CaseMao Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπόν σήμερα με νευρίασε αρκετά και δεν ξαναπάω απέναντι... αύριο το πρωί θα δοκιμάσω να τα αλλάξω και να τα δουλέψω με τον α τρόπο και θα σας ξαναγράψω... σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και για όλες τις απαντήσεις αλλά αν δεν δουλέψει και αύριο πάλι εδώ θα είμαι οπότε υπομονή!! καλό απόγευμα να έχετε όλοι σας
CaseMao Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Παίδες τα καταφέραμε!! Το φτιάξαμε το Δίκτυο εν τέλη!! Λίγο το DHCP, λίγο η συνδεσμολογία, το λύσαμε το πρόβλημα και όλα λειτουργούν κομπλέ!! Έδωσα στα μηχανήματα ΙPs από 192.168.1.1 - 192.168.1.10 Statics και ρύθμισα τον DHCP από 192.168.1.11 - 192.168.1.253 & έφτιαξα και τις συνδέσεις στα RJ-45 και στα μπριζάκια του τοίχου με την συνδεσμολογία {1=άσπρο-πράσινο,2=πράσινο,3=άσπρο-πορτοκαλί,4=μπλε,5=άσπρο-μπλε,6=πορτοκαλί,7=άσπρο-κόκκινο,8=κόκκινο} και όλα λειτουργούν κομπλέ παίδες....!! Να 'στε καλά όλοι για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας....!! Καλό βράδυ σε όλους...!!!
jkoukos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 συνηθως το β κανουν οι περισσοτεροι.καποια καλωδια αν θυμαμε καλα παιζουν και στα 2 χωρις κανενα θεμα ενω καποια νομιζω ειναι Optimized για καποιο συγκεκριμενο προτυπο.κατα τα αλλα δεν εχεις θεμα οτι και να κανεις . Μπα, δεν έχω υπόψη κάτι σχετικό για διαφορετική συμπεριφορά. Είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι το Α (σαν χρωματικός κώδικας) παλαιόθεν είχε χρήση στις ψηφιακές τηλεπικοινωνίες (T1, E1) και με την έλευση του τελικού πρότυπου (1991), για να μην υπάρχει μπέρδεμα, σε μεγάλες εγκαταστάσεις ισχύει διαφορετικός κώδικας για τηλεφωνία (Α) και data (Β). Μόνο που δεν είναι περιορισμός ή οδηγία αλλά μάλλον κοινή πρακτική. Παίδες τα καταφέραμε!! Το φτιάξαμε το Δίκτυο εν τέλη!! Λίγο το DHCP, λίγο η συνδεσμολογία, το λύσαμε το πρόβλημα και όλα λειτουργούν κομπλέ!! Έδωσα στα μηχανήματα ΙPs από 192.168.1.1 - 192.168.1.10 Statics και ρύθμισα τον DHCP από 192.168.1.11 - 192.168.1.253 & έφτιαξα και τις συνδέσεις στα RJ-45 και στα μπριζάκια του τοίχου με την συνδεσμολογία {1=άσπρο-πράσινο,2=πράσινο,3=άσπρο-πορτοκαλί,4=μπλε,5=άσπρο-μπλε,6=πορτοκαλί,7=άσπρο-κόκκινο,8=κόκκινο} και όλα λειτουργούν κομπλέ παίδες....!! Να 'στε καλά όλοι για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας....!! Καλό βράδυ σε όλους...!!! Όλα καλά λοιπόν. Μόνη παρατήρηση ότι έχεις δώσει μεγάλο εύρος DHCP και δεν έχει κρατήσει εφεδρικές διευθύνσεις για σταθερή απόδοση στο μέλλον. Εγώ θα έδινα 100 διευθύνσεις στον DHCP και όλες οι άλλες για ότι άλλο θέλω.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Παίδες τα καταφέραμε!! Το φτιάξαμε το Δίκτυο εν τέλη!! Λίγο το DHCP, λίγο η συνδεσμολογία, το λύσαμε το πρόβλημα και όλα λειτουργούν κομπλέ!! Έδωσα στα μηχανήματα ΙPs από 192.168.1.1 - 192.168.1.10 Statics και ρύθμισα τον DHCP από 192.168.1.11 - 192.168.1.253 & έφτιαξα και τις συνδέσεις στα RJ-45 και στα μπριζάκια του τοίχου με την συνδεσμολογία {1=άσπρο-πράσινο,2=πράσινο,3=άσπρο-πορτοκαλί,4=μπλε,5=άσπρο-μπλε,6=πορτοκαλί,7=άσπρο-κόκκινο,8=κόκκινο} και όλα λειτουργούν κομπλέ παίδες....!! Να 'στε καλά όλοι για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας....!! Καλό βράδυ σε όλους...!!! Μπραβο το επομενο δικτυο θα το φτιάξεις με την μια
CaseMao Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μπραβο το επομενο δικτυο θα το φτιάξεις με την μια Αυτή τη δουλειά θα κάνω;;;; χαχαχαχαχαχαχαχα
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μπα, δεν έχω υπόψη κάτι σχετικό για διαφορετική συμπεριφορά. Είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι το Α (σαν χρωματικός κώδικας) παλαιόθεν είχε χρήση στις ψηφιακές τηλεπικοινωνίες (T1, E1) και με την έλευση του τελικού πρότυπου (1991), για να μην υπάρχει μπέρδεμα, σε μεγάλες εγκαταστάσεις ισχύει διαφορετικός κώδικας για τηλεφωνία (Α) και data (Β). Μόνο που δεν είναι περιορισμός ή οδηγία αλλά μάλλον κοινή πρακτική. ετσι ειχα ακουσει.δεν το εψαξα ποτε παραπανω.μου ειχε ακουστει κουφο αφου η μονη διαφορα ειναι στα χρωματα.σε google δεν βρηκα κατι παραπανω περα απο κατι backward compatibility με καποια αλλα προτυπα (μαλλον εννοουσαν οτι τα χρωματα του ενος απο τα 2 ταιριαζαν με κατι αλλο που ηταν πιο παλιο).βλακειες κοινως.κατα τα αλλα πλεον εξω βλεπω 568b.αυτο που λες δεν το ειχα ακουσει ποτε.στα T1/E1 εχω δει μερικοι να βαζουν οτι ζευγαρι περισσευει αφου θελει το 1,2,4,5 για να παιξει και οχι και τα 8 οπως τo gigabit.ή και περιπτωσεις που απο ενα καλωδι περνανε 2 Utp η ακομα και 2 t1/e1. για τον case mao ισως τζαμπα μπηκες στον κοπο να πειραξεις τα πριζακια .θα πρεπε να ξεκινησεις με τον dhcp κτλ για αρχη και μετα να πας στα πριζακια.
CaseMao Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 ετσι ειχα ακουσει.δεν το εψαξα ποτε παραπανω.μου ειχε ακουστει κουφο αφου η μονη διαφορα ειναι στα χρωματα.σε google δεν βρηκα κατι παραπανω περα απο κατι backward compatibility με καποια αλλα προτυπα (μαλλον εννοουσαν οτι τα χρωματα του ενος απο τα 2 ταιριαζαν με κατι αλλο που ηταν πιο παλιο).βλακειες κοινως.κατα τα αλλα πλεον εξω βλεπω 568b.αυτο που λες δεν το ειχα ακουσει ποτε.στα T1/E1 εχω δει μερικοι να βαζουν οτι ζευγαρι περισσευει αφου θελει το 1,2,4,5 για να παιξει και οχι και τα 8 οπως τo gigabit.ή και περιπτωσεις που απο ενα καλωδι περνανε 2 Utp η ακομα και 2 t1/e1. για τον case mao ισως τζαμπα μπηκες στον κοπο να πειραξεις τα πριζακια .θα πρεπε να ξεκινησεις με τον dhcp κτλ για αρχη και μετα να πας στα πριζακια. Ότι και έκανα, αφού δεν έπαιξε με τον dhcp μετά πείραξα τα μπριζάκια και τα rj45 και έπαιξε!!
jkoukos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 ετσι ειχα ακουσει.δεν το εψαξα ποτε παραπανω.μου ειχε ακουστει κουφο αφου η μονη διαφορα ειναι στα χρωματα.σε google δεν βρηκα κατι παραπανω περα απο κατι backward compatibility με καποια αλλα προτυπα (μαλλον εννοουσαν οτι τα χρωματα του ενος απο τα 2 ταιριαζαν με κατι αλλο που ηταν πιο παλιο).βλακειες κοινως.κατα τα αλλα πλεον εξω βλεπω 568b. Αρχικά στις τηλεπικοινωνίες είχαν καθορισθεί τα ζεύγη, τα χρώματα αυτών και η σύνδεση στους ακροδέκτες, με το σκεπτικό να υπάρχει κοινή πρακτική σε βύσματα 1, 2, 3 και 4 ζευγών. Με την ευρεία διάδοση της ψηφιακής επικοινωνίας, διαπιστώθηκε πρόβλημα στις μεγάλες αποστάσεις ιδιαίτερα στο ακραίο 4ο ζεύγος (pins 1-8) κι έτσι έγινε μόνο τροποποίηση της συνδεσμολογίας, με το πρότυπο Registered Jack (RJ), διατηρώντας την χρωματική κωδικοποίηση των ζευγών. Ταυτόχρονα η ΑΤ&Τ έβγαλε αντίστοιχο δικό της πρότυπο, με μόνη διαφορά την αλλαγή σύνδεσης των ζευγών 2 & 3. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα ασυμβατότητας με υλικά διαφορετικών κατασκευαστών, μιας και η εταιρεία ήταν μονοπώλιο τότε. Στα μέσα της 10ετίας το '80, με το σπάσιμο του μονοπώλιου της AT&T στις ΗΠΑ και την διάδοση του Ethernet με χρήση του utp, καθορίστηκε (TIA/EIA-568) η συνδεσμολογία που θα χρησιμοποιείται. Λήφθηκε πρόβλεψη για χρήση και των 2 τρόπων σύνδεσης και τους δόθηκε η ονομασία T568A και T568B. Αν και τα 2 έχουν τα ίδια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, ο κανονισμός προτείνει στις νέες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιείται το T568A και στις παλαιότερες που αναβαθμίζονται μπορεί να χρησιμοποιηθεί το T568Β (εφόσον χρησιμοποιείται ήδη). Γενικά όμως κανείς σχεδόν δεν ακολουθεί την προτροπή και απλά εφαρμόζει αυτό που τον βολεύει ή έχει συνηθίσει. Κάπου είχα διαβάσει ότι στην Αμερική χρησιμοποιείται κυρίως το T568B (λόγω συμβατότητας με αυτό της AT&T) και στον υπόλοιπο κόσμο το T568A (λόγω συμβατότητας με το αρχικό ψηφιακό). Στο ίδιο κείμενο (αν θυμάμαι καλά) έγραφε ότι σε μεγάλες αποστάσεις (>200 μέτρα) υπάρχει ελαφρά καλύτερη ταχύτητα το T568Β, λόγω του διαφορετικού ρυθμού συστροφής των ζευγών, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία στο LAN όπου η μέγιστη απόσταση είναι 100 μέτρα. αυτο που λες δεν το ειχα ακουσει ποτε.στα T1/E1 εχω δει μερικοι να βαζουν οτι ζευγαρι περισσευει αφου θελει το 1,2,4,5 για να παιξει και οχι και τα 8 οπως τo gigabit.ή και περιπτωσεις που απο ενα καλωδι περνανε 2 Utp η ακομα και 2 t1/e1. Βασικά δεν αναφερόμουν στα πόσα ζεύγη χρησιμοποιούνται αλλά στον καθορισμό του χρωματικού κώδικα αυτών και σε ποιους ακροδέκτες συνδέονται. Ναι, η βασική σύνδεση είναι με χρήση 2 ζευγών (που δεν είναι πάντα το 1-2, 4-5), αλλά αν απαιτείται STP καλώδιο η γείωση σε πολλούς κατασκευαστές δεν γίνεται μέσω του κονέκτορα (όπως στο Ethernet) αλλά μέσω3ου ζεύγους (pins 3-6 ή 7-8).
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Ότι και έκανα, αφού δεν έπαιξε με τον dhcp μετά πείραξα τα μπριζάκια και τα rj45 και έπαιξε!! εκτος αν ηταν λαθος από την αρχη για χ ψ λογο. Αρχικά στις τηλεπικοινωνίες είχαν καθορισθεί τα ζεύγη, τα χρώματα αυτών και η σύνδεση στους ακροδέκτες, με το σκεπτικό να υπάρχει κοινή πρακτική σε βύσματα 1, 2, 3 και 4 ζευγών. Με την ευρεία διάδοση της ψηφιακής επικοινωνίας, διαπιστώθηκε πρόβλημα στις μεγάλες αποστάσεις ιδιαίτερα στο ακραίο 4ο ζεύγος (pins 1-8) κι έτσι έγινε μόνο τροποποίηση της συνδεσμολογίας, με το πρότυπο Registered Jack (RJ), διατηρώντας την χρωματική κωδικοποίηση των ζευγών. Ταυτόχρονα η ΑΤ&Τ έβγαλε αντίστοιχο δικό της πρότυπο, με μόνη διαφορά την αλλαγή σύνδεσης των ζευγών 2 & 3. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα ασυμβατότητας με υλικά διαφορετικών κατασκευαστών, μιας και η εταιρεία ήταν μονοπώλιο τότε. Στα μέσα της 10ετίας το '80, με το σπάσιμο του μονοπώλιου της AT&T στις ΗΠΑ και την διάδοση του Ethernet με χρήση του utp, καθορίστηκε (TIA/EIA-568) η συνδεσμολογία που θα χρησιμοποιείται. Λήφθηκε πρόβλεψη για χρήση και των 2 τρόπων σύνδεσης και τους δόθηκε η ονομασία T568A και T568B. Αν και τα 2 έχουν τα ίδια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, ο κανονισμός προτείνει στις νέες εγκαταστάσεις να χρησιμοποιείται το T568A και στις παλαιότερες που αναβαθμίζονται μπορεί να χρησιμοποιηθεί το T568Β (εφόσον χρησιμοποιείται ήδη). Γενικά όμως κανείς σχεδόν δεν ακολουθεί την προτροπή και απλά εφαρμόζει αυτό που τον βολεύει ή έχει συνηθίσει. Κάπου είχα διαβάσει ότι στην Αμερική χρησιμοποιείται κυρίως το T568B (λόγω συμβατότητας με αυτό της AT&T) και στον υπόλοιπο κόσμο το T568A (λόγω συμβατότητας με το αρχικό ψηφιακό). Στο ίδιο κείμενο (αν θυμάμαι καλά) έγραφε ότι σε μεγάλες αποστάσεις (>200 μέτρα) υπάρχει ελαφρά καλύτερη ταχύτητα το T568Β, λόγω του διαφορετικού ρυθμού συστροφής των ζευγών, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία στο LAN όπου η μέγιστη απόσταση είναι 100 μέτρα. Βασικά δεν αναφερόμουν στα πόσα ζεύγη χρησιμοποιούνται αλλά στον καθορισμό του χρωματικού κώδικα αυτών και σε ποιους ακροδέκτες συνδέονται. Ναι, η βασική σύνδεση είναι με χρήση 2 ζευγών (που δεν είναι πάντα το 1-2, 4-5), αλλά αν απαιτείται STP καλώδιο η γείωση σε πολλούς κατασκευαστές δεν γίνεται μέσω του κονέκτορα (όπως στο Ethernet) αλλά μέσω3ου ζεύγους (pins 3-6 ή 7-8). Πολυ χρήσιμα Info.παντως λογικα πιστευω θα συμφωνεις σε αυτό ότι συνηθως το β τροπο δεν βλέπεις σε νεες εγκαταστασεις παρα τον α που γραφει το κειμενο ότι προτεινουν?
jkoukos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Συνήθως ναι, αλλά πιστεύω ότι εξαρτάται από τον εγκαταστάτη. Π.χ. χρησιμοποιώ το Τ568Β όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, αλλά απλά από συνήθεια.
poulinos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Συνήθως ναι, αλλά πιστεύω ότι εξαρτάται από τον εγκαταστάτη. Π.χ. χρησιμοποιώ το Τ568Β όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, αλλά απλά από συνήθεια. και εγω με το β εμαθα και με αυτο εχω μεινει.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2016 Να ξεθάψω λιγο το θέμα (μην ανοιγω αλλο) σε μια εξ ολοκλήρου νεα εγκατάσταση, εν ετη 2016, τι να χρησιμοποιήσω το Α ή το Β σε cat5e καλωδιο
jkoukos Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν έχει αλλάξει κάτι και ούτε πρόκειται στο κοντινό μέλλον. Όποιο χρωματικό κώδικα θέλεις, αρκεί να είναι ο ίδιος και στα 2 άκρα του ίδιου καλωδίου. Υπόψη ότι μπορείς σε ένα καλώδιο να έχεις τον Α (και στα 2 άκρα) και σε άλλο καλώδιο τον Β. Αν στο ένα άκρο έχεις τον Α και στο άλλο το Β, τότε το καλώδιο είναι crossover.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2016 Να ξεθάψω λιγο το θέμα (μην ανοιγω αλλο) σε μια εξ ολοκλήρου νεα εγκατάσταση, εν ετη 2016, τι να χρησιμοποιήσω το Α ή το Β σε cat5e καλωδιογενικοτερα τον 568b βλεπω πιο συχνα εκει εξω.σε παλιες εγκαταστασεις εχω πετυχει τον 568a.οπως και σε patch cord τον β βλεπω παλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα