Eru Iluvatar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά γεια χαρά, προ κάποιων ημερών είχα ανοίξει νήμα σχετικά με την αγορά server μηχανήματος μέχρι 2500 (εδώ). Παρά ταύτα κάτι έτυχε και δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα, το max που μπορώ να διαθέσω τώρα είναι μέχρι 1200 δολλάρια (αν είναι δυνατόν να πάει και παρακάτω θα το εκτιμήσω). Αυτό που δεν θα πρέπει να αλλάξει είναι η CPU, και η μνήμη. Το laptop όπου κάνω την εργασία, λόγω της χρήσης και των 4 threads έφτασε 90 βαθμούς! Οπότε τα πράγματα έχουν στενέψει αρκετά και πρέπει να προχωρήσω στην αγορά νέου μηχανήματος. Το PC θα αγοραστεί στις ΗΠΑ. Όσον αφορά τη φόρμα: Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Fortran, C++, Matlab, Stata, RΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? ΌχιΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; ΝαιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Από οποιδήποτε κατάστημα, αλλά προτιμώ newegg (δεν ξέρω και κανένα άλλο είναι η αλήθεια)Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικά καταστήματαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προσπαθήσω μόνος μου, αλλά είναι η πρώτη φορά Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Η λίστα μου είναι η εξής: Case: 100 CPU: 350 Cooler: 35 MOBO: 140, μπορεί να είναι overkill, δεν θα βάλω GPU, αλλά έχω οθόνη 1080p RAM: 160 SSD: 90 HDD: 90 Power_supply: 90 Burner: 20 Χονδρικά, $1075. Θα λειτουργήσει η οθόνη μόνο με τη GPU του επεξεργαστή; Ευχαριστώ πολύ!
ThanosA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Αμερικη βρισκεσαι ? Γιατι προφανως αυτες οι τιμες δεν ισχυουν εδω
Eru Iluvatar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Αμερικη βρισκεσαι ? Γιατι προφανως αυτες οι τιμες δεν ισχυουν εδω Ναι Και επίσης το λειτουργικό που θα βάλω είναι το Linux. Θα μπορεί να δουλέψει με την GPU του επεξεργαστή ή θα έχω προβλήματα με drivers και τα τοιαύτα;
philnice Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ναι Και επίσης το λειτουργικό που θα βάλω είναι το Linux. Θα μπορεί να δουλέψει με την GPU του επεξεργαστή ή θα έχω προβλήματα με drivers και τα τοιαύτα; www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_2013haswell_end&num=1
Eru Iluvatar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_2013haswell_end&num=1 OK, οπότε δε βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Υ.Γ. Λέω να βάλω Linux Mint αυτή τη φορά ("έκαψα" ήδη την Πέτρα )
Zaknafein Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Να κάνω μια χαζή ίσως ερώτηση, γιατί με μπερδεύει λίγο η επιλογή σου. Γιατί πας για Xeon αλλά non-ECC ram στα 1866; Είσαι σίγουρος ότι σηκώνει OC ο IMC του Xeon; Σε στοκ ρυθμίσεις υποστηρίζει μέχρι 1600Mhz.
Eru Iluvatar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Να κάνω μια χαζή ίσως ερώτηση, γιατί με μπερδεύει λίγο η επιλογή σου. Γιατί πας για Xeon αλλά non-ECC ram στα 1866; Είσαι σίγουρος ότι σηκώνει OC ο IMC του Xeon; Σε στοκ ρυθμίσεις υποστηρίζει μέχρι 1600Mhz. Δεν το είδα αυτό, δεν θέλω να κάνω overclocking. Πάω σε Xeon επειδή το μηχήνημα θα είναι μόνο για υπολογιστικές εργασίες. Μπορείς να προτείνεις μια καλή μνήμη στα 16; Απ' ότι βλέπω όμως είναι ακριβότερες αυτές. Ίσως θα βάλω μια non-ECC στα 1600, δεν θα έχει πρόβλημα λειτουργίας, έτσι δεν είναι; Αυτή για παράδειγμα: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231558 Και επίσης δεν ξέρω αν η motherboard που έβαλα υποστηρίζει ECC. Please give some tips bros! Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2014 από Eru Iluvatar
Zaknafein Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αλλά το price-premium του Xeon είναι για το ECC memory support νομίζω... αν δεν σκοπεύεις να στραφείς εκεί, γιατί όχι ένας 4770(non Κ αφού δεν σε ενδιαφέρει OC) που είναι φθηνότερος; Μνήμες θα πρότεινα Kingston αλλά τις έχει τσιμπημένες λίγο το newegg, απλά κοίτα για τις ίδιες ( G-skill Ares) σε 1600Mhz & CL9, πρέπει να βγαίνουν κάπου στα 20$ φθηνότερες.
Eru Iluvatar Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ναι αλλά το price-premium του Xeon είναι για το ECC memory support νομίζω... αν δεν σκοπεύεις να στραφείς εκεί, γιατί όχι ένας 4770(non Κ αφού δεν σε ενδιαφέρει OC) που είναι φθηνότερος; Μνήμες θα πρότεινα Kingston αλλά τις έχει τσιμπημένες λίγο το newegg, απλά κοίτα για τις ίδιες ( G-skill Ares) σε 1600Mhz & CL9, πρέπει να βγαίνουν κάπου στα 20$ φθηνότερες. Εχουν όμως τις ίδιες υπολογιστικές δυνατότητες ( ο Xeon που πρότεινα με τον 4470); Δεν βλέπω το λόγο ο Xeon να μη μπορει να δουλέψει με τις G-skill. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο Xeon μπορεί να πάρει και τα δύο ήδη μνήμης. Τώρα, στο μέλλον σκοπεύω να τρέξω προγράμματα Fortran και C++, ως εκ τούτου καταλαβαίνω ότι εκεί μπορεί να είναι σημαντικό οι μνήμες να είναι ECC. Τώρα όμως τα χρήματα είναι λίγο περιορισμένα.
Zaknafein Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Η βασική διαφορά Xeon - 4770 είναι το ECC ram support και όχι οι επιδόσεις από όσο ξέρω και νομίζω ότι για τα 40$ λιγότερα σε συμφέρει καλύτερα. Κάνε αν θες και τη σχετική έρευνα για να είσαι σίγουρος.
ThanosA Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 πιστευω θα σε βοηθησουν και τα παιδια εδω http://www.reddit.com/r/buildapc μιας και που γνωριζουν τα μαγαζια κτλ .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα