bazinga13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 καλησπερα φιλοι μου εχω ενα μικρο θεματακι με βιβλια κατεβασμενα απ το ιντερνετ για JAVA,ολα αρχιζουν με κλασεις και αντικειμενα κατι που ειναι πολυ προχωρημενο για μενα,θα θελα να αρχιζει απ την αρχη,τα βασικα του προγραμματισμου οπως while,do while,case,for κτλ κτλ,και εχω κατεβασει αρκετα αλλα ολα απο κει ξενικανε,και στο ιντερνετ που βρηκα online μαθηματα ολοι ξεκινουσανε απο αντικειμενοστρεφη προγραμματισμο,γιατι θεωρουνε αυτονοητο οτι πρεπει να ξερεις τα προηγουμενα?αν εχει καποιος καποια αρχεια που μπορω να κατεβασω θα ηταν πολυ ωραια,ευχαριστω πολυ
SpirosLouis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 http://www.tutorialspoint.com/java/java_loop_control.htm Ότι απορία ρώτα το google. Μπορεί να σε βοηθήσει άμεσα! 1
bazinga13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 σ ευχαριστω φιλε μου,να σαι καλα
nilosgr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Το absolute java έχω την εντύπωση ότι είναι για άκρως αρχάριους. Υποτίθεται είναι για αποφοίτους high school (λυκείου) 1
bazinga13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 absolute java ε?ωραια θα το γκουγκλαρο να δω αν μπορω να βρω τιποτα,σ ευχαριστω πολυ
Papakaliati Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Φιλε ξέχνα τα βιβλια και κάτσε κανε μονος σου προγραμματακια και οταν κολας σε μια συγκεκριμενη γραμμη η στο αποτελεσμα σου βγαζει λαθος τοτε γκουγκλαρε το λαθος. Με βιβλια απλα διαβαζοντας δεν θα καταλαβεις , αλλα και να καταλαβεις δεν θα σου μεινει στο τελος τιποτα.
gon1332 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Το absolute java έχω την εντύπωση ότι είναι για άκρως αρχάριους. Υποτίθεται είναι για αποφοίτους high school (λυκείου) Με είχε βοηθήσει πολύ. Είναι και ευχάριστο στο διάβασμα, με χρωματάκια για να σπάει η μονοτονία. 1
nilosgr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Φιλε ξέχνα τα βιβλια και κάτσε κανε μονος σου προγραμματακια και οταν κολας σε μια συγκεκριμενη γραμμη η στο αποτελεσμα σου βγαζει λαθος τοτε γκουγκλαρε το λαθος. Με βιβλια απλα διαβαζοντας δεν θα καταλαβεις , αλλα και να καταλαβεις δεν θα σου μεινει στο τελος τιποτα. κολλαζ απο κωδικες του stackoverflow λεγεται αυτο, οχι προγραμματισμος... Σορι κιολα 3
Papakaliati Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Βασικα λέγεται μαθαινω προγραμματίζοντας. Ειναι το ίδιο με το να θέλεις να μάθεις μαθηματικα ή φυσική και απλα να διαβάζεις θεωρεία και όχι ασκήσεις. Απλά ποτέ δεν θα μάθεις. Το ίδιο ισχύει με τον προγραμματισμό. Με το βιβλιο θα δεις 500 πραγματα που μπορει να τα ξερεις η να μην τα χρειαστεις ποτε και 5 χρησιμα . Με το γοογλκινγ θα μαθεις αυτα τα 5 στο 1/100 του χρονου και μετα άλλα 50 επιπλεον. Μετα απο λιγο καιρο θα σταματισεις να γοογλαρεις τα παντα για πολυ απλα θα τα εχεις μαθει. Τα βιβλια χρησιμευουν πολυ αργοτερα οταν ξερεις προγραμματισμο, και παλι τοτε μερικα και συγκεκριμενα, οχι όλα.
nilosgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 [...] 1. Μετα απο λιγο καιρο θα σταματισεις να γοογλαρεις τα παντα για πολυ απλα θα τα εχεις μαθει. 2. Τα βιβλια χρησιμευουν πολυ αργοτερα οταν ξερεις προγραμματισμο, και παλι τοτε μερικα και συγκεκριμενα, οχι όλα. Όχι. Δεν μαθαίνεις προγραμματισμό. Απλά μαθαίνεις να ενώνεις κομμάτια κώδικα. 1. Ποτέ δε θα σταματήσεις να κανείς google τα ίδια και τα ίδια πράγματα, γιατί πολύ απλά αντιγράφεις τη λύση. Δεν ξέρεις γιατί δουλεύει. Και κυρίως δεν ξέρεις πως δουλεύει και τί έφταιγε. 2. Οι περισσότερες γλώσσες (μέσα σ αυτές και η java) έχουν συντακτικό παρόμοιο με τη C, και σου λέω εγώ ότι σου δίνω έναν char array (null terminated string) και: να αντικαταστήσεις το 'Α' με '+', ο 'b' ή το '9' με '/' Κάθε λέξη που αρχίζει με 'ο' να την σβήσεις να αλλάξεις τα μικρά σε κεφάλαια και τα κεφάλαια σε μικρά Και τέλος να ταξινομήσεις της λέξεις με αλφαβητική σειρά Άμα δεν ξέρεις τις μεθόδους της κλάσης String την πάτησες... Δε λέω ότι είναι Δύσκολο, αλλά θα γλυτώσεις πολύ πολύ χρόνο άμα δεν πας να το κανείς "με κώδικα C" Γενικά η διαδικασία είναι: "Μαθαίνω τη φιλοσοφία μιας γλώσσας. Μαθαίνω τί εργαλεία έχω στη διάθεση μου και τα χρησιμοποιώ ώστε να κάνω αυτό που θέλω, εύκολα, απλά και γρήγορα" Το ότι γράφεις δέκα εντολές και κανείς ένα πρόγραμμα δεν πάει να πει ότι ξέρεις προγραμματισμό. Άμα δεν ξέρεις για ποιο λόγο καλείς την xy συνάρτηση ή γιατί χρησιμοποιείς αυτή τη μεταβλητή, τότε το πρόγραμμα σου δουλεύει κατά τύχη... Κι εγώ ξέρω να βραζω αυγά, αλλά δεν είμαι μάγειρας 3
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μετα απο λιγο καιρο θα σταματισεις να γοογλαρεις τα παντα για πολυ απλα θα τα εχεις μαθει. Όχι βέβαια. Εγώ πολλές φορές έχω κάνει google τα ίδια πράγματα γιατί βαριέμαι να τα μαθαίνω απ' έξω. Ξέρω τη συνάρτηση του fibonacci και μπορώ να κάνω μια συνάρτηση που να υπολογίζει τον ν-στο όρο, αυτό δε σημαίνει ότι θα κάτσω να τη γράψω. Θα κάνω ένα google και σε 10 δευτερόλεπτα θα την έχω έτοιμη.
bazinga13 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 σας ευχαριστω ολους που μπηκατε στον κοπο ν απαντησετε και ειναι πολυ χρησιμα αυτα που λετε,να σας εξηγησω τι παιζει με 2 λογια για να καταλαβετε,ειμαι 42 χρονων και ειχα ασχοληθει με την C πριν απο 15 χρονια καθαρα απο χομπυ για εναν χρονο,μετα λογο ελειψης χρονου τα παρατησα και τωρα θα ηθελα να ξανα ασχοληθω απο χομπυ παντα και απο αγαπη για την γνωση,το θεμα ειναι οτι δεν θυμαμαι απολυτως ΤΙΠΟΤΑ,κοιταζω παλιες ασκησεις που εκανα τοτε και γελαω,μου φαινονται ολα κινεζικα,ειναι σαν να τα εχει γραψει καποιοσ αλλος,και μιλαμε για πολυ απλα πραγματα,τι να προφτασεις να μαθεις σ ενα χρονο,μονο στους δεικτες ειχα κολησει κι εγω δεν ξερω ποσο καιρο τελος παντων για να μην κουραζω εκανα μια μικρη ερευνα στο νετ για γλωσσες προγραμματισμου,μιλησα και συμβουλεφτηκα φιλους και γνωστους και για διαφορους λογους κατεληξα στην JAVA Τωρα οσον αφορα τον φιλο που ειπε οτι δεν χρειαζεται βιβλιο και απλα να προγραμματιζω τον ευχαριστω για την απαντηση του αλλα αν δεν διαβασω μερικα πραγματα βασικα ειτε σε βιβλιο ειτε σε ηλεκτρονικη μορφη πως θ αρχισω?τι θα γραψω?