Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε 2 διαμερισματα το ενα κατω απο το αλλο και πληρωνουμε για 2 συνδεσεις internet και τηλεφωνου. Στο δικο μου εχω Forthnet και Nova στα 30 ευρω το μηνα και στο αλλο Wind σταθερο χωρις δωρεαν και ιντερνετ νομιζω 6αρι το οποιο ηταν στα 12 ευρω και τωρα ανεβηκε στα 20κατι επειδη περασε ο χρονος της προσφορας. Εχουν ληξει και τα 2 συμβολαια εδω και ενα μηνα και σκεφτομαι να αντικαταστησω τις 2 συνδεσεις internet με μια Wind VDSL και να βαλω ενα AP στο πανω σπιτι με καλωδιο απο το μπαλκονι. Το προβλημα μου ειναι πως θελω και τα 2 σπιτια να εχουν τηλεφωνο, το δικο μου να εχει δωρεαν αστικα/υπεραστικα και το πανω να εχει μια απλη συνδεση χωρις δωρεαν. Οποια τηλεφωνικη γραμμη βρηκα ομως εχει γυρω στα 15-20 ευρω οποτε δε με συμφερει αφου μπορω να βρω σταθερο με ιντερνετ σε αυτη την τιμη. Ξερει κανεις με ποια εταιρια μπορω να εχω μια φτηνη τηλεφωνικη γραμμη η οποια απλα θα δεχεται τηλεφωνηματα? Μετα σκεφτηκα να βαλω voip με συσκευη αντι για τηλεφωνο στο πανω σπιτι αλλα δεν εχω εμπειρια οποτε χρειαζομαι τα φωτα σας. Ευχαριστω εκ των προτερων, Σωτηρης.

Δημοσ.

Όπως τα γράφεις είναι. Δεν υπάρχει πάροχος με κόστος τηλεφωνίας κάτω από 15€.

Συμφέρει καλύτερα Double Play με χρονοχρέωση τηλεφωνίας.

Άλλη λύση είναι μέσω voip.Παίρνεις ελληνικό νούμερο με κόστος από 6-18€ ανά έτος και πληρώνεις έξτρα τις εξερχόμενες κλήσεις.

Καλύτερα να συνδέσεις με καλώδιο δικτύου τα 2 σπίτια και όχι μόνο μέχρι το μπαλκόνι.

Δημοσ.

Εννοουσα θα τραβηξω καλωδιο απο το μπαλκονι του δικου μου στο αλλο και θα βαλω το AP στο ενα δωματιο του πανω σπιτιου. Ξερεις να με βοηθησεις με voip οσον αφορα εταιριες, προβληματα, αξιοπιστια κλπ? Επισης τι χρεωση θα εχουν αυτοι που τηλεφωνουν στο voip και αν υπαρχει καθυστερηση στην ομιλια. Λογικα θα χρειαστω ενα switch στον πανω οροφο για να συνδεθει και το AP και η συσκευη voip.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την voice τηλεφωνία και κανείς δεν θα καταλάβει διαφορά. Χρησιμοποιείται και από τους παρόχους ως κανονική τηλεφωνία.

Μόνο μειονέκτημα, ότι με διακοπή της τάσης πέφτει και το Internet άρα και η τηλεφωνία. Με ένα μικρό ups λύνεται για ώρες το πρόβλημα.

Τιμοκατάλογος κλήσεων Omnivoice με κόστος αριθμού 3€ ανά εξάμηνο.

Τιμοκατάλογος κλήσεων Modulus με κόστος αριθμού 15€ ανά έτος.

Τιμοκατάλογος κλήσεων Viva με κόστος αριθμού 18€ ανά έτος.

Γνώμη μου αντί ξεχωριστών συσκευών Access Point, Voip και πιθανόν switch, χρησιμοποίησε μία για όλα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ τα Fritz για τέτοιες αποστολές με τέλεια αποτελέσματα. Βρίσκεις ένα μεταχειρισμένο 7140 ή 7170 και κάνεις τη δουλειά σου.

Αν έχει κάποιο εφεδρικό modem/router, μπορεί πιθανόν και αυτό να παίξει σαν το Fritz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...