Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τώρα το πρόσεξα... max Vcore 1,264V σε stress. Πάρα πολύ! Αυτό φταίει. Το auto σου ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες γιατί βαράει όπου θέλει. Δοκίμασε manually στο 1,1 και νομίζω ότι θα δείς τεράστια διαφορά. 

Νομίζω ότι βρήκες και ένα προσεγγιστικό όριο του επεξεργαστή σου σε voltage. Αν χρειαστεί να κάνεις OC'ing στο μέλλον με πάνω από 1.26V θα έχεις μάλλον πρόβλημα, ουσιαστικά όσο καλή ψύκτρα και να βάλεις. Με 1,26V είναι πιθανόν όμως, αν έχεις πέσει σε αξιοπρεπές τσιπάκι, να πιάσεις στο μέλλον 4,4-4,5 GHz, με σοβαρή ψύξη εννοείται.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου είχες δίκιο!Κατέβασα το vcore στο 1,1 και τώρα σε full load εκεί που πρίν στο 10λεπτο είχα 92-95 τώρα είμαι max80.Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι πράγματι, πολλοί είναι και οι 80° για 1,1V. Θα ήθελα να δώ αν γίνεται, τι θερμοκρασίες ανεβάζει αλλά με φυσικό στρεσάρισμα, ας πούμε video encoding και όχι Intel Burn Test ή Prime. Υπάρχει οπωσδήποτε θέμα με την ψύξη πάντως. Ή δεν έχει κουμπώσει καλά, ή η πάστα είναι κακής ποιότητας, ή κάτι άλλο τέλος πάντων, πιθανόν οι ρυθμίσεις του system fan στο BIOS. 

Ερωτήσεις:

1. Ο ανεμιστήρας ακούγεται αρκετά στο στρεσάρισμα; Μήπως θέλει ξανά ρύθμιση από το BIOS λόγω της αλλαγής που έκανες;

2. Το PLL είναι ενεργοποιημένο;

Από λίγο που (ξανα)κοίταξα περί Η60 πάντως στο Google, είναι γενικώς μια απογοήτευση... H Hyper 212 Evo που την προτείνανε και παραπάνω είναι κατά πολύ καλύτερή της σε συνδυασμό με τον 4770Κ.

Δημοσ.

Αν μπορεί να βοηθήσει αυτό σε κάτι και για λόγους σύγκρισης, στα 4.5 με την h100i στο balanced σε κουτί των 60 ευρώ, ο 4770k στο occt με το ζόρι φτάνει τους 60 βαθμούς σε αρκετά κρύο δωμάτιο.

• Like 1
Δημοσ.

pnick πολυ σωστος

αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι ολα τα chip δεν ειναι ιδια

ειναι καθαρα θεμα τυχης απαραδεκτο για εμενα ενας κορυφαιος 

ξεκλειδωτος επεξεργαστης να μην μπορει να ανταπεξελθει σε stock

χρονισμο προτεινω στον φιλο να τον παει για αντικατασταση

και ενδεικτικα θα σου πω οτι οταν ειχα πρωτο εγκαταστησει τον 2500κ με

την zalman 10performa ειχα idle temps 15 βαθμους

• Like 1
Δημοσ.

Οκ και thanks, αλλά μπορεί να μη φταίει τελικά ο 4770κ. Ας αποκλείσουμε τα άλλα σενάρια. Υποπτεύομαι ότι έχει να κάνει και με τον έλεγχο της Η60 από την M/B. Γκούγκλαρα ελαφρώς και είδα και άλλους με τα ίδια προβλήματα με μητρικές Ζ87 και Η60 ψύξη. Οπότε, κοιτάει ο άνθρωπος πρώτα το πιο απλό.

Δημοσ.

Παιδιά ο ανεμιστήρας της h60 ακούγεται να δουλεύει γρήγορα..Οι θερμοκρασίες τώρα είναι στους 80 βαθμούς σε load.Πρέπει να κάτσω να διαβάσω λίγο τις ρυθμίσεις του bios γιατι είναι πάρα πολλές και μπερδεύομαι και θα επανέλθω..

Δημοσ.

ειχε ομως αυξημενες θερμοκρασιες και με το stock cooler 

οσο για το θεμα της αντικαταστασης χωρις να θελω να 

στεναχωρησω και τον φιλο εγω θα τον πηγαινα πισω μιλαμε 

για cpu τον 300 ευρο

Δημοσ.

Σε όλα τα προγράμματα +20;Και να τον πάω πίσω και τι να πώ;Αφού ξέρεται τι απάντηση θα πάρω..Στην καλύτερη να μου πάρουν και τον επεξεργαστή για <<έλεγχο>> και να μην έχω καθόλου!χαχα..Βασικά θα μου πούνε το άλλο καλό,δεν τον εγκατέστησε τεχνικός άρα δεν ισχύει η εγκύηση..χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...