οπως εξηγησα και παραπανω ξεκιναω απο το μηδεν,ενταξει θα τα πιασω γρηγορα τουλαχιστον τα βασικα δεν λεω αλλα πρεπει να τα διαβασω απο καπου με παραδειγματα και ν αρχισω να κανω ασκησεις πανω σ αυτα μεχρι να εξοικηωθω και παλι. Τελος παντων υπαρχει αφθονος χρονος,δεν υπαρχει βιασυνη,δεν εχω απαιτησεις να φτασω σε τρελα επιπεδα ουτε να ζησω απ αυτο απλα παρολο που εκλεινα παραπανω προς τις ανθρωπιστικες επιστημες νεοτερος ειπα να πειραματιστω και λιγο προς την αλλη κατευθηνση και πραγματικα υπαρχει πολυ γοητεια με τον κωδικα,το βρηκα πολυ δημιουργικο,αντε και ελπιζω μεχρι τα 60 μου πρωτα ο θεος να καταφερω κι εγω να φτιαξω ενα προγραμματακι :D σας ευχαριστω ολους και οποια πληροφορια πανω στον προγραμματισμο ειναι ευπροσδεκτη. Θα τα λεμε συχνα,θα σας τρελανω στα ποσταρισματα και στις αποριες στο μελλον οποτε να με θυμαστε :D :D
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Συμφωνώ με τους απο πάνω. Ναι θα γκουγκλάρεις κώδικα αλλά πρέπει να έχεις απο πίσω τις βάσεις για να ξέρεις τι διαβάζεις, να το αξιολογήσεις και τελικά να το "κουμπώσεις" σωστά στο δικό σου κώδικα. 1
Papakaliati Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 To θεμα ειναι απλό. Αμα διαβαζεις κατι και δεν το εφαρμοζεις δεν το μαθαινεις ΠΟΤΕ. Αμα γοογκλαρεις προγραμματιζοντας κατι που σε βοηθαει να ολοκληρωσεις ενα προγραμμα τοτε μαθαινεις. Οταν πας να κανεις ενα προγραμμα ΜΟΝΟΣ σου, μιλαμε για κατι σχετικα συνθετο τωρα ετσι, οχι υπολογισε την σειρα fibonacci και τετοια πραγματα πανεπιστημιου, θα ξερεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι κανει τι , αλλιως το προγραμματα ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να τρεχει ΠΟΤΕ. Με το να ξαχνεις να βρεις τι ειναι λαθος και γιατι δεν δουλευει γινεσαι προγραμματιστης και μαθαινεις . Το να πας και να μαθεις ολες τις εντολες τις κλάσης String απο εξω και οχι μεσα απο την εφαρμογη δεν θα γινει ποτε ομως. Και δεν θα σε βοηθησει γιατι ειναι κατι πολυ απλο που δεν σε βοηθαει να κανεις ενα προγραμμα, ειναι απο αυτα τα πραγματα που τα γοογκλαρεις και τελειωνεις. Προφανος θα ξερεις τι ακριβως θα θελεις να κανεις και πως δουλευει αλλα την συνταξη παιζει να μην την θυμασαι ειδικα αμα ξερεις πολλες γλωσσες. Σε 3 μηνες δουλειας και προγραμματιζοντας εμαθα περισσοτερα αποσα θα μπορουσα να μαθω στην σχολη σε 14 χρονια . Το γοογκλινγ ειναι συμπικνωμενη γνωση προσαρμοσμενη στις αναγκες σου. Προγραμματισμο ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ποτε αν δεν κατσεις να προγραμματισεις. Ειναι το ιδιο πραγμα με το να θελεις να μαθεις οδηγηση βλεποντας βιντεακια στο youtube και διαβαζοντας βιβλια. Απλα ποτέ...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είπε κανείς διάβασε το βιβλίο και μην προγραμματίζεις. Τα βιβλία συνήθως έχουν πληθώρα παραδειγμάτων (τα οποία ακολουθούν και τα σωστά conventions/design patterns) αλλά και ασκήσεων τα οποία εννοιείται ότι πρέπει να κάτσεις να κάνεις. Για να πάρουμε ένα παράδειγμα απο Java, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μάθεις σωστά Java EE αν δεν κάτσεις να διαβάσεις ακριβώς πως δουλεύουν όλα αυτά τα άπειρα Frameworks. Ναι οκ μπορεις να ψάξεις "πως θα κάνω το τάδε JPQL query" αλλά δεν θα μάθεις ποτέ τον λόγο για τον οποίο γίνεται έτσι και δεν θα ξέρεις να αξιολογήσεις αν κάτι που σου προτείνει κάποιος είναι πατάτα. π.χ. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω JPA για αυτό το Project ή να πάω σε raw JDBC? Για να καταλήξουμε κάπου, στον προγραμματισμό χρειάζονται ΚΑΙ σωστές θεωρητικές κατευθύνσεις τα οποία θα πάρεις απο σχολή/βιβλία, διαφορετικά θα γίνεις απλά ένα "Code Monkey" το οποιο θα κάνει κολάζ κώδικα απο το Stackoverflow.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα