Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα ειναι ομως. για να ξερεις ποτε ειναι καλυτερο να χρησιμοποιήσεις JPA για αυτό το Project ή να πάω σε raw JDBC, τοτε θα πρεπει να εχεις κατσει να κανεις projects σε JPA και raw JDBC, και ΜΕΤΑ να πας να διαβασεις το βιβλιο που θα σου εξηγει τις διαφορες.   Αλλιως θα διαβαζεις ενα βιβλιο που θα καταλαβαινεις 1 πραγμα στα 500 με αποτελεσμα να μην μαθεις τπτ. Το μεγα ζητημα με τον προγραμματισμο για να καταλαβεις καποια πραγματα πρεπει να σπασεις το κεφαλι σου, να βρεθεις σε 50 αδιεξοδα να κανεις 5 ωρες να τρεξεις ενα φαινομενικα απλο προγραμματα και την επομενη φορα σου υπογραφω οτι δεν θα κανεις τα ιδια λαθη. Τα βελτιστα design patterns ερχονται πολυ αργοτερα.

Αμα κατσεις και μαθεις ενα pattern χωρις να εχεις σπασει εσυ το κεφαλι σου ωστε να το κανεις με τον δικο σου, non optional φυσικα τροπο δεν θα μπορεσεις να εκτιμησεις και να καταλαβεις τι εκανε αυτος που το εκανε. Και btw στο Stackoverflow προφανος και δεν θα βρεις ποτε προγραμματα ουτε καν κοντα με αυτο που κανεις, απλα θα βρεις μια λυση σε ενα πολυ μικρο κομματι, στην αρχη παντα που δεν θα ξερεις. 

Τον πρωτο μηνα της δουλειας μου ετρεχα συνεχεια στο Stackoverflow  για πολλα θεματα, τον τελευταιο μηνα αμφιβαλω αν το εχω καν ανοιξει, επειδη ειμαι σε θεση πλεον να σκεφτω μονος μου την λυση στα περισσοτερα θεματα. 

Προφανος δεν λεω οτι τα βιβλια δεν ειναι πολυ χρησιμα, λεω οτι για να καταλαβεις και να εκτιμησεις τον τροπο σκεψης τους πρεπει να ασχοληθεις πρωτα μονος σου λιγο με το αντικειμενο, αλλιως διαβαζεις κατι που δεν εχεις επαφη και συνείδηση.

• Moderators
Δημοσ.

Το θεμα ειναι ομως. για να ξερεις ποτε ειναι καλυτερο να χρησιμοποιήσεις JPA για αυτό το Project ή να πάω σε raw JDBC, τοτε θα πρεπει να εχεις κατσει να κανεις projects σε JPA και raw JDBC, και ΜΕΤΑ να πας να διαβασεις το βιβλιο που θα σου εξηγει τις διαφορες.   Αλλιως θα διαβαζεις ενα βιβλιο που θα καταλαβαινεις 1 πραγμα στα 500 με αποτελεσμα να μην μαθεις τπτ. Το μεγα ζητημα με τον προγραμματισμο για να καταλαβεις καποια πραγματα πρεπει να σπασεις το κεφαλι σου, να βρεθεις σε 50 αδιεξοδα να κανεις 5 ωρες να τρεξεις ενα φαινομενικα απλο προγραμματα και την επομενη φορα σου υπογραφω οτι δεν θα κανεις τα ιδια λαθη. Τα βελτιστα design patterns ερχονται πολυ αργοτερα.

Αμα κατσεις και μαθεις ενα pattern χωρις να εχεις σπασει εσυ το κεφαλι σου ωστε να το κανεις με τον δικο σου, non optional φυσικα τροπο δεν θα μπορεσεις να εκτιμησεις και να καταλαβεις τι εκανε αυτος που το εκανε. Και btw στο Stackoverflow προφανος και δεν θα βρεις ποτε προγραμματα ουτε καν κοντα με αυτο που κανεις, απλα θα βρεις μια λυση σε ενα πολυ μικρο κομματι, στην αρχη παντα που δεν θα ξερεις. 

Τον πρωτο μηνα της δουλειας μου ετρεχα συνεχεια στο Stackoverflow  για πολλα θεματα, τον τελευταιο μηνα αμφιβαλω αν το εχω καν ανοιξει, επειδη ειμαι σε θεση πλεον να σκεφτω μονος μου την λυση στα περισσοτερα θεματα. 

Προφανος δεν λεω οτι τα βιβλια δεν ειναι πολυ χρησιμα, λεω οτι για να καταλαβεις και να εκτιμησεις τον τροπο σκεψης τους πρεπει να ασχοληθεις πρωτα μονος σου λιγο με το αντικειμενο, αλλιως διαβαζεις κατι που δεν εχεις επαφη και συνείδηση.

Ξεκίνησα να προγραμματίζω μόνος μου στα 12, με ελάχιστη βοήθεια από κάποιον που μου έδειξε τα πολύ βασικά πράγματα (πώς δηλώνουμε μεταβλητές, πώς κάνουμε πράξεις κλπ). Μέχρι να φτάσω στην 3η Λυκείου και να δω τους πίνακες, χρησιμοποιούσα μια μεταβλητή για κάθε τι που ήθελα να κάνω. Είχα, για παράδειγμα, 5 πόλεις και ήθελα να φτιάξω μεταβλητές με τιμές για διάφορα εμπορεύματα γι' αυτές τις πόλεις. Μπορείς να μαντέψεις πόσες διαφορετικές μεταβλητές είχα και πόσο κουραστικό και βαρετό ήταν να τις δηλώνω και να τους δίνω τιμές. Άμα κάποιος δε μου είχε πει ότι μπορώ να το κάνω 1000 φορές πιο εύκολα με πίνακες, ακόμα έτσι θα το έκανα. Άμα δεν έχεις κάποιες θεωρητικές βάσεις, όσο και να το κάνεις μόνος σου συνέχεια λάθος θα το κάνεις.

Δημοσ.

πολυ ομορφα ολα αυτα φιλοι μου,σας ευχαριστω για την ανταποκριση,θα στρωθω σιγα σιγα και βημα βημα,μερα με τη μερα θα προχοραω,να ειστε ολοι καλα

Δημοσ.

bazinga13 ένα ωραίο βιβλίο με απλά παραδείγματα είναι του Γίωργου Λιακέα 

Μη τρομάξεις με τα 2 πρώτα κεφάλαια, από το 3ο και μετά σε ξεκινάει με δομές επανάληψης και σιγά σιγά θα είσαι οκ.

Κάνε κάθε φορά τις ασκήσεις και πιστεύω μόλις το τελειώσεις θα έχεις μια καλή βάση ώστε να μην απογοητευτείς όταν ανοίξεις το eclipse :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...