Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε την μετονομασία του SkyDrive σε OneDrive –εξαιτίας της συμφωνίας με το δίκτυο BSkyB για την μη χρήση της ονομασίας "Sky"- και σύντομα η υπηρεσία θα κάνει την εμφάνιση της με ορισμένες βελτιώσεις και προσθήκες.Πιο συγκεκριμένα, το OneDrive αναμένεται να προσφέρει 8GB επιπλέον χώρου, με παρόμοιο τρόπο με αυτό που έχει η ακολουθήσει η υπηρεσία Dropbox για να προσελκύσει χρήστες (προσκλήσεις από χρήστες σε άλλους κ.λπ). Έτσι, για κάθε χρήστη που προτείνετε και δέχεται την πρόσκληση σας θα έχετε επιπλέον 500MB (και εκείνος κερδίζει από την… “συναλλαγή” 500MB).

Κάθε χρήστης μπορεί να προτείνει την υπηρεσία σε έως και 10 φίλους για 5GB μέγιστου συνολικού χώρου επιπλέον. Αν παρόλα αυτά ενεργοποιηθεί και η λειτουργία αυτόματου “backup” των φωτογραφιών που τραβάει με το κινητό του (Windows Phone, Android, iOS) θα έχει επιπλέον 3GB, οπότε και ο συνολικός χώρος για τον χρήστη θα φτάνει τα 15GB (7GB + 5GB + 3GB).

Δημοσιευμένη Εικόνα

Μία ακόμη σημαντική δυνατότητα που θα προσφέρει το OneDrive, είναι η κοινή ιδιοκτησία φακέλων, που επιτρέπει σε χρήστες να μοιράζονται και να διαχειρίζονται περιεχόμενο σε folders. Αν και το SkyDrive δίνει την δυνατότητα διαμοιρασμού φακέλων, εδώ μιλάμε για τον συγχρονισμό συγκεκριμένων folders πολλαπλών χρηστών. Το χαρακτηριστικό συνιδιοκτησίας επιτρέπει σε κάθε ιδιοκτήτη που μοιράζεται περιεχόμενο να προσθέτει νέους χρήστες στον φάκελο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: TheVerge

Link.png Site: LiveSide

Επεξ/σία από voltmod
Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ πολύ τις cloud υπηρεσίες της Google, αλλά δείχνει αρκετά ενδιαφέρον.

Λίγο εκνευριστικό το οτι δεν έχεις κατευθείαν τα gb, αλλά για κάποιον που θα αποφασίσει πως θα αποθηκεύει δεδομένα πάνω στην εν λόγω υπηρεσία, αξίζει να στείλει προσκλήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά μετά από αγορά ενός κινητού samsung έχω 50GB για 2 χρόνια από το dropbox. Βέβαια με τις ταχύτητες Upload που έχουμε χρησιμοποιώ μόνο τα 15GB.

Αυτό που ζητάω είναι να μπορώ να έχω στο cloud όποιον φάκελο θέλω εγώ, όπου και αν βρίσκεται και όχι ότι πετάω σε ένα προκαθορισμένο φάκελο. Oπως έκανα κάποτε στο SugarSync. Δεξί κλικ, add, τέλος.

Δημοσ.

Άντε να το βάλουμε και αυτό, να μη φανούμε ακαταδεκτοι.

Ευτυχώς σε android υπάρχει το es file browser που τα βλέπει όλα μαζί.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω καταλήξει στο skydrive για 3 λόγους:

α) Έχω 25GB, τότε με τη προσφορά στους παλιούς χρήστες της υπηρεσίας

β) Είναι πολύ όμορφα ενσωματωμένα στο windows 8.1.

γ) Έχω windows phone και είναι επίσης ωραία ενσωματωμένο στο office.

Αυτό που ζητάω είναι να μπορώ να έχω στο cloud όποιον φάκελο θέλω εγώ, όπου και αν βρίσκεται και όχι ότι πετάω σε ένα προκαθορισμένο φάκελο. Oπως έκανα κάποτε στο SugarSync. Δεξί κλικ, add, τέλος.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι το symlink. Ψάξτο λίγο. Βάζεις όλους τους φακέλους μέσα στο skydrive, και απο εκεί τραβάς symlink σε όποια θέση θες. Έτσι αλλάζοντας έναν φάκελο έξω απο το skydrive, ουσιαστικά αλλάζεις τον φάκελο που βρίσκεται μέσα στο skydrive. Και όλα τα προγράμματα βλέπουν τον έξω φάκελο σαν κανονικό, όχι απλή συντόμευση δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξέρω ότι υπάρχουν λύσεις για αυτό που θέλω απλά με το sugarsync ήταν εντελώς απλό.

Τώρα για να κάνω αυτό που θέλω χρησιμοποιώ Directory Junctions και έχω αποθηκεύσει όλες τις εντολές για να τις χρησιμοποιώ μετά από κάθε format. Όπως φαίνεται στο παρακάτω Link στο part 2

http://www.sevenforums.com/tutorials/278262-mklink-create-use-links-windows.html

Κάνει ακριβώς αυτό που λες απλά επιλέγεις εσύ τον φάκελο που θες να πάει. Πχ για τις ρυθμίσεις του objectdock χρησιμοποιώ το παρακάτω

mklink /J "C:\Users\My Name\AppData\Local\Stardock\ObjectDockPlus" "D:\Back Up\Dropbox\ObjectDockPlus"

Θα δοκιμάσω και αυτό που λες μήπως βολεύει περισσότερο.

Thanks

ΥΓ: Μάλλον αυτό που λες είναι αυτό που κάνω ήδη

• Like 1
Δημοσ.

τα "σύννεφα" νέων εταιριών όταν κλείσει η εταιρία θα γίνουν σύννεφα και θα χαθούν μαζί με τα αρχεία σας. Αν είναι να έχετε κάπου σοβαρά αρχεία καλύτερα να είναι "μεγάλη" εταιρία (google, MS) ;)

Μην επιλέγετε πάροχο με βάσει (μόνο) τα δωρεάν mb

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...