρόλα αυτά αρνηθούν μπορώ να καταφύγω σε δικηγόρο η υπάρχει ο κάποιος φορέας που μπορώ να καλέσω για τον καταναλωτή?

Ήξερα από πλαίσιο από προηγούμενη εμπειρία οτι λειτουργούν με συντελεστή παλαιότητος αλλά από oktabit δεν περίμενα κάτι τέτοιο!

Βεβαίως το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών το οποίο το είχα ξεχάσει http://www.kepka.org/

Mίλα πρώτα με Oktabit και απαίτησε είτε την ίδια ακριβώς κάρτα (δηλαδή μια 580) είτε μια σημερινή με ίση αξία αγοράς δηλαδή στα 500 ευρώ. Αν σου αρχίσουν το τυπικό μπίρι μπίρι μην τους πεις τίποτα και ξεκίνα την έρευνά σου.

Εάν τώρα υπάρχει συντελεστής παλαιότητας τότε θα πρέπει να λουστείς την 760. Και όχι προς Θεού δεν είναι κακή κάρτα, αλλά είναι λίγο κοροιδία η όλη ιστορία.

Δημοσ.

απλα τα πραγματα απο την στιγμη που δεν καλυπτεσαι πιεζεις για πιστωτικο . αν και βεβαια στην συγκεκριμενη περιπτωση αυτοι σου αντικαθιστουν το προιον που ειχες αγορασει με ενα ισο η και καλυτερο οπως οριζει ο νομος οποτε μεσες ακρες ειναι καλυμμενοι.

τωρα απο την αλλη εσενα σε διαολιζει ακομα περισσοτερο το ολο σκηνικο μιας και τις ειχες σε sli και η 760 δεν ειναι δυνατον να ειναι καλυτερη απο το sli  που ειχες.

απο την αλλη ομως για να κανω τν συνηγορο του διαβολου και 2% καλυτερη να ειναι απο την 580 που ειναι η 760 αυτοι μια χαρα εξυπηρετηση σου προσφερουν.

να μην κανω και την ερωτηση κιολας αν η 580 σου ηταν απο αυτες με το 1.5gb ραμ.

Δημοσ.

Λοιπον σε παρόμοιο θέμα με μια gtx 570 που ειχα απο msystems μου την αλλάξανε με την 760 , επειδη εκεινες τις ημέρες ειχε γίνει χαμος με το συγκεκριμένο θέμα ειχα μιλήσει και με oktabit , η πολιτική που ακολουθούν ειναι οτι σου αλλάζουν την κάρτα αν ειναι εντος εγγύηση με μια ιδιων χαρακτηριστικών αν δεν υπάρχει η ιδια για αλλαγή.

Απο εκει και πέρα αν εχεις πχ 3 χρόνια εγγύηση και σου χαλάσει στον 3ο χρόνο οπως εμενα χανεις ενα ποσοστό απο την αλλαγή , πχ αν μου χάλαγε στον 1ο χρόνο θα μου έδιναν μια 780 στον 2ο μια 770 και στον 3ο 760 οπως και πήρα , πέφτει δηλαδη η αξίας της και ας ειναι σε εγγύηση

Οποιος εχει όρεξη ας διαβάσει το θέμα μου και θα καταλάβει http://www.insomnia.gr/topic/496666-%CF%88%CF%8C%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82/?hl=msystems

Δημοσ.

Εγώ θα πίεζα για το πιστωτικό στην τιμή που αγόρασες την 580 μιας και δεν έχουν άλλη και πουλώντας και την άλλη 580 μάζεψε αρκετά και πάρε 2 290 πάλι σε crossfire  ή πάρε 1 290χ και τα άλλα φάτα σε πιτόγυρα!

Δημοσ.

Δηλαδη υπαρχει συντελεστης παλαιοτητας στην oktabit?

Ναι 3 χρονια ειχε η καρτα!

Δηλαδη με απλα λογια εγω θα παρω μια καρτα αξιας 285 ευρω ενω εχω πληρωσει την τοτε ναυαρχιδα της σειρας στα 500?

Και τα υπολοιπα τα οποια πληρωσα?Θα μου πειτε οκ δεν γινεται να απαιτω τα 500 ευρω μου αλλα σαν καταναλωτης αυτο που μου δινουν δεν φτανει καν το compute power της 580 ουτε στα μισα!

Υπαρχει καποιο σχετικος νομος ο οποιος να αναφερει το λεγομενο "συντελεστη παλαιοτητας" που λεμε?

AutoCad h 760 θα ειναι τιποτα σε σχεση με την 580!

Οσον αφορα τη μνημη το ολο θεμα δεν με αφορα γιατι σε 1920x1200 που κραταω την main μου οθονη αν παιξω χωρις ΑΑ η 580 μια χαρα τα σηκωνει ολα μην αναφερω o/c στα 950/2100 που εφτανε!

Απλα το θεμα μου ειναι οτι μου φαινεται κοροιδια να πληρωνω 500 και να παιρνω 285!

Τα λεφτα ειναι 1ος ορος της εγγυησης που πληρωσες η το τι πληρωσες και αν μπορει να γινει αλλαγη?

Ειδα τωρα στο θεμα του @SPANK οτι η επιλογες του καταναλωτη οπως ειπε ο @WalkerSW ειναι:

-Αλλαγή με ίδια

-Αλλαγή με ιδιων δυνατοτητων η καλύτερη

-Επιστροφή των χρηματων της τιμης ΑΓΟΡΑΣ με την μορφή πιστοτικου ή επιστροφής χρηματων.

και αναφερει οτι αν δεν μπορει να γινει το πρωτο τοτε ειναι επιλογη του καταναλωτη το τι θελει?

Ισχυει?

Δημοσ.

Ειδα τωρα στο θεμα του @SPANK οτι η επιλογες του καταναλωτη οπως ειπε ο @WalkerSW ειναι:

-Αλλαγή με ίδια  δεν υπαρχει πλεον

-Αλλαγή με ιδιων δυνατοτητων η καλύτερη σου εκαναν αντιπροταση την 760 που ειναι και λιγο καλυτερη καλως η κακως

-Επιστροφή των χρηματων της τιμης ΑΓΟΡΑΣ με την μορφή πιστοτικου ή επιστροφής χρηματων. το πιο δυσκολο απο ολα για αυτο εξαλλου σε παρεπεμψαν στην oktabit

και αναφερει οτι αν δεν μπορει να γινει το πρωτο τοτε ειναι επιλογη του καταναλωτη το τι θελει?

Ισχυει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...