exypnakias Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Γεια σας, παιδιά, έχω ένα πρόβλημα. Έχω έναν εξ. σκληρό δίσκο WD και είναι USB 3.0 και 2.0. Τα USB του front panel μου είναι USB 1.3 και όταν το συνδέω εκεί μπαίνει κανονικά το βλέπω, με το που πάω να περάσω κανένα αρχείο 1GB, μπλοκάρει και σταματάει εκεί. Πατάω ακύρωση και μπλοκάρουν τα Windows. Το συνέδεσα με τα USB 2.0 της μητρικής, έβαλα τα αρχεία και μπλόκαρε λίγο αλλά ξανά πήρε μπρος. Γιατί το κάνει αυτό με τα USB του front panel. Υ.Γ. Το ξέρω είμαι για αναβάθμιση! Κατά το καλοκαίρι θα κάνω. Βοηθήστε με, γιατί κάθε μέρα βάζω αρχεία και λόγω το μικρού καλωδίου του σκληρού δεν είναι και πολύ εύκολο να το συνδέω από πίσω. Υ.Γ. 2 Η μητρική μου ΔΕΝ υποστηρίζει USB 3.0 Ευχαριστώ εκ των προτέρων
washcloud Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μάλλον είναι λάθος συνδεδεμένες οι front-panel USB ports. Δες documentation της μητρικής σου, και...καλό σκύψιμο. Κατά τ' άλλα τα USB πρωτόκολλα και interfaces είναι backwards compatible, οπότε κανονικά δεν θα πρέπει να έχεις κανένα θέμα (πέρα από τις πραγματικά άθλιες ταχύτητες του USB 1.0 -και όχι "1.3", γιατί αν θυμάμαι καλά, άντε μέχρι 1.1 revision είχε- φυσικά...). Εκτός κι αν ο controller της....δισκοθήκης, είναι πολύ τζαναμπέτης... Γενικά πάντως, μάλλον καλύτερα να πάρεις ένα χαμπάκι (USB hub) με αρκετά μακρύ καλώδιο (1-1.5 μέτρο ξρωγώ), να το συνδέσεις σε κάποια από τις ΠΙΣΩ θύρες, αφού αυτές είναι 2.0 (και παρέχουν σαφώς αξιοπρεπέστερες ταχύτητες) και να το φέρεις μπροστά (περνώντας το ακόμη και μέσα από το κουτί πχ αν χρειαστεί - σε περίπτωση που το πισί είναι εντός επίπλου κτλ). Σκρούτζαρε για κάτι που να σε βολεύει (και σαν υλικό αλλά και ως τόπος αγοράς) και νομίζω ότι με κανένα 5ευρο μια χαρά θα τη βγάλεις (μέχρι και σε "καλές" λαϊκές θα βρεις τέτοια, σε χαμηλή τιμή...). (...μπορείς βέβαια για ακόμη φτηνότερα να δοκιμάσεις μια προέκταση γύρω στο μέτρο. Πχ δες εδώ - βρίσκεις και από αυτές, φτηνές, σε λαϊκές κτλ και κυρίως σε Jumbo. Απλώς είναι λίγο μανούρα το μήκος - δύσκολα βρίσκεις πια φτηνή στο ένα μέτρο και κάτω και ο δίσκος δεν πρέπει να μπει σε πολύ μακρυά προέκταση. Αν έχεις πρόσβαση σε Jumbo, έχει απ' όλα τα μήκη. Όπως επίσης μπορείς να ψαχτείς σε "συνοικιακό" κατάστημα ηλεκτρονικών) Ακόμη εναλλακτικότερα, αν έχεις ελεύθερη την PCI-e x1 της μητρικής σου, με γύρω στο 10άρι κάνεις τούμπανο το USB transfer rate σου ώστε να εκμεταλλευτείς φουλ τις δυνατότητες του 3άρη δίσκου σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα