Sadako Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Φίλος ενδιαφέρεται για μια σύνθεση desktop μηχανήματος, η χρήσή αναμένεται πολύ απλή, ίντερνετ, office κλπ. Κανά παιχνιδάκι ο ίδιος δεν παίζει να ασχοληθεί, δεν ξέρω αν θελήσουν τα πιτσιρίκια του, δεν είναι πάντως κύρια προτεραιότητα.. Το μπάτζετ καλό θα είναι να μην ξεπερνάει τα 350-400 ευρώ, μόνο για το κουτί, οθόνη υπάρχει... Δεν χρειάζεται να υπάρχει λειτουργικό επάνω, θα του περάσω εγώ. Η αγορά θα γίνει από Θεσσαλονίκη... Μια υποσημείωση. Δεν ξέρω πόσο χρεώνουν την συναρμολόγηση αν γίνει στο κατάστημα. Μπορώ να την κάνω εγώ, αλλά αν είναι να περιμένει ο άνθρωπος μέχρι να βρω εγώ χρόνο να ασχοληθώ, και το ποσό που χρεώνουν για αυτήν την δουλειά δεν είναι μεγάλο, να μην περιμένει. Άσε που (αν δεν κάνω λάθος), αν γίνει η συναρμολόγηση σε μαγαζί, για κάθε πρόβλημα μπορεί να το πάει αυτούσιο εκεί και να το δουν, αντί να το λύνουμε κάθε φορά και να πηγαίνει κάθε εξάρτημα ξεχωριστά..
fatals Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Kαλύτερα απο e-shop γιατί στο visionstudio δεν έχουν τους καινούριους Kaveri της amd.. Eίναι δωρεάν η συναρμολόγηση επίσης.. 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Cougar MG100 5SS8 Mini Tower no PSU Black Asrock Socket FM2+ FM2A75M Pro4+ GLan Audio Raid AMD A8-6600K 3.9 GHz Quad Core Socket FM2 100W Box (AD660KWOHLBOX) G.Skill Value 4GB DDR3 Non ECC CL11 1600MHz (F3-1600C11S-4GNS) Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX SATA III 7200rpm 64MB OCZ Power Supply 500W ATX 24 pin CoreXStream 500 OCZ-CXS500W-EU Active-PFC Retail LG DVD±RW GH24NSB0 Dual Layer M-Disc Technology SATA Black Bulk. TP-Link netcard USB to Wireless TL-WN725N 150 Mbps Σύνολο 328.05 € με δωρεαν συναρμολογηση απ' το καταστημα, Θεσ/νικη. Αν υπαρχουν ηδη keyboard, mouse, ηχεια κτλ τοτε μπορεις να βαλεις εντος του budget σου και εναν ssd ωστε να μπουν εκει τα Windows και να λειτουργουν τα παντα πιο σφαιρατα, πχ: Sandisk 128GB SDSSDP-128G-G25 Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' 1
Sadako Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Βλέπω και οι 2 με AMD, ε; Συμφέρουν/αξίζουν περισσότερο από ό,τι να έβαζε κανέναν Intel CPU; Από ό,τι κατάλαβα τα υπόλοιπα υπάρχουν. Σκέφτηκα μήπως να κρατούσα και το κουτί από ένα παλιό μηχάνημα που έχει και μου έδωσε να τσεκάρω αν σηκώνει αναβάθμιση (δεν σηκώνει), αλλά το είχα αρκετά παλιό, χωρίς ανεμιστηράκια μέσα κλπ, οπότε είπα καλύτερα να μπει καινούριο.. Για τον SSD θα το προτείνω αν και για την χρήση που κάνει δεν ξέρω αν θα καταλάβει διαφορά.. Δηλαδή άντε να ξεκινάει κάποια δευτερόλεπτα πιο γρήγορα.. Δεν ξέρω αν τον πείσω.. EDIT: Επίσης και κάτι άλλο.. Θα είναι οκ με την εργοστασιακή ψύκτρα; Ή μήπως να βάλουμε καμιά καλύτερη; Έχω μείνει στα χρόνια που οι AMD παραδοσιακή θεωρούνταν λίγο-πολύ ψηστήρια..
TheELF Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Βλέπω και οι 2 με AMD, ε; Συμφέρουν/αξίζουν περισσότερο από ό,τι να έβαζε κανέναν Intel CPU; Αν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει ποτέ του κάτι που θέλει καλά γραφικά,κάνα κάπως απαιτητικό παιχνίδι δηλαδή,τότε αξίζουν. Αν είναι σίγουρο ότι θα κάνει μόνο αυτά που λες και άντε κάνα flash παιχνίδι,τότε μπορεί να πάει σε pentium g3220 όπου θα έχει παρόμοια απόδοση με τον a8-6600 αλλά στα 50€ ,ο a10 είναι τρελή υπερβολή στα γραφικά και δεν δίνει πολύ παραπάνω σαν επεξεργαστής.
Millennium Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Cougar MG100 5SS8 Mini Tower no PSU Black Asrock Socket FM2+ FM2A75M Pro4+ GLan Audio Raid AMD A8-6600K 3.9 GHz Quad Core Socket FM2 100W Box (AD660KWOHLBOX) G.Skill Value 4GB DDR3 Non ECC CL11 1600MHz (F3-1600C11S-4GNS) Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX SATA III 7200rpm 64MB OCZ Power Supply 500W ATX 24 pin CoreXStream 500 OCZ-CXS500W-EU Active-PFC Retail LG DVD±RW GH24NSB0 Dual Layer M-Disc Technology SATA Black Bulk. TP-Link netcard USB to Wireless TL-WN725N 150 Mbps Σύνολο 328.05 € με δωρεαν συναρμολογηση απ' το καταστημα, Θεσ/νικη. Αν υπαρχουν ηδη keyboard, mouse, ηχεια κτλ τοτε μπορεις να βαλεις εντος του budget σου και εναν ssd ωστε να μπουν εκει τα Windows και να λειτουργουν τα παντα πιο σφαιρατα, πχ: Sandisk 128GB SDSSDP-128G-G25 Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' Καλή η σύνθεση.Μόνο άλλο τροφοδοτικό λόγω εγγύησης θα'ταν καλύτερα να αλλαχτεί,και η μνήμη ίσως.
Sadako Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2014 Για παιχνίδι ο ίδιος με τίποτα, για τα πιτσιρίκια του δεν ξέρω. Με onboard κάρτα γραφικών είναι καλυμμένος;
Σαϊνόμπι Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Millenium σε περίπτωση θέματος με την εγγυηση του ocz τροφοδοτικού, δεν θα πρέπε να ανάλαβει ευθύνη το visionstudio για παράδειγμα?
Millennium Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Για αυτό που λες αν θυμάμαι σωστά σε προστατεύει και ο νόμος αλλά που να βρεις άκρη κάποιες φορές.
Sadako Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μόλις μου έστειλε μια προσφορά που είδε κάπου έξω, με dedicated κάρτα γραφικών, στα 329 ευρώ.. Μήπως αξίζει;
Redshift Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 εγω θα πηγαινα στην συνθεση του fatals ,το ετοιματζιδικο ξεχνα το με τα noname parts 1
TheELF Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2014 Μόλις μου έστειλε μια προσφορά που είδε κάπου έξω, με dedicated κάρτα γραφικών, στα 329 ευρώ.. Μήπως αξίζει; Η κάρτα γραφικών που έχει αυτό είναι του 25-30€ ,μπορείς εάν και όποτε δεις ότι χρειαστείς καλύτερα γραφικά από αυτά που έχει η cpu να βάλεις όποια θες μην πάρεις μια πολύ χαμηλή εξαρχής.
Millennium Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μόλις μου έστειλε μια προσφορά που είδε κάπου έξω, με dedicated κάρτα γραφικών, στα 329 ευρώ.. Μήπως αξίζει; Όχι δεν αξίζει. 1
Sadako Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Του έδωσα τις προτάσεις μου, με κάποια σχόλια για να βάλει και την δική την γνώμη μέσα στην απόφαση (αν υπάρχει περίπτωση να παίξει παιχνίδια κλπ), αλλά ο τύπος τα θέλει εντελώς νια-νια, του στυλ "γράψε μου μια λίστα, να πάω στο κατάστημα να μου το κάνουν"..Οπότε, είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές, με κριτήριο το value-for-money:1. Μια σύνθεση με Intel i3-4130, στα 400 ευρώ, με απλό HDD2. Η σύνθεση με AMD A8-6600k του Σαϊνόμπι, βγαίνει γύρω στα 330, οπότε βάζω με έναν SSD πάει στα 4003. Η πρώτη σύνθεση, αλλά αντί για τον i3-4130 τον G3420, και από την διαφορά μήπως βάλω κανένα μικρό SSD..Με άλλα λόγια, είμαι μεταξύ καλύτερου επεξεργαστή και Intel σε HDD, λίγο χειρότερου Intel με SSD και AMD με SSD. Τα παιχνίδια είναι η τελευταία προτεραιότητα, overclocking κλπ δεν παίζει να παιχτεί με την καμία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα