Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα πρόβλημα εδώ και 2 μέρες. Είχα να ανοίξω το πισι μου κανένα μήνα και μόλις πάω να το ανοίξω πριν 2 μέρες μου έβγαλε μετα το bios ένα σφάλμα γνωστό ως "Pri master hard disk smart command faild", έχω δύο δίσκους εσωτερικούς SATA3, έναν 750 και έναν 500. Ο κύριος με τα win είναι ο 750. Λοιπόν απενεργοποιώ το S.M.A.R.T. από το bios για να μπω στα win και μπαίνω κανονικά για να κάνω ένα bios update. Εν' το μεταξύ τον 500 δεν τον βλέπει καθόλου ούτε στην διαχείριση ούτε στις συσκευές αποθήκευσης παρά μόνο στο bios. Μετά το update διορθώθηκε ο 750ρης αλλά ο 500ρης "παπαλα" και σκέφτηκα ότι τα έφτυσε. Στον 500 άρχισε έπειτα να μου βγάζει ένα μνμ που έγραφε για το Ultra DMA 5 faild κτλπ, οπότε το άλλαξα αρχικά σε udma 4, έπειτα σε 3 και τελικά σε 2 και τον είδε κανονικά τον δίσκο απλά έχω την εντύπωση ότι σέρνεται λίγο (δεν με ενδιαφέρει όμως γιατί μπόρεσα και έκανα backup τα πιο σημαντικά αρχεια που είχε μέσα, πρόσεξα ότι σε μεγάλα αρχεία κολλάει και δεν τα αντιγράφει).

Ερωτήσεις:

1) Έχει πρόβλημα όντως ο δίσκος ή έχει προβλημα μητρική-bios;

2) Αν τον αφήσω σε αυτή την ρύθμιση θα έχω κάποιο πρόβλημα;

3) Έχω την εντύπωση ότι από την στιγμή που είναι "ενεργός" ο 500 αργούν να ανοίξουν τα windows και γενικά αργεί το πισι.

Motherboard: Asus p5e

HDD: WDC5000AAVS-00ZTB0 ATA

WDC7500AADS-00M2B0 ATA

Δημοσ.

Βρες οπωσδήποτε "ξενιστή" υπολογιστή να τσεκάρεις συμπεριφορά του 500άρη σου εκεί. Είναι ο πιο σίγουρος και γρήγορος δρόμος.

(....προσπάθα να διαβεβαιώσεις τον -μάλλον- φίλο που θα απευθυνθείς, ότι δεν θα υπάρξει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα με το να βάλεις στο μηχάνημά του τον δίσκο σου για τσεκάρισμα, αν τυχόν τον δεις διστακτικό : "οι υπολογιστές" -τα τροφοδοτικά, κατά βάση- δύνανται να κάνουν ζημιά σε δίσκους, και όχι το αντίθετο...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...