Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ένας φίλος μου έδωσε ένα παλιό υπολογιστή να του κάνω format. Έχει μητρική μία Asus p5rd1-vm, cpu Pentium d 2,66mhz, 2 Χ 512 mb ddr1 κι ένα σκληρό Seagate 100GB. To πρόβλημά είναι ότι όταν πάω να του περάσω τα windows δεν αναγνωρίζει πουθενά τον δίσκο! Στο Bios τον αναγνωρίζει μόνο στο boot priority κι εννοείται μέσα στα windows. Στην εγκατάσταση όμως πουθενά! Ξέρει κανείς γιατί γίνεται αυτό? Παίζει ρόλο ότι γράφει κάτι raid(δεν γνωρίζω πολλά επ αυτού)?

Δημοσ.

Σε ide βασικά να τον βάλει για να τον δεί , σε ahci συνήθως δεν βλέπουν τους δίσκους ανάλογα βεβαια τα windows αλλα και την motherboard

Δημοσ.

Αρχικά έλεγα να του περασω τα 7, αλλά τότε δεν ήξερα τι σύστημα είχε..! Τώτα που το είδα μήπως είναι καλύτερα να του περάσω xp?Λόγω του 1 gb ram το ρωτάω...Από που στο bios τον βάζω να τον βλέπει σε ide?

Μπήκα στα bios και βλέπει σε ide. Ο σκληρός είναι sata όμως και συνδέεται με κάτι αντάπτορες ...Αν τα λέω λίγο περίεργα ειναι γιατί δεν έχω μεγάλη επαφή με hardware, οπότε να με συγχωρείτε!

Δημοσ.

Οχι αν τον αφήσει σε ide στο bios φυσιολογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα , ομως τα xp που θα βάλεις καλο θα ειναι να εχουν ενσωματομένο το sp3

Δημοσ.

Μετά από αρκετό διάβασμα σε διάφορα φόρουμ κατάλαβα ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι προβληματική. Πρέπει να περάσω τους sata drivers με δισκετα!!(που δεν έχω!) κατά την εγκατάσταση. Όταν πάω να περάσω τα 7 μου επιτρέπει να περασω drivers με usb, αλλά δεν αναγνωρίζει κανένα παρότι είναι της συγκεκριμένης μητρικής. Το τελευταίο είναι να κάνω αυτό που λες, μιας και σε αυτο το λειτουργικό είναι ενσωματομένοι οι raid drivers, αλλά άντε να το βρω τώρα αυτό...Δεν ξαναλαμβάνω φορματ για φίλους!!!

Δημοσ.

Αποσυμπιεσμενος ναι..απλα δεν τον βλεπει..

Αποστολή από το GT-S5670 με τη χρήση Insomnia App

Αποσυμπιεσμενος ναι..απλα δεν τον βλεπει..

Αποστολή από το GT-S5670 με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...