Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το ρεύμα που παράγω και δίνω στο τοπικό δίκτυο (σπίτι μου), με το εναλλασσόμενο ρεύμα του δικτύου της δέη ?

Αν θέλω να πουλάω ρεύμα στην δεη, θα το κάνω εναλλασσόμενο και θα το δίνω στην δεη.

Μονο που παραγεις πολυ περισσοτερο απο αυτο που καταναλωνεις...

Για αυτο το κανεις εναλλασομενο και το δινεις στην ΔΕΗ και βγαζεις κερδος.

Στο δικό μου δίκτυο θα έχω συνεχές, πχ 12 volt, ακίνδυνο, χωρίς απώλειες, ναι θα έχω dc χωρίς απώλειες, γιατί μπορώ…

Αφου μπορεις, καντο, κανενας δεν σε εμποδισε.

Πχ εγω το κανω με το ηλιακο κομπιουτερακι μου........

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μονο που παραγεις πολυ περισσοτερο απο αυτο που καταναλωνεις...

Για αυτο το κανεις εναλλασομενο και το δινεις στην ΔΕΗ και βγαζεις κερδος.

Δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, τοπικού δικτύου, με το δίκτυο της δεη ?

Επειδή θα πουλάω ρεύμα στην δεη, θα έχω 220 volt εναλλασσόμενο μέσα στο σπίτι μου ?

Αφου μπορεις, καντο, κανενας δεν σε εμποδισε.

Το "μπορώ" πήγαινε για το συνεχές χωρίς απώλειες, σε τοπικό δικτυο μπορεις να εχεις συνεχες, χωρις απώλειες μετά την μπαταρία...

Δημοσ.

Χωρίς το εναλλασσόμενο ρεύμα, δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν εργοστάσια παράγωγης ρεύματος, και να πουλάνε ρεύμα μέσω δικτύου.

Φαίνεται ότι διαβάζεις απαντήσεις (και όχι μόνο) επιλεκτικά

Αν επέλεγαν το συνεχές ρεύμα, η παράγωγη ρεύματος θα έπρεπε να γίνεται τοπικά, δηλαδή σε κάθε σπίτι/γειτονιά, και η ποσότητα ρεύματος που θα μπορούσε να καταναλώσει ένα σπίτι θα ήταν μικρή, έτσι δεν θα μπορούσαν να κατασκευάζουν/πουλανε ενεργοβόρες συσκευές. Άρα με συνεχές ρεύμα δεν θα μπορούσε να δουλέψει το σύστημα σωστά, ώστε να βγάλουν τα λόμπι κέρδος, μόνο με εναλλασσόμενο μπορούσαν να θα βγάλουν κέρδος.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα, αλλά εννοείς ενεργοβόρες "οικιακές" συσκευές; Αν ναι, και αυτές με συνεχές δε δουλεύουν;

Δημοσ.

Από εδώ και κάτω θα απαντώ μόνο σε επιχειρήματα…

Εναλλασσόμενο = όσο ρεύμα γουστάρεις και όποτε γουστάρεις = κατανάλωση = πώληση συσκευών με κατανάλωση = κέρδος για αυτόν που πουλάει ρεύμα/συσκευές.

Χωρίς το εναλλασσόμενο ρεύμα, δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν εργοστάσια παράγωγης ρεύματος, και να πουλάνε ρεύμα μέσω δικτύου.

Αν επέλεγαν το συνεχές ρεύμα, η παράγωγη ρεύματος θα έπρεπε να γίνεται τοπικά, δηλαδή σε κάθε σπίτι/γειτονιά, και η ποσότητα ρεύματος που θα μπορούσε να καταναλώσει ένα σπίτι θα ήταν μικρή, έτσι δεν θα μπορούσαν να κατασκευάζουν/πουλανε ενεργοβόρες συσκευές. Άρα με συνεχές ρεύμα δεν θα μπορούσε να δουλέψει το σύστημα σωστά, ώστε να βγάλουν τα λόμπι κέρδος, μόνο με εναλλασσόμενο μπορούσαν να θα βγάλουν κέρδος.

Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ?

Τι σχέση είχαν ο einstein, ο Endison και ο tesla ?

Τι δουλειά έκανε ο einstein για περίπου 9 χρόνια ?

Ποια είναι η σχέση πετρελαίου – εναλλασσόμενου ρεύματος – κινητήρα (γενικά) ?

Ακόμα και σημερα, σε ένα σπίτι με ηλιακά πάνελ / ανεμογεννήτριες παράγουμε συνεχές ρεύμα, το κάνουμε εναλλασσόμενο, παίρνουμε από την μπρίζα εναλλασσόμενο και το κάνουμε συνεχές, απίστευτη διαδικασία…

έχεις κάποιο επιχείρημα για το "συσκευές με κατανάλωση"? πιστευεις οτι μια συσκευή θα μπορουσε να δουλεψει με την μιση ενέργεια? μπορείς να το υποστηρίξεις επιστημονικά ή τοδες σε κανα βιντεο παλι?

εξήγησε μας παλι με επιχειρήματα τι θα κανεις με τα 48V που βγάζει ενα φβ.

ας μη σχολιάσω ότι οι περισσοτερες ανεμογεννήτριες βγάζουνε ac και το ανορθωνουνε μετα σε dc...

με λίγα λόγια υποστηρίζεις την άποψη ρεύμα ο καθένας σπίτι του. δλδ όποιος έχει λεφτα ας πάρει fuel cell, φβ και ανεμογεννήτρια. οι υπόλοιποι τιποτα...

In the late 1800s, DC could not be easily converted to high voltages. As a result, Edison proposed a system of small, local power plants that would power individual neighborhoods or city sections. Power was distributed using three wires from the power plant: +110 volts, 0 volts, and -110 volts. Lights and motors could be connected between either the +110V or 110V socket and 0V (neutral). 110V allowed for some voltage drop between the plant and the load (home, office, etc.).

Even though the voltage drop across the power lines was accounted for, power plants needed to be located within 1 mile of the end user. This limitation made power distribution in rural areas extremely difficult, if not impossible.

With Tesla’s patents, Westinghouse worked to perfect the AC distribution system. Transformers provided an inexpensive method to step up the voltage of AC to several thousand volts and back down to usable levels. At higher voltages, the same power could be transmitted at much lower current, which meant less power lost due to resistance in the wires. As a result, large power plants could be located many miles away and service a greater number of people and buildings.

Στο δικό μου δίκτυο θα έχω συνεχές, πχ 12 volt, ακίνδυνο, χωρίς απώλειες, ναι θα έχω dc χωρίς απώλειες, γιατί μπορώ…

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. και με 1.5 μπορεις. βάλε καμια ΑΑ 
Δημοσ.

Δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, τοπικού δικτύου, με το δίκτυο της δεη ?

Επειδή θα πουλάω ρεύμα στην δεη, θα έχω 220 volt εναλλασσόμενο μέσα στο σπίτι μου ?

Το "μπορώ" πήγαινε για το συνεχές χωρίς απώλειες, σε τοπικό δικτυο μπορεις να εχεις συνεχες, χωρις απώλειες μετά την μπαταρία...

Τις ωρες που δεν θα εχεις ηλιο κλπ, πως θα παρεχεις ρευμα στο τοπικο σου δικτυο;

----------------------------------------------------------------------

Για το ανεκδοτο με τα 12volt για ολες τις συσκευες του σπιτιου σου, δεν χρειαζεται να πουμε κατι παραπανω..

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν κατάλαβα, αλλά εννοείς ενεργοβόρες "οικιακές" συσκευές; Αν ναι, και αυτές με συνεχές δε δουλεύουν;

Αν είχαμε παράγωγη ρεύματος με συνεχές ρεύμα τοπικά, θα είχες περιορισμό στην κατανάλωση, πχ 100 watt/ώρα, πως θα σου πουλούσαν ένα πχ  θερμοσίφωνα 4 kw ? Θα σου πουλούσαν θερμοσίφωνα 50 watt = σε 30 λεπτά θα είχες 15 λίτρα ζεστού νερού + 15 λίτρα κρύου νερού = 30 λίτρα, μια χαρά…

Για το ανεκδοτο με τα 12volt για ολες τις συσκευες του σπιτιου σου, δεν χρειαζεται να πουμε κατι παραπανω..

Μάλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε τροχόσπιτο, που δουλευουν με "12 volt" απο το "1950"...

Ότι θέλεις υπάρχει σε 12 volt…

Δημοσ.

Αν είχαμε παράγωγη ρεύματος με συνεχές ρεύμα τοπικά, θα είχες περιορισμό στην κατανάλωση, πχ 100 watt/ώρα, πως θα σου πουλούσαν ένα πχ  θερμοσίφωνα 4 kw ? Θα σου πουλούσαν θερμοσίφωνα 50 watt = σε 30 λεπτά θα είχες 15 λίτρα ζεστού νερού + 15 λίτρα κρύου νερού = 30 λίτρα, μια χαρά…

Μάλλον δεν έχεις μπει ποτέ σε τροχόσπιτο, που δουλευουν με "12 volt" απο το "1950"...

Ότι θέλεις υπάρχει σε 12 volt…

οπα κατσε. γιατι παιζει βραβειο νομπελ δω περα. 50w 15λιτρα ζεστό νερό σε 30 λεπτα.

Anchorman-well-that-escalated-quickly.jp

• Like 4
Δημοσ.

Έχω μια απορία, τα φωτοβολταϊκά, τα ηλιακά, τα fuel cells, ανεμογεννήτριες κτλ από που θα τα αγοράσεις; Θα τα φτιάξεις μόνος σου;

Δημοσ.

Έχω μια απορία, τα φωτοβολταϊκά, τα ηλιακά, τα fuel cells, ανεμογεννήτριες κτλ από που θα τα αγοράσεις; Θα τα φτιάξεις μόνος σου;

και για να τα φτιάξει....τα υλικά από που θα τα προμηθευτεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι.. Ψάχτο...

50W*30*60s  = 90000J = m C Δτ => 90000 = 15000*4.18(Τ-15). δυστυχώς το νερό σου θα ανέβει στους 17 βαθμους με το ζόρι. με 100% αποδοση αυτα.

πανε και οι θερμοδυναμικοι νομοι.

2 νομπελ σε 1 δλδ.

Επεξ/σία από billdanos
αρχίζω να βαριέμαι και μετά ξέρετε τι θα γίνει...
  • Like 4
Δημοσ.

50W*30*60s  = 90000J = m C Δτ => 90000 = 15000*4.18(Τ-15). δυστυχώς το νερό σου θα ανέβει στους 17 βαθμους με το ζόρι. με 100% αποδοση αυτα.

πανε και οι θερμοδυναμικοι νομοι.

2 νομπελ σε 1 δλδ.

*κατέβει

Δημοσ.

Εδώ μιλάμε τι θα γινόταν αν θα είχαμε συνεχές ρεύμα όλοι, χωρίς εναλλασσόμενο, χωρίς εργοστάσια παράγωγης ρεύματος.

Quote με quote δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση.

Σήμερα υπάρχουν 5000 λύσεις, δεν είναι το θέμα το σήμερα.

Το θέμα είναι αυτοί που μας κορόιδεψαν, τόσα χρόνια, και εμείς τους εξυμνούμε ως εφευρέτες.

Επειδή δεν απάντησε κάνεις στο ερώτημα, που δούλευε ο Einstein για 9 χρόνια, θα απαντήσω εγώ. Σε γραφείο που κατοχύρωναν πατέντες…

Δημοσ.

Επειδή δεν απάντησε κάνεις στο ερώτημα, που δούλευε ο Einstein για 9 χρόνια, θα απαντήσω εγώ. Σε γραφείο που κατοχύρωναν πατέντες…

Ενώ ο Έντισον που εφηύρε το DC που δούλευε;  :P Και το θέμα δεν είναι αυτοί που μας κορόιδεψαν όπως λες πριν τόσα χρόνια γιατί υπάρχουν πολλοί χειρότερες κοροϊδίες από αυτές. Το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ τώρα και στο μέλλον γι αυτό. Το παρελθόν δεν μετράει. Ὅ γέγονε, γέγονε!

Δημοσ.

Οπότε έστω οτι είχαμε όλοι συνεχές από το 1800, ξαναρωτάω οι εταιρίες θα σου χάριζαν τα μηχανήματα παραγωγής; Το ότι θα είχαμε τοπική παραγωγή πως θα μας απελευθέρωνε από τις κακές εταιρίες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...