retze Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 γεια σας παιδια θελω να κανω overcloking το pc μου.. και αν μπορειτε να βοηθησετε.. amd fx8320/ v8 coolermaster/ gigabyte 970a ud3/ 16bg 1600mhz/ corsair tx750m... και θελω απο τα 3.5 να το παω στα 4.5ghz ηθελα αν ξερει καποιος να μου πει τι να απενεργοποιησω και ποσα voltage να ανεβασω στα bios... μην καψω και τιποτα.. ευχαριστω πολυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TrueGamerGR Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Ψύκτρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 APM off C1E off C6 off HPC on Η ταση που θελει το τσιπακι δεν ειναι στανταρ. Συνηθως ειναι πολυ κοντα ομως οποτε καπου στο 1.35-1.4V θα χρειαστεις για 4.5. Δοκιμαζεις αποτελεσματα με Cinebench πχ (για να βλεπεις οτι εισαι ενταξει συγκριτικα με αλλους- ο πιο ευκολος τροπος να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα) και παντα προσεχεις τις θερμοκρασιες πυρηνα (core temp) να μην ξεπερνουν τους 62C. Το ιδανικο θα ηταν να δουλευει σε 100% load περιπου στους 50C. Το overclocking θελει υπομονη και γνωση οποτε θα σου προτεινα να διαβασεις και αυτο το θεμα. Εχουν διαφορετικες και ανωτερες μητρικες τα παιδια, αλλα ειναι γραμμενα πραγματα που χρειαζονται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
retze Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας... θα κανω αυτα που με ειπες φιλε "Ashmadia" στα bios.. και πιστευω να πανε ολα καλα... απλα η ταση π.χ. αν τη βαλω στα +0.50(τουλαχιστον ετσι γραφει απο τα bios της gigabyte..)και δουλεψει να το αφησω ετσι και αν οχι να ανεβαζω σιγα σιγα μεχρι να γινει σταθερο..(απλα εχω ακουσει οσο λιγοτερη ταση ανεβαζεις τοσο το καλυτερο)... ? φιλε "ΤrueGamerGR" η ψυκτρα μου ειναι (τι γραφω και πανω) v8 coolermaster.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ με την UD3 και το uefi bios της Gigabyte άκρη δε βρήκα... δοκίμασε με AMD Overdrive σαν πιο εύκολη λύση (έχει και ενσωματωμένο τεστ σταθερότητας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
retze Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 ναι οντως φιλε τα bios της gigabyte ειναι οτι να ναι...(τα εχουν αλλαξει ολα) ειδικα με τα voltage ειναι πολυ μπερδεμα... θα δοκιμασω και το amd overdrive ισως ειναι ποιο ευκολο..... και κατι ακομα αν κανω το τεστ στο "Cinebench" περιπου τη βαθμολογια πρεπει να εχω στο OpenGL και στη cpu.. για να μην εχω προβλημα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας... θα κανω αυτα που με ειπες φιλε "Ashmadia" στα bios.. και πιστευω να πανε ολα καλα... απλα η ταση π.χ. αν τη βαλω στα +0.50(τουλαχιστον ετσι γραφει απο τα bios της gigabyte..)και δουλεψει να το αφησω ετσι και αν οχι να ανεβαζω σιγα σιγα μεχρι να γινει σταθερο..(απλα εχω ακουσει οσο λιγοτερη ταση ανεβαζεις τοσο το καλυτερο)... ? φιλε "ΤrueGamerGR" η ψυκτρα μου ειναι (τι γραφω και πανω) v8 coolermaster.. Κοιτα, πρεπει να κανεις το εξης. Γυρνας τα παντα στοκ, απενεργοποιεις το Turbo και βλεπεις τι ταση δινει το auto μεσα στο bios με ενα save. Απο αυτην την τιμη θα πρεπει να δωσεις offset (+0.05Vπχ ή +0.1V οσο χρειαζεται) μεχρι τα 1.35-1.4V. Αν bootarei και περνα και stability tests τοτε μπορεις να χαμηλωσεις την ταση λιγακι μεχρι το σημειο που παραμενεις σταθερος. Αν οχι, τοτε προσθετεις βημα βημα στο offset. Καλο θα ηταν να ρυθμισεις εδω και το LLC (load line calibration) στο high-ultra high, μπορει να σε βοηθησει. ναι οντως φιλε τα bios της gigabyte ειναι οτι να ναι...(τα εχουν αλλαξει ολα) ειδικα με τα voltage ειναι πολυ μπερδεμα... θα δοκιμασω και το amd overdrive ισως ειναι ποιο ευκολο..... και κατι ακομα αν κανω το τεστ στο "Cinebench" περιπου τη βαθμολογια πρεπει να εχω στο OpenGL και στη cpu.. για να μην εχω προβλημα??? Score των 4.6 εδω και των 4.5 εδω. Λογικα γυρω στο 700-720 πρεπει να βγαλεις. Μονο cpu test, δεν χρειαζεσαι κατι αλλο. Και προσοχη στις θερμοκρασιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 ναι οντως φιλε τα bios της gigabyte ειναι οτι να ναι...(τα εχουν αλλαξει ολα) ειδικα με τα voltage ειναι πολυ μπερδεμα... θα δοκιμασω και το amd overdrive ισως ειναι ποιο ευκολο..... και κατι ακομα αν κανω το τεστ στο "Cinebench" περιπου τη βαθμολογια πρεπει να εχω στο OpenGL και στη cpu.. για να μην εχω προβλημα??? Δες και αυτο το νημα το ειχα ανοιξει εγω για να κλοκαρω την δικο μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
retze Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 εκανα οτι μου ειπες φιλε "Ashmadia" απλα στα bios της gigabyte ειναι λιγο διαφορετικανα σου πω ακριβως τι εκανα... και ετσι οπως τα γραφει στη gigabyte.. gpu clock ratio 22.5 - 4.5ghz core performance boost - disabledC1E support - disabledcore C6 states - disabledκαι ενεργοποιησα μονο το HPCτο load line calibration να το παω απο το auto sto extreme η στο regular?(αυτα μου γραφει) και τα αλλα τα αφηνω οπως τα εχει το συστημαστα voltage ανεβασα το vcore +0.050vγενικα το συστημα δειχνει να ειναι σταθερο...εκανα και το τεστ στο CINEBENCH cpu "718 cb"στο HWmonitor γενικα η θερμοκρασιες στο package 25c το standar.. και φτανουν το πολυ 39c και στο cpu vcore 1.404 V με 1.416.. ειναι οκ μηπως ξεχασα κατι??? ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 εκανα οτι μου ειπες φιλε "Ashmadia" απλα στα bios της gigabyte ειναι λιγο διαφορετικα να σου πω ακριβως τι εκανα... και ετσι οπως τα γραφει στη gigabyte.. gpu clock ratio 22.5 - 4.5ghz core performance boost - disabled C1E support - disabled core C6 states - disabled και ενεργοποιησα μονο το HPC το load line calibration να το παω απο το auto sto extreme η στο regular?(αυτα μου γραφει) και τα αλλα τα αφηνω οπως τα εχει το συστημα στα voltage ανεβασα το vcore +0.050v γενικα το συστημα δειχνει να ειναι σταθερο... εκανα και το τεστ στο CINEBENCH cpu "718 cb" στο HWmonitor γενικα η θερμοκρασιες στο package 25c το standar.. και φτανουν το πολυ 39c και στο cpu vcore 1.404 V με 1.416.. ειναι οκ μηπως ξεχασα κατι??? ευχαριστω Τιποτα φιλε μου, ολα οκ φαινονται! Εκατσε καλα λοιπον και σου δινει αυτα που πρεπει! Τωρα πρεπει να κατεβασεις ενα κλικ την ταση και να βαλεις extreme llc. Δες ποση ταση δειχνει το Hwmonitor οσο θα το δοκιμαζεις να ειναι λιγακι λιγοτερη απο πριν (κατω απο 1.4 αν γινεται) και αν εισαι ξανα σταθερος κατεβαζεις και δευτερο κλικ. Θα σου προτεινα επισης να φτιαξεις profiles, αν σου δινει τετοια δυνατοτητα το bios, και να αποθηκευσεις 2-3 για καθε χρηση. Το πρωτο με τις stock τιμες (ελπιζω να τα θυμασαι αλλιως πρεπει να κανεις restore optimized defaults αφου αποθηκευσεις το OC σου) για τις περιπτωσεις που δεν χρειαζεσαι το OC για να μην ζοριζεις αδικα το hardware σου, ενα δευτερο με το oc που εκανες και απο κει και περα δικη μου προτιμηση ειναι να υπαρχουν καποια profiles για τις περιπτωσεις που δεν χρειαζεσαι 8 πυρηνες. Ετυχε να ξαναπαιξω το Witcher 1 προσφατα και παρατηρησα οτι χρησιμοποιουσε 3 μονο πυρηνες για παραδειγμα. Φτιαξε λοιπον ενα ακομα profile με τα OC settings σου και κανε disable τους 4 απο τους 8 πυρηνες (μεσω της επιλογης "CPU Core Control" οπου και θα επιλεξεις "one core per compute unit"). Ετσι θα ριξεις καταναλωση και θερμοκρασιες και ας εισαι overclocked! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hyphen Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 εκανα οτι μου ειπες φιλε "Ashmadia" απλα στα bios της gigabyte ειναι λιγο διαφορετικα να σου πω ακριβως τι εκανα... και ετσι οπως τα γραφει στη gigabyte.. gpu clock ratio 22.5 - 4.5ghz core performance boost - disabled C1E support - disabled core C6 states - disabled και ενεργοποιησα μονο το HPC το load line calibration να το παω απο το auto sto extreme η στο regular?(αυτα μου γραφει) και τα αλλα τα αφηνω οπως τα εχει το συστημα στα voltage ανεβασα το vcore +0.050v γενικα το συστημα δειχνει να ειναι σταθερο... εκανα και το τεστ στο CINEBENCH cpu "718 cb" στο HWmonitor γενικα η θερμοκρασιες στο package 25c το standar.. και φτανουν το πολυ 39c και στο cpu vcore 1.404 V με 1.416.. ειναι οκ μηπως ξεχασα κατι??? ευχαριστω Σε βλεπω πολυ καλο! ειδικα αν φτανεις μονο 39c εισαι κομπλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bmv Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Αν δεν τρέξεις και κανένα prime δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την σταθερότητα του συστήματος... Το cinebench δεν ενδείκνυται για τον έλεγχο της σταθερότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Αν δεν τρέξεις και κανένα prime δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την σταθερότητα του συστήματος... Το cinebench δεν ενδείκνυται για τον έλεγχο της σταθερότητας. Δεν συμφωνω με την πρακτικη προσωπικα, αλλα δεν μπορω να πω οτι εχεις και αδικο. Το cinebench προταθηκε μονο για να ξερει ο φιλος οτι το overclocking που κανει αποδιδει. Αν τωρα ειναι σταθερος στο 100% της χρησης του ο φιλος, δεν βλεπω τον λογο που πρεπει να ειναι σταθερος και σε ενα φορτιο που δεν θα ξαναδει το μηχανημα του. Φυσικα, ειναι ελευθερος να κανει οτι του αρεσει. Αν δεν θελει να κολλησει το συστημα του ποτε και θελει να ξερει οτι λειτουργει απροβληματιστα, με Prime95 για αρκετη ωρα μπορει να διαπιστωσει ασταθειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
retze Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 εριξα και αλλο τη ταση απο τα +0.050v στα 0.025v (ποιο κατω με κλεινει.....) λοιπον παιδια παρατηρησα κατι στο load line calibration: αν το βαλω extreme η ταση ανεβενει στα 1.380 μεχρι 1.404 αν κανω το τεστ στο cinebench το package ανεβενει στους 55c ενω αν το βαλω στο regular η τση παει 0.936 μεχρι 1.308 και κανω το τεστ στο cinebench το package φτανει μεχρι τους 41c στο τεστ τα "cb" που με βγαζει ειναι ιδια ειτε με extreme ειτε με regular.... ρε παιδια και κατι αλλο ειναι φυσιολογικο οταν το συστημα το εχω ανοιχτω χωρις να εχω ανοιχτει καποια διεργασια το package να ειναι στους 8c??? θα δοκιμασω και το πριμε 95 να δω αν ολα ειναι καλα.. περπου ποση ωρα θελει να το αφησω καμια ωρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Package <30±5° είναι αναξιόπιστη εντελώς η μέτρηση (κοινώς όχι, σε idle δεν γίνεται να έχει 8 βαθμούς εκτός αν έχεις θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 5-6° ). Για το prime δεν υπάρχει "στάνταρ", κάποιοι το βάζουνε μισή ώρα, κάποιοι 2ώρο, κάποιοι 8ώρο και οι hardcore το βάζουν 24 ώρες. Γενικά πιο αξιόπιστα θεωρούνται αποτελέσματα πέραν των 8-10 ώρων, αλλά όπως είπε κι ο Ash το φορτίο αυτό δεν θα το έχεις σε πραγματική χρήση ποτέ ή σχεδόν ποτέ, οπότε μετά από 1-2 ώρες αν δεν βγάλει κάποιο σφάλμα λογικά είσαι κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα