Προς το περιεχόμενο

Oracle JDeveloper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Στα πλαίσια μιας άσκησης, θέλω να φτιάξω μια database σε Oracle. Κατέβασα και εγκατέστησα το oracle jedevelop studio 12c. Η άσκηση μου ζητάει να δημιουργήσω κάποιους πίνακες και μετά να εμφανίσω κάποιες "οθόνες" με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

Αφού λοιπόν εγκατέστησα και άνοιξα το jedeveloper 12c, θεώρησα πως πρέπει να δημιουργήσω μια database connection.Όμως η connection δεν μπορεί να δημιουργηθεί..

Ψάχνοντας λίγο είδα πως για να δουλεύει η oracle σωστά, πρέπει να ελέγξω στο control panel - Administrative tools- Services, ότι τρέχει η oracle. Αλλά δεν υπάρχει καν στην λίστα σε μένα.

Δεν έχω ξανα χρησιμοποιήσει το Jdeveloper 12c και την oracle. Και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη..Η λογική ότι πρεπει να ξεκινήσω δημιουργώντας μια database connection πριν δημιουργήσω πίνακες είναι σωστή ?

Συγκεκριμένα όταν πάω να δημιουργήσω μια database connection και πάω να κάνω τεστ μου βγάζει:

Test failed: IO Error: The Network Adapter could not establish the connection

Δημοσ.

Μα το JDeveloper είναι ένα απλό IDE για την δημιουργία εφαρμογών σε Java.Δεν περιλαμβάνει και δεν εγκαθιστά τον Oracle database server.Αυτό πρέπει να γίνει αρχικά και είναι ανεξάρτητο από το JDeveloper.

Πρέπει να εγκαταστήσεις τα παρακάτω

• Oracle Database Server

• Oracle Database Client

• Integrated Development Environment

To JDeveloper είναι το βήμα 3. Integrated Development Enviroment.

Οδηγίες μπορείς να βρεις εδώ http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/appdev.111/b28765/getstart.htm#TDPJD113

Διαβάζεις και ακολουθείς τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στα παρακάτω sections της πιο πάνω σελίδας.

2.1.1 Oracle Database Server
2.1.2 Oracle Database Client
2.1.3 J2SE or JDK

Επίσης όταν λες

Η άσκηση μου ζητάει να δημιουργήσω κάποιους πίνακες και μετά να εμφανίσω κάποιες "οθόνες" με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

Τι ακριβώς εννοείς με "οθόνες"? Kάποιο java application ή απλώς τα αποτελέσματα κάποιων queries που θα εκτελέσεις στην Oracle?

Δημοσ.

Aν απλώς σε ενδιαφέρει να δείξεις απλά τα αποτελέσματα από τα queries χωρίς να πρέπει να γράψεις κάποια java εφαρμογή μια εναλλακτική είναι και το παρακάτω

Link.png Site: Oracle SQL Developer 4.0 (4.0.0.13.80)

Πάντως και με αυτό θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις Oracle Database Server και Oracle Database Client πρώτα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα,

εγκατέστησα τον Oracle 12 c Database ακολουθώντας τις οδηγίες από αυτό το βίντεο,  
[link=http://www.youtube.com/watch?v=juLD9T5GAck][/link]

Στο τέλος της εγκατάστασης άνοιξα το ΕΜ express και έκανα login.

Στην συνέχεια ανοίγω τον Sql developer γιατί ουσιαστικά θέλω να φτιάξω πίνακες και να τρέξω queries  και πάω να κάνω μια νέα connection!!

Όμως τώρα μου βγάζει :

Listener refused the connection with the following error :ORA-12505, TNS:listener does not currently know of SID given in connect descriptor

Πόσο δύσκολο πια είναι να εγκαταστήσω αυτά τα εργαλεία για να τρέξω κάποια querries που θέλω ????

Δημοσ.

καλα και εσύ σε Oracle πήγες να κάνεις ασκησεις?

ειναι φοβερά εργαλεία αλλά για επιχειρήσεις που έχουν πόρους να πληρώνουν support & εκπαιδεύσεις.

To listener σου λέει οτι δεν ακούει/συνδέετε με την βάση.

Εκανες εγκατάσταση την Oracle Database? Αν ναι, πήγαινε στο home directory της database με command prompt (cmd)

π.χ. c:\oracle\product\11.2\bin και τρέξε την εντολή lnsrctl status.

Δες τι λέει.. αν δεν τρέχει δώσε lnsrctl start ή restart.

καλή τύχη αλλα περισσοτέρο καλό διαβασμα καθότι τα manuals της Oracle ειναι πολύ καλογραμμένα, ώρα πρέπει να αναλώσεις να διαβάσεις και να πειραματιστείς, μην περιμένεις ετοιμες απαντήσεις γιατι τα setup & συνδιασμοι των προϊοντων της ειναι δάιδαλος.

Δημοσ.

Έκανα εγκατάσταση την Oracle Database 12 c. Ποιο είναι το home directory της database για να τρεξω την εντολή που μου έδωσες ? 

Δημοσ.

To Home Directory είναι το ίδιο με τον φάκελο που επέλεξες κατα την εγκατάσταση.

Αν δεν το άλλαξες δες αν υπάρχει αυτός ο φάκελος C:\oraclexe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...