nikoskon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Mobo: H81M-E33 (latest BIOS) Case: CM Silencio 352 Fans: 2 x 3pin XtraFlo που είχει εξ αρχής το κουτί. Οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι επάνω στην mobo. Στο BIOS και στο MSI Command Center βλέπω μόνο τον έναν (αυτόν που έχω συνδέσει στην SYSFAN1 υποδοχή αλλά δεν μπορώ να του ρυθμίσω τις στροφές. Δουλεύει καρφί στις 1250rpm. Τον άλλον δεν τον βλέπω αλλά δουλεύει κανονικά και λογικά και αυτός full rpm. Καμιά ιδέα; edit: Ωστόσο από ένα πρόγραμμα που λέγεται OpenardwareMonitor τους βλέπω και τους 2 κανονικά; Να στείλω την μητρική αδιάβαστη;
SPANK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Κοιτα αφου τους βλέπεις στο αλλο πρόγραμμα μαλλον για καποιο bug μου φαίνεται και ειδικά που δεν φαίνεται ο ενας στο bios. Έχει αλλες υποδοχές στην μητρική για ανεμιστήρες να τους δοκιμάσεις και εκει ?
nikoskon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 <p>Κοιτα αφου τους βλέπεις στο αλλο πρόγραμμα μαλλον για καποιο bug μου φαίνεται και ειδικά που δεν φαίνεται ο ενας στο bios. Έχει αλλες υποδοχές στην μητρική για ανεμιστήρες να τους δοκιμάσεις και εκει ?</p> Για ανεμιστήρες εχει 3 υποδοχές. 2 x 4pin ( CPU & SYSFAN1) 1 x 3pin (SYSFAN2) Sent from my iPhone
Tenshi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Ρίξε μια ματιά και στο Speedfan.Παλιό προγραμματάκι,άλλα την έκανε την δουλειά του. Αν βρείς τουλάχιστον ένα header που μπορείς να ελέγξεις,κάνει πατέντα και συνέδεσε και τους δύο ανεμιστήρες εκεί με ένα Y splitter.
nikoskon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 <p>Ρίξε μια ματιά και στο Speedfan.Παλιό προγραμματάκι,άλλα την έκανε την δουλειά του.</p> <p>Αν βρείς τουλάχιστον ένα header που μπορείς να ελέγξεις,κάνει πατέντα και συνέδεσε και τους δύο ανεμιστήρες εκεί με ένα Y splitter.</p> Δηλαδή όντως φαίνεται για πρόβλημα της mobo; Έχω άλλον έναν 3pin Revoltec 120mm ανεμιστήρα. Θα τον δοκιμάσω το βράδυ. Απλά ψήνομαι για επιστροφή και να πάρω μία καλύτερη. Sent from my iPhone
nikoskon Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Mobo: H81M-E33 (latest BIOS) Case: CM Silencio 352 Fans: 2 x 3pin XtraFlo που είχει εξ αρχής το κουτί. Οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι επάνω στην mobo. Στο BIOS και στο MSI Command Center βλέπω μόνο τον έναν (αυτόν που έχω συνδέσει στην SYSFAN1 υποδοχή αλλά δεν μπορώ να του ρυθμίσω τις στροφές. Δουλεύει καρφί στις 1250rpm. Τον άλλον δεν τον βλέπω αλλά δουλεύει κανονικά και λογικά και αυτός full rpm. Καμιά ιδέα; edit: Ωστόσο από ένα πρόγραμμα που λέγεται OpenHardwareMonitor τους βλέπω και τους 2 κανονικά; Να στείλω την μητρική αδιάβαστη; Διόρθωση. Τον δεύτερο δεν τον βλέπου ούτε από Speedfan ούτε από OpenHardwareMonitor. Είναι δυνατόν η μητρική να έχει 3 pin connector για ανεμιστήρα αλλά να μην τον κάνει monitor πουθενά; Ουσιαστικά βλέπω μόνο τον ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στον 4 pin connector. Τραγική μητρική;! Έλεος μαρή MSI!
Tenshi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Με speedfan είχες έλεγχο του ανεμιστήρα στο 4pin?Αν ναί,μπορείς να συνδέσεις και τους 2 ανεμιστήρες εκεί,αφού ούτως ή άλλως είναι ακριβώς ίδιοι (εκτός και αν θέλεις να παίζουν με διαφορετικά rpm). Αν σε ενοχλεί τόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα,προχώρα σε επιστροφή,το θέμα είναι σε τι βάση θα στηρίξεις το αίτημα...
nikoskon Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 <p>Με speedfan είχες έλεγχο του ανεμιστήρα στο 4pin?Αν ναί,μπορείς να συνδέσεις και τους 2 ανεμιστήρες εκεί,αφού ούτως ή άλλως είναι ακριβώς ίδιοι (εκτός και αν θέλεις να παίζουν με διαφορετικά rpm).</p> <p>Αν σε ενοχλεί τόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα,προχώρα σε επιστροφή,το θέμα είναι σε τι βάση θα στηρίξεις το αίτημα...</p>Δεν είχα έλεγχο του ανεμιστήρα. Μήπως κάτι δεν κάνω καλά; Sent from my iPhone
Tenshi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δεν είχα έλεγχο του ανεμιστήρα. Μήπως κάτι δεν κάνω καλά; Sent from my iPhone Οχι,δέν νομίζω εκτός και αν όντως παίζει κάποιο profile απο το Bios που παρακάμπτει το speedfan.Άλλα και πάλι,θα το είχες δεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα