Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους . Πολλές φορές έχω σκεφτεί και έχω ρωτήσει για ανώτερες σπουδές . Η αληθεια είναι ότι ακομα ειμαι με ένα πτυχίο πληροφορικής . Δεν αξιώθηκα να κάνω κάτι ακομα όσο και αν το έχω ψσξει.

Αυτη τη στιγμή εργάζομαι επομένως οι επιλογές μου για σπουδές είναι περιορισμένες . Ξέρω ότι εφόσον εργάζομαι εδώ και εφτά χρόνια ως προγραμματιστής ένα τεχνικό μεταπτυχιακό ίσως είναι λίγο περιττό. Για MBA οι επιλογές είναι πολλές και βολεύουν . Η καρδιά λέει ομως Πληροφορική. Μάνατζερ δεν βλεπω να γίνομαι έτσι και αλλιώς σύντομα .

Το πρόβλημα είναι ότι δεν,έχω βρει κάτι της προκοπής σε τεχνικό επίπεδο part time . Να αφησω την δουλεια είναι εκτός συζήτησης . Distance learning το πιο ενδιαφέρον που έχω βρει και σχετικά φτηνο είναι ένα certificate σε software engineering απο το Harvard extension school . Το Carnegie mellon είναι πανάκριβο. Στο royal Holloway το information security δεν είναι κάτι που με ενδιαφερει . Στην Ελλάδα το μεταπτυχιακό στην ασοεε είναι λίγο για πτυχιούχους πληροφορικής.

Η ερώτηση μου είναι ... ξέρετε κανένα καλό ενδιαφέρον πρόγραμμα που να μπορώ να παρακολουθήσω αλλα παράλληλα με την δουλεια ;;;;

Δημοσ.

Πρέπει να σκεφτείς που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, που θέλεις να πας και αν κάποιο πρόγραμμα/γνώση/χαρτί όντως σε βοηθήσει να πας εκεί που θες. Να κάνεις κάποιο οτιδήποτε απλά για να το έχεις δεν βλέπω το λόγο.

• Like 1
Δημοσ.

Η ερώτησή σου πρέπει να είναι Τι Θές να κάνεις; Με τις θες να ασχοληθείς και πως θες να ασχοληθεις. Εγώ προτείνω πήγαινε εξωτερικό με scholarship, σπούδασε και ταυτόχρονα δούλευε μετά αν θες κρατάς την δουλειά σου η ψάχνεις funding για startup.

Δημοσ.

Πρέπει να σκεφτείς που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή, που θέλεις να πας και αν κάποιο πρόγραμμα/γνώση/χαρτί όντως σε βοηθήσει να πας εκεί που θες. Να κάνεις κάποιο οτιδήποτε απλά για να το έχεις δεν βλέπω το λόγο.

Σε μια άλλη εποχή θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Στην περίοδο που διανύουμε όχι. Ένα χαρτί μπορεί να μην σε οδηγήσει κάπου αλλού αλλά μπορεί να σε εδραιώσει καλύτερα στον τομέα που είσαι . Μπορεί να σου ανοίξει ορίζοντες που ενδεχομένως να μην επιτευχθούν ποτέ.  Όταν ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος πρεπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμος. Φυσικά ενα χαρτί δεν λέει τίποτα. Αν όμως ξέρεις γιατί το κάνεις μπορεί να σου προσφέρει πολλά και να μην αποτελέσει απλά μια ακόμα γραμμή στο βιογραφικό. 

Κάτι τέτοιο θα σου άρεσε Link.png Site: Stanford

Δεν έχω κοιτάξει καθόλου το οικονομικό μέρος.

Θα το κοιτάξω ... φαίνεται ενδιαφερον

Η ερώτησή σου πρέπει να είναι Τι Θές να κάνεις; Με τις θες να ασχοληθείς και πως θες να ασχοληθεις. Εγώ προτείνω πήγαινε εξωτερικό με scholarship, σπούδασε και ταυτόχρονα δούλευε μετά αν θες κρατάς την δουλειά σου η ψάχνεις funding για startup.

Η αλήθεια είναι ότι μια επιλογή που σκεφτόμουν ήταν η εύρεση δουλειά στην Βρετανία και να κάνω και ενα μεταπτυχιακό. Εϊναι κάποιοι παράγοντες όμως που αυτή τη στιγμή με κρατάνε Ελλάδα. Είναι μια επιλογή όμως. 

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι μια επιλογή που σκεφτόμουν ήταν η εύρεση δουλειά στην Βρετανία και να κάνω και ενα μεταπτυχιακό. Εϊναι κάποιοι παράγοντες όμως που αυτή τη στιγμή με κρατάνε Ελλάδα. Είναι μια επιλογή όμως. 

Βρετανια παιζει πολυ για δουλεια ενας φιλος μου πηγε και πληρωνεται καλα. '

Ακομη εχει υποψην σου και οτι η Ιαπωνια διναι και αυτη υποτροφιες για σπουδες. (Και οδηγανε με το τιμονι δεξια σαν τους Αγγλους) Μπορει να μην βολευει εργασιακα αλλα βολευει το να έχεις  partners ειδικά αν θες να ασχοληθείς με game industry / game development. (Και ποιο πολύ βολεύει στο visual novels να κάνεις παρά normal games) ;)

Δημοσ.

Βρετανια παιζει πολυ για δουλεια ενας φιλος μου πηγε και πληρωνεται καλα. '

Το καλά είναι σχετικό...εγώ είχα αρχίσει να ψάχνομαι και έβλεπα ότι μπορούσα να χτυπήσω δουλειές στο Λονδίνο με 50.000 μεικτά

(~30.000 καθαρά). Μετά έβαλα τα έξοδα κάτω και διαπίστωσα ότι αντιστοιχεί σε 15.000 στην Ελλάδα, οπότε το καλά είναι πάντα σχετικό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...