Προς το περιεχόμενο

To Red Hat Linux 9.0 Professional υποστηρίζει Ελληνικά;

GR_Ewing

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοώ αν μπορώ να επιλέξω τα Ελληνικά στη διαδικασία εγκατάστασης σαν έξτρα γλώσσα. Αν όχι, τότε πως μπορώ να τα εγκαταστήσω για να γράφω, για παράδειγμα Ελληνικά στο Star Office;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Όλες οι διανομές υποστηρίζουν ελληνικά σαν έξτρα γλώσσα. Δεν ξέρω αν το RedHat καθορίζει τη γλώσσα μέσα από την εγκατάσταση, αλλά γενικά είναι πολύ εύκολο, αρκεί να προσθέσεις μία γραμμή στο /etc/XF86Config. Κάνε την εγκατάσταση και όταν έρθει η ώρα θα σου πούμε.

btw, το Star Office πέθανε (sort of...), ζήτω το OpenOffice.org (η opensource εξέλιξή του)! :D

Δημοσ.

Λοιπόν έχω βάλει redhat 9 και όταν πάω από από το KDE control center να προσθέσω Ελληνικά, στο regional settings τα fonts γίνονται λίγο Κινέζικα. Κάνοντας login με ρυθμισμένη την γλώσσα Ελληνικά παίζει κανονικά, αλλά είναι όλα Ελληνικά, ακόμα και το menu. Θα μπορούσατε να μου πείτε την γραμμή που θα πρέπει να βάλω στο /etc/XF86Config , μπας και αυτό λύσει το προβλημά μου?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει απλά το ελληνικό πληκτρολόγιο, τότε στο /etc/X11/XF86Config (ή όπου είναι το XF86Config στο Redhat) κοιτάς το παρακάτω section να είναι κάπως έτσι:

>
Section "InputDevice"
   Identifier "Keyboard1"
   Driver "Keyboard"
   Option "XkbRules" "xfree86"
   Option "XkbModel" "pc104"
   Option "XkbLayout" "us,el"
   Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"
EndSection

Αυτό ισχύει για XFree86 4.3.0. Αν είναι προγενέστερος ο X Server σου αντί για "us,el" βάζεις σκέτο "el". Η αλλαγή γλώσσας γίνεται με το αριστερό alt + shift. Απο 'κει και πέρα είναι θέμα γραμματοσειρών το τι θα βλέπεις.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ, αλλά μάλλον είναι πρόβλημα γραμματοσειράς τελικά.Μπορείτε να με βοηθήσετε ώστε να μπαίνω με english default language και να έχω και greek support ακόμα και σε koncole?????

Ευχαριστώ!

Λοιπόν έχω βάλει redhat 9 και όταν πάω από από το KDE control center να προσθέσω Ελληνικά στο regional settings, τα fonts γίνονται λίγο Κινέζικα. Κάνοντας login με ρυθμισμένη την γλώσσα Ελληνικά παίζει κανονικά, αλλά είναι όλα Ελληνικά, ακόμα και το menu.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...