kdiamant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα σας, έχει η γιαγιά μου μια πολυυυυυ παλιά τηλεόραση και έχει αποκωδικοποιητή της πλάκας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ στο τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή να βάλω όταν επιλέγει ένα κανάλι, να μην μπορέι να πληκτρολογηθεί 2ψήφιος αριθμός και πάνω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λόγω ότι είναι της πλάκας το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή αλλά και λόγω ότι τρέμει η γυναίκα λόγω ηλικίας, με το που πατάει λίγο παραπάνω το κουμπί π.χ. το νούμερο 4 αντί να πατιέται το κανάλι 4, να πατιέται το 44 ή το 444 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεί το κανάλι που θέλει, να πεδεύεται και να καταλήγει να βλέπει ότι να ναι... Κοίταξα να της αλλάξω αποκωδικοποιητή αλλά δεν βρήκα κάποιον με αυτή την επιλογή όπως έχουν πολλές τηλεοράσεις. Είναι καμία ρύθμιση και δεν την έχω βρεί (που δε νομίζω γιατί το έχω ψάξει). Τι προτείνετε? Μην μου πείτε αγορά καινούργια τηλεόρασης. Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grwarlock Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 3 λυσεις μπορω να σκεφτω για την ωρα. 1.Παρε ενα αλλο αποδικωποιητη με πιο σκληρα πληκτρα. 2.Ταξινομησε τα καναλια με την σειρα απο το 1 εως το 9.Δεν νομιζω η γιαγια σου να παρακολουθει παραπανω απο 10 καναλια. 3.Μαθε την να χρησιμοποιει τα βελακια για να αλλαξει καναλι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Όντως τρελό πρόβλημα. Το έχω δει επίσης να συμβαίνει σε έναν αποκωδικοποιητή που μόλις πατήσεις για παράδειγμα το 44 (και πατιούνται και εύκολα τα άτιμα!) και γενικως καποιο κανάλι που δεν υπάρχει, πετάγεται παραθυρο που λέει: Δεν υπάρχει το κανάλι! Και δε φευγει αν δε πατησεις ΟΚ. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που προγραμμάτισαν τέτοιους αποκωδικοποιητές. Μπράβο και ξανα μπράβο τι να πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Αποκ/τη με επιλογη για μονο διπλο νουμερο δεν εχω συναντησει. Βασιζόμενος στο μήνυμα του grwarlock θα δώσω μια διαφορετική λύση την οποία δοκίμασα σε αναλογη περιπτωση και παιζει απροβλημάτιστα. Θα χρειαστείς υπολογιστή και καλώδιο mini usb Πάρε ένα προγραμματιζόμενο τηλεx/ριο tele usb-300 ( http://www.e-shop.gr/product?id=PER.850050 ). Ειναι αρκετά μεγαλο σαν τηλεχειρ/ιο με μεγαλα καθαρα κουμπια Προγραμμάτισε τα πάνω δυο κουμπιά να κλείνουν/ανοιγουν αποκ/τη και τηλεόραση Προγραμμάτισε μονο τα βελάκια του σταυρου να αλλαζει καναλια και ηχο Αδρανοποίησε ολα τα αλλα πλήκτρα (δεν μπορείς σε αυτα της δευτερης γραμμής) Πέρασε τις ρυθμίσεις σε ολες τις συσκευες της δευτερης γραμμής (θα το καταλαβεις μεσα απο το προγραμμα) οποτε ακομα κι αν πατησει καταλαθος το aux να μη συναντησει προβλημα. Το μόνο που θα πρεπει να της εξηγήσεις είναι οτι αν βγάλει κάποιο μήνυμα να πατήσεις κάποιο απο τα βελάκια. Αυτό γιατί λίγο πριν ο αποκ/της κλείσει αυτόματα (αδράνεια) βγαζει ενα μήνυμα του τύπου «Θα κλεισω σε 1 λεπτο, πατα ενα κουμπι» Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχήν ευχαριστώ για τη βοήθεια. 3 λυσεις μπορω να σκεφτω για την ωρα. 1.Παρε ενα αλλο αποδικωποιητη με πιο σκληρα πληκτρα. 2.Ταξινομησε τα καναλια με την σειρα απο το 1 εως το 9.Δεν νομιζω η γιαγια σου να παρακολουθει παραπανω απο 10 καναλια. 3.Μαθε την να χρησιμοποιει τα βελακια για να αλλαξει καναλι. Το 2 το εχω κανει αλλά δυστυχώς δεν τα ταξινομεί σε μονοψήφιο αριθμό αλλά π.χ. 0001, 0002. Αυτό που λές με τα βελάκια επίσης έτσι τις έχω πεί να αλλάζει κανάλια αλλά πάλι δεν βοηθάει για τον ίδιο λόγο όπως με τους αριθμούς. Παρατεταμένη πίεση και αλλάζει 2-3 κανάλια... Όντως τρελό πρόβλημα. Το έχω δει επίσης να συμβαίνει σε έναν αποκωδικοποιητή που μόλις πατήσεις για παράδειγμα το 44 (και πατιούνται και εύκολα τα άτιμα!) και γενικως καποιο κανάλι που δεν υπάρχει, πετάγεται παραθυρο που λέει: Δεν υπάρχει το κανάλι! Και δε φευγει αν δε πατησεις ΟΚ. Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που προγραμμάτισαν τέτοιους αποκωδικοποιητές. Μπράβο και ξανα μπράβο τι να πω. Αυτό που λές όντως ένα άλλο θέμα. Όταν τις εμφανίσει κανα τέτοιο πινακάκι εκέι γίνεται show! Τι να πώ πραγματικά ώρες ώρες απορώ πώς γίνεται κάτι τόοοοσο απλό να μην το έχουν προβλέψει. Αποκ/τη με επιλογη για μονο διπλο νουμερο δεν εχω συναντησει. Βασιζόμενος στο μήνυμα του grwarlock θα δώσω μια διαφορετική λύση την οποία δοκίμασα σε αναλογη περιπτωση και παιζει απροβλημάτιστα. Θα χρειαστείς υπολογιστή και καλώδιο mini usb Πάρε ένα προγραμματιζόμενο τηλεx/ριο tele usb-300 ( http://www.e-shop.gr/product?id=PER.850050 ). Ειναι αρκετά μεγαλο σαν τηλεχειρ/ιο με μεγαλα καθαρα κουμπια Προγραμμάτισε τα πάνω δυο κουμπιά να κλείνουν/ανοιγουν αποκ/τη και τηλεόραση Προγραμμάτισε μονο τα βελάκια του σταυρου να αλλαζει καναλια και ηχο Αδρανοποίησε ολα τα αλλα πλήκτρα (δεν μπορείς σε αυτα της δευτερης γραμμής) Πέρασε τις ρυθμίσεις σε ολες τις συσκευες της δευτερης γραμμής (θα το καταλαβεις μεσα απο το προγραμμα) οποτε ακομα κι αν πατησει καταλαθος το aux να μη συναντησει προβλημα. Το μόνο που θα πρεπει να της εξηγήσεις είναι οτι αν βγάλει κάποιο μήνυμα να πατήσεις κάποιο απο τα βελάκια. Αυτό γιατί λίγο πριν ο αποκ/της κλείσει αυτόματα (αδράνεια) βγαζει ενα μήνυμα του τύπου «Θα κλεισω σε 1 λεπτο, πατα ενα κουμπι» Καλή λύση δείχνει. Το έχεις δοκιμάσει ώστε ακόμα και παραπάνω να πατηθεί το κουμπί να μην αλλάζει σε 2.3 ψήφιο αριθμό? Επίσης κάνει για όλους τους αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις? Σας ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Καλή λύση δείχνει. Το έχεις δοκιμάσει ώστε ακόμα και παραπάνω να πατηθεί το κουμπί να μην αλλάζει σε 2.3 ψήφιο αριθμό? Αν εννοεις με πάτημα του βέλους, αυτό δεν λύνεται. Το πόσο γρήγορα αλλάζουν εξαρτάται από τον αποκωδικοποιητή, δηλαδή τον προγραμματισμένο χρονιστή για να παει στο επομενο καναλι. Αν η γνωστή σου εχει μάθει να παταει το πλήκτρο για 5-6 δευτερολεπτα, δεν θα βρεις ποτε τη λύση. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να την εκαπιαδευσεις να στοχεύει (αλλο μεγα προβλημα), να πατά δυνατά ΚΑΙ ΜΕΤΑ να κοιτα αν αλλαξε καναλι. Σου μιλώ απο εμπειρία. Επίσης κάνει για όλους τους αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις? Έχει μια τεράστια βάση δεδομένων από οτιδήποτε συσκευή μπορείς να φανταστείς, αλλά ακόμα κι αν δεν το εχει στη βάση, μπορείς εύκολα να διαβάσεις χειροκίνητα τα πλήκτρα των αρχικών τηλε/ριων και να φτιάξεις custom πακέτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kdiamant Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Αν εννοεις με πάτημα του βέλους, αυτό δεν λύνεται. Το πόσο γρήγορα αλλάζουν εξαρτάται από τον αποκωδικοποιητή, δηλαδή τον προγραμματισμένο χρονιστή για να παει στο επομενο καναλι. Αν η γνωστή σου εχει μάθει να παταει το πλήκτρο για 5-6 δευτερολεπτα, δεν θα βρεις ποτε τη λύση. Αφιέρωσε λίγο χρόνο να την εκαπιαδευσεις να στοχεύει (αλλο μεγα προβλημα), να πατά δυνατά ΚΑΙ ΜΕΤΑ να κοιτα αν αλλαξε καναλι. Σου μιλώ απο εμπειρία. Έχει μια τεράστια βάση δεδομένων από οτιδήποτε συσκευή μπορείς να φανταστείς, αλλά ακόμα κι αν δεν το εχει στη βάση, μπορείς εύκολα να διαβάσεις χειροκίνητα τα πλήκτρα των αρχικών τηλε/ριων και να φτιάξεις custom πακέτο. Η γιαγιά μου είναι, όχι γνωστή μου . Με το πάτημα του κουμπιού εννοώ αν παράδειγμα πατήσει τον αριθμό 4 λίγο παραπάνω σε διάρκεια, να μην πατηθεί ο αριθμός 44 ή 444 όπου είναι και το πρόβλημα όπως περιγράφω στην αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Η γιαγιά μου είναι, όχι γνωστή μου . Με το πάτημα του κουμπιού εννοώ αν παράδειγμα πατήσει τον αριθμό 4 λίγο παραπάνω σε διάρκεια, να μην πατηθεί ο αριθμός 44 ή 444 όπου είναι και το πρόβλημα όπως περιγράφω στην αρχή. Αυτό ειναι θέμα αποκωδικοποιητή. Αν η γιαγιά σου πατά πολύ τα πλήκτρα, θα εχεις το ίδιο πρόβλημα οτι τηλεχ/ριο να πάρεις. Για αυτό ακριβώς το λόγο σου ειπα να απενεργοποιήσεις όλα τα πλήκτρα (μαζί με τα νουμερα) και να αφήσεις μόνο το σταυρό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα