Hal9000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τα όρια της τεχνολογίας έρχονται στο νου μας διαβάζοντας την τελευταία εξέλιξη που αφορά το θάνατο του γνωστού ηθοποιού Philip Seymour Hoffman την περασμένη εβδομάδα.Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Seattle Pi, ο Hoffman είχε ακόμα στη 1 εβδομάδα γυρισμάτων έως ότου να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της ταινίας Hunger Games: Mockingjay Μέρος 2ο στην οποία λάμβανε μέρος. Σε ανακοίνωση τους οι παραγωγοί των γνωστών ταινιών αναφέρουν ότι αντί για την αλλαγή σεναρίου, αποφασίστηκε η ψηφιακή αναπαράσταση του ηθοποιού μέσω οπτικών εφέ και διαφόρων τρικ με την κάμερα, έτσι ώστε να «εμφανιστεί» σε τουλάχιστον μια σημαντική σκηνή της ταινίας. Όπως αναφέρει άλλη πηγή, η τεχνολογία επιτρέπει ακόμα και τη διεξαγωγή συζητήσεων ενός κανονικού ηθοποιού με μια ψηφιακή αναπαράσταση άλλου ηθοποιού, με την κάμερα να εστιάζει στον πραγματικό ηθοποιό. Ο Rob Legato ειδικός των οπτικών εφέ δηλώνει επιπλέον ότι η τεχνολογία κάνει κάτι μια τέτοια διαδικασία πολύ πιο απλή στις μέρες μας χωρίς όμως να μπορεί να αναπαριστά πλήρως έναν ηθοποιό μαζί με τις ικανότητές του στην ηθοποιία. Κάτι παρόμοιο είδαμε την περσινή χρονιά με το παρακάτω διαφημιστικό σοκολάτας όπου με μια σωσία, τη ψηφιακή τεχνολογία και με 3D μοντέλα, εμφανίστηκε ξανά στην οθόνη η αξέχαστη Audrey Hepburn με την αναπαράσταση να προχωράει και σε γνωστές της εκφράσεις. Παρόμοια ερωτήματα είχαν ανακύψει και το 2012 κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Coachella όταν και εμφανίστηκε στη σκηνή το ολόγραμμα του ράπερ Tupac να ερμηνεύει δημοφιλή τραγούδια. Το πρώτο μέρος της ταινίας (και τρίτο της σειράς) Hunger Games: Mockingjay θα προβληθεί στους κινηματογράφους το Νοέμβριο ενώ το δεύτερο μέρος ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2015. Site: SeattlePI
hackerW32 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) και στο τρον το κανανε αυτο, http://www.youtube.com/watch?v=uhyScbAZrFs εκει έπαιξε ο ιδιος ηθοποιός που έπαιζε και πριν απο 30 χρονια φανταστικο, θα ηθελα να κανουν το ιδιο και στο fast and the furious Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2014 από hackerW32 13
giorgoslouk Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Τις τελευταίες μέρες διαβάζω συνεχώς γι αυτόν τον ηθοποιό. Προσωπικά δεν τον είχα ξανακούσει. Τόσο σημαντικός ήταν;
Gtr34 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μου αρεσει αυτο το θεωρω εκμεταλλευση στον βωμο του κερδους . 1
teo13g Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μου αρεσει αυτο το θεωρω εκμεταλλευση στον βωμο του κερδους . και τι ειναι καλυτερο;Να τον σκοτώσουν στην ταινία ή να τον εξαφανίσουν;
Pa0ki Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Λίγο μακάβριο δεν είναι? Τις τελευταίες μέρες διαβάζω συνεχώς γι αυτόν τον ηθοποιό.Προσωπικά δεν τον είχα ξανακούσει.Τόσο σημαντικός ήταν; Μια από τα ίδια 1
Gtr34 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δεν μου αρεσει αυτο το θεωρω εκμεταλλευση στον βωμο του κερδους . και τι ειναι καλυτερο;Να τον σκοτώσουν στην ταινία ή να τον εξαφανίσουν;Να τον αντικαταστησουν . 5
hakunamatata Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 ρε παιδια επειδη εγω δεν εχω δει τα hunger games και βλεπω οτι ολοι τον αναφερουν γ αυτο...ηθελα να ξερα ομως...εχει παιξει στο cult υπερεπος big lebowski, και δε τον θυμαται κανεις απο κει? 1
go.george Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Γενικα εχει παιξει σε πολλες γνωστες ταινιες αλλα ισως επειδη εμφανισιακα διαφερει σε καθεμια απο αυτες δεν αποτυπωνεται στη μνημη σας.Στο hunger games θα ηταν αδυνατο να μην συμμετασχει γιατι ο ρολος του φανηκε οτι ηταν ρολος κλειδι και καθοριστικος για το τριτο μερος. Οποτε καλα κανουν και δεν τιθεται θεμα "στο βωμο του κερδους". Ας δωσουν το "μεροκαματο" του στην οικογενεια του ή σε κανενα ιδρυμα απεξαρτησης....Εμενα πιο πολυ εντυπωση μου κανει η ειδηση αυτη καθεαυτη,,, Εαν και δεν ειναι πρωτη φορα, φτασαμε στην εποχη που ο καθενας, ζωντανος ή μη-ζωντανος, θα μπορει να αποδιδεται με πιστοτητα στις οθονες... 1
ultraxmode Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Τις τελευταίες μέρες διαβάζω συνεχώς γι αυτόν τον ηθοποιό. Προσωπικά δεν τον είχα ξανακούσει. Τόσο σημαντικός ήταν; ήταν πολύ καλός.. 4
nem52 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Να τον αντικαταστησουν . Προσωπικα μιλωντας, δεν υπαρχει τπτ χειροτερο για μενα απο το να μου αλλαζουν ενα ηθοποιο στην μεση μιας σειρας.. χαλαει την ολη ψευδαισθηση της ταινιας.. 2
Captain Nemo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δυστυχώς σε πολλές ταινίες πολλοί βασικοί και μη ηθοποιοί πεθαίνουν χωρίς να πάρουν την άδεια μας ή να μας ρωτήσουν.Και όταν τα γυρίσματα είναι στην αρχή τα πράγματα είναι πιο απλά προς το τέλος όμως ζορίζουν και δεν αφήνουν πολλές επιλογές εκτός απο ψηφιακή αναπαράσταση ή αλλαγή σεναρίου.Γνωστά παράδειγματα ο Heath Ledger στο The Imaginarium of Doctor Parnassus, ο μονομάχος με τον αιφνίδιο θάνατο του Oliver Reed όπου επιστρατεύτηκε η ψηφιακή τεχνολογία όπως και ο Brandon Lee στο κοράκι.Μια διαφορετική περίπτωση ήταν και του Richard Harris στο Harry Potter που δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον δούμε να ολοκληρώνει την σειρά. 2
epoca Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Τις τελευταίες μέρες διαβάζω συνεχώς γι αυτόν τον ηθοποιό. Προσωπικά δεν τον είχα ξανακούσει. Τόσο σημαντικός ήταν; Δεν ξέρω ποιά λέξη ταιριάζει περισσότερο... Τραγικό ή απογοητευτικό...?! 2
keepgoing Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Η τεχνολογία προοδεύει. Στο Giant έδειχναν συνέχεια την πλάτη του "σωσία" του James Dean που είχε σκοτωθεί για να την τελειώσουν. Τώρα πλέον μπορούν να δείχνουν και το πρόσωπο. Παρεπιπτόντως, χάλια η ψηφιακή Audrey. Ακόμα και η Dr Ross πριν 13 χρόνια ήταν καλύτερη στο FF.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα