Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα

Για αρχή έχω το HP DV7-2270US spects Q9000, PM45, 8GB Ram, 500GB HDD, HD4650 1GB

Όπως είπα θέλω να κάνω αναβάθμιση στον επεξεργαστή και αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημα

από το site της HP έχει σαν μέγιστο συμβατό επεξεργαστή τον Q9100.

από το site της INTEL πάλι, έχει σαν μέγιστο συμβατό επεξεργαστή τον QX9300. 

η διαφορές που έχουν μεταξύ τους είναι πέρα της συχνότητας λειτουργίας, 6MB παραπάνω Cache memory την οποία αν πάλι την συγκρίνεις με τον Q9100 μας μένει μονάχα η συχνότητα λειτουργίας.

Και κάπου εδώ φτάνω στην ερώτηση. Αν τον παραγγείλω και τον πάρω (γιατί πιο φθηνή τιμή που βρήκα είναι 150€) θα παίξει μόλις κουμπωθεί ή θα μου μείνει και θα τον φάω;

Δημοσ.

Το ίδιο με τον Q9100 και τον QX9300. Και τα Watt τους είναι ίδια όπως και το FSB τους.

Δεν θυμάμαι τώρα ποιο ακριβώς είναι

Δημοσ.

Πριν αναβαθμισω βιος μου δουλευε τοσο ο επεξεργαστης και νομιζα πως ηταν λαθος του cpuid.καλη φαση θα το δοκιμασω μολις γυρισω σπιτι. Παντως δεν δοκιμαζω να μονταρω bios μια φορα το εκανα σε σταθερο και εκλαιγα την μητρικη. Επισης εχει κλειδωμενο PLLchip και δεν μπορω να κανω δουλεια και με setfsb. Στο clevo που ειχα τον t9300τον ειχα φτασει σταθερα στα 2.9 χωρις ρευματα

Δημοσ.

Λοιπόν το EIST μου είναι κλειδωμένο και δεν μπορώ να το κλεισω. Το MP μου και χωρις το Throttle stop δουλευει στα χ8+ αλλά μόλις στρεσσάρονται και οι 4 πυρήνες πέφτει στα 7.5 και κλειδώνει εκεί το οποίο σημαίνει 2GHz. Μόλις μου τελειώσουν κάτι μεταφορές αρχείων που κάνω θα μπω στα Bios να δω τι παίζει. Έψαξα εν το μεταξυ για παλαιότερα Bios να του ξαναπεράσω τα προηγούμενα που δούλευε μόνιμα στα 2.26 αλλά έχει μόνο το τελευταίο που είχα περάσει το F.46 το οποίο είναι αυτό που έχω τώρα

Δημοσ.

Σαφως μαζι με Throttlestop και τυχον διαφορετικα bios,
μπορουν να βοηθησουν 100% περισσοτερο (ή οχι...) :ph34r:

Διαβασε κι αυτο, μηπως καποια δινει εφαρμοσιμη ιδεα:
http://forum.techinferno.com/throttlestop-realtemp-discussion/1460-throttlestop-ac-multiplier-locked-battery-multiplier-unlocked.html#post17843

To Argus Monitor, δειχνει ολες τις διακυμανσεις@cpu :-)
http://www.argotronic.com/en/

Δημοσ.

όπως μπορείς να δεις οι απόψεις δυίστανται... Το OCCT λέει 2GHZ kai to Argus 2.26GHZ....

Εγώ το μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω σε υψηλές επιδόσεις από την διαχείρηση ενέργειας του λειτουργικού και Minimum CPU USAGE 100%

Παρεπιπτώντως στα BIOS δεν έχει τίποτα ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή

post-192909-0-17105800-1392834388_thumb.png

Δημοσ.

ανεβαζω αλλες 2 φωτο. η μια είναι από στρεσσαρισμένο όπως βλέπεις το άργκους άλλα δείχνει τα υπόλοιπα δείχνουν να κλειδώνει τον CPU στα χ7.5. η άλλη από idle δείχνουν όλα να τρέχει πάνω από x8 ο MP

και όχι δεν φαίνεται να κλειδώνει...

post-192909-0-55677800-1392836962_thumb.png

post-192909-0-19949000-1392836972_thumb.png

Δημοσ.

Μπορεις να τρεξεις καποια benchmarks και να συγκρινεις τα αποτελεσματα τους.
Οσο δεν τυχον throttlαρει λογω θερμοκρασιων, θα μπορουν να ειναι συγκρισιμα.
-_-

Παντως οσο -λιγο ειναι αληθεια- τον ειχα δοκιμασει σε MSI πηγαινε @ 2.26GHz,
αλλα δε τον κρατησα: δεν ειχα super λογο να κρατησω q9000, σε 13αρι λαπτοπ.
:lol:

Δημοσ.

Η HP τα έχει πολύ κλειδωμένα τα λάπτοπ της. Πριν αυτό είχα ένα Clevo με τ9300 πάνω. Από BIOS σου έδινε επιλογές ενέργειας όχι όμως OC. Μέσω setfsb τον είχα πάει στα 2.9 χωρίς ρευματα σταθερό και με λίγο ρευμα παραπάνω τον έφτασα 3.1 και θερμοκρασίες 70 μέγιστο. Αλλά σε αυτό δεν σε αφήνει να κάνεις τίποτα. Ισως είναι καλύτερα γιατί με εμένα που έχει μπλέξει θα κατέληγε σκουπίδια μάλλον... Γιαυτό σκεφτομαι τον 9300 που ειναι πιο τουμπανο και απο ι7 να ειμαι υπερκαλυμένος

Δημοσ.

Ok τα παραπανω, αλλα τρεξε και benchmark: το Argus Monitor πιανει σωστα διακυμανσεις,
κι αν αυτο σου λεει φτανει 2.26GHz τοτε πρεπει καποιες στιγμες εστω, να τα εχει (και) αυτα
:ph34r:
Εκτιμηση μου οτι, σε αντιθεση με Q9000 (~65eu), δεν αξιζει ο QX9300 τα επιπλεον γιουρια.

Δημοσ.

λοιπόν βρήκα στα 65€ q9100 ES το οποίο σημαίνει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή. Λες να πιάνει στο λάπτοπ μου και να κάνουμε δουλειά;

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...