Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετοπίζω ένα θέμα με το προαναφερθέν laptop.

Το λαμπάκι του σκληρού δίσκου αν δεν είναι μονίμως αναμμένο τρεμοπαίζει συνέχεια και παρατηρώ και κάποια καθυστέρηση σε εντολές (όχι πάντα). Εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως το λάπτοπ λειτουργούσε μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα έως και καθόλου. Αν έχετε αντιμετοπίσει κάτι παρόμοιο και έχετε να προτείνετε κάποια λύση, καλοδεχούμενη :)

Δημοσ.

Κατέβασε το hdsentinel και ανέβασε μια φωτογραφίες απο την πρώτη καρτέλα να δουμε την υγεία του δίσκου

Δημοσ.

ηταν το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ξεκίνησε αυτο το θεμα. όπως θα δεις και στην φωτο 100% και η επίδοση και η υγεία

nb7wub.jpg

Δημοσ.

Παρατηρείς δηλαδη κολλήματα γενικα ?

Μηπως ειναι φoρτωμένος ο δίσκος η εχεις κολλήσει τιποτα trojans κτλπ οποτε να κανεις ενα καθάρισμα με malwarebytes και supernatispyware

Δημοσ.

Να πω εγώ μία υπόθεση που συναντησα προσφατα και ήθελα να κάνω φόνο. Χρησιμοποιείς skype? Μήπως σου το κάνει όταν ανοίγεις την γαμωσκουπα;

Δημοσ.

<p>Να πω εγώ μία υπόθεση που συναντησα προσφατα και ήθελα να κάνω φόνο. Χρησιμοποιείς skype? Μήπως σου το κάνει όταν ανοίγεις την γαμωσκουπα;</p>

Οχι το skype dn einai anoixto. To mono poy apomenei einai to format na dw an meta pou tha einai katharos o skliros tha mou kanei ta idia provlimata

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

To λαμπακι του σκληρου αναβει οταν γενικα απασχολειται ο δισκος.

Αν εσυ λοιπον δεν κανεις κατι το ιδιαιτερο(idle),και ειναι αναμενο συνεχως τοτε κατι δεν παει καλα.

Κατι απασχολει ασκοπα το συστημα σου,και λογικο ειναι να καθυστερει.Ανοιξε τον task manager,και δες σε κατασταση Idle,ποση cpu και μνημης απασχολειται,σε καθε διεργασια.Αν θελεις ανεβασε και καποιο screenshot.

Μπορει να εχεις ιους,ή καποια εφαρμογη που κρασαρει.Ο δισκος ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Στο task manager ολα είναι φυσιολογικα σε χαμηλα επιπεδα. Το μονο που δν ειδα και μου ηρθε τωρα στο μυαλο ειναι το microsoft security essential.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοιξε task manager, πηγαινε στην καρτελα Performance/Επιδόσεις και στο κατω μερος εχει ενα κουμπι Resource monitor (σορρυ τα εχω στα αγγλικά :P )

Ανοίγει ένα νέο παράθυρο. Πήγαινε στην καρτέλα Disc. Άνοιξε το σημείο που λέει Disc Activity και κάνε ταξινόμηση των διεργασιών κατά συνολική χρήση δίσκου με φθίνουσα σειρά για να σου δείξει πρώτο πρώτο αυτό που διαβάζει/γράφει στον δίσκο περισσότερο εκείνη την ώρα. (ταξινόμηση κάνεις πατώντας πάνω στα ονόματα των στηλών. Έχει μία στήλη που λέει τα συνολικά bytes/s) 

Δες ποια διεργασία και πιο αρχείο χρησιμοποιεί τον δίσκο και πραξε αναλογα. Δολοφόνησε την.

post-121105-0-07605200-1391905265_thumb.jpg

Επεξ/σία από .::NikoS::.
Δημοσ.

Λοιπόν την μεγαλυτερη διεργασια στην αρχη την κανει το sascore64 με τα πρωτεια μετα να τα παίρνει το svhost

Δημοσ.

δεν ειναι αναγκη να κανεις εσυ κατι για να δουλευει ο σκληρος...ακομα κ για αρχεια συστηματος,ουσιαστικα δουλευει..εφοσον ειναι συνεχως αναμενο τσεκαρε τις διεργασιες σου και σβηνε τισ ολες εκτος απο εξερευνηση των windows,και 2-4 αλλες βασικες δεν θυμαμαι ακριβως ποιες...στην πραξη θα το δεις..σβηνε διεργασιες να δεις ποιες δεν χρειαζονται...εγω πειραματιζομουν παλια και μετα εμαθα απεξω τι να σβηνω και τι οχι...εξοικομεις πολυ σημαντικους πορους συστηματος σβηνοντας διεργασιες..ειναι κατι σαν το phantom usage από τα iphone ! σβηνε διεργασιες λοιπόν !

Δημοσ.

δεν ειναι αναγκη να κανεις εσυ κατι για να δουλευει ο σκληρος...ακομα κ για αρχεια συστηματος,ουσιαστικα δουλευει..εφοσον ειναι συνεχως αναμενο τσεκαρε τις διεργασιες σου και σβηνε τισ ολες εκτος απο εξερευνηση των windows,και 2-4 αλλες βασικες δεν θυμαμαι ακριβως ποιες...στην πραξη θα το δεις..σβηνε διεργασιες να δεις ποιες δεν χρειαζονται...εγω πειραματιζομουν παλια και μετα εμαθα απεξω τι να σβηνω και τι οχι...εξοικομεις πολυ σημαντικους πορους συστηματος σβηνοντας διεργασιες..ειναι κατι σαν το phantom usage από τα iphone ! σβηνε διεργασιες λοιπόν !

Δε λέω να μη σβήνει διεργασίες, αλλά υπάρχουν πολλές ζωτικής σημασίας, όπως πάρα πολλές των windows, το antivirus, καποια drivers και πολλά άλλα που δεν πρέπει/χρειάζεται να κλείνουν. Τώρα, γι αυτά τα κολλήματα, πόση ράμ έχει το σύστημα σου και τι επεξεργαστή έχεις; Καθαρισμό έκανες όπως προτάθηκε παραπανω; Κάνε και έναν με το ccleaner

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...