Apotol_4 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα, σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα e-shop στη πλατφόρμα του opencart και έχω μερικές απορίες. 1) Το e-shop που σκέφτομαι να κάνω θα έχει μέσα αρκετές χιλιάδες προϊόντα (10-15). Οπότε θα ήθελα να μάθω αν ένα shared hosting θα ήταν αρκετό ή θα έπρεπε να κοιτάξω για κάποιο VPS. ( Στον VPS πρέπει να στήσεις τον server μόνος σου ή όχι?) Αν και έχω ψάξει αρκετά στο forum δεν μπορώ να αποφασίσω. Οι εταιρίες που έχω ξεχωρίσει προς το παρόν είναι οι philoxenos, cretaforce (κυρίως για τη καλή εξυπηρέτηση), hostgator (με προβληματίζουν τα unlimited) 2) Έχω αρχίσει το στήσιμο του server με το XAMPP σε localhost. Να συνεχίσω να το φτιάχνω και να προσθέσω μέσα 1000-2000 προϊόντα και μετά να προσπαθήσω να το ανεβάσω ή να πάρω ένα shared hosting και να ξεκινήσω εκεί να το φτιάχνω;; Απλά με προβληματίζει η μεταφορά επειδή δεν έχω ξανακάνει και σκέφτομαι μήπως βαρύνει ο server κατά τη διάρκεια. 3) Αρχικά θέλω το κατάστημα να υποστηρίζει πληρωμές με αντικαταβολή και με κατάθεση στη τράπεζα. Θα χρειαστώ SSL ή όχι;
geomagas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 1) Άρχισε με shared και αν δεις τα ζόρια, "ανεβαίνεις". Ο αριθμός των προϊόντων δεν είναι το μόνο κριτήριο για την ταχύτητα. Στις εταιρίες που ψάχνεις, μάθε πόσο εύκολα/γρήγορα γίνεται η μεταφορά, σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις πακέτο (αν και θεωρώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα, ούτως ή άλλως). 2) Κάνε 2 εγκαταστάσεις, μία development και μία production στον ίδιο server. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την εφαρμογή σου σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό που θα τρέξει. Με άλλα λόγια, κατά τη μεταφορά, θα έχεις λιγότερα πράγματα να σκεφτείς. 3) SSL θα χρειαστείς, αν όχι από την αρχή, σίγουρα στην πορεία. Οπότε, βάλε το από την αρχή να τελειώνεις.
Apotol_4 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Για το SSL και τις εταιρίες οκ. Απλά δεν ξέρω αν είναι εύκολη η μεταφορά από το τοπικό στήσιμο στο server που θα νοικιάσω. Μήπως χαθούν δεδομένα δεν γίνει σωστή η εγκατάσταση κ.α. με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια και ο χρόνος να περάσω μέσα προϊόντα κατηγορίες, seo keywords, και το όλο στήσιμο να πάει στα χαμένα. Όσο για τις 2 εγκαταστάσεις που αναφέρεις μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός για το πως γίνεται, τρέχουν κτλ? Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου διότι εδώ και ένα μήνα διαβάζω πολύ και δεν βρίσκω εύκολα αυτά που χρειάζομαι.
geomagas Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Απλά δεν ξέρω αν είναι εύκολη η μεταφορά από το τοπικό στήσιμο στο server που θα νοικιάσω. Μήπως χαθούν δεδομένα δεν γίνει σωστή η εγκατάσταση κ.α. με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια και ο χρόνος να περάσω μέσα προϊόντα κατηγορίες, seo keywords, και το όλο στήσιμο να πάει στα χαμένα. Γι αυτό σου είπα να είναι και οι δύο εγκαταστάσεις στον ίδιο server (στο host σου) και όχι η μία localhost και η άλλη ατο host. Θα έχεις λιγότερα πράγματα να σκεφτείς κατά τη μεταφορά. Όσο για τις 2 εγκαταστάσεις που αναφέρεις μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός για το πως γίνεται, τρέχουν κτλ? Δεν χρειάζεσαι οδηγό. Όπως θα κάνεις τη μία εγκατάσταση, έτσι θα κάνεις και την άλλη. Απλά θα "ακούν" σε διαφορετικά subdomains. Το ένα θα είναι www.myshop.tld και το άλλο πχ dev.myshop.tld. Η διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με τον host που θα επιλέξεις. Θα φροντίσεις στο dev να φτιάξεις το robots.txt σου ώστε να μην αφήνεις τα ρομποτάκια, γιατί αλλιώς θα έχεις προβλήματα duplicate content.
polaki Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 3) SSL θα χρειαστείς, αν όχι από την αρχή, σίγουρα στην πορεία. Οπότε, βάλε το από την αρχή να τελειώνεις. SSL γιατί να χρειαστεί? Αν κάνει πληρωμές από το ProxyPay δηλαδή μέσω Eurobank ecommerce, ο χρήστης μεταφέρεται στο ασφαλές περιβάλλον της eurobank και κάνει τις πληρωμές του, οπότε δεν χρειάζεται. Αν θες ένα SSL απλά και μόνο για τα μάτια του κόσμου, πάρε ένα πολύ φθηνό, δεν έχει νόημα να επενδύσεις σε ακριβό. Τώρα αν το πληρώνει ο πελάτης σου, βάλτου ένα επώνυμο για να μην έχεις να ακούς καμία γκρίνια μετά ότι επέλεξες φτηνιάρικη λύση... Για 30-40 δολάρια το χρόνο δεν αξίζει το πρήξιμο.
parsifal Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 polaki, SSL καλό είναι να υπάρχει ακόμη κι αν χρησιμοποιείται μόνο για τις login pages/forms των εγγεγραμμένων χρηστών του site. 1
Apotol_4 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Για εμένα είναι το e-shop οπότε SSL το πιο φτηνό της αγοράς. Σκέφτομαι να βάλω το αντίστοιχο της alphabank αλλά όχι ακόμα. Geomagas τώρα κατάλαβα τι λες και θα το εφαρμόσω σίγουρα! Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν αξίζει να το στήσω σε local πριν νοικιάσω καν server ώστε να μην πληρώνω και έχω να το στήνω κίολας παράλληλα. Σκεφτόμουν μήπως φτιάξω τη γενική δομή και μετά το ανεβάσω. Απλά φοβάμαι μήπως τα φτιάξω και όταν πάω να το ανεβάσω συναντήσω προβλήματα και θέλει ξανά από την αρχή. Δεν το διευκρίνισα καλά και σε έβαλα σε διπλό κόπο. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
stoidis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Ένα hosting πακέτο για αρχή μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις αν το e-shop δεν έχει πολύ μεγάλο traffic. Αν αργότερα το traffic αυξηθεί, μπορείς να μεταφερθείς σε κάποιο VPS. Αν το hosting υποστηρίζει και αυτόματη εγκατάσταση και cloning opencart θα βοηθήσει πολύ στο στήσιμο και την διαχείριση, ώστε να μπορείς να έχεις 2 περιβάλλοντα (το ένα για development και το άλλο για το live) Το SSL καλό είναι να υπάρχει για την προστασία των δεδομένων των πελατών, ασχέτως πληρωμής που όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε μπορεί να γίνεται στο περιβάλλον της τράπεζας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα