dpolal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Πέρασα το πρωί από τα κεντρικά της DiskImpex (αντιπρ. της Plextor) και είπα να ρωτήσω για ένα SCSI cd recorder προκειμένου να αναβαθμήσω το παμπάλαιο (ναι 4χ μην γελάτε) Sony που έχω... Ρωτάω λοιπό για ένα 40x SCSI Ultra Wide που είχαν εκεί και η κοπέλα μου λέει ότι κοστίζει 280 ΕΥΡΩ :shock: Ρωτάω πόσο κοστίζουν τα απλά IDE και μου λέει ότι ξεκινάνε από 60-80 ευρώ και πάνω ανάλογα με το μοντέλλο... Στην εύλογη ερώτηση μου λοιπόν για την τεράστια διαφορά στην τιμή πέρνω την απάντηση ότι αυτό το μοντέλλο είναι μάλλον το τελευταίο του είδους που βγάζει η εταιρεία και για αυτό το λόγο είναι περισσότερο συλλεκτικό οπότε γιαυτό τον λόγο και η μεγάλη διαφορά. Είπα ευχαριστώ και έφυγα. Τελικά σκέφτηκα πόσο σοφό ήταν αυτό που είπε κάποιος μεγάλος: "Εν είδα, ότι ουδέν είδα" . Όχι τίποτα άλλο δηλαδή να τρέξουμε να προλάβουμε να αγοράσουμε μερικά γιατί σε λίγα χρόνια θα έχουν πάρει και αξία.
orck Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2003 τι περιμενες δηλαδη; δεν το γνωριζες οτι τα SCSI προοριζονται κυριος για server με καποια πλεονεκτηματα που εχουν; μην μας πεις οτι και οι scsi δισκοι ειναι πολυ ακριβοι γιατι ομως να παρεις scsi και οχι το ide; τι διαφορα περιμενεις να δεις σε αποδοση και ταχυτητες εγγραφης; αν θες παρε δισκο scsi (αξιζουν σιγουρα) ολα τα αλλα σε scsi ειναι αχρηστα
dpolal Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 τι περιμενες δηλαδη;δεν το γνωριζες οτι τα SCSI προοριζονται κυριος για server με καποια πλεονεκτηματα που εχουν; μην μας πεις οτι και οι scsi δισκοι ειναι πολυ ακριβοι γιατι ομως να παρεις scsi και οχι το ide; τι διαφορα περιμενεις να δεις σε αποδοση και ταχυτητες εγγραφης; αν θες παρε δισκο scsi (αξιζουν σιγουρα) ολα τα αλλα σε scsi ειναι αχρηστα Βεβαίως και το γνώριζα εδώ και πολλά χρόνια άλλωστε. Αλλά έχω ήδη στο σύστημα μου 2 SCSI δίσκους, cd-rom και το παλιό cd-writer, οπότε καταλαβαίνεις γιατί ρώτησα για αυτό.
orck Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2003 οχι ειλικρινα δεν καταλαβαινω μονο ψυχολογικοι λογοι μπορει να σε κανουν να αγορασεις παλι scsi ποσο πιο γρηγορα να παει πια; και ποσο χαμηλοτερο utilization να εχει; (εκτος και αν στο πισι του σπιτιου κανει κατι το εξαιρετικα σημαντικο, οπου δεν θεωρω εξαιρετικα σημαντικο να παιζεις παιχνιδια και σερφαρισμα στο Insomnia)
Dimmu_Borgir Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 H diafora sthn timh tou 40x apo ta IDE den einai logo teleutaiou montelou ktl... Kai to prohgouleno scsi to 12x (pou exw) exei akomh kai shmera authn thn timh. Diafora paizei magalh sthn poiothta kataskeuhs, to exw konta 4 xronia, grafei ka8e mera apeira cd kai den masaei tpt. Alla ontws, opws eipate den aksizei gia aplous xrhstes...dwro mou to kanane
nonickch_ Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2003 kala, gia to 40x den 3erw, alla to 12x pou exw dei kai apo ton dimmu_borgir kai apo allous den einai CD-R, einai SKYLI. Aplws den masaei tipota. Egw 2 plextoria exw katastrepsei kai to diko tou tipota, oute kan meiwmeno read capability.
Nikolis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Αν ενδιαφέρεσαι ακόμα, υπάρχει ένα προς πώληση (τιμή 60 Ευρώ) http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=391149&highlight=scsi
georgeadams Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2004 Η διαφορά στην τιμή είναι γιατί όταν το είχαν φέρει, τα CD-R ήταν όντως τόσο ακριβά. Τους έχει ξεμείνει αλλά δεν ρίχνουν την τιμή, περιμένοντας μήπως βρεθεί κάποιο κορόιδο να το πάρει...
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Εγω είχα ενα Ricoh CDR scsi 4x και ήτανε χάλια, μετά απο 1-2 χρόνια δεν έγραφε τίποτα και στην αρχή που το είχα πάρει ήταν ελλατωματικό και μου το άλλαξαν. Τι σημασία έχει το interface με την ποιότητα?
madsc Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Τι σημασία έχει το interface με την ποιότητα? Άτυπα υπάρχουν interface "του λαού" & επαγγελματικά ας πούμε. π.χ. atapi vs scsi' date=' fw vs usb Έχει σημασία στη βάση ότι οι εταιρείες φτιάχνουν ποιοτικότερα hw σε "επαγγελματικά" interface για αυτό κ μερικές φορές βλέπεις εξωφρενικές τιμές. (χωρίς αυτό να είναι κ κανόνας). Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί απλά να είναι αυτό που αναφέρει ο [b']georgeadams[/b]. /sc
a123xxsp Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2004 Όπως προείπαν, άλλο πράγμα το ιντερφέις άλλο η ποιότητα εγγραφής. Και αν πάρεις μία τόσο παλιά συσκευή ετοιμάσου και για υποχωρήσεις στην ποιότητα, εξάλλου τόσες νέες τεχνολογίες εγγραφής έχουν βγει τα τελευταία 1-2 χρόνια, μην πάρεις κάτι που δεν θα τις υποστηρίζει. Εξάλλου με τα ίδια χρήματα παίρνεις 2 DVD-Recorders και γράφεις 4.5 γίγα αντί 650ΜΒ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.