Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να πιανω δικτυο στο ισογειο με το ρουτερ μου να βρισκεται 2 οροφους πανω. καλωδιο δεν μπορει να χρησιμοποιηθει. οπτικη επαφη δεν υπαρχει. με δυσκολια πιανω δικτυο στο μπαλκονι του οροφου που ειναι κ το ρουτερ. τι πρεπει να χρησιμοποιησω και ποιο ειναι το κοστος του. διαβαζω εδω για repeater και access point αλλα δεν καταλαβαινω που χρησιμοποιεις τι. πειτε μου τι πρεπει να χρησιμοποιησω και που να το βαλω. στον δευτερο οροφο, στο μπαλκονι του, στο ισογειο.. ?

Δημοσ.

απο τη στιγμη που δεν μπορεις να τραβηξεις καλωδιο οπως λες τοτε εχεις τις εξης επιλογες.την χρηση powerline με την προυποθεση οτι ειναι το ιδιο δικτυο ρευματος οι χωροι που σ`ενδιαφερουν και να μην ειναι τριφασικο.εχει αναφερθει οτι υπαρχουν powerline που δουλευουν και σε τριφασικο ρευμα αλλα εγω δεν εχω δει καποιο και δεν μπορω να πω.σαν δευτερη επιλογη ειναι η χρηση ενος repeater που θα συνδεεται ασυρματα στο ρουτερ και θα το αναμεταδιδει παραπερα.υπαρχει απωλεια στην ταχυτητα βεβαια αλλα πρεπει να κανουμε και συμβιβασμους.οσο για την θεση που θα μπει θα το δεις οταν το ρυθμιζεις που σε βολευει.λογικα θα το βαλεις σε ενα σημειο που θα εχει αποδεκτη ληψη απο το ρουτερ και οχι οριακα για αποφυγη αποσυνδεσεων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επειδη ειμαι ασχετη, πως το βλεπουμε το αν ειναι τριφασικο ή οχι? powerline θελω να βαλω, το εψαξα σε ενα μαγαζι εδω κ αυτο θα με βολεψει. αλλα δεν μου ειπαν κατι περι τριφασικου

Δημοσ.

Με powerline δε θα κανεις την δουλεια σου ή αν την κανεις θα εχεις ασταθειες και προβληματα, πιθανοτατα.

Να περαστει καλωδιο απτον ενα οροφο στον αλλον, αυτη ειναι η μοναδικη σωστη λυση. Γιατι δεν γινεται? Δεν υπαρχουν σωληνωσεις μεσα στους τοιχους πχ για την τηλεοραση? Αν υπαρχουν (που θα υπαρχουν) τοτε γινεται.

Και να μην υπαρχουν, περνας το καλωδιο εξωτερικα απο τον ενα οροφο στον αλλον τρυπωντας τοιχο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στο κατω σπιτι δεν υπαρχει υποδοχη για τηλεοραση, οπου ειναι κ αυτο ενα ζητημα και πρεπει να το φτιαξω. Μονο πριζες ρευματος εχει.

Απο την ιδια σωληνα περνανε ολα αυτα τα καλωδια?

Ακομα κ καλωδιο εθερνετ να περασω ομως, πρεπει να ειναι συνδεδεμενο με το ρουτερ στο πανω σπιτι. Πως θα γίνει αυτό;

Δημοσ.

Θα μπορούσες και τραβώντας καλώδιο εξωτερικά όπως λέει ο φίλος πιο πάνω να κάνεις τη δουλειά σου,είναι η καλύτερη λύση. Καλό θα ήταν να έπαιρνες ένα σωλήνα (για προστασία του καλωδίου από εξωτερικά φαινομενα που θα χρειαστεί να τραβήξεις από πάνω κάτω) και απλά να στερεώσεις τον σωλήνα με 2 βάσεις κοντά στα σημεία που θα κάνεις τις τρύπες για να είναι εύκολα για σένα να βάλεις τις βάσεις. Στο σωλήνα μπορείς και το καλώδιο της κεραίας να περάσεις αλλά και του δικτύου. Ετσί κι αλλιώς θα χρειαστεί να κάνεις τρύπες στο κάτω σπίτι για την κεραία οπότε περνάς από την ίδια τρύπα και το καλώδιο του δικτύου. θα ενώσεις το καλώδιο με το router σου και μετά απλά μπορείς να βάλεις ένα access point στο κάτω σπίτι  με ρυθμίσεις DHCP ώστε να μην μπλέκεις με διευθύνσεις IP και απλά να του ορίσεις ένα password για το ασύρματο δίκτυο,και να έχεις ασύρματο internet. Για να ενώσεις το καλώδιο με το router και μετά με το access point υπάρχει η συνδεσμολογία για το UTP Category5 καλώδιο που θα πρέπει να πάρεις και είναι η Τ568Α ή Τ568Β(γκουγκλαρισε το για να δείς τα χρώματα).Θα πρέπει και στις 2 άκρες να έχει την ίδια σείρα χρωμάτων στα καλώδια. Τα καλώδια ειναι χρωματισμένα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτείς. 

Δημοσ.

Το καλωδιο ειναι η πιο σωστη λυση. Ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα που ισως δε δουλεψουν οπως θα ηθελες.

Δημοσ.

Το να τρυπησω τοιχους δεν υπαρχει περιπτωση.

Δεν με νοιαζουν τοσο οι τρυπες αλλα οτι το καλωδιο πρεπει να περασει μεσα απο ολο το σπιτι για να βγει εξω κ αισθητικα δεν ειναι ωραιο.

Αυτο με τα κουτια του ρευματος με προβληματισε. Μπορω μεσα απο εκει να περασω καλωδιο ethernet; Υπαρχει αρσενικο θυληκο σε αυτο; Να φτιαξω κάτι σαν μπρίζες ethernet. Απο το router να φευγει να πηγαινει στην μπριζα και απο εκει με το σωληνα στο κατω σπιτι κ παλι μεσω μπριζας ethernet. Μπορει να λεω κ βλακειες, απλα μου περασε σαν ιδεα οτι ισως να γινεται.

Κατι που διαβασα για utp τι ειναι; Γιατι δεν καταλαβα και πολλα, αυτο κανει για εμενα;

Τις επομενες μερες θα ερθει ηλεκτρολογος να μου φτιαξει την κεραια, ειναι αυτος που εφτιαξε το σπιτι κ θα παρει απο καπου στο ισογειο λεει καλωδιο για την κεραια, οποτε δεν μπλεκω με το πανω σπιτι σε αυτο. Να τον ρωτησω για να μου περασει κ καλωδιο τηλεφωνου ή δεν χρειαζεται σε τιποτα αυτο σχετικα με το ιντερνετ;

Δημοσ.

παρε εναν ηλεκτρολογο ναρθει να το δει...

ναι μπορεις να το περασεις απο τα κουτια ρευματος αν εχει οντως χωρο αλλα πρεπει να βαλεις ftp οχι utp για να μην εχει παρεμβολες

Δημοσ.

Κοιτα να δεις ftp & utp, είναι τύπος καλωδίου που αυτη την στιγμή δεν πρέπει να σε απασχολεί που χρησιμεύουν και ποια η διαφορά τους.  Η πιο καλή λύση είναι να τοποθετήσεις ενα access point ( αν δεν ξέρεις τι είναι πάτα πάνω στον σύνδεσμο που βλέπεις στην υπογραφή μου) απου θα γίνει και η καλύτερη δουλειά και θα έχεις ιντερνετ σε όλο το σπίτι! Οτι άλλο και να κάνεις θα είναι ημίτελές και δεν θα παίζει το ίδιο καλά!

Στην τελική μπορείς να βάλεις το aceess point στην άλλη άκρη του ίδιου ορόφου και να δοκιμάσεις αν πιάνει ή οχι! Είναι μεζονέτα το σπίτι;

Δημοσ.

ειναι καλυτερο το access point απο τα power line? περισσοτερη ασταθεια μου φαινεται πως θα εχω με το access point.

Το σπιτι μου βρισκεται σε ενα κτιριο με 4 σπιτια, δυο πανω, δυο κατω και στο ισογειο καποιες γκαρσονιερες που θα φτιαξω μία από αυτές. Στην ιδια ευθεια με το σπιτι μου βρισκεται ο χωρος κατω, συγκεκριμενα κατω απτην κουζινα.

Σκεφτομαι να ρωτησω εναν τεχνικο που συνεργαζομαστε στη δουλεια μου, μηπως εχει μεταχειρισμενα power line να κανω δοκιμη αν δουλευουν. Νομιζω ειναι η πιο λογικη λυση. Και το access point ειχα σκεφτει παλιοτερα αλλα θα χανω σε ταχυτητα αρκετα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...