osotirassas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Παιδιά καλησπέρα, χρειάζομαι τις γνώσεις σας με το εξής θέμα: φίλος μου έδωσε το TL-WA701ND (v2) για να το χρησιμοποιήσω ως repeater. Το σέταρα μέσω καλωδίου με το pc μου, και θεωρώ ότι (τουλάχιστον) κάτι έχω κάνει σωστά αφού τα windows μου δείχνουν ότι έχω internet access μέσω local area connection. Όμως κάτι μου έχει ξεφύγει στο wireless, αφού το το σήμα στο pc παραμένει στα ίδια επίπεδα και το κινητό (το οποίο έπιανε οριακά το ασύρματο) αντι να έχει σήμα καμπάνα (είναι δίπλα στο repeater) βλέπει πάλι οριακά το δίκτυο.... επομένως φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι δεν συνδέομαι μέσω του repeater αλλά εξακολουθώ να παίζω μέσω router έχει κανείς ιδέα για το τι μπορεί να ευθύνεται ή / και τι μπορώ να κάνω; Πρόσθετες (ενδεχομένως) χρήσιμες πληροφορείες: router: ZXHN H108N V2.3 (το καμάρι της HOL) DHCP: disabled (έχω δώσει στατικές σε όλες τις συσκευές) firmware update στο repeater: ναι στην τελευταία έκδοση (TL-WA701ND_V2_130528) τέλος, από το pc χωρίς καλώδιο βλέπω κανονικά τη σελίδα του repeater. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και και συγγνώμη για το μέγεθος του post!
Sieg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Έλεγξε αν το ρουτερ και ο repeater είναι στο ίδιο channel.Υπάρχει η περίπτωση να είναι ρυθμισμένος ο repeater αυτόματα στο κανάλι για Ελλάδα(6) ενώ αρκετά router των παρόχων εκπέμπουν στο κανάλι 1 by default.
osotirassas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 είναι και τα 2 στο ίδιο channel...
Sieg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Τον DHCP τον έχεις κλείσει και στο κύριο router;Αν όχι,νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι στατικές οι ρυθμίσεις στις συσκευές.Αυτό το κάνεις μόνο στην περίπτωση που θές να έχεις πρόσβαση στο configuration page του repeater.Τώρα με κλειστό DHCP από το κύριο ρούτερ μήπως χάνεται κάπου και η διεύθυνση του repeater; Μια λύση που δουλεύει είναι να έχεις ανοιχτό DHCP στο κύριο,κλειστό στον repeater και αυτόματες διευθύνσεις στις συσκευές.
osotirassas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Τον DHCP τον έχεις κλείσει και στο κύριο router;Αν όχι,νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι στατικές οι ρυθμίσεις στις συσκευές.Αυτό το κάνεις μόνο στην περίπτωση που θές να έχεις πρόσβαση στο configuration page του repeater.Τώρα με κλειστό DHCP από το κύριο ρούτερ μήπως χάνεται κάπου και η διεύθυνση του repeater; Μια λύση που δουλεύει είναι να έχεις ανοιχτό DHCP στο κύριο,κλειστό στον repeater και αυτόματες διευθύνσεις στις συσκευές. ναι τον έχω κλείσει και στο router και έχω δώσει στατικές σε όλες τις συσκευές. Το internet παίζει μια χαρά. Στα logs του router βλέπω ότι συνδέεται το repetear στο router... (τουλάχιστον το εμφανιζει στα associated devices)
Sieg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Τις στατικές διευθύνσεις στις συσκευές τις έχεις δώσει με βάση τον repeater ή το κύριο ρουτερ;Αν λες ότι βλέπεις κανονικά τη σελίδα με το configuration του repeater έχεις βάλει μάλλον ip του repeater.Η ip πρέπει να είναι με βάση το κύριο ρουτερ πχ.192.168.1.5
osotirassas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Τις στατικές διευθύνσεις στις συσκευές τις έχεις δώσει με βάση τον repeater ή το κύριο ρουτερ;Αν λες ότι βλέπεις κανονικά τη σελίδα με το configuration του repeater έχεις βάλει μάλλον ip του repeater.Η ip πρέπει να είναι με βάση το κύριο ρουτερ πχ.192.168.1.5 τις έχω δώσει με βάσει το router. Π.χ. το router είναι 192.168.2.1 (default gateway), το pc 192.168.2.2, το κινητό 192.168.2.10 και το repeater 192.168.2.250. Χτυπώντας 192.168.2.1 μπαίνω στην configuration σελίδα του router και χτυπώντας 192.168.2.250 μπαίνω στην configuration σελίδα του repeater, ασύρματα πάντα... είναι σαν να μην ενισχύει το σήμα... μου το βγάζει σαν συσκευή που απλά συνδέεται στο στο δίκτυο και όχι που ενισχύει το υπάρχον σήμα.
osotirassas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 καλησπέρα, μιας και εξακολουθώ να έχω το προβληματάκι, αν υπάρχει κάποιος που να το έχει λύσει ή που έχει το συγκεκριμένο repeater και το έχει κάνει να δουλέψει κανονικα, ας ποστάρει τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιεί...
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 α.σαν Universal repeater το εχεις το tp link η μηπως το εβαλες σκετο Repeater ή client? β.στο adsl router βαλε καρφωτα καναλι και οχι 12 καναλι οχι 13 καναλι. επισης αν αφησεις καποιον dhcp ανοιχτο ασε στο κυριως ρουτερ δηλαδη το adsl router και κλειστον στο tp link
osotirassas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 λοιπόν, μάλλον έβγαλα άκρη. Μπήκα στο router κι απέκλεισα το 80211.b από πρωτόκολλο επικοινωνίας (γενικά κουφό, αν σκεφτείς ότι το repeater υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ). Έκτοτε (από χθες) όλα φαίνεται να δουλεύουν ρολόι Μια τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιος τρόπος για να τεστάρω γρήγορα το δίκτυό μου για ποιότητα σύνδεσης κι αποσυνδέσεις, εκτός από το να παρακολουθώ το log του router τακτικά;
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 λοιπόν, μάλλον έβγαλα άκρη. Μπήκα στο router κι απέκλεισα το 80211.b από πρωτόκολλο επικοινωνίας (γενικά κουφό, αν σκεφτείς ότι το repeater υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ). Έκτοτε (από χθες) όλα φαίνεται να δουλεύουν ρολόι Μια τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάποιος τρόπος για να τεστάρω γρήγορα το δίκτυό μου για ποιότητα σύνδεσης κι αποσυνδέσεις, εκτός από το να παρακολουθώ το log του router τακτικά; ειναι πραγματι κουφο απο την αλλη αφου δεν το χρειαζεσαι το 802.11b καλα εκανες και το εκλεισες.θα το δεις στην πραξη αν θα στο ξανακανει.αλλο θεμα να κανει αποσυνδεσεις το wireless στο adsl router σου,αλλο θεμα να κανει αποσυνδεσεις το wireless στο Repeater και στην μεταξυ επικοινωνια με το adsl router και αλλο θεμα να κανεις αποσυνδεσεις το adsl router απο το ιντερνετ. τα 2 πρωτα δυσκολα θα τα δεις στην πραξη γιατι μπορει να κανει καποια στιγμη που δεν χρησιμοποιεις εσυ το ιντερντετ οποτε να μην το δεις.για το τριτο αν υπαρχουν counters που μετρανε ποση ωρα εισαι Online ,ποσα dc's ειχες κτλ τοτε ναι μπορεις να δεις τι εχει γινει.αλλιως η πρεπει να δεις το Log του ρουτερ η να εχεις βαλει να βαραει καπου ενα ping συνεχεια και το αποτελεσμα να το καταγραφεις σε ενα Txt αρχειο και μετα να δεις ποσα Request time out ειχες.βεβαια αν κανει μονο ενα Request time out δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωτικα disconnect.
osotirassas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 ειναι πραγματι κουφο απο την αλλη αφου δεν το χρειαζεσαι το 802.11b καλα εκανες και το εκλεισες.θα το δεις στην πραξη αν θα στο ξανακανει.αλλο θεμα να κανει αποσυνδεσεις το wireless στο adsl router σου,αλλο θεμα να κανει αποσυνδεσεις το wireless στο Repeater και στην μεταξυ επικοινωνια με το adsl router και αλλο θεμα να κανεις αποσυνδεσεις το adsl router απο το ιντερνετ. τα 2 πρωτα δυσκολα θα τα δεις στην πραξη γιατι μπορει να κανει καποια στιγμη που δεν χρησιμοποιεις εσυ το ιντερντετ οποτε να μην το δεις.για το τριτο αν υπαρχουν counters που μετρανε ποση ωρα εισαι Online ,ποσα dc's ειχες κτλ τοτε ναι μπορεις να δεις τι εχει γινει.αλλιως η πρεπει να δεις το Log του ρουτερ η να εχεις βαλει να βαραει καπου ενα ping συνεχεια και το αποτελεσμα να το καταγραφεις σε ενα Txt αρχειο και μετα να δεις ποσα Request time out ειχες.βεβαια αν κανει μονο ενα Request time out δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωτικα disconnect. μ' αλλα λόγια, να αγαπιόμαστε.... όπως κι να χει έβγαλα άκρη.. ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή!
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 εξαρτατε το ρουτερ σου.πχ το Thomson σου λεει τα παντα.ποση ωρα εισαι online σαν internet,σαν adsl,σαν router και ποσα dc's εχεις απο την τελευταια φορα που το εκανες Reboot
osotirassas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 εξαρτατε το ρουτερ σου.πχ το Thomson σου λεει τα παντα.ποση ωρα εισαι online σαν internet,σαν adsl,σαν router και ποσα dc's εχεις απο την τελευταια φορα που το εκανες Reboot μωρέ δίκιο έχεις, αλλά το δικό μου (ZXHN H108N - το μαμίσιο της HOL) δεν δείχνει και πολλά... άσε που το σήμα του είναι πιο ασθενές από του netfaster 2 iad που είχα πριν... μου φαίνεται ότι θα δώσω προτεραιότητα για αλλαγή...
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 μωρέ δίκιο έχεις, αλλά το δικό μου (ZXHN H108N - το μαμίσιο της HOL) δεν δείχνει και πολλά... άσε που το σήμα του είναι πιο ασθενές από του netfaster 2 iad που είχα πριν... μου φαίνεται ότι θα δώσω προτεραιότητα για αλλαγή... καλα ναι το zte θελει βαψιμο και πεταμα κανονικα.αν εχεις άλλο ρουτερ παντως μπορεις να αλλαξεις της hol.ακομα και κανα παλιο ρουτερ να εχεις που να είναι και για Isdn μπορεις να το κανεις ένα ωραιο Access point και να κλεισεις το wifi του zte.απλα μετα γεμιζεις λιγο συσκευές.με την πρωτη ευκαιρεια παντως ναι άλλαξε το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα