flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Πρόκειται για καινούρια σύνθεση, έχω την στοκ ψύκτρα και ήθελα να δω τι θερμοκρασίες πιάνει. Η κατάσταση έχει ως εξής: Το HWMonitor δείχνει μόνο package, το core temp και το speedfan δεν δείχνουν τίποτα για cpu, και το EasyTune6 (εργαλείο που ήρθε μαζί με την gigabyte μητρική δείχνει μόνο System και απο κάτω CPU, αλλά πάλι δεν χωρίζει σε cores. Το bios δίνει πάλι μόνο cpu και system. Πέρα απο αυτό, το hwmonitor, την πρώτη μέρα κιόλας που έβαζα να κάνει εγκαταστάσεις προγραμμάτων κτλ, μου έφτασε και 85 βαθμούς! Λέω τι γίνεται τόσο χάλια είανι η στοκ ψύκτρα; Στο bios στο pc health status, κάνοντας επανεκκίνηση αμέσως μετά τη μέτρηση μου έδειχνε 10 βαθμούς κα΄τω, και το έβαλα να χτυπάει ήχο αν περάσει τους 80, δεν χτύπησε 2 μέρες τώρα. Το HWmonitor και τώρα που το είδα δίνει ψηλές τιμές, και σε 5-6 δευτερόλεπτα δείχνει 75 και πέφτει και 55, ξανανεβαίνει λίγο. Πάντως σε idle τελείως κάτω απο 49 δεν μου έχει δείξει. Το easytune, στο cpu δείχνει πολύ πιο χαμηλές τιμές, σχεδόν πάντα ακριβώς το μισό απο hwmonitor, δηλαδή 30-40, το έχω δει μέχρι 43 να πηγαίνει. Αλλά by default έχει και έναν δείκτη στους 40 που μετά γίνεται κόκκινη η μπάρα, και λέω γιατί στους 40 αφού δεν είανι υψηλή θερμοκρασία. Το bios δίνει υψηλότερες θερμοκρασίες στην cpu απο το easytune, αλλά σαφώς χαμηλότερες (και σίγουρα πιο σταθερές) απο το hwmonitor. Είναι στην μέση συνήθως των τιμών. Αυτή τη στιγμή με μόνο firefox ανοιχτό σε 2 καρτέλες, και το hwmonitor το πέτυχα στην χαμηλότερη τιμή, 10s μετά είναι στο 63 και ξαναέπεσε.Τελικά πώς να τις παρακολουθώ τις θεμοκρασίες μου;
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 χμμμ για δοκίμασε και το aida64 http://www.aida64.com/downloads
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Το είχα δοκιμάσει και αυτό, δεν βρήκα κάπου να λέει για temperatures, μόνο voltage και διάφορες άλλες πληροφορίες.
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Στην πρώτη καρτέλα My computer και κατω sensor
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Α ναι, τώρα το είδα Και αυτό δείχνει περίεργα, και είναι το μόνο που έχει έστω και τιμές για cores. Απλά ούτε το package συμφωνεί με κάτι άλλο:
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Καποιο bug θα υπάρχει δεν μπορει να λεει 14 βαθμούς , βασικά το ασφαλέστερο θα έλεγα οτι ειναι του bios
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Το speccy μου δίνει 4 cores, όλοι με ίδια θερμοκρασία, και ίση με την θερμοκρασία που δίνει το hwmonitor. Και όλα αυ΄τα διπλάσια απο τη θεροκρασία που δίνει το utility της gigabyte. Το bios δεν μπορώ να το συγκρίνω με κάποιο άμεσα, αλλά αφού το αφήσω εκεί, θα κυμαίνεται απο 49 μέχρι 52-53 βαθμούς, δεν μου έχει δείξει ούτε κάτω απο 49, ούτε πάνω απο 55 καμιά φορά. Το έβαλα να έχει warning αν πάει πάνω απο 70 τώρα, και θα το στρεσάρω έχοντας ανοιχτό το hwmonitor να δω. Εdit: Μόνο το matlab που άνοιξα, πήγε το hwmonitor στους 80 αμέσως πριν καν τελειώσει το άνοιγμα. Το υποτιθέμενο warning του bios δεν ήρθε (περίμενα κανέναν ήχο αλλά δεν).
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ψάχνεις μηπως παίζει κανα firmware update για την motherboard γιατι κατι δεν δουλεύει σωστά εδω .... 1
flik Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Το αναβάθμισα το bios μου (νομίζω beta είναι η τελευταία έκδοση, αλλά δεν είχε άλλη μετά απο τη δική μου), αλλά είναι ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα...
flik Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Ωραία. Αλλά δε βγάζει τιμές για cores, έχει μόνο CPU temperature και system temperature. Πόσο πρέπει να είναι η τιμή για cpu μετά απο cold boot; Όταν το στρεσάρω ας πούμε, και μετά κάνω επανεκκίνηση αμέσως σε bios, πώς μεταβάλλεται η τιμή του;
flik Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Κατέβασα και το overdrive. Εκεί που δείχνει τους 4 πυρήνες, και δεν έχει θερμοκρασίες, έχει thermal margin. Το οποίο είναι 55-60 βαθμούς αν το αφήσω να κάτσει, αλλά αλλάζει γρήγορα, δηλαδή τώρα βλέπω είναι και 69. Δεν μου φαίνεται για σωστή τιμή να έχω margin 69 βαθμούς, γιατί τώρα θα έπρεπε να έχω 0-5 βαθμούς. Επίσης στην κάρτα γραφικών δείχνει -1->2 βαθμούς....Ότι να 'ναι.
flik Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2014 Update:Αυτό που κατάφερα και παρατήρησα, είανι οτι όταν αφήνω τον υπολογιστή να μείνει idle λίγη ώρα, ώστε να βλέπω στο easy tune (το πρόγραμμα της gigabyte) θερμοκρασίες 38-30 στον επεξεργαστή, και πηγαίνοντας όσο πιο γρήγορα μπορώ στο bios, εκεί δείχνει ο sensor στην αρχή μια θερμοκρασία περίπου 35-36 το χαμηλότερο που έχω προλάβει, αλλά σε κάθε ανανέωση (1s) ανεβαίνει, και φτάνει 42-43 αρκετά γρήγορα, περίπου σε 3-4 βήματα, και μετά σιγά σιγά πάει και σταθεροποιείται στα 39-40. Άρα είναι λογικό όντως το EasyTune να δείχνει τα σωστά, αλλά στο bios να έχω αρκετή κατανάλωση και να ανεβαίνουν τόσο οι θερμοκρασίες; Και τελικά στο bios γίνεται να βλέπω και τους cores, απλά δεν έχω πετύχει μέσα στο bios να έχουν ο ένας διαφορετική temp απο τον άλλον, όλα μαζί έχουν το ίδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα