Elven_King Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα, έχω το κουτί Site: Xigmatek Asgard και αυτή τη στιγμή η κάρτα γραφικών μου είναι η Sapphire 6850. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την gpu μου και έχω καταλήξει στις εξής δύο: Site: Asus R9 270x (είναι λίγο τέρας σε μέγεθος) και Site: Sapphire Radeon R9 270X Boost 2GB Dual-X OC Προβληματίζομαι κάπως σχετικά αν υπάρχει αρκετός χώρος στο κουτί, οπότε αν κάποιος έχει ακριβώς το ίδιο κουτί με μένα και σχετικά μεγάλη gpu θα βοηθούσε τα μέγιστα στην πιθανή επιλογή μου. Ευχαριστώ.
madsc Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Οριακά λένε τα νούμερα. Τα specs του κουτιού σου http://www.xigmatek.com/product.php?productid=27&type=specification δίνουν 150mm clearance για cpu cooler. Τα specs της Asus http://www.asus.com/Graphics_Cards/R9270XDC2T2GD5/#specifications δίνουν 5.24'' πλάτος κάρτας δηλ. 133mm πατημένα. Σύμφωνα με αυτά θα σου χωρέσει η κάρτα στο πλάτος του case αν δεν βάλεις πλαινό fan (25mm) -αν πέφτει το φαν επάνω στη vga- με αέρα από το πλαινό καπάκι 10-15mm. Αν συμφωνεί αυτή η photo με το κουτί σου τότε έχει 3,5'' bays μπροστά σε όλο το ύψος των οπίσθιων brackets. Στο μήκος τώρα, το case σου το δίνει 475mm βάθος και μήκος Αsus vga 10,7'' δηλ ~272mm. Tο βάθος του case που μας δίνει πρέπει να είναι συνολικό (εξωτερικό) και όχι ωφέλιμο (εσωτερικό). Αν είναι συνολικό δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με ακρίβεια το ωφέλιμο βάθος του case καθώς δεν γνωρίζουμε την διαστάση μήκους που έχει επιλέξει αυτός ο κατασκευαστής για τα 3,5'' internal drive bays, και τις αποστάσεις τους από την πρόσοψη. Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι στην πρόσοψη χωράει ένας 120x120 με προφίλ 25mm fan άρα έχουμε 475mm - 25mm = 450mm μείον το κενό του fan από την πρόσοψη και τα bays μείον το μήκος των bays. Θεωρητικά θα χωρέσει και στο μήκος αφήνοντας μερικά cm κενό και το πολύ πολύ να μην χρησιμοποιήσεις το bay για τοποθέτηση hdd που θα πέσει στην ίδια ευθεία με την vga. Επαλήθευσε στο case σου την απόσταση από το οπίσθιο bracket που θα κουμπώσει η vga μέχρι την αρχή των 3,5'' bays τσεκάροντας που έχει η vga την παροχή τροφοδοσίας της. Αν την έχει κατα μήκος, υπολογίζεις και αυτό στο συνολικό της μήκος. Θα πρέπει να βρεις από ~280mm και πάνω + το βίσμα τροφοδοσίας αν το παίρνει από πίσω. Στο setup που σκοπεύεις να κάνεις, για καλύτερο airflow βάλε τους hdd τέρμα κάτω στα 3,5'' bays, έναν αργό ανεμιστήρα inhale και έναν γρηγορότερο exhaust. Καλά μετρήματα. /sc 1
Elven_King Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου, το θέμα μου είναι όντως αν πέφτει πάνω στον HDD. Στο υψος δεν νομίζω να έχω θέμα γιατί κουμπώνει με τέτοιο τρόπο που ο gpu fan κοιτάει προς τα κάτω. Θα τραβήξω μία φώτο από το κουτί ανοιχτό και θα την ποστάρω. Σ ευχαριστώ πολύ και πάλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα