Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

post-277409-0-63726100-1392034745_thumb.jpg

Καλησπέρα παιδιά, προσπαθώ εδώ και μερικές ημέρες να βρω πως θα συνδέσω τους υπολογιστές που έχω για απλή χρήση Internet και δεν τα καταφέρνω...

Πιο αναλυτικά όπως θα δείτε και στην παραπάνω εικόνα προσπαθώ να συνδέσω υπολογιστές από 2 κτήρια σε ένα Router με την βοήθεια Hubs ή Switcher ή όπως τα λένε τέλος πάντων, είναι από αυτά που μπαίνουν στην πρίζα και σου δίνουν +5 ports.

Λοιπόν αρχικά τα κτήρια έχουν απόσταση 15 μέτρα

Στο Κτήριο 1 βρίσκεται το Router που του έχω συνδέσει 2 Switchers και στο Κτήριο 2 βρίσκεται 1 Switcher που το έχω συνδέσει στο 2ο Switcher του 1ου Κτηρίου.

Έπειτα έχω ρυθμίσει τις IP σε κάθε μηχάνημα ως εξής:

PC-1=192.168.1.10

PC-2=192.168.1.20

PC-3=192.168.1.30

PC-4=192.168.1.40

PC-5=192.168.1.50

PC-6=192.168.1.60

PC-7=192.168.1.70

PC-8=192.168.1.80

PC-9=192.168.1.90

-Σε όλα τα μηχανήματα το SubnetMask είναι: 255.255.255.0 , η Πύλη είναι: 192.168.1.1 και ο DNS είναι 192.168.1.1

Όλες οι εγκαταστάσεις είναι καινούριες και οι συνδέσεις μου είναι Straight

post-277409-0-78526300-1392035607_thumb.jpg

Παρόλα αυτά όμως το PC-1 που βρισκόταν εκεί από την αρχή δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και λειτουργεί κανονικότατα, τα υπόλοιπα μηχανήματα όμως δεν έχουν την ίδια τύχη. Κάθε φορά που υπάρχει παράλληλα με κάποιο άλλο συνδεδεμένο την ίδια στιγμή στο Network τότε το ένα από τα δύο ή και τα δύο μαζί θα κολλήσουν και δεν θα ξεκολλήσουν μέχρι να τους κάνω επανεκκίνηση. Η ακόμα καλύτερα δεν συνδέονται καθόλου στο Internet... Αν όμως τα μηχανήματα δεν βρίσκονται στο δίκτυο τότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και δουλεύουν μια χαρά. Μου έχει διαφύγει κάτι ρε παιδιά; Υποψιάζομαι την συνδεσμολογία του όλου μου δικτύου πως έχει να κάνει, καμιά ιδέα;;

Δημοσ.

Ας κανω μια πρωτη προσέγγιση

Δεν κατάλαβα ποιο ειναι το ενα απο τα δυο και ποιο το αλλο, δεν ειναι πάντα συνδεμένα ολα στο δίκτυο, να συμπεράνω οτι το 1 ειναι ειναι συνδεμένο επάνω στον ρουτερ.

Αν βγάλεις τον ένα διανομέα του κτηρίου 2 τι ακριβώς συμβαίνει το δοκίμασες?

Σου βγάζει κάπου στα λειτουργικά σου διένεξη?

Ο dhcp ειναι on στον router?

Εχεις περιορισει τις ips του dhcp σε περίπτωση που αυτος ειναι οn?

....και βλεπουμε

ΥΓ πολυ σπαρμένα τα εχεις τα ips

Δημοσ.

Έχω 3 Switcers, τα 2 είναι συνδεδεμένα πάνω στο Router και το 3ο είναι συνδεδεμένο πάνω στο 2ο που με την σειρά του είναι πάνω στο Router. Αν βγάλω τον διανομέα του 2ου κτηρίου τότε δεν αλλάζει τίποτα απολύτως... Στα μηχανήματα δεν βγάζει καμία διένεξη όπως προ ανέφερες και στο Router δεν το έχω τσεκάρει το DHCP θα το τσεκάρω και θα σου πω.... Με την συνδεσμολογία μπορεί να παίζει κάτι;;

Δημοσ.

Πρεπει να χωρίσεις τα dhcp ips απο τα statics, δηλαδη δώσε στον dhcp απο πχ 2-20 και μετα απο εκει και πανω δωσε static.

Δεν το πιασα... Δλδ αν κατάλαβα καλά μου λες να ορίσω στον dhcp π.χ. 20 ips και να βάζω στα μηχανήματα statics εκτός από αυτές που ορίζω στον dhcp? btw τι ακριβώς κάνει αυτή η λειτουργία;

Δημοσ.

Δεν το πιασα... Δλδ αν κατάλαβα καλά μου λες να ορίσω στον dhcp π.χ. 20 ips και να βάζω στα μηχανήματα statics εκτός από αυτές που ορίζω στον dhcp? btw τι ακριβώς κάνει αυτή η λειτουργία;

α.σαν συνδεσμολογια τα βλεπω ολα σωστα.

β.αν εσυ δινεις στα μηχανημα Ip's απο192.168.1.10 μεχρι 192.168.1.90 τοτε βαλε τον dhcp στον ρουτερ να δινει 192.168.1.100 εως 192.168.1.150 για παραδειγμα.κατα τα αλλα δεν υπαρχει λογος να δινεις Ip ανα 10.ξεκινα τα μηχανηματα απο το 10 πχ και πηγαινε μεχρι το 20.επισης προσεχε μην εχει θεμα κανα switch και κολλαει γενικοτερα οπως και προσεχε μην τυχει

α.να εχεις 2 καλωδια απo switch σε switch(αν και εκει δεν θα παιζε τιποτα).

β.να εχεις καλωδιο απο το ιδιο το switch πισω στον ευατο του(αν και εκει παλι δεν θα παιζε τιποτα).

για το β.το κανεις για να μην τυχει ο dhcp να παει να δωσει καποια ip που υπαρχει ηδη σαν static σε καποιο pc.επισης ελπιζω να εχεις κανα σωστο ρουτερ που να αντεχει τοσα Pc και μην ειναι κανα της πλακας και απλα τρωει σκαλωματα.αν και αμα κολλουσε θα σου κολλαγαν ολα τα Pc οχι μονο αυτο.

αν τωρα ενα pc Κολλησει δοκιμασε το παρακατω.

Ping ip router Πχ ping 192.168.1.1 Και δες τι βγαζει

μετα Ping 194.219.227.2 και δες τι βγαζει

μετα Ping www.insomnia.gr και δες τι βγαζει.ειναι ενας τροπος να δεις που κολλαει και δεν εχει ιντερνετ το Pc.

• αλλιως υπαρχει και η λυση ειτε ολα απο dhcp ειτε ολα καρφωτες Ip.
Δημοσ.

Παιδιά νομίζω το πρόβλημα είναι αν το εξής, ενώ κανονικά έχω συνδέσει τους υπολογιστές όταν κάνω ping στο router μου λέει ότι εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης με απώλεια 100% στα ληφθεί τα πακέτα... Τι είναι αυτό;;

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω το πρόβλημα είναι αν το εξής, ενώ κανονικά έχω συνδέσει τους υπολογιστές όταν κάνω ping στο router μου λέει ότι εξαντλήθηκε το χρονικό όριο της αίτησης με απώλεια 100% στα ληφθεί τα πακέτα... Τι είναι αυτό;;

πολυ απλα δεν βλεπει το ρουτερ.τωρα αυτο μπορει να γινεται για ολους τους παραπανω λογους που αναφερθηκαν.conflct με ip.καποιο κολλημα τΟυ switch η να ειναι managed και να εχει καποια ip που την εχει και αλλο Pc Κτλ.

Δημοσ.

πολυ απλα δεν βλεπει το ρουτερ.τωρα αυτο μπορει να γινεται για ολους τους παραπανω λογους που αναφερθηκαν.conflct με ip.καποιο κολλημα τΟυ switch η να ειναι managed και να εχει καποια ip που την εχει και αλλο Pc Κτλ.

Ωραία, έστω λοιπόν ότι το PC-τάδε με την IP 192,168,1,14 δεν βλέπει το Router, το PC-1 με την IP 192,168,1,10 το βλέπει μια χαρά, πώς γίνετε πάλι αυτό;

Δημοσ.

αν το ενα το βλεπει και το αλλο δεν, κοιταξε το καλωδιο.  κανε μια δοκιμη με ενα καινουριο για να αποκλεισεις τουλαχιστον αυτο.

Δημοσ.

post-277409-0-80350100-1392125793_thumb.jpg

Σας έφτιαξα ένα καινούριο σχέδιο για να σας δείξω ορισμένες λεπτομέρειες, λοιπόν

Οι Υπολογιστές 1,2,3 είναι μια χαρά, με ότι IP και να δώσω στα μηχανήματα είναι κομπλέ.

Έπειτα οι υπόλοιποι υπολογιστές ΔΕΝ.... σε κάθε δωμάτιο του υπολογιστή υπάρχει επιτοίχιο μπριζάκι θηλυκό RJ-45 για να μπαίνει εκεί το καλώδιο του υπολογιστή. Ενώ λοιπόν τσεκάρω όλα τα καλώδια με LAN-TESTER και ανάβουν με την σειρά οι αριθμοί 1-8, που σημαίνει ότι προφανώς έχω κάνει σωστά την σύνδεση, ΔΕΝ και πάλι... Όλες μου οι συνδέσεις και από το Roouter προς τα Switchers και από τα Swichers προς τα μπριζάκια και από τα μπριζάκια προς τους Υπολογιστές είναι Straight, δλδ με την σειρά: άσπρο-πορτοκαλί,πορτοκαλί,άσπρο-μπλε,μπλε,άσπρο-πράσινο,πράσινο,άσπρο-κόκκινο,κόκκινο. ΔΕΝ και πάλι ΔΕΝ.... μήπως έχω κάνει κανένα λάθος στην σύνδεση ρε παιδιά; μήπως χρειάζεται κάποια άλλη συνδεσμολογία; το λέω αυτό επειδή όταν πήρα για δοκιμή το PC-5 και το έβαλα στην θέση του PC-3 δούλευε μια χαρά ενώ το PC-3 που πήγε και αυτό με τη σειρά του στη θέση του PC-5 δεν δούλευε πάλι....

BTW τα μπριζάκια του τοίχου είναι αυτά εδώ παρακάτω, να υποθέσω ότι με την σειρά που ανέφερα τα χρώματα παραπάνω έτσι πάνω και στο μπριζάκι σύμφωνα με τους αριθμούς.... Δεν πιστεύω να τα έκανα θάλασσα έτσι;

post-277409-0-48905200-1392126997_thumb.jpg

Δημοσ.
με την σειρά: άσπρο-πορτοκαλί,πορτοκαλί,άσπρο-μπλε,μπλε,άσπρο-πράσινο,πράσινο,άσπρο-κόκκινο,κόκκινο. ΔΕΝ και πάλι ΔΕΝ.... μήπως έχω κάνει κανένα λάθος στην σύνδεση ρε παιδιά; μήπως χρειάζεται κάποια άλλη συνδεσμολογία; το λέω αυτό επειδή όταν πήρα για δοκιμή το PC-5 και το έβαλα στην θέση του PC-3 δούλευε μια χαρά ενώ το PC-3 που πήγε και αυτό με τη σειρά του στη θέση του PC-5 δεν δούλευε πάλι....

Αν η αριθμητική σειρά (1 έως 8) είναι σε συμφωνία με τα χρωματιστά ζεύγη που έγραψες, είναι λάθος. Κανονικά είναι:

α. Για 586Α άσπρο-πράσινο, πράσινο, άσπρο-πορτοκαλί, μπλε, άσπρο-μπλε, πορτοκαλί, άσπρο-καφέ, καφέ.

β. Για 586Β άσπρο-πορτοκαλί, πορτοκαλί, άσπρο-πράσινο, μπλε, άσπρο-μπλε, πράσινο, άσπρο-καφέ, καφέ.

Με την ίδια σειρά είναι και η πρίζα που δείχνεις στην φωτογραφία.

Έχει σημασία η ακριβής χρωματική αρίθμηση διότι κάθε ζεύγος έχει διαφορετική συστροφή ανά εκατοστό. Αν τα έχεις βάλει λάθος, ανάλογα την ποιότητα του καλωδίου και το μήκος, μπορεί να παίξουν μπορεί και όχι.

Δημοσ.

Αν η αριθμητική σειρά (1 έως 8) είναι σε συμφωνία με τα χρωματιστά ζεύγη που έγραψες, είναι λάθος. Κανονικά είναι:

α. Για 586Α άσπρο-πράσινο, πράσινο, άσπρο-πορτοκαλί, μπλε, άσπρο-μπλε, πορτοκαλί, άσπρο-καφέ, καφέ.

β. Για 586Β άσπρο-πορτοκαλί, πορτοκαλί, άσπρο-πράσινο, μπλε, άσπρο-μπλε, πράσινο, άσπρο-καφέ, καφέ.

Με την ίδια σειρά είναι και η πρίζα που δείχνεις στην φωτογραφία.

Έχει σημασία η ακριβής χρωματική αρίθμηση διότι κάθε ζεύγος έχει διαφορετική συστροφή ανά εκατοστό. Αν τα έχεις βάλει λάθος, ανάλογα την ποιότητα του καλωδίου και το μήκος, μπορεί να παίξουν μπορεί και όχι.

Και τι ακριβώς διαφορά έχει η α από την β που μου περιγράφεις; δλδ αν όλες τις συνδέσεις μου τις κάνω π.χ. με τον α τρόπο τότε πιθανόν να λυθεί το πρόβλημα; (όλες τις συνδέσεις εννοώ από ρούτερ σε σουίτς, από σουίτς σε μπριζάκι και απο μπριζάκι σε υπολογιστή)

Δημοσ.

Η διαφορά δεν παίζει κανέναν ρόλο στη λειτουργία του δικτύου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο από τα 2 θέλεις ή και τα 2 στο ίδιο δίκτυο, όχι όμως στο ίδιο καλώδιο.

Για straight καλώδια, υποχρεωτικά και τα 2 άκρα του ίδιου καλωδίου θα χρησιμοποιούν μόνο ένα από τα 2 πρότυπα.

Στο crossover καλώδιο (100Mbps), έχουμε στην μία άκρη το ένα πρότυπο και στην άλλη το δεύτερο.

Στο Gigabit Crossover είναι διαφορετική η συνδεσμολογία.

Δημοσ.

Και τι ακριβώς διαφορά έχει η α από την β που μου περιγράφεις; δλδ αν όλες τις συνδέσεις μου τις κάνω π.χ. με τον α τρόπο τότε πιθανόν να λυθεί το πρόβλημα; (όλες τις συνδέσεις εννοώ από ρούτερ σε σουίτς, από σουίτς σε μπριζάκι και απο μπριζάκι σε υπολογιστή)

συνηθως το β κανουν οι περισσοτεροι.καποια καλωδια αν θυμαμε καλα παιζουν και στα 2 χωρις κανενα θεμα ενω καποια νομιζω ειναι Optimized για καποιο συγκεκριμενο προτυπο.κατα τα αλλα δεν εχεις θεμα οτι και να κανεις .

επισης αν για καποιο λογο τα φτιαξεις λαθος και απο τις 2 πλευρες παλι θα βγει στο Lan tester σωστα αφου ειναι 1 προς 1 αλλα στην πραξη θα ειναι λαθος.

οποτε προσοχη να ειναι ειτε α ειτε β τροπος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...