Προς το περιεχόμενο

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κάμερα με NTSC σύστημα στην Ελλάδα....

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω την δυνατότητα να φέρω κάμερα miniDV από Αμερική αλλά κολάω στο σύστημα. Η κάμερα είναι NTSC ενώ το τηλεοπτικό σύστημα της Ελλάδος είναι PAL (άσχετα αν είμαστε ακόμα δηλωμένοι SECAM). Η τηλεόρασή μου μπορεί να δεχτεί σήμα NTSC.

Η ερώτησή μου αφορά την επεξεργασία στο PC. Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν κάνω τα γραμμένα SVCD? Τα SVCD έχουν σύστημα τηλεοπτικό PAL ή NTSC? Θα αντιμετωπίσω άλλα πιθανά προβλήματα?

Ευχαριστώ

Οι απαντήσεις σας θα βοηθήσουν πολύ αλλά δεν έχω πολύ χρόνο ακόμα

Τα λέμε

Βαγγέλης

Δημοσ.

Τα VCD/SVCD/DVD μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σύστημα.

Αφού η τηλεόρασή σου δέχεται NTSC, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Tο μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι αν θέλεις να δεις το βίντεο σε άλλη TV που δε δέχεται NTSC και σε αυτή την περίπτωση η εικόνα αλλιώνεται αρκετά όταν το DVD τη μετατρέπει σε PAL.

Δημοσ.

Μπορεί να παγώνει κατά διαστήματα η εικόνα γιά κάποια εκατοστά του δευτερολέπτου λόγω της μετατροπής από 30 σε 25 fps. Αυτό συμβαίνει με την κάρτα DXR3 της Creative και είναι πολύ εκνευριστικό γιατί γίνεται πολύ συχνά (κάθε 5-10 δευτερόλεπτα).

Το DVD μου δεν κάνει διακοπές, αλλά αλλοιώνει το λόγο πλευρών της εικόνας αυξάνοντας το ύψος σε σημείο που να είναι αρκετά ενοχλητικό.

Δεν ξέρω αν συμβαίνει αυτό με όλα τα DVD players. Ίσως κάποια ακριβότερα μοντέλα να κάνουν πιό ομαλή μετατροπή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...