Timonkaipumpa Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Κατι άλλο θελω να μάθω. Στα PC προκειμένου να διατηρούμε το σύστημα σε καλή κατάσταση κάνανε που και που κανα καθαρισμό δίσκων, ανασυγκρότηση, καθαρισμό cashe, registry κτλ. Στα mac τι πρεπει να κάνουμε και πως; Sent from my iPhone using Insomnia Το MAC OS δεν έχει registry (εάν εννοείς τον όρο όπως ακριβώς είναι στο Windows). Επίσης, λόγω του συστήματος αρχείων που έχει αλλά και κάποιων διεργασιών που κάνει αυτό για εσένα χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις (ας πούμε ότι κάνει μόνο συντήρηση... βασικά όχι ας πούμε, αυτό κάνει) δεν είναι ανάγκη να ανησυχείς για αυτά που λες. Πιο πολύ κακό θα κάνεις εάν δεν ξέρεις τι πειράζεις παρά καλό. Γενικά, πλήρωσες τόσα λεφτά για να μην ανησυχείς για όλα αυτά. Και όντως δεν χρειάζεται. Έχω κάνει 3 OS updates (διαφορετικά OS και όχι update του ίδιου OS) χωρίς κανένα format. Έχω ένα σκασμό frameworks εγκατεστημένα plus κάτι δικούς μου agents και daemons. Ο Η/Υ είναι απλά just fine. Δεν είναι Windows... χαλάρωσε και άσ' τον. Αυτός ξέρει. Το μόνο που θα ήταν καλό, και οφείλεις, να κάνεις είναι να μην χρησιμοποιείς 3rd party applications για ό,τι σου δίνει ΕΤΟΙΜΟ το λειτουργικό σου. Θες VNC; Cmd + K στον Finder και στο protocol βάζεις vnc:// και την διεύθυνση που θες να συνδεθείς. Για FTP το ίδιο. Για afp το ίδιο. Θες ssh; Terminal. Θες να κάψεις DVD/CD; Disk Utility. Θες network analysis; Network utility + terminal (nmap). Θες αυτόματες διαδικασίες στον Η/Υ; Automator. Θες disk cleanup (μετά από κάποιο failure) ; Cmd + S κατά το boot και σε single user mode δίνεις fsck -fy. Έτοιμος. Είναι ελάχιστα αυτά που πραγματικά δεν έχει το λειτουργικό που απέκτησες (π.χ. αυτό που κάνει το appzaper ή ό,τι υπηρεσία προσφέρει το macports). Μην το βαραίνεις με 1000+2 λαλακίες που είναι απλά πιο fancy interfaces για ό,τι έχεις ήδη. Υ.Γ. να μην αναφέρω ότι το OS σου έχει από την μάνα του git, svn, nano, emacs και vim. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Σε άλλο θέμα είχε αναφερθεί πως ο XnViewMP είναι πολύ καλός αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη στο mac για να σου πω εντυπώσεις.Ειναι οτι καλύτερο σε mac os x, χωρις ομως να φθανει πχ το faststone image viewer σε windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marduc812 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Σε άλλο θέμα είχε αναφερθεί πως ο XnViewMP είναι πολύ καλός αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμη στο mac για να σου πω εντυπώσεις. Πολυ καλό πράγματι. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikelamar Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Ξέρετε κάποιο παρόμοιο με το subtitle workshop αλλα να ειναι δωρεάν Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Με το office της Microsoft εχω θ´εμα .. Laggarei πολυ ειδικά στο άνοιγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis5 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2014 Με το office της Microsoft εχω θ´εμα .. Laggarei πολυ ειδικά στο άνοιγμα. ποιο office; γενικα η υλοποιηση ειναι πισω σε σχεση με τα windows, λογικο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2014 το MS Office 2011 με το τελευταίο update .. Δεν ξέρω αν το αντίστοιχο για OS μπορεί να το αντικαταστήσει πλήρως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα